Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Trubaduren

#16
Dubbningar och röster / SV: Superbook
24 april 2021 kl. 12:07:00
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 april 2021 kl. 11:57:39
Det vore uppskattat. :)
Det må så vara, men jämfört med vad man förväntar sig att kunna köpa DVD-filmer för är det ändå väldigt dyrt.

Den nya boxen med hela säsong 1 kostar 849 kr från Kanal 10s förlag, vilket visserligen är betydligt billigare än de individuella DVD:erna, men är ändå hutlöst dyrt i mina ögon - i normala fall brukar man ju kunna förvänta sig att köpa TV-serier med samma längd för inte mer än max 200 - 300 kr i Sverige. Det blir visserligen en något orättvis jämförelse, då Kanal 10 förstås inte har samma möjligheter som de stora multinationella distributörerna, men det gör ju inte saken bättre för slutkunderna. 849 kr är tyvärr långt över vad jag är beredd att betala och har råd med. :(

Jag instämmer i din kritik. Samtidigt får man tänka på hur stora upplagor som distribueras av de stora företagen. Jag har förvisso inga exakta siffror, men Kanal 10 har förmodligen inte mer än ett par hundra upp till maximalt tusen exemplar av varje film.

Det är helt klart en saftig prislapp oavsett vilket.
#17
Dubbningar och röster / SV: Superbook
24 april 2021 kl. 11:48:27
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 24 april 2021 kl. 11:39:20
Varför hade inte det avsnittet samma röster från början?

Som jag har förstått det hela så hade Kanal 10 bara för avsikt att köpa in rättigheterna till och dubba det första avsnittet - som en julspecial. När man sen bestämde sig för att dubba hela säsong 1 så förändrades hela produktionen och man tillsatte en ny producent/regissör.
#18
Dubbningar och röster / SV: Superbook
24 april 2021 kl. 10:19:25
En kul detalj med serien är att den är regisserad av Disney-animatören Tom Bancroft, som även har arbetat som character designer för serien.

Daniel: Jag håller med om att dvd:erna är väldigt dyra. Är du intresserad så kan jag säkert ordna fram ett par exemplar att skicka till dig när säsong 2 blir tillgänglig. 
#19
Dubbningar och röster / SV: Superbook
24 april 2021 kl. 10:10:02
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 mars 2019 kl. 07:23:59


Det verkar alltså som att de tänker släppa ett enda avsnitt per DVD (alltså 13 DVD-utgåvor för de 13 avsnitt som de tydligen tänker visa), och begär 129 kr för varje enskild DVD på 25 minuter. Om de fortsätter i samma stil kommer det alltså kosta 1677 kr (!) plus frakt för de här 13 avsnitten. Att påstå att det är sinnessjukt dyrt är ju tidernas största underdrift... :o

Sen finns det ju fler säsonger än denna första säsong på 13 avsnitt, men det verkar ju bara vara säsong 1 som är aktuell nu - möjligen kanske de fortsätter med fler avsnitt till hösten. Det är i alla fall trevligt att den nya serien Superbook från 2011 äntligen dubbas till svenska, även fast jag misstänker att den inte kommer nå upp till samma höga klass som 1980-talsserien...

Jag kan nämna att Kanal 10 inte tjänar mer än ett par kronor på varje såld dvd. Priset täcker nätt och jämt produktionskostnaden. Men det finns nu en box med samtliga 13 avsnitt från säsong 1, med 2-3 avsnitt per skiva.

Jag gör själv rösten till Chris i säsong två, och vi har just nu 3 avsnitt kvar att spela in från den säsongen - vilket vi beräknas göra i nästa vecka. Exakt när säsongen blir tillgänglig på Kanal 10 eller när den släpps på dvd vet jag inte.

Jag vet heller inte om övriga säsonger kommer att dubbas. Camilla Larsson som är ansvarig för regin har nämligen slutat.

