Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Adam

#31
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 september 2022 kl. 19:28:58Vad synd, Jag minns honom främst från Rederiet...Vila i frid.
Kommer ihåg honom därifrån, jag med, men ett annat tydligt minne av honom från mina lite tidigare dagar var som rösten till Kattpolisen Tusse Batong i vinylmusiksagan Måns får ärva (ur Pelle Svanslös), som var en av många barnljudboksstycken som fanns med på ett visst kassettband jag brukade lyssna på som liten (som också innehöll Paddington, Astrid Lindgren-visor, Fablernas värld, Nicke Lilltroll och Bamse).
...och så har jag förstås inte glömt bort hans röstinsatser ur Musse Piggs Julsaga/Julafton, eller Hjälp! Jag är en fisk.
#32
Jag har ännu inte sett några, men jag skulle absolut inte ha något emot att se en eller flera. Intresset för baletter och operor har definitivt vuxit på mig under senare år, då jag hört att min morsa varit på flera, och sett bland andra de två du nämnde, vad jag vet.
#33
Dubbningar och röster / SV: Anders Lönnbro (1945-2022)
11 september 2022 kl. 19:13:34
Kommer som så många andra på detta forum att mest minnas honom som Petter från Långbens galna gäng, som lämnade ett bra avtryck på min barndom. 💖
(Han var visserligen ingen Stephan Karlsén, men hans röst gick i varje fall mycket bra ihop med karaktären i just den serien, då vi ser en hel del av Petters komiska sida i majoriteten av alla dess avsnitt.)
#34
Instämmer. Tycker själv att Nostalgia Critic var som roligast under sin storhetstid mellan 2007 och 2011, men har sedan sin comeback 2013 bara sjunkit i kvalitét med åren.
Jag föredrar därför sådana som Saberspark, ElectricDragon505 (trots sin otroligt jobbiga, gälla röst), och såklart Zaid Magenta/MisAnthro Pony.
Den sistnämnda kan också uttrycka sig riktigt grovt och gnälligt, men samtidigt är det svårt att inte beundra hans sinne för media som konstform samt kontinuitet, och jag tycker att han ärligt talat är bland de starkaste, smartaste och enormt brydda/omtänksamma människorna bakom sitt hårda skal, vilket även syns i många av hans klipp som inte är recensioner.
#35
Off-topic / SV: Diagnoser
10 september 2022 kl. 15:55:32
Citat från: gstone skrivet 10 september 2022 kl. 15:22:25Men jag har Autism så jag har rätt att säga det.
Tekniskt sätt inte. 
#36
Citat från: Jabberjaw skrivet 10 september 2022 kl. 08:38:32Barnsligt och skamligt att en vuxen person sitter här och spyr ur sig sin skit. Detta forumet är så mycket bättre än att blanda in politik.

Om man gräver i ditt liv så är det nog långt ifrån perfekt goliat. Likaså Jimmie Åkessons liv eller någon av hans politiska kamrater. Och kollar man andra partier så är det rötägg och homofober där med. Nu sympatiserar jag endast med folk som har lösningar och idéer på problem dock, och inte på pajkastare. Problemet är missnöjdhet med hur samhället utvecklats. Bara för att man själv inte bor i "skiten" så betyder det inte att den inte finns. Det är en enormt stor del utländskt födda som röstar på SD, särskilt inom Balkan nationaliteter, och Iran, Kurdistan, o allt möjligt. Nationaliteter som kanske hunnit komma hit och stadga sig, fått upp sin affär eller pizzeria och nu på senare tid fått stänga igen på grund av trakasserier, skadegörelse och annat skit.

Eller e dessa människor vita kränkta pizzabagare då menar du? Varför går du inte till Flashback och fortsätter skriva dom här korkade idéerna du har. Du verkar trots allt kommit ut som den extremist du faktiskt är nu. :o
Om det bara fanns en funktion att tumma upp kommentarer här på forumet så skulle denna definitivt vara en av dem. Otroligt bra skrivet, Jabberjaw.
Jag vet också många utländskt födda som brukar lägga sina röster på SD i valet, och jag känner dessutom att det politiska parti man själv väljer att lägga sin röst på i valet inte bör definera en, vilket tyvärr är vad många just gör i nutidens värld, dels på grund av allt de enbart hör sägas i median, vilket är en av sakerna som är grunden för extremismens ökande i det moderna samhället (trots att extremismen funnits längre bak än så, men också av i princip samma skäl, att man t.ex bara hört det som sagts, och nu när det ändå finns så oräkneliga medier, däribland digitala, så väntar man sig egentligen att vi måste ha lärt oss allt om misstagen i det förflutna, men tydligen så har många grupper ännu inte gjort det). Jag kan säga att en del saker stämmer, men annat stämmer inte. Det är därför också mycket viktigt att vara källkritisk och inte tro på precis allting.
Jag kan i och för sig säga att jag vet att det finns en del svenska partier som är mycket värre än Sverigedemokraterna, i synnerhet utanför riksdagen, men som jag väljer att inte nämna.
#37
Citat från: Skokaka skrivet  9 september 2022 kl. 16:05:35Jag har hört en del säga att hon var rasistisk, är detta verkligen sant?! :o Själv tvivlar jag att det är sant men ändå... 
Som man brukar säga, man ska helt enkelt inte tro på allt som sägs, och även om hon möjligtvis kan ha framstått som det under sina första regeringsår så är jag intill 100% säker på att det försvann med tiden, om så är fallet.
#38
Jag är bara så fascinerad av att hennes majestät satt på tronen i hela 70 år, vilket jag har hört är hittils den längsta regeringstiden av alla Storbritanniens monarker.
#39
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
8 september 2022 kl. 18:35:37
Leve TonyTonka! Grattis! 
#40
Vet att de fanns tillgängliga på nätet för jättemånga år sedan, men det var då. 🤷�♂️
#41
Off-topic / SV: Hofverberg fyller år idag!
3 september 2022 kl. 10:24:27
Leve Daniel! 🎂
#42
Några av mina är:

* ElectricDragon505
* Vailskibum (tidigare känd som Vailskibum94)
* Saberspark
* JablinskiGames
* Justin Hawkins Rides Again
* Loudwire
* Rock Feed
* Zaid Magenta (tidigare känd som MisAnthro Pony)

...och ja, jag har åter börjat följa den sistnämnda, trots att jag var lite upprörd på honom för ett tag sedan.
#43
Dubbningar och röster / SV: Nya äventyr med Nalle Puh
2 september 2022 kl. 10:00:40
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 september 2022 kl. 09:52:06Väldigt osäker på dessa rösterna så jag gjorde ett ljudprov.
Heffs röst görs utan tvekan av Anders Öjebo, men Steffs/Stens stämma har jag inte en blekaste aning om. :o
#44
Off-topic / SV: Gnälltråden
29 augusti 2022 kl. 00:14:22
(Jag vill varna alla om att detta inläggs språk kan uppfattas som lite grovt för vissa läsare!)

Jag vill gnälla lite på Lasse Åbergs (ursäkta uttrycket) idiotiska och missvisande påståenden om varför han tror att Generation 4 ur My Little Pony blev så omtyckt som det blev under 2010-talet. (bilden är tagen från mitt besök på Åbergs Museum 2017)
Lasse, om du läser det här så vill jag först bara klargöra att jag beundrar dig i ärlighetens namn med hela mitt hjärta, både som person och filmmakare samt författare, konstnär och samlare, och du har dessutom bidragit till en mycket bra inflytan hos min uppväxt och i mitt liv, men om du nu ska analysera ett ämne, vilket du alltid har tagit din tid med gällande all info du har kunnat hitta om alla dina övriga samlingsobjekt som finns på muséet, så analysera det, även när det gäller ett sådant här ämne.

Låt mig klargöra några faktafel som står vid den här montern:
För det första, termen "brony" är inte en förkortning av "brothers of ponies", utan det är ett sammanslaget ord av Internettermen "bro" och ordet "pony". Det hajade faktiskt många som dig redan vid det här laget.
För det andra, du konstaterar att dessa "nördiga män i 20-årsåldern" är besatta av Vänskap är Magisk p.g.a. "oändliga tebjudningar, fnissande för ingenting, och att besegra sina fiender med gråtattacker som attraherar", när seriens skapare Lauren Faust egentligen stod emot alla dessa tre saker under skapandet av serien, eftersom hon var helt medveten om att de var just de 3 huvudskäl till varför My Little Pony-toylinen har varit så misslyckad tidigare, i synnerhet bland äldre generationer betraktare. Det du skrev här är inte en riktig analys av ämnet till skillnad från dina övriga montrar, utan det är bara rent skitsnack urhävt av en uppenbar anti-brony. Inte för att jag har några problem med att du är det, men jag skulle inte ha krävt dig att kolla in serien om du nu inte valde att ställa ut detta samlingsobjekt samtidigt som du kommer med spontana personliga påståenden om varför du själv tror att den blev så stor då du knappt ens har sett och vägrar att se G4:s MLP-serie, fastän du verkligen har ansträngt dig med informationen om allt annat du samlat på dig under åren, och som dessutom finns utställt på ditt museum.
För det tredje, det finns även kvinnor i 20-årsåldern som har tyckt om och fortfar att älska serien, och inte bara män.✌

IMG_20171112_144545.jpg
#45
Off-topic / SV: Djurparker
28 augusti 2022 kl. 23:03:21
Då kan man undra lite hur det blir med Nordens Ark i Göteborg (som också är känt för sina rovdjur, från både Norden och fjärran Östern), nu när rovdjursparken i Orsa avvecklas? Nordens Ark har ju trots allt många starkt hotade djurarter, och av den anledningen vore det ganska tråkigt om även den parken tvingades stänga ned snart (Vad jag vet så har ju också Nordens Ark ganska så stora, rymliga burar för sina vilddjur så att de kan känna sig hemma och så.)

Appro på Delfinariet i Kolmården, en av de showerna har även jag kollat in då det fortfarande fanns, när jag besökte parken för första (och hittills enda) gången med familjen år 2006, då jag var 8 år.