Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lemanic

#1
Du äger på Scen ju!

Masters of Petterz 4 Life!
#2
Dubbningar och röster / SV: John Harryson (1926-2008)
9 december 2008 kl. 17:44:30
Jaha, då har en man vi har förknippat med kvalité inom dubbningsbranchen gått bort. *snyft*

#4
Dubbningar och röster / The Racoons
30 oktober 2008 kl. 00:52:34
Finns The Racoons på svenska?
Vilka är det som gör rösterna i så fall?
#5
Dubbningar och röster / SV: Magnus & Myggan
30 oktober 2008 kl. 00:23:29
Låter som Andreas Nilsson för det mesta.
#6
Filmer och TV-serier / SV: Favoritfilm?
1 oktober 2008 kl. 00:13:52
Tja, för att inte vara tjatig, så ska ni se Fritz the Cat och uppföljaren Nine Lives of Fritz the Cat, för det är roliga, tänkvärda och samhällskritiska filmer, som kan tänkas vara fröt till mängder av animerade vardagsrealistiska filmer, TV-serier och vanliga seriestrippar som t.ex Rocky, Elvis och faktiskt Simpsons en del.

Önskar att det görs fler sådana filmer i framtiden. Kanske en återuppståndelse av Fritz the Cat, eftersom att Robert Crumb, som skaparen heter, har precis haft en utställning i Akvarellmuséet i Skärhamn (inte om Fritz, men publicitet kräver granskning, eller?), och att en viss rapplåt har Fritz the Cat som musikvideo. Här É den förresten:
http://www.youtube.com/watch?v=2pBNojmp82o.

#7
Filmer och TV-serier / SV: Bra tecknat? Tips...
23 juli 2008 kl. 02:46:30
Tja, det finns ju alltid Watership Down, Animal Farm, och så Fritz the Cat förstås.
Se dom med häpnad!
#8
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 juli 2008 kl. 05:43:53
Hong Kong Phooey kommer jag ihåg från gamla goda Cartoon Network, och jag tycks minnas att det var en riktigt trevlig serie. Visas den i dubbad form på Boomerang? Jag vill nämligen minnas att den bara visades i otextad originalversion på den tiden när den gick på Cartoon Network, då det var innan den helskandinaviska versionen av kanalen började sändas (på den tiden när bara en del program var dubbade).


Den visas dubbad i Boomerang och t.o.m signaturmelodin är dubbad. Vet inte varför, men det låter dåligt, riktigt dåligt, jämfört med orginalet.
#9
Det har blivit tillökning i Boomerang, nämligen Hong Kong Phooey!
Vad vet man om honom?
#10
MEN VILKA GÖR RÖSTERNA TILL KUNG FU PANDA?
#11
Citat från: Igthorn skrivet 16 juni 2008 kl. 15:47:56
Du sa det. Har vuxit upp med den där karln. Har inget emot Eric Donell heller, Håkan Hellström har jag dock aldrig hört mer än på scenen, så vet inte hur han låter i "dagligt tal", så håller honom svävandes i luften.

Tja, jag bor i Götet med omnejd där han syns mycket i det lokala medierna och då hör man honom ganska ofta. Efter intervjun i "Morgongänget" blev jag paff, eftersom att rösten klingade perfekt med Ryan Drummonds röstläge. Dessutom ger Såpastjärnor ett taffligt och ett ganska B intryck i showbiz.
#12
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juni 2008 kl. 02:37:11
Visst kan det tänkas vara en liten del av skälet, men ett större skäl är nog att det blivit mycket större tidspress på dubbningar på senare år, och likaså ekonomisk press. Under 1980-talet var det inte alls ovanligt att man lade ner 3 - 5 månader på att dubba en långfilm, medan det nuförtiden inte alls är en ovanlighet med några veckor (eller i vissa fall ännu mindre). De flesta filmbolag kräver att dubbningar ska göras snabbt och med relativt låg budget, och då är det ju en klar fördel för dubbningsbolagen att anlita rutinerade skådisar som de haft tidigare kontakt med, som de vet jobbar snabbt och effektivt. Därför är det förmodligen bara vid de största högbudgetproduktionerna, som det kan vara realistiskt att ta in skådisar som inte bor i Stockholm (eller möjligtvis Malmö, i fallet med Sun Studio).

Nuförtiden är det inte alls ovanligt att uppdragsgivarna (distributörer och TV-kanaler) begär in offerter från ett flertal dubbningsbolag, och sedan ger dubbningsjobbet till det företag som kan göra dubbningen billigast. Då är det ju oundvikligt att kvaliteten också blir därefter. Så att enbart skylla på dubbningsbolagen är nog att förenkla saken för mycket...


OK!
Då måste Svensk Massmedia vara på botten, men det är vi ju redan. Vi har ju ingen Fantasi, som Fredrik Härén snyggt formulerade på Kunskapens Dag 2007. Vi måste ha visioner och hålla oss borta från den här Jantelagen som skördar varje år 1000-tals offer psykologiskt.
#13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juni 2008 kl. 02:03:17
UIP har inte offentligjort något än om rösterna i Kung Fu Panda, men det borde inte dröja särskilt länge till.

Men generellt sett är det ju besvärligt att anlita skådisar som inte bor i Stockholm, i och med att i stort sett alla dubbningsbolag ligger där. Visst förekommer det undantag, men det är ju besvärligare för dubbningsbolagen, varför sannolikheten inte är alltför stor. UIP brukar i de allra flesta fall anlita Sun Studio för sina dubbningar, och de har ju studior i Stockholm och Köpenhamn. Enda någorlunda aktiva dubbningsbolaget som inte ligger i Stockholm är KM Studio (som ligger i Karlskoga), och de verkar UIP helt ha slutat anlita.


Tja, Dom engelska rösterna är ju, och håll i hatten:
Jack Black, Angelina Jolie, Lucy Liu, Dustin Hoffman och ingen mindre än Jackie Chan.

Det andra:
Är det därför rösterna är så dåliga nu-för-tiden. Jag vill inte stockholmare ngt ont, eftersom att Magnus Betnér kommer därifrån, men rösterna har blivit sååå B nu-för-tiden att man kan spy. Och man använder vissa skådespelare alldeles för mycket i allt för många (lika) produktioner att man tror att dubbningsbolagen har fått idétôrka.
(Det sista för främst Disney, som verkat tappat greppet om röstlikhet och översättning, speciellt då man, likt tyskarna, dubbar otecknade serier och såpor till olikhet. Det är visserligen lite Punkfilosfi i det, som jag gillar, MEN, när det gäller att D-U-B-B-A så vinner alltid perfektion över allt annat).

Och det där med att jag vill att Håkan Hellstöm ska röst sätta Sonic är just det, röstlikhet(främst Ryan Drummonds röst) och en begriplig energimängd, som HH har. Dessutom är det ett tecken på att man tar Manga och Animé på ALLVAR och inte hafsar runt som det flesta liberala kids, som tar emot allt, inklusive skiten, gör.   
#14
Jag bara längtar tills Yogi's Treasure Hunt och SWAT Kats kommer upp, för då blir det andra bullar i min tillvaro.
#15
Vilka tror ni kommer dubba Kung Fu Panda?

Jag vill så gärna att en göteborgare gör rösten som Po, som Peter Apelgren eller Ebbot Lundberg, men det kommer säkert bli Rolf Lassgård ändå, eller?