Jag kan också nämna att avsnitt 1 från första säsongen ("Den Första Julen") har blivit omdubbat, med samma röster som för de övriga 12 avsnitten.
#20
Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 maj 2019 kl. 14:53:50Saken är den att många anser att Atlantis hör till de sämre Disney-filmerna (likaså Lilla Kycklingen och Familjen Robinson) och för mig är dessa tre hyfsade, men håller ändå markant längre klass än andra de flesta andra Disney-långfilmer (filmerna i sig är helt okej och dubbningarna är bra, men temat i filmerna luktar ärligt talat ICKE-Disney-tema ganska lång väg), jag vet att det i mångt och mycket är smaksak men ändå!

Jag skulle vilja påstå att temat i Familjen Robinson är det mest Disney-aktiga av någon Disney-film. Temat "Keep moving forward" är ett direkt-citat av Walt Disney själv och sammanfattar hela hans filosofi. Dessutom är filmen full av referenser till Epcot och Disney-attraktioner som Space Mountain, Astro Orbiter och Carousel of Progress. Filmen innehåller till och med sången "There's a Great Big Beautiful Tomorrow" av "the Boys".

I övrigt är det en väldigt imponerande och utförlig skurklista du har fått ihop  :D Jag skulle dock vilja göra några tillägg.

Musse Piggs Universum: Ben Buzzard från Kalle Anka-kortfilmen "The Flying Jalopy"

Fantasia: Tyranossurus Rex

Pank och Fågelfri: Här skulle jag definitivt vilja lägga till Jätten Willie. Han förblir en skurk filmen igenom, även om han förvisso spelar en annan roll i exempelvis Musse Piggs Julsaga och i Musses Klubbhus - men detsamma gäller även för andra "skurkar" som tex Svarte-Petter och Madam Mim.

The Incredibles: Bomb Voyage

Bumbibjörnarna: Trollen, Angelo Davini (skulptören), häxan Marzipan och Spinster (jag känner inte till hennes svenska namn)

Ducktales: Bläckplumpen/Spökplumpen, El Capitan, Farlige Dan
#21
Det är händelsevis inte någon som har flera avsnitt (både Media Dubbs och KM's studios första dubbning) inspelade och som skulle ha möjlighet att bränna dessa till dvd?
#22
Dubbningar och röster / SV: Ducktales (2017)
26 november 2017 kl. 14:44:51
Är det bara jag, eller känns det som om Per Sandborgh går på auto-pilot? Tycker inte alls att han känns så engagerad i sitt röstskådespeler. I vart fall lyckas han inte med att få till riktigt samma röstläge och inlevelse som i den ursprungliga serien.

Är det förresten någon som vet om Anna Engh, som sjunger den nya signaturmelodin, har något släktskap med Bertil Engh?
#23
Dubbningar och röster / SV: Ankeborg
16 september 2011 kl. 00:58:29
Citat från: Eriksson skrivet 15 september 2011 kl. 23:32:57
Johannes Brost har förvisso spelat Joakim vid (åtminstone) ett tillfälle, nämligen originaldubben av Musse Piggs julsaga. Men vad jag minns passade han inte särskilt bra i rollen. Därför hade jag hellre valt Anders Nyström, för han låter mycket lik John Harryson. Däremot tror jag Johannes Brost kan passa som von Pluring.

Birgitta Fernström som Farmor Anka? Nej tack! Hennes röst är jag inte vidare förtjust i. Då väljer jag hellre Birgitta Andersson.

Smaken är som baken, men för mig passar Johannes Brost alldeles utmärkt som Joakim von Anka. Han skulle säkerligen även passa som von Pluring, men för min del får han gärna reprisera sin roll från Musse Piggs Julsaga.

Jag uppskattar Birgitta Andersson, både som skådespelerska och som röstskådespelerska, men jag föredrar att låta personer som tidigare har fått ge sin röst åt olika Disney-ankor reprisera sina roller, eller användas till nya karaktärer, och då tycker jag att Birgitta Fernström (alternativt Irén Lindh) skulle passa bra.
#24
Dubbningar och röster / SV: Doug
15 september 2011 kl. 19:44:07
Sen görs väl rösten till rektorn (minns inte hans namn) av Hasse Andersson?
#25
Dubbningar och röster / SV: Ankeborg
15 september 2011 kl. 18:05:19
Jag håller i stort sett med om din val av röster, Ericsson, förutom att jag hellre skulle vilja se Johannes Brost som Joakim Von Anka och Birgitta Fernström som farmor Anka.