Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - MOA

#1
Off-topic / SV: Diverse frågor
Idag kl. 17:04:14
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 16:06:18Hasse Jonsson ?
Ja finns väl ingen annan Hasse som har dubbat?
#2
Off-topic / SV: Diverse frågor
Idag kl. 15:58:17
Alla älskar Hasse va?
#3
Citat från: srednA skrivet Idag kl. 14:51:12Hon var inte speciellt lyckad som April heller enligt mig. Det märks tydligt att hon inte var van vid att dubba. Det lät som att hon lät replikerna rakt av utan att ge någon som helst känsla, och dessutom lät hon för gammal för den rollen. Hon i den rollen och Annelie Berg i Media Dubbs version, som låter betydligt mer lik originalet och har mycket mer inlevelse, är verkligen som natt och dag.
Tack för att du citerade mitt första inlägg
#4
Citat från: Goliat skrivet Idag kl. 06:41:14Nope. Agent Kurre är en parodi på James Bond enligt den korta intervjun som gick på CN.

Edit, han heter ju också Agent 000.

Du har även en lp från 1966:

https://www.discogs.com/release/7059965-Secret-Squirrel-9-And-Morocco-Mole-Super-Spy

Dundermusen är från 80-talet så Agent Kurre är äldre. Om man tänker så.
Jag tänkte på versionen i Byrackorna
Citat från: Erik Friman skrivet Idag kl. 07:52:46Jag har identifierat rösterna.

Dundermusen - Stefan Ekman
Penfold - Helge Skoog
Överste K - Allan Svensson
Gröne baronen - Stefan Ekman
Stiletto - Allan Svensson
Berättare - Janne Forssell
Glad att nån annan kunde göra de,jag e obekant med alla dessa röster som jag skrev tidigare
#5
Citat från: Jabberjaw skrivet Igår kl. 22:24:12Har DVD boxen med Woody Woodpecker som också bör innehålla omdubbningen. Så fel och fel har väl ingen sagt att det är med den. Men den håller inte samma klass som Media Dubb/Lasse Svenssons orginaldubbning.

Det som för mig är en stor miss i omdubbningen är att birollerna inte har någon inlevelse som passar. Jämfört med Gunnar Ernblad som alltid får iallafall mig att le när jag hör alla knäppa roliga karaktärer som han fick spela i serien.
Gunnar medverkar också i omdubbningen & de bästa med den e Tommy Nilsson
#6
Citat från: Lillefot skrivet 22 september 2023 kl. 09:37:11Nämen vad trevligt, det var åratal sedan man fick se Dundermusen på TV. Så det ska bli en trevlig nostalgitripp. Tusen tack. :)
Undrar om Dundermusen inspirerade Agent Kurre,eller en brittisk version
#7
Citat från: Jabberjaw skrivet Igår kl. 15:56:53Jag tror jag har alla Hacke Hackspett (Woody Woodpecker Friends & co) VHS filmer som finns med
TV3:s dubbning utav Media Dubb AB/Lasse Svensson. Vad jag kommer ihåg har alla dessutom Hi-Fi ljudspår som är ganska trevligt jämfört med mycket VHS/TV inspelningar från TV3 1988 - 1990, där inte särskilt många hade detta.

  • Hacke Hackspett - Hacke får kalla fötter [CIC grön]
  • Hacke Hackspett - Läs en saga farbror Hacke [CIC röd]
  • Hacke Hackspett - och hans kära vänner! [Universal orange]
och sampler kassetten..

Jag tror att jag glömt att räkna med något/några delavsnitt/episoder i listan längre bak. Så förmodligen har jag lyckats samla ihop ~66st episoder utav 104 kortfilmsavsnitt med serien. Och jag vet med säkerhet att fler episoder legat uppe på YouTube utav användaren gorehound som saknas i dagsläget. Så med dom är man förmodligen uppe i ~75st, och med lite tur kanske ännu fler. :)
Allt med bra dubbning,underbart
#8
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 13:24:57Jag gillar inte Små Einsteins( det är dock ingen film)
Dåligt program & jag ogillar Pino
#9
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 12:34:11Några fler efter att äntligen ha sett Bamse och Vulkanön:

* Rolf Lassgård som Bamse: Rösten är i mina ögon alldeles för mörk för att kunna passa in på Bamse, jämfört med Peter Habers insats.

