Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Oscar Isaksson

#1
Jag kan rekommendera ett besök på Artikel2 (tidigare Emmaus) vid Slussen i Stockholm. Dom har ett litet utbud av VHS-filmer.
#2
Citat från: gstone skrivet 13 februari 2024 kl. 12:42:08Vilka är rösterna i denna film Hanna Barbera film ?
Staffan Hallerstam
Gunnar Ernblad
Stig Engström
Louise Raeder


https://www.youtube.com/watch?v=_PZn_Sud4HY
 
#4
Citat från: Erika skrivet  8 februari 2024 kl. 13:08:19Det vore mycket snällt av dig. Hoppas, om det nu är Yellowstone Cubs, den (äldre) svenska titeln nämns och självklart något om den svenska dubbningen.
Det är en recension för Svärdet i stenen, tyvärr nämns förspelet bara en gång och inget om det svenska talet. Men nu har vi iallafall mer att gå på.
#5
Citat från: Erika skrivet  7 februari 2024 kl. 16:42:00Eftersom Yellowstone Cubs åter har blivit "högaktuell", blev det en till titt via KB:s tidningstjänst och den här gången hittade jag detta:

Göteborgs Handels- Och Sjöfartstidning 1964-12-14.png

Om det nu är Yellowstone Cubs (har inte själv sett den, tycker dock utifrån den lilla beskrivningen att det låter som det kan vara den), varför finns det inget dokumenterat om den har gått upp på bio hos t. ex. Svensk Filmdatabas?

Det låter även från förhandstitten (mer än så går ej att se, tyvärr), Yellowstone Cubs (om det nu är den filmen, dvs) var förspel till Svärdet i stenen alt. en annan film.
Om jag kommer iväg till Kb imorgon så ska jag ta och kolla upp det direkt.
#6
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  6 februari 2024 kl. 22:28:04Hur vanligt var det att Sun Studio och Kit & Co. samarbetade? Eller är det här bara en engångsföreteelse på grund av att Kit & Co. dubbade den första filmen?

Det var väl betydligt vanligare att Sun Studio och Eurotroll samarbetade på den här tiden...
Säker är jag inte att det är Kit & Co, men det känns på ett sett logiskt med tanke på att det var dem Warner anlitade mest innan Sun Studio.
#7
Citat från: gstone skrivet  6 februari 2024 kl. 20:55:10Jag undrar väldigt mycket vilka dom svenska rösterna i VHS filmen Brisby och Nimhs hemlighet 2: Timmys färd till Nimh ?

Hör någon?

Jag vet redan att Martin som ond är Andreas Nilsson och Louise Reader kom tydligen tillbaka som Fru Brisby

Men vilka är rasten av rösterna

Här är vad jag har nerskrivet om rösterna i Brisby och Nimhs hemlighet 2: Timmys färd till Nimh
Vad jag kan avgöra är det en samproduktion mellan Sun Studio och Kit & Co. AB.

(Intressant är även att den undertiteln som berättaren läser upp är; TIM RÄDDAR TAGDALEN)

Berättare : Sture ström

Fru Brisby, mfl : Louise Raeder

Jeremy : Allan Svensson

Herman mfl : Dick Eriksson

Brutus : Mikael Roupé

Gammelmus : Åke Lindström

Tim (sång) Linda Ullveus

Jenny : Linda Ullveus

Dr. Valentine : Andreas Nilsson

Jennys pappa, mfl : Kristian Ståhlgren

Tant Näbbmus mfl : Anna Book

Martin "stor" : Andreas Nilsson

Kör : Lena Ericsson, Mikael Roupé  mfl

—————

Sen finns det röster som jag inte känt igen, som tex stora Tim.

