Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - KurageDHH

#1
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
10 april 2024 kl. 21:15:47
JAA!  ;D
Shakira, artisten och originalrösten för Gazelle i Zootroplolis totalsågar Barbie:
www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/jlV3mw/shakira-sagar-barbie-forminskar-man

Det finns hopp om att det finns många ut i världen som också hatar den sk*ten som jag och Shakria (och hennes två söner)!
#2
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  9 april 2024 kl. 04:39:28Kan nån förklara varför det inte är mer intresse av att bevara fysisk media och kämpa för att den ska öka i salu som det var tidigare innan Netflix och streaming kom fram? Vet att det är vissa som vänder sig tillbaka till fysisk media och inte bryr sig om streaming med tanken på att det är bara bortkastade pengar på abonnemang.
Kan du själv förklara varför du är besatt av att få folk att överge streaming och gå tillbaka till fysisk media??? >:(
Gång på gång skall du hålla på att gnälla om den. Nån gång är du illa tvungen att acceptera att det finns folk som inte är (längre) intresserade av fysisk media.
Är du rädd för att en dag i framtiden inte kommer finnas människor som bryr sig om fysisk media?
#3
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
6 april 2024 kl. 09:15:35
Citat från: Will Siv skrivet  6 april 2024 kl. 00:16:42Även för avsnitten som dubbades om?

Kan det vara så att Disney har hittat ljudbanden.....


Om Disney inte väljer att "bytta ut" dom på D+ så gäller det nu att spela in avsnitten med original dubbningen (jag skulle vilja se avsnittet där Peter Harryson spelade Flinthjärta)

(och jag inser att om dom gjorde det så skulle omdubbningarna bli "sällsynta", så spara dom med)
Avsnittet Back to the Klondike har ju inte dubbats om. Dom dubbade bara om ungefär 50 (av 65) avsnitt från säsong 1 och det avsnittet är INTE en av dem.
#4
Citat från: Jonas9881 skrivet 28 februari 2024 kl. 14:04:35Men har den svensk tal, eller nordisk undertext?
Har inte sett den än, men ja jag har kollat att den har svensk tal. Serien kanske bli försenade till Sverige?
Det hände ju faktiskt med Monster på jobbet för snart tre år sen.
#5
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 februari 2024 kl. 14:41:11Men tror du verkligen det är så många fler som köper filmer digitalt...? Nu kanske min bekantskapskrets inte är representativa för hela jordklotet, men jag känner i alla fall ingen som någonsin har köpt en film digitalt...
(Undantaget mig själv, men då endast vid sådana fall där det varit enda möjligheten då filmen varken släppts på DVD/Blu-Ray eller på någon abonnemangsbaserad streamingtjänst)
Nu är det där som sagt bara ett exempel, och behöver inte nödvändigtvis betyda att detsamma gäller alla tjänster, men det visar ju i alla fall helt klart på att det finns risker - att det inte finns några garantier att man verkligen kommer kunna fortsätta se på lagligt köpta filmer.
(Listan över titlar på din länk som betalande kunder inte längre kan se var ju heller ingen direkt liten lista... :()

Och som sagt, skulle en tjänst gå i konkurs eller läggas ned av annan anledning så är det ju hursomhelst alltid kört. Den risken är säkerligen inte jättestor för mer välkända varumärken, särskilt inte i närtid, men risken finns ju alltid.

Men om man sen anser det är värt risken att betala en massa pengar för filmer du kanske kommer få fortsätta se är väl upp till var och en att ta ställning till. Själv skulle jag inte ta den risken så länge det finns något alternativ, men det är bara min högst personliga ståndpunkt.

Med fysiska medier är man ju i alla fall 100% säker på att filmen kommer fungera, så länge skivan inte blir väldigt repig eller att en inbrottstjuv bryter sig in och stjäl filmen.
(Men jag tror det är ganska ont om inbrottstjuvar som specialiserar sig på DVD- och Blu-Ray-filmer... ;))
Eftersom det bor minst 10 miljarder människor på jorden kan ju finnas ganska många som köper filmer digitalt. Okej, kanske inte miljardtals men miljontals kan jag tänka att gissa på. Försäljning av fysiska gåvor har ju minskats sen streamingtjänster började dyka upp.