* Johan Glans som Lille Skutt: En mindre överdrift, då Johan faktiskt var rätt så lik Morgan Alling i både röstläge och ton... men den skånska dialekten känns malplacerad på karaktären och bidrar inte med något till upplevelsen.

Det enda röstbytet i filmen som jag kände mig nöjd med var Johan Ulveson som Skalman, som lyckades med att behålla röstkaraktären. Han är dock fortfarande inte i samma klass som gamle gode Steve Kratz, och jag förstår verkligen inte varför ensemblen ens byttes ut till att börja med.
Ja varför blev dom förra skådespelarna utbytta?Medverkar int Carl Bildt här?
#10
Off-topic / SV: Hoppastråden
23 september 2023 kl. 23:33:59
Citat från: Skokaka skrivet 23 september 2023 kl. 18:40:37Just det ja, i Adventures of Sonic the Hedgehog så är Sonic också rätt smart och busig då hans fiender blir ju lurade utav honom. Han är väldigt lik Snurre Sprätt i just den här serien.

En rolig fakta är att när jag såg Robotnik/Eggman för första gången så tyckte jag att han såg väldigt lik Råbarkar-Sam och dessa två är ju fiender till Snurre och Sonic. Båda skurkarna har mustasch, ilska problem och säger något likadant. Robotnik säger: "Jag hatar den där igelkotten!" och Sam säger: "Jag hatar den där kaninen!" så detta måste vara inspiration... Plus så har Johan Hedenberg dubbat Sam, och Johan använder samma röst som Robotnik. Detta får mig att undra hur det skulle vara om Hasse Jonsson var Snurre...

Man kan också jämföra Robotnik och Sonic med Gråben och Hjulben, särskild i outrot till serien. Och andra uppenbarliga anledningar... ::)
Ja de e väldigt inspirerat av Looney Tunes
#12
Jag visade Adventures Of Super Mario Bros 3 för min kompis & hon störde sig på att de var samma röster som i Turtles
#13
Citat från: Skokaka skrivet 22 september 2023 kl. 23:46:19Minns dock i hela fall att han tydligen är Sam här, dock bara i början i videon:
https://www.youtube.com/watch?v=KsfuPiuu6kw&pp=ygUfc251cnJlIHNwcsOkdHQgb2NoIGhhbnMgdsOkbm5lcg%3D%3D

Just det ja, Gunnar var väl också Ture Tupp, som även hörs i videon, också...
Jaha,tänker bara på gamla Looney Tunes...
#14
Citat från: Disneyfantasten skrivet 21 september 2023 kl. 14:08:07Ödlan med vridet öga heter Miss Crawly.

Sexy Hjort heter Gulli Hjort.
Förlåt mig Zelda,såg int detta tidigare
#15
Citat från: Skokaka skrivet 22 september 2023 kl. 23:05:08Det är förresten en överraskning att Coconuts är med på listan, för jag vet hur mycket du ogillar honom.

Förresten, jo, man är väl mer van vid Sun Studios dubbning utav Looney Tunes, men skådespelarna som du tog upp har också varit några utav karaktärerna, så jag tar också upp dessa om du inte har något emot det:

Mattias Knave: Råbarkar-Sam.
Johan Hedenberg: Daffy Anka, Sylvester och Råbarkar-Sam.
Gunnar Ernblad: Sylvester, Gråben, Pepe Lé Skunk, Taz, Helmer Mudd och Råbarkar-Sam.
Andreas Nilsson: Daffy Anka, Gråben och Mars-Marvin.
Staffan Hallerstam: Snurre Sprätt, Pip och Speedy Gonzales.
Louise Raeder: Mormor och Melissa Anka.
Lizette Pålsson: Mormor (Ung) och Tina Russo.
Annica Smedius: Daffy Anka.
Jag hade int så många karaktärer & välja på men hur låter Mattias Knave som Råbarkar Sam?Han har också haft samma VA som Ganon ser jag