Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Adam

#1
Off-topic / Förklaring till mina uppehåll
8 januari 2023 kl. 15:20:16
Hej igen,
många av er undrar möjligen varför jag inte har skrivit här på några veckor, samt tagit längre uppehåll mellan varje inlägg jag postat?
Svaret är för att jag har bestämt mig för att officiellt lämna Dubbningshemsidans Forum bakom mig, då mycket av det som skrivits här har tagit mer än tillräckligt på mitt mående och min hälsa, och jag känner att jag behöver gå vidare med mitt liv och se framemot andra, mer spännande ting som livet har att erbjuda, samt prata och umgås mer med familj och andra som står mig nära.
Jag vill inte mena något specifikt illa mot er forumsmedlemmar eller gäster som läser detta, men som läget är nu så vill jag besluta mig för att avstå från de mer personliga ämnen som ofta har meddelats här på senare tid, iklusive hela forumet i sig.
Kanske återkommer jag till hemsidan någon gång i framtiden då en möjlig saknad slagit mig, då forumet kanske förbättrats på något vis, eller då jag har lärt mig lite mer i livet?
Jag kan med detta också föra med mig en mycket personlig och logisk anledning som lyder att 2022 har varit ett ganska jobbigt år för mig i vissa fall, långt ifrån ett av de sämsta åren i litt liv, men sommaren i synnerhet var extra dj**lig då det började med att jag läste för mycket sk*t på vissa enstaka sociala plattformar, vilket i sin tur ledde till att jag fick ökad ångest under juli- och augusti månad, som i sin tur ledde till att jag under den sistnämnda månaden fick sparken från ett jobb som jag precis hade fått i början av den föregående månaden. Jag har sedan dess gått på ångestdämpande, fast receptfria tabletter som i ärlighetens namn har funkat rätt bra i längden. Emellertid har jag fortfarande en del andra problem med måendet som jag ännu kämpar så gott jag kan för att tvätta av mig, och delvis därför känns det bästa som att ignorera forumet helt i nuläget. Ledsen om detta kom med kort varsel, och att jag lägger er på is. Ta hand om er, och lycka till!

/mvh Adam
#2
Off-topic / SV: Gnälltråden
13 december 2022 kl. 14:08:36
Citat från: gstone skrivet 13 december 2022 kl. 13:42:52Jag menar att jag inte slutar var snäll inte Disney
"Jag menar att jag inte slutar var snäll inte Disney"
Tydliggör dig lite.
#3
Off-topic / SV: Gnälltråden
13 december 2022 kl. 05:29:34
Citat från: gstone skrivet 12 december 2022 kl. 15:41:20Nu har bett är snält att sluta säga dåliga saker om Live Action Remakes !

Snart kommer börja med att inte var snäll ! >:(

Såg ber sluta säga dåliga saker om Live Action Remakes annars blir arg
Varför kommer du att bli det? ...och varför ska vi tvingas göra det? Ge oss i så fall ett mycket logiskt argument till varför det är en sådan big deal att "vara snäll mot dem", när de inte ens bryr sig om sin publik, förutom att spela på deras nostalgi för stålars skull, och i slutändan ljuga om att det blir något vi aldrig sett förr.
(Återigen är inte alla live-action-remakes av Disney lika dåliga, det finns några undantag, fast som jag väljer att inte nämna, men den rena majoriteten av dem har generellt visat klart och uppenbart att de inte står för något annat än det som är skrivet ovan.)
#4
Off-topic / SV: Djur stereotyper
11 december 2022 kl. 20:35:13
Citat från: Disneyfantasten skrivet 11 december 2022 kl. 19:15:37Till flodhästarnas försvar vill jag bara påpeka att det egentligen inte är deras fel, flodhästar är inte särskilt modiga förutom när de känner sig hotade, dessutom så har mamman väldigt bra försvarsförmåga.

