Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - DanielÅhs

#1
Till Tony.

"Jag är tyvärr inte i närheten av den kunskap som Daniel, du, erika m.fl. besitter.
Säger du hennes namn så är hon förmodligen ett välkänt namn inom dubbning, så mejl adress tas gärna emot."

Det är från mitt utskick från Hotmail, men det gick ej skicka till den adress som stod.


MVH Åhs
#2
Citat från: Tonytonka skrivet 19 augusti 2009 kl. 21:51:03
Jag skulle vilja Se
Annelie Berg, Fredrik Dolk och Mikael Roupé


Roupé skulle jag såå gärna vilja intervjua, men tyvärr verkar den intervjun i så fall bli väldigt konstig. Han svara så här

"Jag ställer gärna upp på en intervju, men inte på film. Eftersom jag lever på min röst, så vill jag inte att folk ska kunna koppla ett ansikte till rösten. Med andra ord så får man fler jobb om man är anonym."

Är absolut inget som skulle funka, sitta och filma en vägg, eller mig när jag intervjuar honom osv är inga alternativ. Det ska vara en vanlig intervju annars är det meningsklöst.

Jag gillar han mycket och sörjer därför detta svar...

Övrigt

Era frågor ska framföras till Smedius.
Jag har fått svar och hon beklaga att hon inte haft tid. Men den människan är så trevlig! Hon väntar jag gärna på, och var ju jag som ställde till det med dåligt ljud, så hon ska ha tack som ställer upp igen.

Va tycktes om intervjun denna gång? Vad ska bättras nu?


MVH Åhs
#3
Citat från: Tonytonka skrivet 14 augusti 2009 kl. 21:54:21
Jag har ett tips till Annica Smedius - Intervjun.

Ta upp Bart Simpson!



Lite mer specifikt tack, vad vill du jag ska ta upp och/eller fråga om?

MVH Daniel Åhs
#4
Jag har nu träffat Knave och den intervjun har Daniel fått skickad, så det är dig vi väntar på nu  :D

Sen har ja skickat ett mejl till Roupé och ett nytt till öjebo.

Sen är ni väldigt på om Maria Rydberg, så jag tänkte skriva till henne också.
Skulle vilja ha lite feed back innan, då jag i ärlighetens namn inte har så står koll på just henne. Vet hon är Kiara (vuxna) i lejon kungen, för övrigt vet jag inte så mycket, så någon får gärna hjälpa.

/Daniel Åhs Karlsson
#5
Citat från: Mysan skrivet 18 juni 2009 kl. 20:52:08
Christel Körner och Tomas Bolme vore intressanta


Bolme har ja skrivit brev till och jag vet det kom fram. För ja fick svar från en annan ja skrev till sammtidigt, Staffan, men ska tjata på Tintin  ;D
#6
Då var Knave bokad den 4/7. Smedius är bokad, men vi ska höras vidare om dag. Och angående Maria Rydberg så ska jag iväg imorgon och kommer hem söndag. Då kan jag skriva ett mejl till henne med. Trevlig natt dubbfantast
#7
Gud vad kul att ja såg den här tråden. De här frågorna har smedius hjälp mig med, men hon viste inte vem wally var. Men jag har ju Staffans mejl och han har hjälp med annat, ska ja testa eller är svaren glasklara?  :)
#8
Då var det dags att börja prata intervjuer igen.

Svar från förr och så nytt att nämna.

Andreas Nilsson så håller jag helt och hållet med. Han verkade uttråkad, men vi hade tidsbrist och hans drog över på tiden rejält, och lika så de andra med. Han var inte något "konstig" när vi fotografera, då var han jätte rolig. Vet inte varför det blev så fel intryck när vi filmade eftersom Per & Dick var helt avslappnade.

Dick - Jag tycker den intervjun gick bra. Ni då?

Per - Per och Dick var de lättaste att intervjua då de verkade trivas och var mer öppna. Angående längd på inspelningarna så var Per sist och vi hade absolut inte tid att fortsätta mer. Han är så go, han sa bara det tar den tid det tar, haha. Så därför blev hans kortare tyvärr, då jag svävade på moln bland mina favorit dubbare och glömde tid och rum.

