Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Kändisar som aldrig dubbat men som borde göra det

Startat av E, 7 januari 2019 kl. 22:10:41

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 november 2022 kl. 10:01:23Jag måste säga att detta var en jättebra idé om man nu inte kunde få tag på the real deal.
Jag håller med, betydligt bättre än att låta någon godtycklig röstskådespelare göra rösten. Om inte den riktiga Zlatan kunde eller ville, så är det här absolut det näst bästa alternativet. Såvitt jag vet har väl Granit Rushiti inte medverkat i någon dubbning förut, så det förvånar mig att man tänkt den tanken. Mikaela Tidermark har crediterats för rollbesättningen på Netflix, men om det betyder att det är hennes idé eller inte vågar jag inte spekulera i.

Och tyvärr tror jag inte att Zlatan ens skulle överväga att ställa upp i en svensk dubbning till det svenska kollektivavtalets minimilöner - för hans insats i originalversionen har han förmodligen fått mångdubbelt betalt, då de ju inte har kollektivavtal i USA på samma sätt som i Sverige. Och om han mot förmodan faktiskt skulle ställa upp, så är han förmodligen inte i Sverige så ofta - än mindre Stockholm - så att det faktiskt skulle passa tidsmässigt...

gstone

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 november 2022 kl. 18:23:44Och tyvärr tror jag inte att Zlatan ens skulle överväga att ställa upp i en svensk dubbning till det svenska kollektivavtalets minimilöner - för hans insats i originalversionen har han förmodligen fått mångdubbelt betalt, då de ju inte har kollektivavtal i USA på samma sätt som i Sverige. Och om han mot förmodan faktiskt skulle ställa upp, så är han förmodligen inte i Sverige så ofta - än mindre Stockholm - så att det faktiskt skulle passa tidsmässigt...
Så du tror inte han dubbar sig själv i Asterix heller ?

Zebastian

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 november 2022 kl. 10:01:23Jag måste säga att detta var en jättebra idé om man nu inte kunde få tag på the real deal.
Frågan är ju bara om han har använt samma röst som han gjorde när han spelade Zlatan för vad är annars meningen

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet 13 november 2022 kl. 18:40:57Så du tror inte han dubbar sig själv i Asterix heller ?
Med största sannolikhet inte - men är det en biovisad film finns det väl en liten chans att kunden har varit beredd att betala mer än kollektivavtalets minimilöner; något som i stort sett är helt uteslutet för en dubbning som en streamingtjänst har beställt. Och i så fall ökar ju chansen lite grand, beroende på hur mycket pengar som distributören har velat lägga ner på dubbningen.

Det hänger ju också på hur stor hans roll är, för tar det alltför många timmar att spela in replikerna blir det ju snabbt orealistiskt att börja betala alltför mycket mer än det normala timpriset. Är det en liten roll, som går att spela in på 1 - 2 timmar, ökar chansen; för då blir det ju ändå ingen alltför stor summa även om man går upp i lön.

Min erfarenhet är dock att Noble Entertainment inte direkt brukar vara kända för att vilja göra alltför påkostade dubbningar, men det är förstås som regel svårt att veta hur påkostade dubbningar är utan att faktiskt ha pratat med distributören...

gstone

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 november 2022 kl. 20:05:34Min erfarenhet är dock att Noble Entertainment inte direkt brukar vara kända för att vilja göra alltför påkostade dubbningar, men det är förstås som regel svårt att veta hur påkostade dubbningar är utan att faktiskt ha pratat med distributören...
Så  Asterix & Obelix: I drakens rike kommer han en dålig dubbning ?

Steffan Rudvall

Citat från: gstone skrivet 13 november 2022 kl. 20:31:14Så  Asterix & Obelix: I drakens rike kommer han en dålig dubbning ?
Det blir antagligen en dubbning i samma klass som dubbningen av Asterix & Obelix och britterna.

Oskar

Citat från: gstone skrivet 13 november 2022 kl. 20:31:14Så  Asterix & Obelix: I drakens rike kommer han en dålig dubbning ?
Jag tycker att filmbolaget är snåla inte betala mer pengar än kollektivavtal.

gstone

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 november 2022 kl. 20:44:28Det blir antagligen en dubbning i samma klass som dubbningen av Asterix & Obelix och britterna.
Den var dock inte så dålig.

Hade ju Allan Svensson ,Måns Nathanaelson , Freddy Åsblom ,Marie Richardson ,Marie Serneholt,Suzanne Reuter och Johan Wahlström ;)

Daniel Hofverberg

Citat från: Oskar skrivet 13 november 2022 kl. 20:45:54Jag tycker att filmbolaget är snåla inte betala mer pengar än kollektivavtal.
Det kan man tycka, men till filmbolagens försvar ska man ju nämna att dubbningar är tillräckligt dyra som de är - så skulle de plötsligt bli mycket dyrare är det ju oundvikligt att färre filmer och serier skulle dubbas till svenska; och det är väl knappast en fördel för de flesta... Trots allt dubbas det ju mångdubbelt mer nu än för 40 år sedan, samtidigt som intäkterna per film knappast blivit mer än förut nu när det finns mycket mer konkurrens. Kort sagt större risker än förut, då det inte alls är säkert att vinsten för varje film blir så stor (eller ens någon alls).

Och om filmbolagen ska börja göra undantag och betala en del skådespelare mer än kollektivavtalet, så hamnar man ju snabbt i en svår gränsdragningssituation - var ska gränsen gå för vilka som man ska erbjuda högre lön, och under vilka premisser...? Då kommer ju oundvikligen andra skådespelare att klaga och också vilja ha mer pengar än kollektivavtalet, och till sist kommer alla att kräva mer...

gstone


TonyTonka

Citat från: TonyTonka skrivet 19 oktober 2022 kl. 13:27:21Om jag inte minns fel har faktiskt Carl Bildt röstskådespelat i en av Sveriges Radios julkalendrar, det är ju inte dubbning, men det är nog det närmaste han kommit dubbning.
Om jag minns rätt hette hans karaktär något i stil med Diego.
https://sverigesradio.se/artikel/6269145

Jag hade helt rätt, här är Carl Bildt som Diego i radions julkalender från 2015. ^^
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

gstone

Mikael Persbrandt kommer aldrig dubba.

När någon fråga hon sa han

"JAG DUBBAR INTE ! och ni har inte råd med mig !"

Han blev rent av arg när någon frågade honom :-\

Disneyfantasten

Citat från: gstone skrivet 19 december 2022 kl. 22:27:35Mikael Persbrandt kommer aldrig dubba.

När någon fråga hon sa han

"JAG DUBBAR INTE ! och ni har inte råd med mig !"

Han blev rent av arg när någon frågade honom :-\

Å andra sidan har han ändå gjort bra dubbningsroller under sin karriär, det är iallafall positivt.