Det är ju i stort sätt vad jag menade (härav "öga mot öga", det är därför man måste hålla sig på behörigt avstånd, helst utanför deras mark så att de inte känner sig hotade, och så är det även med många andra vilddjurs marker)
Jag har förresten sett alla de där klippen förut som du länkade.
(beklagar om jag går off-topic)
#5
Off-topic / SV: Djur stereotyper
11 december 2022 kl. 18:23:57
Citat från: Skokaka skrivet 11 december 2022 kl. 18:11:45Samma sak som med att jag hade elefanter med i listan. De brukar ses som vänliga jättar i fiktion (precis som björnar, vilket är därför jag hade med dom i den goda sidan), men är våldsamma i verkligheten. Förresten, jag känner knappt någon ond elefant karaktär. Och du har rätt det där med flodhästar, vet inte varför de är snälla i fiktion. Kanske för att folk inte visste att de är farliga, kanske? ??? ::)
Kan finnas en poäng med det, med tanke på att rätt få människor som stått öga mot öga med en flodhäst i det vilda har överlevt. Kan även ha att göra med att vi människor i generellt sätt betraktar dem som gulliga till utseendet, då de verkar så stora, runda, släta och klumpiga, för att inte nämna att ingen spetsig tand, klo eller något horn syns på utsidan. 🤷�♂️
#6
Off-topic / SV: Djur stereotyper
11 december 2022 kl. 18:03:18
Här kan jag rakt på sak lägga till att flodhästar i animerad media brukar framställas som harmlösa och vänliga (några nämnvärda exempel på vänliga flodhästkaraktärer är balettflodhästen Hyacinth i Disneys Fantasia, Gloria i Dreamworks Madagaskar, Hilda i Richard Scarrys äventyrsvärd och Molly i Sagor från Zoo), medans att se flodhästar i verkligheten är ett tecken på att ens sista stund är kommen, för att fatta det kort.
#7
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 december 2022 kl. 18:42:11Jan Åström
Instämmer helt 100! Är det någon som kan matcha Jack Blacks Bowser-röst och den exakta känslan så är det Åström himself, helt tveklöst! 
#8
Dubbningar och röster / SV: Nalle Puh
29 november 2022 kl. 18:16:50
Citat från: MOA skrivet 29 november 2022 kl. 13:42:54Har ni märkt att Uggla slutade medverka efter Nasses Stora Film?Han återvände i filmen från 2011 vilket blev hans & alla andra karaktärers sista medverkan inom animation
Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 november 2022 kl. 14:00:51Det har du baskemig rätt i, undantagen är Nalle Puh själv, Nasse, Tiger och Ior som framträdde i ett avsnitt av Dr McStuffins som sändes 2017, fast det var förstås utanför karaktärenas universum.
Även Sorken har inte dykt upp i någon Nalle Puh-film sedan Puhs Heffaklump-Halloween, 2005. I generellt fall förståeligt då rollfiguren inte ens härstammade från någon av A.A. Milnes originalböcker (vilket han också tydligt hävdade i första Puh-filmen Nalle Puh på honungsjakt från 1966). 
#9
En del av mig hade velat medverka i svenska dubbningen till Sonic The Hedgehog 3, som beräknas premiärvisas 2024, i rollen som Shadow The Hedgehog (har själv gjort ett rösttest åt figuren på Tuben här:
https://youtu.be/sq344PTI3FA), om det inte hade varit för hur modern dubbning går till i Sverige (som skrivet i en tidigare tråd så har jag svårt för de nutida svenska dubbningsmetoderna, så det jobbet skulle tyvärr inte göra mig särskilt lycklig).
#10
Dubbningar och röster / SV: Gravstenar
24 november 2022 kl. 05:56:47
Citat från: Sabelöga skrivet 24 november 2022 kl. 02:41:01Gravsten = Minnesmärke. Men så är ju inte fallet. En gravsten måste väll markera någons grav annars är det ju bara ett minnesmärke av något slag.
Hade varit en grej om askan hade begravts i en minneslund eller så (för då brukar faktiskt gravstenar komma med när askan begravs), men nu tycks askan tydligen strös ut i ett hav som Östersjön, så då brukar inte gravstenar vara lika vanligt att ha med.
(just saying)
#12
Dubbningar och röster / SV: Gravstenar
23 november 2022 kl. 18:53:44
Citat från: Sabelöga skrivet 23 november 2022 kl. 16:36:29Gravsten kan man ju fortfarande ha?
Nja, inte riktigt. I så fall blir det någon minnessten av någé slag.
#13
Off-topic / SV: Gnälltråden
18 november 2022 kl. 20:43:24
Citat från: gstone skrivet 15 november 2022 kl. 18:28:27Ni borde  var snälla mot honom
Här kan jag definitivt hålla med, framförallt nu efter att Twitters anställda har behandlat många oliktänkande orättvist med sina restriktioner gällande uppsökande eller att ha avskedat somliga av dem slumpmässigt är det rätt så skönt att se dessa överkänsliga girigtyper få sina uppsägningsmeddelanden. När allt kommer kring gjorde Elon helt rätt i stort sätt.
#14
Off-topic / SV: Det här JÄVLA KRIGET!!!
15 november 2022 kl. 05:39:06
Visserligen avskyr jag när det talas politik här på forumet, men det är bara ett visst påstående i dagsläget jag inte förstår mig på.;
Det finns nämligen redan de som säger att invasionen i Ukraina inte hade hänt om Trump fortfarande hade suttit i makten i USA, då han faktiskt försökte sluta fred mellan Ryssland och Amerika då han förhandlade med Putin under sin mandatperiod. Inte bara republikaner har sagt det här, utan demokrater också.
Visserligen finns det en liten sanning i det de säger (det där med att Trump förhandlade med Putin endast för planetens bästa), men jag fattar inte riktigt hur man kan beskylla enbart de som röstat på Biden för det? Det är väl trots allt Putin själv som valt folkmord och att spränga städer, så det där låter lite som en idiotisk undanflykt om jag får vara brutalt ärlig.
#15
Jag tycker att Gunnel Fred som Nasse i Iors födelsedag är helt ok. Vet att hon är en som blir kritiserad för rollen här på forumet, men jag kan säga att hon åtminstone har det där naturligt ljusa soundet/tonläget i rösten, likt Jörgen Lantz och Michael Blomqvist. Kan tyvärr inte säga detsamma om Pontus Gustafsson, vars stämma är för mörk för att passa in hos rollfiguren (och jag upplever därför Pontus som riktigt awkward i rollen, med den mörkare rösten som så uppenbart bara försöker göras ljusare).