På Tim, Martin som barn har jag skrivit; "Barnröster i Eurotroll-snobben"

Det är inte helt omöjligt att den dubbades i samma veva som Rädda Willy 3.
#8
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 13:25:01Rätt så enkelt att få fatt i personnumren ändå på internet (även dom 4 sista)

Tack för svaret!
Förtydligande; uppgifter som rör ens person är mycket mer än enbart personnumret. 
#9
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:52:36Själv tror jag bara inte att man kan få tag på personuppgifter av ett ord. Men det är bra att du är noga så det inte råkar läcka.
Du som har varit hos Kungliga bibiloteket. Erbjuder dom bara ljudformat eller videoformat också?
Jag misstänker att KB för flera år sedan har haft en läcka.

På SMDB som är en del av KB, så kan man se film och TV som har visats i Sverige. Vilket format materialet ligger på beror på hur det är inspelat och bevarat.
#10
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:37:01Även om KB har hand om dina personuppgifter så förstår jag inte hur det kan läcka ut till andra om man inte nämner vilka personuppgifter man har lämnat till KB?

Själva ämnet eller forskarintresset är väl inte detsamma som personuppgifterna?
Vissa uppgifter är bara mellan den enskilda personen och myndigheten det är inte offentlig handlag, om man själv inte gör det såna.

Eftersom jag är en obunden forskare så har jag personligen valt att hålla en väldigt hög integritet.
#11
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:18:43Okej. Själv förstår jag inte riktigt. Bör vara att man inte kommer till Kungliga biblioteket och klagar på exempel "varför får han kolla på detta materialet" eller liknande. Det bör vara att dom ska ha ryggen fri från klagåmål. Annars förstår jag inte varför dom sulle uppmana till det.
Det handlar inte bara KB utan alla myndigheter som har hand om personuppgifter. Sen är det upp personer själva att bestämma hur mycket man vill dela med sig till andra vad som rör ens uppgifter.

Förresten hur skulle det se ut om någon tex registrerade sig på SMDB med någon annans forskningssyfte.
#12
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:00:41Hur kan det ens vara sekretess att man inte får säga sin forskaruppgift. Om nu du samlar på dubbningslistor eller annat förstår jag inte riktigt hur det inte får komma ut till andra. Sa Kungliga biblioteket anledningen varför du bör hålla det till dig själv?
Det var en uppmaning jag fick när jag blev forskare för över tio år sedan. Eftersom det är en fråga om integritet.
#13
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 11:49:42Jaha. Så vad är din forskaruppgift då?
Den exakta forskaruppgiften bör man hålla för sig själv, då det är en personliga uppgift.

Men det jag gör är i korta drag, helt enkelt att samla information.

#14
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 11:26:17Jag vill fråga hur man kan bli godkänd som forskare om man är privatperson. Om det räcker med ett intresse man forskar på som privatperson. Så det är väl såna frågor jag vill ställa. Du själv är ju privatperson och lyckats bli godkänd.
Häng inte upp dig på detta med privatperson. Du måste framför allt ha en utförlig forskningsuppgift för att bli godkänd.
#15
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 februari 2024 kl. 03:15:04Det finns mycket riktigt två dubbningar av Skogsfamiljerna, men ingen är alltför ny. Den första dubbades av KM Studio för flertalet VHS-utgåvor; och som även återanvänts på TV4. Den andra dubben gjordes för TV3, och har även använts på DVD-utgåvor. Den första dubben gjordes troligtvis 1989, och den andra troligen 2000. På TV3 hette serien för övrigt Lyckliga familjer.

Jag vill dock minnas att KM Studio aldrig dubbade alla avsnitt av serien, och därför var det väl inte så eftertraktat för TV3 att ens försöka licensiera den dubbningen; i vetskapen att de ändå skulle behöva beställa nydubb av vissa avsnitt.

Har försökt att få grepp om detta och har försökt att undersökt saken kring visning och omdubb.
Jag har alltid haft tanken att omdubben av Sylvanian Families gjordes för visning på Fox Kids. För om den vore dubbad direkt för TV3/TV1000, så borde den ha haft utsatta röster under förtexterna tycker man.
Den visades visst på TV3 först, vilket är förklarligt då de hade visningsavtal med Fox Kids som var en relativt ny kanal i Skandinavien. Det dröjde mer än ett halvår innan serien visades på Fox Kids.