Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#1
Alla de som dubbat Don DeLouise! (som gett röst till Jeremy i Brisby och NIMHs Hemlighet, Tiger i Resan Till Amerika, Fagin i Oliver och Gänget, Itchy i Änglahund och Stanley i Trollet i Parken)

Don gör visserligen ett mycket bra jobb i samtliga dessa roller, men vilka roller han än gör så överträffas han alltid av de som fått dubba honom på svenska.
#2
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  2 juni 2022 kl. 22:49:40Han har inget namn! Han heter ju odjuret!

Ursäkta sent svar...

Han kanske inte nämns vid namn i filmen, men han heter Adam.
#3
Av de tre jag hört så tycker jag att Sofia Källgren, Anki Albertsson och Charlotte Ardai Jennefors gör riktigt bra tolkningar.

Har inte hört Mikaela Ardai Jennefors insats ännu så där kan jag inte uttala mig.
#4
Off-topic / SV: Frågeleken
Igår kl. 18:11:53
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 18:08:11Lägenhet, redan bott i hus. :P

Vad är bäst, bad i badkar eller ute i havet?

Havet, för då får man simma också, bara det inte är osäkert så.

Bor du helst i skogen, djungeln, savannen, öknen, prärien, polarområdet, outbacken, fjällen, tundran, pampasen eller vid kusten?
#5
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 28 september 2022 kl. 21:00:26Där finns bara svensk text.

Då kan det vara värt att fixa den svenska dubbningen till Archive.org tills vidare!
#6
Skulle någon kunna fixa Cheetah På Äventyr också? (om det inte är så att den redan finns på Disney+)
#7
Citat från: MOA skrivet 27 september 2022 kl. 21:32:34Dom utskällningarna e rätt åt dom dåliga filmerna & karaktärerna

Du tycker det, jag tycker de ofta överdriver och går för långt, jag tycker de är jättetaskiga, jag ser mig själv som många av filmernas och karaktärernas försvarsadvokat.
#8
Off-topic / SV: Frågeleken
27 september 2022 kl. 20:39:49
Citat från: Lillefot skrivet 27 september 2022 kl. 20:33:03Av de jag sett, Pinocchio. Med undantag för de fina miljöerna och huvudkaraktärens design var filmen medioker, poänglösa adderingar, storyn byggs inte heller upp alls lika bra som i den tecknade, ful CGI (fiskmåsen är ett av de tydligaste exemplen) och Benjamin Syrsa framstod som en riktig gnällspik ibland.

Vilket är den sämsta filmen som du har sett, överlag?

Alla Dingo Pictures filmer utan tvekan!

Vilken dubbare har den vackraste rösten?
#9
Off-topic / SV: Frågeleken
27 september 2022 kl. 20:11:22
Citat från: Goliat skrivet 27 september 2022 kl. 20:02:28Hungrig.

Fylld paprika eller valfri tårta?

Valfri tårta!

Vilken är den sämsta Disney-spelfilms-nyfilmatiseringen? (OBS! 101 Dalmatiner 1996 & 102 Dalmatiner 2000 gills INTE för båda är riktigt bra!)
#10
Citat från: MOA skrivet 26 september 2022 kl. 21:35:26De sidorna e rätt bra

Nej det tycker jag visst inte, de sidornas "recensioner" blir mer som utskällningar.
#11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2022 kl. 09:55:10Tack, då ska jag kolla vilka volymer av Sing Along Songs det är jag har när jag kommer hem från jobbet. :)

Grattis Kalle har jag förstås också, i (tror jag) svensk, norsk och dansk utgåva. :)
Och så Benjamin Syrsas Jul också.
#12
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2022 kl. 08:48:01Jag vet inte hur många volymer som släpptes av Sing-Along Songs i Sverige (det kanske du har bättre koll på?), men jag har i alla fall två eller tre volymer på VHS. Och så har jag tre av de fyra volymerna av Kul med engelska (en har jag fortfarande inte lyckats få tag i, trots intensivt letande i fem års tid). Och givetvis har jag Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa på VHS. Just nu har jag som tidigare nämnts svårt att digitalisera någonting, men när jag får möjlighet digitaliserar jag gärna alla dessa och lägger upp. :)

Som parentes tror jag också att jag har de norska och danska VHS-utgåvorna av Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa, eller åtminstone merparten av dem.
(Nuförtiden är det ju inte så lockande att köpa från Norge längre, i och med PostNords moms- och ockeravgifter, men under lång tid gick det ju bra)

Tyvärr tror jag dock inte att jag har VHS-volymerna med Lilla Djungelboken, utan "bara" TV-serien inspelad från TV (d.v.s. utan de nyproducerade ramberättelserna).
De volymer av Sing Along Songs som släppts i Sverige är följande;

- Sing Along Songs: En Helt Ny Värld (Sing Along Songs: Friend Like Me) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Hej Hå (Sing Along Songs: Heigh Ho) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Färger i En Vind (Sing Along Songs: Colors of The Wind) = utgiven i Sverige 1996-02-21

- Sing Along Songs: Ringaren i Notre Dame (Sing Along Songs: The Hunchback of Notre Dame) = utgiven i Sverige 1996-11-27

Dessa fyra är såvitt jag vet de enda som givits ut i Sverige, men det finns jättelånga volymer som getts ut utomlands.

Just det, kanske också Grattis Kalle, där samtliga kortfilms-dubbningar inte använts någon annanstans än på kassetten.
#13
Okej, så hur långt har du kommit?
#14
Det är inte bara Nostalgia Critics, Musical Hell, m.fl. på YouTube som ofta går för långt, det gäller även sidor man hittar på Google, närmare bestämt Loathsome Characters Wiki och Awful Movies Wiki...
#15
Jag vet inte om jag eller någon annan nämnt detta i tråden förut, men kanske om det finns möjlighet att framöver lägga upp samtliga volymer av Sing Along Songs och Kul Med Engelska på Archive.org, likaså också Musse Piggs Bästa, Kalle Ankas Bästa, Mimmis Bästa och Plutos Bästa med sina ramberättelser, och också som jag nämnde förut; Lilla Djungelboken: Född Att Vara Fri, Lilla Djungelboken: Det Var En Gång i Djungeln och Lilla Djungelboken: Monkey Business med sina ramberättelser.