Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Norges huvudstad?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anders M Olsson
 -  8 mars 2024 kl. 11:45:33
Citat från: Anders M Olsson skrivet 18 februari 2024 kl. 21:17:22Det är inte helt omöjligt att det kommer en svensk/norsk/nordisk Blu-rayutgåva av Past Lives. Den norska butiken platekompaniet.no har en sida om en nordisk version där det står "Kommer - forhåndsbestill nå!". Under produktdetaljer kan man läsa att den ska ha undertexter på danska, finska, norska (bokmål) och svenska. På filmens huvudsida står det dock bara norska och svenska.
Platekompaniet anger nu att den svenska/norska/nordiska Blu-rayutgåvan av Past Lives kommer att släppas den 17/6.

https://www.platekompaniet.no/film-tv/blu-ray/drama/past-lives-uk-import-blu-ray-3150805
Skrivet av Anders M Olsson
 - 18 februari 2024 kl. 21:17:22
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 februari 2024 kl. 00:37:36Mycket intressant. Med tanke på att CDON inte har någon sådan och Ginza inte har någon bild på den, så är jag också lite skeptisk till om den utgåvan verkligen existerar...?

Men vi får väl hålla ögonen öppna, om den faktiskt existerar så bör den ju komma in från leverantören i närtid... Jag har trots allt sett Past Lives på bio, så även fast jag gärna vill se om den så kan jag gott stå ut med att vänta några veckor.
Det är inte helt omöjligt att det kommer en svensk/norsk/nordisk Blu-rayutgåva av Past Lives. Den norska butiken platekompaniet.no har en sida om en nordisk version där det står "Kommer - forhåndsbestill nå!". Under produktdetaljer kan man läsa att den ska ha undertexter på danska, finska, norska (bokmål) och svenska. På filmens huvudsida står det dock bara norska och svenska.

Länken till sidan är lite konstig eftersom den innehåller texten "uk-import", och omslagsbilden är från den brittiska utgåvan:
https://www.platekompaniet.no/film-tv/blu-ray/drama/past-lives-uk-import-blu-ray-3150805

Men de säljer även den brittiska utgåvan på en annan sida:
https://www.platekompaniet.no/film-tv/blu-ray/drama/past-lives-uk-import-blu-ray
Så det är fullt möjligt, eller kanske rent av troligt, att sidan ovan verkligen refererar till en kommande svensk/norsk/nordisk utgåva.

Daniel, inläggen om Past Lives borde kanske brytas ut till en egen tråd?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 18 februari 2024 kl. 00:37:36
Citat från: Anders M Olsson skrivet 17 februari 2024 kl. 21:15:37Hmm, Ginza har faktiskt en svensk Blu-rayutgåva av Past Lives i sin webbutik. Dock tycks de inte ha fått in den, utan har bara en notering om att den är "beställd från leverantör". Med tanke på att omslagsbilder saknas kanske det inte är helt säkert att den verkligen existerar...?
https://www.ginza.se/product/past-lives/13711/
Mycket intressant. Med tanke på att CDON inte har någon sådan och Ginza inte har någon bild på den, så är jag också lite skeptisk till om den utgåvan verkligen existerar...?

Men vi får väl hålla ögonen öppna, om den faktiskt existerar så bör den ju komma in från leverantören i närtid... Jag har trots allt sett Past Lives på bio, så även fast jag gärna vill se om den så kan jag gott stå ut med att vänta några veckor.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 17 februari 2024 kl. 21:15:37
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 januari 2024 kl. 10:05:23Det hade jag helt missat, men det var mycket glädjande.

Tyvärr ingen Blu-Ray-utgåva dock, vilket jag tycker är svagt i dagens läge... :(
Hmm, Ginza har faktiskt en svensk Blu-rayutgåva av Past Lives i sin webbutik. Dock tycks de inte ha fått in den, utan har bara en notering om att den är "beställd från leverantör". Med tanke på att omslagsbilder saknas kanske det inte är helt säkert att den verkligen existerar...?
https://www.ginza.se/product/past-lives/13711/
Skrivet av Anders M Olsson
 - 17 februari 2024 kl. 13:04:56
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 januari 2024 kl. 10:05:23Det hade jag helt missat, men det var mycket glädjande.

