Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Matewan

#1
Citat från: Erika skrivet 11 oktober 2006 kl. 18:23:40
Det var en gång tror jag att SVT har själva dubbat (eftersom inget dubbningsbolag nämns i eftertexterna) och En cellsam historia är dubbat av Videobolaget.

Ragna Nyblom ansvarade för en hel del bearbetning av SVT:s barnprogram på den tiden. Det var en gång, Trolltyg i Tomteskogen och Professor Balthazar m.m. Men sånt var tämligen anonyma sysslor då. Så hon har knappast fårr den uppmärksamhet hon förtjänar. Inte i den rollen i alla fall.

Ragna Nyblom var faktiskt med redan på TV:s första provsändningar som skedde från Tekniska Högskolan 1949. Många år senare var hon en av de populäraste hallåorna i svensk TV. Hon började senare med just redigering av barnprogram. Under en tid sysslade hon faktiskt både med hallåandet och arbetet på barnredaktionen. Hon var även skådespelerska, sångerska och producent. Hon har också en dotter, Emilia Nyblom, vars far var Andreas Papandreou, en gång Greklands premiärminister. Emilias halvbror heter Giorgos Papandreou och är ledare på för det socialistiska partiet PASOK. Han inledde f.ö. sin karriär som städare på Viggbyholm...

Jag tror jag stannar där.  :)
#2
Jag blir lite konfunderad när det snackas om bilder på okända dubbare och så dyker t.ex. Anita Wall upp. Jag vet inte om det kan vara en generationsfråga, men jag anser att hon är oerhört känd. Så det kan vara lite riksfyllt att vara för kategorisk om vilken kändisstatus olika dubbskådisar har. Likaså Staffan Hallerstam. Alla vet väl vem Tie Spänn är, eller?
#3
Dubbningar och röster / SV: Ingvar Kjellson
18 oktober 2006 kl. 22:45:57
Citat från: Marcus skrivet  5 maj 2006 kl. 15:34:59
Han har blivit rätt så gammal alltså.
Gjorde han inte en av rösterna i Pettson och Findus-Kattonauten om jag inte minns fel?

Stämmer bra det. Hans fru, Meta Velander var också med.

Han spelade på Dramaten så sent som i fjol, faktiskt. Då spelade han köpmannen Bugrov i Anton Tjekovs Platonov.