Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Simon Axelsson

#1
Credits till nya Netflix-komedin Unfrosted:

Svensk version

Studio - KM Studio
Regissör - David Pontvik
Översättare - Sofia Caiman
Ljudtekniker - Anders Öjebo
Ljudtekniker - David Pontvik
Ljudtekniker - Jörn Falk
Ljudtekniker - Pelle Anderson
Editerare - David Pontvik
Mixare - Gustav Ydenius
Projektledare - Jennis Jahns
Projektledare - Mikaela Ardai Jennefors
Projektledare - Jennie Torége

Skådespelare

Bob Cabana - Steve Kratz
Donna Stankowski - Charlotte Ardai Jennefors
Edsel Kellogg III - Oscar Harryson
John F Kennedy - Göran Gillinger
Marjourie Post - Ayla Kabaca
Rick Ludwin - Emil Henrohn
Thurl Ravenscroft - Per Sandborgh
Walter Cronkite - Daniel Goldmann

Andra medverkande

Adam Fietz
Adam Portnoff
Adil Backman
Amanda Ardai Jennefors
Anders Öjebo
Annica Smedius
Anton Olofson Raeder
Björn Bengtsson
Carla Abrahamsen
David Pontvik
Emil Smedius
Emilia Sagvik
Figge Norling
Hennes Duberg
Hannes Gille
Ivan Landinez
Jamil Drissi
Jennie Jahns
Jesper Adefelt
Joakim Jennefors
Joakim Tidermark
John Alexander Eriksson
Jonas Kruse
Jörn Falk
Kim Sulocki
Leo Hallerstam
Magnus Mark
Malva Goldmann
Mary Ndiaye
Mattias Knave
Melker Duberg
Mikaela Ardai Jennefors
Nick Atkinson
Niels Stöber
Nils Manzuoli
Norea Sjöquist
Pelle Anderson
#2
Off-topic / Egna filmer
23 november 2022 kl. 10:26:34
Jag kunde inte hitta någon annanstans för det här.

Jag och några kompisar gjorde följande film som ett tävlingsbidrag till "berätta för 100 andra". Vi blev såpass nöjda med den att vi nu sprider den så långt vi kan! Kolla in den nedan:


https://youtu.be/XY_jFmM5eiQ 
#3
Off-topic / Mitt inofficiella mediepris
1 januari 2022 kl. 18:31:51
Jag misstänker att detta passar bäst här!

I och med det nya årets rätt nyliga ankomst vill jag dela med mig av detta formulär jag gjort. Ni kan rösta fram era favoriter av mina favoriter samt tipsa mig om sånt som jag missat under det gångna året!

Här är länken: https://bit.ly/3EIPeWl

Vidare instruktioner finns i själva formuläret. 
#4
Dubbningar och röster / Tuffa Gänget (The Bad Guys)
14 december 2021 kl. 16:03:53
Nästa år släpps Dreamworks Tuffa Gänget (The Bad Guys), baserad på en bokserie av samma namn.

Här är första trailern:
https://youtu.be/m8Xt0yXaDPU

Och på svenska:

https://youtu.be/fnSjqnnNVN4
#5
Dubbningar och röster / Sing 2 (2021)
24 juni 2021 kl. 18:40:28
Universal har nu släppt den första trailern till Illuminations Sing 2!

Original:
https://youtu.be/1ZQ1qYIZJk0

Svenska:
https://youtu.be/OfNDAq4lARk
#6
En första trailer till Baby-Bossen 2 har släppts och den verkar... skum?