Tyvärr ingen Blu-Ray-utgåva dock, vilket jag tycker är svagt i dagens läge... :(
Jag håller med. Tyvärr är det många filmer som har getts ut utomlands på Blu-ray, men som bara kommer på DVD i Sverige, eller inte alls på skiva.

När det gäller Past Lives har den getts ut på Blu-ray i USA, Storbritannien, Tyskland och möjligtvis några länder till.

Du får göra som jag brukar göra - köpa en utländsk Blu-rayutgåva och själv bränna en kopia med svensk text. Den tyska är nog den som är mest prisvärd, 189 kronor på amazon.se (inklusive frakt om man är prime-kund):
https://www.amazon.se/dp/B0CFXNF6CQ/

De svenska undertexterna kan man ladda hem från iTunes. Märkligt nog går det att göra utan att varken hyra eller köpa filmen. Det finns minst två program som kan ladda hem texter från iTunes:

iTunes Subtitle Downloader (kräver TamperMonkey och Google Chrome):
https://greasyfork.org/en/scripts/422823-itunes-subtitle-downloader

iSubRip (kräver Python 3.8 eller högre):
https://github.com/MichaelYochpaz/iSubRip
Skrivet av Lilla My
 - 16 februari 2024 kl. 20:31:55
Citat från: KurageDHH skrivet 15 februari 2024 kl. 21:45:26Ken-dockor som blev behandla som utstötta och skräp då? Det borde nog räknas som "anti-male"? 😉
När blev dem det?
Skrivet av KurageDHH
 - 15 februari 2024 kl. 21:45:26
Citat från: Lilla My skrivet 16 januari 2024 kl. 13:56:15The Daily Sceptic är en alt-höger blogg som bl.a. har spridit falsk information om Covid-19 och förnekande av klimatförändringar. Så om du ursäktar kommer inte ta deras åsikter om Barbie så seriöst. ::)
Ken-dockor som blev behandla som utstötta och skräp då? Det borde nog räknas som "anti-male"? 😉
Skrivet av Lilla My
 - 24 januari 2024 kl. 14:38:08
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 januari 2024 kl. 09:00:21Betyg och uppmärksamhet har inte mycket koppling till Oscarsjuryn - framförallt då Oscarsgalan till skillnad från bland annat Guldbaggen går ut på att juryn (bestående av tusentals personer) röstar anonymt på sin favorit via sluten omröstning; utan att det föregås av någon diskussion eller att någon annan kan se hur de röstar.

Sen kan man ju tycka det är märkligt att Barbie inte blev nominerad till bästa regi, när den blev nominerad till bästa film och bästa manus - om både filmen som helhet och manuset är ett av fjolårets bästa, så borde väl regin också vara bra...?
Jovars, är alltid svårt som fan att försöka lista ut hur Oscars-galan kommer gå. Finns en anledning till att det blivit ett spel att gissa vem som kommer vinna vad, haha. Men önsketänka kan man ju alltid :-* Kom även ovanligt många bra filmer förra året så kan bli knepigare än vanligt insåg jag.

Regi reagerade jag också på. Märkligt hur de resonerar ibland.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 24 januari 2024 kl. 10:05:23
Citat från: Simon Axelsson skrivet 24 januari 2024 kl. 10:03:25DVD-premiär kommande måndag, den 29e.
Det hade jag helt missat, men det var mycket glädjande.

Tyvärr ingen Blu-Ray-utgåva dock, vilket jag tycker är svagt i dagens läge... :(
Skrivet av Simon Axelsson
 - 24 januari 2024 kl. 10:03:25
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 januari 2024 kl. 09:00:21Past Lives är en amerikansk-sydkoreansk independentfilm, som aldrig fick särskilt mycket marknadsföring, så det förvånar mig inte. Den hade biopremiär i september, men har fortfarande inte släppts på DVD eller Blu-Ray; men har dock släppts som digital hyr- och köpfilm (inget gott tecken...).
DVD-premiär kommande måndag, den 29e. 
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 24 januari 2024 kl. 09:00:21
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 januari 2024 kl. 22:24:11Den filmen har jag då aldrig hört talas om...
Past Lives är en amerikansk-sydkoreansk independentfilm, som aldrig fick särskilt mycket marknadsföring, så det förvånar mig inte. Den hade biopremiär i september, men har fortfarande inte släppts på DVD eller Blu-Ray; men har dock släppts som digital hyr- och köpfilm (inget gott tecken...).

