Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "dubbning" (utan citattecken) i textfältet:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anders M Olsson
 - 26 juni 2019 kl. 13:04:05
Jag hittade själv ett sätt att kringgå problemet.

Naturligtvis hade jag kunnat testa mig igenom flera olika VPN-leverantörer och kanske så småningom hittat en som fungerar.

I stället skaffade jag mig en minimal virtuell Linux-server i London för 4 dollar i månaden, vilket jag tycker är väldigt överkomligt, och t.o.m. billigare än vad de flesta VPN-abonnemangen kostar.
https://www.kamatera.com/

På servern installerade jag ffmpeg och youtube-dl. Sen kunde jag lätt ladda ner program från BBC till hårddisken på servern. Därifrån kan jag hämta dem till min PC med hjälp av FileZilla (sftp).

Jag kan även tunnla trafiken via London-servern och ladda ner programmen direkt till min PC med hjälp av youtube-dl. Det blir nästan som en VPN, men via en IP-adress som jag är ensam om i England. Så den kommer aldrig att spärras ut av BBC.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 26 juni 2019 kl. 07:46:29
Finns det någon här som brukar titta på / ladda ner program från BBC ? Det kräver naturligtvis att man använder VPN eftersom BBCs program formellt bara är tillgängliga inom Storbritannien. I mitt fall använder jag ExpressVPN som har fungerat bra för mig i flera år.

Sen några dagar tillbaka kan jag visserligen titta på programmen (d.v.s. streama dem) i webbläsaren, men inte ladda ner några program.

Det går varken att ladda ner dem i BBCs egen applikation (med DRM-skydd som gör att programmen inte går att kopiera ut och försvinner efter en viss tid) eller i programmet get-iplayer som tidigare har fungerat bra:
https://www.squarepenguin.co.uk/

Även youtube-dl har fungerat för att ladda ner från BBC tidigare, men gör det inte längre.
https://www.videohelp.com/software/youtube-dl

Fungerar det för er, och i så fall, vad använder ni för VPN?

I den här artikeln
https://www.reviewsfire.com/tech/bbc-iplayer-detecting-vpn-how-to-fix/
står följande om nerladdning:

"BBC iPlayer download failed using VPN?

This is a common problem with VPNs. I contacted ExpressVPN, NordVPN and PureVPN to find out why this is happening and their responses were largely the same. Each VPN provider explained that their servers were set up for streaming content, rather than downloading it to a device. NordVPN confirmed that its engineers are working on a fix for this and hope to roll that out soon.

NordVPN also said that some of its UK servers let you download to Windows and Mac PCs, but will not work with iOS and Android mobile devices. To find out which servers currently work with NordVPN you need to get in touch with Live Chat team via the NordVPN website."