Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

På Rymmen (Born To Be Wild) (1995)

Startat av Disneyfantasten, 16 februari 2024 kl. 23:33:09

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 februari 2024 kl. 12:05:34Då måste det nog ha varit där som Magnus Rongedal började vid det här laget...
Nej, faktiskt inte - jag ser nu att den amerikansk-sydkoreanska tecknade serien Twinkle (Twinkle, the Dream Being) började sändas på FilmNet redan i december 1993; och bör således ha börjat dubbas under hösten 1993. Där är jag och @Erika ganska säkra på att Magnus Rongedal sjunger ledmotivet, även fast det inte finns några dubbcredits utsatta.

Det är för övrigt ett lite underligt fall, där serien är dubbad av Adaptor D&D i Köpenhamn men där ledmotivet verkar ha dubbats av Eurotroll - tydligen brukade Adaptor anlita Eurotroll för sina mixningar, så mest troligt har Eurotroll översätt och dubbat ledmotivet i samband med att de skulle mixa serien.
(Då FilmNet inte nämnde något för mig om att de ens brukade anlita Adaptor kan det t.o.m. vara så att Eurotroll fick uppdraget men lejde bort den och en del andra dubbningar för FilmNet till Adaptor)

gstone

Då har Torsten Wahlund dubbat Obba Babatundé  två gånger.
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.