Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Nils Holgerssons

Startat av Scoobydoofan1, 8 juni 2023 kl. 13:26:06

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Scoobydoofan1

Nils Holgerssons är en japansk anime serie som dubbades till svenska baserad på Nils Holgerssons vilket var på den svenska 20 kronor sedeln innan den inte var giltig längre. Serien är från 80 talet. Är det nån som har hört om serien? Frågan är också om serien i sin helhet har blivit utgiven i Sverige med svensk dubb, också hur bra är den svenska dubbningen? 

Oskar

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  8 juni 2023 kl. 13:26:06Nils Holgerssons är en japansk anime serie som dubbades till svenska baserad på Nils Holgerssons vilket var på den svenska 20 kronor sedeln innan den inte var giltig längre. Serien är från 80 talet. Frågan är om serien visades i Sverige nån gång och om hur svårt det är att hitta serien när det gäller DVD utgåvor. Frågan är också om serien i sin helhet har blivit utgiven i Sverige med svensk dubb, också hur bra är den svenska dubbningen?
Kanal 5 sänder japanska version 1980. En dubbning för långfilm version som hos sun studio Köpenhamn eller Adaptor D&D eller Salut Audio & Video A/S som producerade. TV serier dubbning av Eurotroll eller pangljud.

Scoobydoofan1

Citat från: Oskar skrivet  8 juni 2023 kl. 13:35:16Kanal 5 sänder japanska version 1980. En dubbning för långfilm version som hos sun studio Köpenhamn eller Adaptor D&D eller Salut Audio & Video A/S som producerade. TV serier dubbning av Eurotroll eller pangljud.
Frågan är då vilket företag det var som dubbade serien.

Oskar

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  8 juni 2023 kl. 13:37:24Frågan är då vilket företag det var som dubbade serien.
Den serien dubbar hos pangljud eller eurotroll.

Scoobydoofan1

Citat från: Oskar skrivet  8 juni 2023 kl. 13:39:28Den serien dubbar hos pangljud eller eurotroll.
Finns det inte uppgifter om det på Dubbningshemsidan?

Oskar

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  8 juni 2023 kl. 14:04:30Finns det inte uppgifter om det på Dubbningshemsidan?
På långfilm version med dan bratt, jan Modin, Kenneth milldoff, m.m. På tv serier med Niklas Wahlgren, Peter Sjöqvist, Gunnar ernblad m.m.

Oskar

Citat från: Oskar skrivet  8 juni 2023 kl. 14:10:37På långfilm version med dan bratt, jan Modin, Kenneth milldoff, m.m. På tv serier med Niklas Wahlgren, Peter Sjöqvist, Gunnar ernblad m.m.
På långfilm version gör gisela rasch eller helen Sjöholm till Nils Holgersson.
Niklas Wahlgren gör Nils i tv version

Scoobydoofan1

Citat från: Oskar skrivet  8 juni 2023 kl. 14:26:46På långfilm version gör gisela rasch eller helen Sjöholm till Nils Holgersson.
Niklas Wahlgren gör Nils i tv version
Tack för informationen.