Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: Gustav Jonsson skrivet 27 december 2018 kl. 07:57:05

Titel: Pooh Oughta Be In Pictures svenska dubbningar
Skrivet av: Gustav Jonsson skrivet 27 december 2018 kl. 07:57:05
Hur många dubbar finns det egentligen av Pooh Oughta Be In Pictures de borde finnas minst två men kan finnas fler någon som vet
Titel: SV: Pooh Oughta Be In Pictures svenska dubbningar
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 28 december 2018 kl. 13:35:56
Det finns två svenska dubbningar av avsnittet Pooh Oughta Be In Pictures av Nya äventyr med Nalle Puh - en originaldubb av Media Dubb, som troligen gjordes runt 1989 (med Tor Isedal, Steve Kratz, m.fl.), och en omdubb av KM Studio gjort för VHS-releaser bara något år senare (med Olli Markenros, m.fl.). Förutom en sändning på Kanal 5 i februari 1997, som enda Media Dubb-dubbade avsnitt som de sände, har Media Dubbs originaldubb bara sänts på TV3.

Det där är ett av två avsnitt av serien som Media Dubb dubbade och som dubbades om av KM Studio bara något år senare för VHS-releaser - det andra är Cleanliness Is Next to Impossible. Högst oklart varför just de avsnitten dubbades om så oerhört tidigt, men kanske finns det någon form av rättighetsproblem med just de avsnitten, i och med att andra Media Dubb-dubbade avsnitt har släppts på VHS efter det utan problem.

Det här var alltså innan de resterande 9 Media Dubb-dubbade avsnitten dubbades om av KM Studio (med den nya ensemblen Guy de la Berg, m.fl.) under 2000-talet.