Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Anders

#1
Jag tycker även att Nils Eklund och Anders Nyström låter väldigt lika varandra. Jag har ofta svårt att skilja dem åt.
#2
Jag vill även slå ett slag för Shan-Yu. Han är oerhört underskattad när det kommer till rangordningar över de ondaste Disney-skurkarna. Medan de flesta andra skurkarna har motiv har ju knappt han det. Han mördar ju folk som en sport. Han massakrerar en hel by och har inga problem att även ge sig på de hjälplösa. Det indikeras ju att han mördade den lilla flickan som hade tappat dockan. Det finns ju även en bortklippt scen där hans soldater nyligen hade dödat hela befolkningen i byn, och Shan-Yu dödar en av sina egna som försökte rädda en fågel:

https://www.youtube.com/watch?v=Rd2SdWtWAXY

Sedan får man inte glömma:
- "Hur många män behövs för ett lämna ett meddelande?"
- "En!"
#3
I avsnittet "Ghost of a Chance" av Piff & Puff: Räddningspatrullen (KM Studios dubbning) dubbar även Ulf Källvik en replik till Svinpäls.

Svinpäls: *med Hans Gustavssons röst* "Vi är upptäckta!" *byter röst till Ulf Källvik* "Vi måste göra oss av med dem!"
#4
Off-topic / SV: Quiz
10 december 2023 kl. 08:11:27
Jag vet inte hur reglerna i denna tråd lyder, om vem som helst kan ställa en quiz eller om man måste svara rätt på en innan. Men jag provar ändå:

Jag söker en animerad TV-serie från 90-talet, och jag tänkte beskriva de återkommande skurkarna varav de flesta är baserade på skurkar från DC och Marvel:
- En demonliknande varelse som skulle kunna vara baserad på Kingpin (genom sin enorma storlek, sin status som framträdande brottskung och att han har en liknande diamantkäpp) samt Dr. Doom (genom sin höga intelligens, att han bär huva och att han vill härska i staden har lever)
- En galen kemist som specialiserar sig på mutation - Då han är muterad till en ödleliknande varelse är han mest sannolikt till fysiken baserad på Lizard, han är dock betydligt slugare och elakare än Lizard
- Ett gangsterpar som av metoderna och kläderna att döma skulle kunna vara baserade på det verkliga brottsparet Bonnie och Clyde, och till fysiken på karaktärer som Metallo och Terminator
- Vet ej om han är baserad på en seriefigur, men en trollkarl med förmågan att öppna tidsportaler
- En teknologitjuv med en specialdräkt som ger honom elektriska krafter, och därmed är han mest sannolikt baserad på Electro
#6
Dubbningar och röster / SV: Matilda (1996)
17 december 2022 kl. 10:35:12
Jag hyrde den på VHS när jag var liten från videoteket, och om jag minns rätt visades filmen på både svenska och engelska efter varandra. Jag tvivlar dock på att den finns på svenska på DVD eftersom live-action sällan ges ut på DVD med svensk dubbning idag.
#7
Dubbningar och röster / SV: Jan Koldenius (1939-2022)
27 augusti 2022 kl. 14:01:26
Mycket tråkigt! Även om de är relativt gamla så kommer alltid nyheten som en chock. Förutom de tre björnarna (Bernard Bumbi, Baloo och Grizzlykoff) minns jag honom även som Obelix i Asterix – Gallernas hjälte, som var bland de första tecknade långfilmerna jag såg som barn. Vila i frid! :-\
#8
Jag hade avsnittet inspelat på VHS, och jag har också ett väldigt starkt minne av att det var Fredrik Dolk.
#9
Det står att Robert Andersson är född 2 maj 1974 på Wikipedia. Alltså ska han vara 48 år nu. Sedan vet jag inte om det är 100 % bekräftat om det är samma Robert eftersom det bör finnas många med namnet Robert Andersson i Sverige.

Någon annan jag undrar över är Bosse Bergstrand, som gjorde rösten till Michelangelo och Rocksteady i de två första säsongerna av Media Dubbs dubbning av TMNT (1987).
#10
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 29 juli 2022 kl. 18:05:40Gstone har berättat för mig att det är han som skrivit rollistan på Wikipedia, Så vad är din källa? Hur vet vi att det du skriver stämmer?
Jag hade ingen extern källa som referens, men jag skrev majoriteten av den listan ur minnet.
#11
Dubbningar och röster / SV: Asterix och Britterna
2 augusti 2022 kl. 09:30:10
Kärrtjuven har för övrigt ett namn. Han heter Lurifax, vilket han nämner när han säljer en av de stulna vintunnorna till en kund.
#12
Visst är det bara i VHS-utgåvan "Vattenankor" som har Anders Öjebo som röst till Dufus?
#13
En märklig sak är ju att dubbare vanligtvis befinner sig i dubbstudion en och en, och att den andra inte har någon aning om vad den ena har spelat in. Men här är det som att Gunnar Ernblad och Jan Nygren (må de båda vila i frid) var inne i dubbåset samtidigt för att spela in sina repliker och att Jan pikade Gunnar för hans svengelska uttal av "Cybertron". Men det kanske var annorlunda tidigare.
#14
Sedan måste jag även nämna Staffan Hallerstam som He-Man. Hallerstam är en underbar röstskådespelare med en massa meriter när det gäller utmärkta roller, men han passade inte alls som He-Man. Han lät alldeles för pojkaktig för att göra rösten till en maskulin superhjälte. Det märks att han försökte basa till rösten litet extra i julspecialen för att få rösten att låta litet mer maskulin, men det lät inte speciellt övertygande. Karaktären bör dessutom ha en naturlig bas.
#15
Tycker Hans Josefsson som Gaston är väldigt klockren. Han låter otroligt lik originalrösten.