Dubbningshemsidans forum

Övrigt => Filmer och TV-serier => Ämnet startat av: Kust skrivet 2 februari 2018 kl. 13:59:22

Titel: Camp candy / Candys Barnkollo
Skrivet av: Kust skrivet 2 februari 2018 kl. 13:59:22
Undrar vem äger denna showen? är det möjligt att dhx media samt disney äger showen? mejlade dhx media om de hade planer på att visa det igen fick till svar att de tyvärr inte hade distributions rättigheterna. Så kan det vara disney som måste godkänna att visa det igen eller är det både disney och frostback productions med?.

Titel: SV: Camp candy / Candys Barnkollo
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 3 februari 2018 kl. 05:11:04
Camp Candy var ju huvudsakligen en samproduktion mellan DIC Entertainment, Saban International och Worldvision Enterprises. DICs produktioner ägs ju i dagsläget mycket riktigt av DHX Media, medan Saban köptes upp av Disney för ganska många år sedan. Worldvision Enterprises ägs numera av det amerikanska TV-bolaget ABC, och de i sin tur ägs av Disney.

Om inte DHX Media innehar distributionsrättigheterna borde det innebära att det är Disney som innehar dem.

Sedan Sabans uppköp har väl såvitt jag vet tyvärr ingen av deras produktioner släppts på DVD ens i USA, så Disney verkar tyvärr inte särskilt intresserade av DVD-släpp med Sabans produktioner. Däremot borde det inte finnas några problem med TV-sändningar, om bara någon TV-kanal faktiskt vill köpa in serien, då det mig veterligen inte föreligger några rättighetsproblem med serien och rättighetsinnehavaren rimligtvis borde vilja tjäna pengar...