Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Simon Axelsson

Sidor: [1] 2 3 ... 149
1
Dubbningar och röster / SV: Encanto (2021)
« skrivet: 28 november 2021 kl. 20:01:47 »
Vi vet inte det, Men det är mycket troligare än att det skulle vara lånat från franskan.

Det kan ju visserligen stämma. Jag undrar dock om det finns någon hörbar skillnad på karaktärens läten i originalversionen respektive den svenska versionen? Är det inte möjligt att de felaktigt skrivit att karaktären dubbats?

2
Dubbningar och röster / SV: Encanto (2021)
« skrivet: 28 november 2021 kl. 19:50:24 »
Det blir ju på ett sätt felcreditering då en fransman crediteras istället för svensken som medverkar i den svenska versionen.

Vi vet väl dock inte om det faktiskt är en svensk som gett röst till karaktären i fråga?

3
Dubbningar och röster / SV: Encanto (2021)
« skrivet: 28 november 2021 kl. 19:44:09 »
Alltså att det kan ha varit en felcreditering...?

Va? Det jag syftar på är det är den franska rösten som crediterats i den svenska dubbningen. Huruvida det handlar om en felcreditering vet jag då inte.

4
Dubbningar och röster / SV: Encanto (2021)
« skrivet: 28 november 2021 kl. 19:25:14 »
Nej det är den franska av någon outgrundlig anledning :(

Var det inte samma sak med Tuktuk i Raya och den sista draken?

5
Filmer och TV-serier / SV: Jungle Cruise (2020)
« skrivet: 27 november 2021 kl. 19:42:06 »
Jag borde egentligen ha sagt detta direkt men jag tar hjälp av detta citerade stycke;

Hoppas att du nu förstår lite hur jag tänker!

Verkligen nödvändigt att ta upp efter över en månads tid...

6
Dubbningar och röster / SV: Rumble
« skrivet: 27 november 2021 kl. 10:45:04 »
Rumble kommer inte längre gå på bio utan kommer nu istället gå dräkt till Paramount+ isället.

Den här också flyttas ner från Febuari 2022 till 15:e December i år.

Vi vet väl dock inte om det gäller i länder utöver USA?

Jag tar tillbaka frågan i och med att jag precis kollade på Filmstadens såväl som UIPs hemsida och där fanns ingen information längre, så gissningsvis gäller det även här.

7
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: 27 november 2021 kl. 10:14:02 »
Den har jag faktiskt inte ens hört talats om, måste jag medge. Var, när och hur kommer den att släppas?

Den ska släppas på DVD i Sverige den 13 december. I USA sändes den på TV under den svenska natten. Frågan är ju om den även kommer släppas på nån streamingtjänst eller så snart.

8
Dubbningar och röster / SV: Bamse och vulkanön
« skrivet: 26 november 2021 kl. 22:41:35 »
Kajsa Herngren borde va släkt med Felix Herngren

Kajsa verkar vara Felix mamma.

9
Om Dubbningshemsidan / SV: Delvis frånvaro på grund av dödsfall
« skrivet: 26 november 2021 kl. 21:27:04 »
Jag beklagar verkligen!

10
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: 26 november 2021 kl. 20:28:18 »
Det hade ju varit kul att få fram credits till den kommande kortfilmen Trolls: En Jul i Harmoni när den väl nått Sverige. Ska bli kul och se om det är samma röster som i Trolls 2: Världsturnén och om låtarna är bättre översatta än de var i den förra Trolls-julspecialen, om de översatta över huvud taget.

11
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 25 november 2021 kl. 20:22:18 »
Under veckan har Filmstaden uppdaterat med info angående vad som gäller från den 1 december och så det ser ut idag måste alla biobesökare visa leg, är man över 18 måste man också visa giltigt covidpass så länge man inte ska besöka en salong med under 100 platser eller av medicinska skäl inte bör vaccinera sig.

Informationen kan komma att fortsätta uppdateras i och med att Filmstaden anger att de inte har alla detaljer klara, så om det skulle ske ytterligare uppdateringar kommer jag att uppdatera detta inlägg.

12
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: 25 november 2021 kl. 18:46:44 »
Att jag inte längre kan fota eller filma såklart, jag har ju tagit så många sådana!  ;)

Ja, alltså min fråga var ju hur det kommer sig att det är fullt på din mobil, men din bisats räcker ju gott som svar på det. Behöver du dock ha allt det på mobilen då?

13
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: 25 november 2021 kl. 18:06:12 »
Jag har mailat till Disney Character Voices International samma dag som biopremiären, men har inte fått något svar alls än.

Så mitt bästa svar är väl: Your guess is as good as mine... ;)

Då får vi väl bara ta och se. Är det så att du inte har dem till dess är det ju bara att man kollar hur det ser ut på Disney+ den 15 december.

Citera
Jag publicerar credits till Encanto så fort jag fått dem, men ingen aning om det blir på måndag eller om ett halvår; då Disney Character Voices är oerhört svårberäkneliga... Jag har som sagt fortfarande inte fått svar på mail jag skickade för 7 månader sedan, trots ett par påminnelser. :(

Det bästa vore som sagt om någon som ser filmen på bio kunde fotografera dubbcreditsen och skriva av, så kommer man sannolikt få kompletta credits snabbare än vad som är möjligt om man ska vänta på Disney Character Voices...

Om varken du fått dem eller någon skrivit av dem innan jul ska den ju dyka upp på Disney+ redan på julafton, så då kan man ju bara skriva av dem därifrån.

Det finns dock flera hakar i det; man kanske inte får använda mobilen i bio-salongen när filmen visas (jag brukar iallafall ha den avstängd när man är på biobesök för säkerhetens skull), man kanske inte hinner med allt, bilden kanske är suddig...

I mitt fall är iallafall mobilen full och har inget utrymme...

Credits tror jag knappast det är någon fara att man fotar. Det är väl bara att förbereda sig på dem, hålla mobilen stadigt och knäppa av några bilder. I ditt fall är nog problemet egentligen bara att du saknar utrymme, men då undrar jag lite hur det kommer sig?

14
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: 25 november 2021 kl. 17:12:46 »
Hur ligger det till med credits för Ron rör om? Tror du att du kan få fram dem innan dess att filmen släpps på Disney+ om drygt tre veckor?

15
Dubbningar och röster / SV: Encanto (2021)
« skrivet: 24 november 2021 kl. 22:14:33 »
Men det spelar ju ingen roll då man inte behöver vaccinations pass för att gå på bio. Men vaccinations pass går väl inte ut är man vaccinerad så är man ju.

Jag tror du kanske missat det faktum att man från den 1 december måste visa covidpass om man är över 16 för att komma in på en biovisning. Passet kan gå ut, men det ska inte vara några konstigheter med att uppdatera det.

Sidor: [1] 2 3 ... 149