Lokal: Lokalen är en lokal som Steet (Stockholm) hade och där hade Andreas, Per & Dick en Pjäs som Knave Regisserat (Om ja fattat rätt). Så jag har inte valt plats, det var de och för mig dög den jätte bra :)

Några mer frågor?



Nya Händelser

Annica Smedius intervju tyckte jag gick bra. Va tyckte du Daniel om man jämför med de tidigare 3?
På den intervjun blev ljudet TYVÄRR så extremt dåligt att den har skrotas.
Glädjande nyheter är att Annica är en underbar människa (om ni inte visste det) och jag ska få komma till henne för att göra intervjun igen.
Tur jag gör så bra intryck :D
Så tack till dig igen Annica!

Övriga intervjuer som är klara, saknar bara datum!

Mattias Knave, han svara "När du vill"  ;D
Gunnar Ernblad, Höras om tider
Anders Öjebo, Höras om tider


Sen såg jag att ni var sugna på Monica Forsberg. Jag har haft kontakt med henne och hon bjöd ner mig till Degerfors till deras teater föreeställning, jätte kul! Bara synd att hon försvann, haha. Så jag har inte ansträngt mig så mycket med henne, men det måste jag nog göra nu. För hon är såå stor inom dubbning.

Jag har även rätt bra kontakt med Staffan Hallerstam, men har inte nämnt intervju med honom så det ska jag nog göra i dagarna och hoppas doktorn har tid  8)

Louise Reader finns alltid i hjärtat, då det där söta skrattat från hennes roll som Casey (& Heather i Denver Den Sista Dinosaurien) verkligen fastnar.

Då var jag nöjd för denna gång, er tur att skriva igen  ::)

Edit: Jag tog mig friheten att ta bort centreringen av all text, så att den ska bli mer lättläst - att läsa längre stycken text i centrerad form blir ganska ansträngande för ögonen... /Daniel
#9
Citat från: PAAATE skrivet  4 januari 2009 kl. 21:54:32
1. Filma intervjun
2. Filma när du ställer frågorna
3. Redigera ihop allt på rätt plats

Ok, då ska ja filma lite från sidan. Och de har nog ingen lust att vänta, men ja kan nog sitta kvar på samma ställe och läsa in frågorna. Ska jag filma mig från sidan med eller spelar det ingen roll?

Tack :D
#10
Citat från: PAAATE skrivet 13 september 2008 kl. 14:36:23

Ett tips på hur man lätt kan få en enkamera-intervju att se ut som en tvåkamera-inspelning (en av de första saker jag fick lära mig i gymnasiet :P)

Hej. Tack för kritiken. Jag hoppas som sagt att det blir bättre med tiden. Jag trodde den nya kameran var bättre på att ta upp ljud som var nära den, men det vart extremt mycket "omkring" ljud tyvärr :'(

Det är såå svårt att hitta ett bra ställe, ja är från Norrköping och åker till bara till det ställe som de har önskats träffa på. Då är det lite svårt att säga emot, men utomhus mitt i staden blir det aldrig mer!  :-X

Sen ville ja gärna ha din hjälp med filmkameran. För förstod inte riktigt hur du mena hur jag skulle filma. Så skicka gärna ett melj () där du förklarar om du har lust  :D

Övrigt

Förut idag så sände jag iväg ett mejl till Mattias Knave & ett till Anders Öjebo där jag fråga om lämplig tidpunkt så jag hoppas de svarar (det brukar ta väldigt lång tid), men de har i alla fall sagt i tidigare mejl att interview gått bra.


Så nu vill jag ha tips gärna! Vad som inte gick så bra på tidigare interviewer, va som var bra osv  :)

Vet i alla fall att det inte ska bli som Annicas interview med ljudet. :-\


Lämpliga frågor, om ni tycker de standardfrågor som jag använt var tråkiga.

MVH Daniel Åhs
#11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 december 2008 kl. 18:19:44
Finns det några duktiga ljudmänniskor här?

ok, fasen va tråkigt. Jag har köpt Cyberlinks PowerDirector 7 Ultra så om det inte går kanske det funkar med den. Jag har dock inte fått varan än.