https://www.youtube.com/watch?v=JEbrVpH8_4c
#7
Off-topic / Diverse egengjorda grejer
13 oktober 2020 kl. 16:13:09
Har vi en tråd där dessa passar in? Jag har gjort dem helt själv i Photoshop.
#8
Filmer och TV-serier / Disneys filmers releaser
17 augusti 2020 kl. 01:33:08
Är det någon som vet varför Disneys filmer ofta släpps ungefär 2 till 3 månader senare i Sverige än i exempelvis USA och Storbritannien? Dubbningarna verkar ju vara klara när filmerna släpps i USA, detta baserat på att jag gått på förhandsvisning på tre filmer som alla släppts i slutet av januari/början av februari i Sverige år 2009 respektive 10 och 11, men i november året innan (2008 respektive 09 och 10) i USA (förhandvisningarna ägde rum i november om jag inte minns fel), så vad beror dröjsmålet på egentligen?
#9
Off-topic / Vunna priser?
9 januari 2020 kl. 16:21:11
Okej, det här angår inte direkt Dubbningshemsidan, men jag vann nyligen två biobiljetter till Jojo Rabbit i en tävling som MovieZine höll i samarbete med 20th Century Fox Sweden och jag är lite osäker på hur jag får mitt pris, kommer det med posten och isåfall hur lång tid borde det ta för dem att komma fram? Vill gärna se filmen nu på premiären (eller ivarjefall i helgen).
(Vinnarna drogs igår, onsdag 8 Januari, klockan 05:30 om det hjälper er som möjligtvis är bekanta med denna sorts tävling att räkna ut när de borde komma.)
#10
Dubbningar och röster / Animerade filmer på Netflix
15 november 2019 kl. 21:37:45
Klaus, den nya animerade julfilmen på Netflix, släpptes tidigare idag och jag såg just klart den. Riktigt bra film, det var dock en grej som störde lite... den svenska dubbningen. Inte rösterna, men vissa ljud saknades, exempelvis skratt och suckar hördes inte ett ljud av i den svenska dubbningen. Vad beror det på?
Jag tog till Netflix Customer Support för hjälp med problemet, då blev det mer problem. Kropesh kom och begärde min E-Mailadress som inte har något med problemet att göra överhuvudtaget, problemet låg ju mer på deras eller dubbningsstudions sida och då jag inte hade någon aning om vilka som dubbat filmen tänkte jag väl att NCS (Netflix Customer Support) kunde hjälpa till. Även fast det tog sin tid fick man till slut lite hjälp då det nu verkar som att problemet ska vidarebefordras till den ansvariga avdelningen, men man kan ju inte alltid vara säker när det gäller Customer Support.
Hur som helst, om någon skulle kunna höra av sig till dubbningsstudion eller meddela mig om vilken dubbningsstudio som dubbat filmen skulle jag bli tacksam, om du är de som exkluderat skratt och suck.  Detta problem känner jag borde fixas, främst för att en bit dialog i princip handlar om hur Klaus skrattar.
Tack på förhand, ber om ursäkt om det blev lite väl långt!
#11
Jag har under veckan sett om Pirates-filmerna och har märkt att undertexterna ändras smått från film till film, speciellt när Svarta Pärlan nämns. I den första filmen kallar de ju skeppet för Svarta Pärlan i undertexterna, men i de två efterkommande nämns den endast som Black Pearl vilket jag fann udda då jag har ett starkt minne av skeppet i de två senaste filmerna gått under Svarta Pärlan i undertexterna.
Andra återkommande repliker så som "Poppet", som karaktären Pintel kallar Elizabeth Swann i den första och tredje filmen, har också ändrats i undertexterna mellan filmerna, i det först lyder undertexterna "Stumpan" och i den tredje "Raring". Även översättningar av ordet "Parley" och delar av texten till "Drink Up Me Hearties, Yo Ho" har ändrats mellan filmerna.
Vad beror det på mån tro? Det är ju jäkligt udda med tanke på att det verkar vara samma textningsbolag, Buena Vista om jag inte minns fel.
#12
Som många vet finns det, bokstavligen, ett par Percy Jackson-filmer som inte var så värst väl mottagna, inte ens böckernas författare Rick Riordan, som gjort många fler böcker sen Percy Jackson, var involverad men filmerna och blev högst besviken på dem. Om han någonsin får chansen att adaptera böckerna på nytt (kanske som TV-Serie), göra dem rättvisa och möjligen även adaptera andra av hans serier, vilka skulle ni då vilja se i rollerna?
#13
Som titeln lyder, undrar jag hur jag lägger till både en personbeskrivning (som jag sett många av er har) och ålder?