Jag såg den runt oktober, då den kom till Skellefteå några veckor efter resten av landet, och hamnade direkt i en av de mindre salongerna.

Citat från: Lilla My skrivet 24 januari 2024 kl. 08:10:38Tror absolut Barbie kommer vinna NÅGOT av dem, med tanke på den uppståndelse den blev och med det höga betyg den fått från både kritiker och gemene man.

Hade blivit glad om det blev manus eller sång!
Betyg och uppmärksamhet har inte mycket koppling till Oscarsjuryn - framförallt då Oscarsgalan till skillnad från bland annat Guldbaggen går ut på att juryn (bestående av tusentals personer) röstar anonymt på sin favorit via sluten omröstning; utan att det föregås av någon diskussion eller att någon annan kan se hur de röstar.

Men bästa manus efter förlaga kan den absolut ha chans till, även om det är en tuff kategori - Oppenheimer lär ju också ligga bra till där, och det lär väl vara närmast hopplöst för juryn att kunna rösta om vilken som är bättre av två så vitt skilda filmer. Då juryn brukar premiera originella filmer kan även Poor Things ha en chans på bästa manus efter förlaga, och Yorgos Lanthimos brukar ju ofta vinna priser.

Bästa originalsång kan den nog ha goda chanser till, men när två sånger är nominerade finns det som sagt en risk att de kan "ta ut varandra" - så att ungefär samma medlemmar röstar på båda nominerade sångerna från Barbie, så att det därför blir färre som röstar på varje enskild sång...


Sen kan man ju tycka det är märkligt att Barbie inte blev nominerad till bästa regi, när den blev nominerad till bästa film och bästa manus - om både filmen som helhet och manuset är ett av fjolårets bästa, så borde väl regin också vara bra...?
Skrivet av Lilla My
 - 24 januari 2024 kl. 08:10:38
Tror absolut Barbie kommer vinna NÅGOT av dem, med tanke på den uppståndelse den blev och med det höga betyg den fått från både kritiker och gemene man.

Hade blivit glad om det blev manus eller sång!
Skrivet av Sabelöga
 - 24 januari 2024 kl. 00:44:54
Citat från: MOA skrivet 23 januari 2024 kl. 17:11:30Nu vill Kurage mörda nominerarna för att dom inte trycker ner filmen i stora skithålet
Mata inte trollen.
Skrivet av Disneyfantasten
 - 23 januari 2024 kl. 22:24:11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 januari 2024 kl. 22:21:30Tja, Barbie kommer knappast vinna bästa film i alla fall. Nu har jag visserligen bara sett fyra av de tio nominerade, men personligen har jag svårt att tro att någon film från 2023 kommer att klå Past Lives, som är en av de bästa filmer jag sett på flera års tid.

Barbie kan möjligtvis ha chans till bästa manus efter förlaga, men då det finns tuff konkurrens även där är det nog ganska tveksamt.

Däremot tycker jag att Barbie borde vinna bästa originalsång, då ingen av de andra nominerade sätter sig på hjärnan på samma sätt som de två nominerade sångerna från Barbie. Enda risken där är att de två sångerna kan "ta ut varandra", vilket har hänt flera gånger när flera låtar blivit nominerade från samma film...
Den filmen har jag då aldrig hört talas om...
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 23 januari 2024 kl. 22:21:30
Citat från: KurageDHH skrivet 23 januari 2024 kl. 17:46:19Då hoppas jag att den inte vinner i ens enda kategori.
Tja, Barbie kommer knappast vinna bästa film i alla fall. Nu har jag visserligen bara sett fyra av de tio nominerade, men personligen har jag svårt att tro att någon film från 2023 kommer att klå Past Lives, som är en av de bästa filmer jag sett på flera års tid.

Barbie kan möjligtvis ha chans till bästa manus efter förlaga, men då det finns tuff konkurrens även där är det nog ganska tveksamt.

Däremot tycker jag att Barbie borde vinna bästa originalsång, då ingen av de andra nominerade sätter sig på hjärnan på samma sätt som de två nominerade sångerna från Barbie. Enda risken där är att de två sångerna kan "ta ut varandra", vilket har hänt flera gånger när flera låtar blivit nominerade från samma film...