För övrigt så har inte Öjebo svarat på något mer mejl jag skrivit, men han är ju/var? ute på teater med avenue Q. Men skriver då och då, sen ska jag se med Mattias knave, men eftersom att en del inte gilla frågorna så får de gärna skriva sina förslag här...antar jag? Eller skicka direkt till mig

Gott nytt år

/Daniel Åhs
#12
Oj oj oj, va många arga ???

Jag ber hemskt mycket om ursäkt för intervjuerna med Per, Dick & Andreas de var inte menade för dubbningshemsidan utan jag fick kontakt med Andreas och hade turen att Per & Dick också var där. För miljön som ingen tycks gilla vist är där dom spelade upp deras teater pjäs så aja valde den inte, men ja har inge emot den. Jag tyckte dock att det vore kul om folk som älska dubbning (som jag) fick ta del av det och Daniel sida är ju som alla vet den största och bästa så fråga om han villa ha dem.

Håller med absolut att det inte var någon "super" intervjuev, men det hade jag inte förväntat mig. Det var första gången någonsin jag gjorde något liknande, så jag är glad att jag ens kunde prata med dem. :'(

Andreas Nilsson ser jätte obekväm ut och jag har inte en aning varför. Det enda var att det tog längre tid än han trott och ja skulle ju hinna med två till, sen börja deras pjäs. Så han var nog bara väldigt stressad. :-\

Men Dick och Per var absolut INTE obekväma. Ser det ut som det så är det helt fel, de var hur glada som helst, Per var inte ens stressad. Jag sa att vi inte hinner mer för att nu borde du byta om, men han sa nej då jag hinner mer :D

Och ja intervjueven med Andreas vart för lång, men hur skulle du va om du fick träffa en av dina favoriter inom dubbning?


Sen när jag skulle intervjueva Annica Smedius så går det bara säga, Helve.... Jag köpte ny HD-kamera som sen visade sig att den inte hade någon ingång för extern mick :-[
Och Annica ville gärna sitta ute (trots alla våra getingar:) men tyvär så visadet sig (i efterhand såklart) att kameran gärna tog upp alla ljud som var tillgängliga i hela stockholm.

Så ljudet på denna gång blir en etta.  >:(

Hur jag sköter mig mot sist får ni skriva här som ni gjorde innan, men ja tyckte jag gjorde bra ifrån mig...Det var bara min andra gång!  :P


Och till dig Daniel, super bra klippningar och ursäkta för ljudet i Annicas, hoppas du kan trolla något, för du är duktig!



MVH Daniel Åhs som lär av sina misstag!
#13
Hej igen.

John Harryson
har ja lyckats få tag i hans bostadsaddres men han har inte svarat på brevet. Kanske för nån sorterar hans post så han inte får fan mejl, men jag försöker gärna igen och kanske vågar mig på att ringa numret (om det stog -osäker-)

MVH
Daniel Åhs
#14
Monica Forsberg skulle ja få interviewa, så åkte till Degerfors och fick av henne fribiljetter att se deras teater show där. Men väl där så  måste hon ha glömt mig, för inte har jag någon interview med henne ::)

Gunnar har ja även pratat med och just då så passade telefon interview bäst, men vem vill inte mycket helldre vänta och se honom på bild? Ny har ja även ny kamera så kvaliten kommer bli mycket bättre!

Staffan har ja även mejlat med så han skulle ja också tycka va jätte kul att interviewa och alla andra med för den delen, men älskar Brandman sam så därför älskar ja Staffan.

Peter Wanngrens
fru har ja haft kontakt med Kerstin Andeby och hon har vart jätte trevlig och gett mig hans mejl och så, men han har aldrig svarat, dock :-\

Anders Öjebo
har i mejl sagt att det går bra med interview, men när det blir är ju såklart en annan sak :D

Och även Mattias Knave har sagt okey till interview, men även där så måste tid bestämmas vilken är väldigt svårt då alla dubbare frilansar i stort sätt.

MVH Daniel Åhs
#15
Dubbningar och röster / SV: Svenska Röster.
11 juli 2008 kl. 20:45:58
Courage den hargia hunden så gör Per Sandborgh hjalmar. det är det enda ja vet