Jag hade kontaktat Blockbuster (SF Anytime) och tog upp ärende angående digitalt köp och frågade om att man kan behålla filmer man köpt (och går att streama) i sitt konto fast rättigheter har gått ut och att inte man köpa/hyra de länge. Då är det nån som svarat på och sagt att det stämmer helt korrekt som jag beskriver det och jag får lita på vad människan har sagt. Jag har köpt några filmer därifrån och allt finns kvar i mitt konto där inga av dom saknades än så länge.

Jag har även köpt minst 50 filmer från Apple-appen och allt finns även kvar på mitt konto. Fast Apple skulle gå i konkurs kan det lika gärna hända när jag blir gammal och inte lever kvar på jorden längre. ;)
#6
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 februari 2024 kl. 21:53:46Så sant, men om inget oförutsett inträffar innan dess är nog ändå risken ganska liten att detsamma skulle hända i Norden under den korta tiden som återstår.

Vi kan väl starkt misstänka att Disney låter Oceanien vara "försökskaniner", för att se om intäkterna påverkas för mycket av att sluta ge ut filmer fysiskt, innan de eventuellt fortsätter med fler länder - och utan att ha sett några försäljningssiffror både tror och hoppas jag att relativt få köper digitala köpfilmer. Det är i alla fall ingen i min bekantskapskrets som gör det; förutom jag själv i de fall som filmer inte alls släpps fysiskt.
(Streaming är en helt annan femma som inte är direkt jämförbart, då det innebär en helt annan intäktsmodell jämfört med försäljning)
Kanske har Disney slutat med ge ut fysiska utgåvor i Oceanien för att det har sålt så dåligt (nu för tiden) skulle jag tror.

Varför måste ni fortsätta ha för er att "digitala köp är inte köp man kan äga utan det är att hyra den på obestämd tid" och "man kan förlora tillgång till filmen man köpt lagligt digitalt en dag när rättigheter har gått ut" utan att nån av er som helst har nåt bevis på det? ???
#7
Citat från: gstone skrivet 17 februari 2024 kl. 17:11:32Ta det här med em nypa salt.

Men det här båda väldigt gott för äldre Disney serier :D
Jo, men man får inte glömma att några äldre serier har plockats bort nyligen från Europa. Kan va väldigt osannolikt att nån av dessa serier bli nånsin tillgängliga i Europa (kan vara tillgängliga enbart för USA).

Fillmore var tillgänglig förut i Storbritannien (dock inte i USA) men nu har den även plockats bort:
newondisney.info/uk/info/3n6NqWt4DT2N
#8
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
15 februari 2024 kl. 21:45:26
Citat från: Lilla My skrivet 16 januari 2024 kl. 13:56:15The Daily Sceptic är en alt-höger blogg som bl.a. har spridit falsk information om Covid-19 och förnekande av klimatförändringar. Så om du ursäktar kommer inte ta deras åsikter om Barbie så seriöst. ::)
Ken-dockor som blev behandla som utstötta och skräp då? Det borde nog räknas som "anti-male"? 😉
#9
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
12 februari 2024 kl. 16:28:35
Citat från: moviefan skrivet 12 februari 2024 kl. 15:30:24Hoppas inte det  :)
Varför inte?
Dom kör bara samma program och samma kortfilmer om och om igen under flera år. Därför skulle det va bättre om den lades ner.
#10
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
11 februari 2024 kl. 19:45:19
Citat från: Anders M Olsson skrivet 11 februari 2024 kl. 11:37:33Jag håller helt med. Men det verkar inte som SVT kan påverka Disney att skaka fram ordentliga program. Man kan väl gissa att SVT inte vill betala vad det kostar, och därför bara har fått bottenskrapet av Disney.
Då kanske är det bra att SVT lägger ner Disneydags. :)
#11
Citat från: Jonas9881 skrivet 10 februari 2024 kl. 16:27:15Du säger ombuddning. Fanns det redan en gammal svensk dubbning av serien?
Japp, gamla dubben visades på Disney Channel och Toon Disney under 2000-talet. Varför serien fick omdubb för Disney+ är helt okänd.
#12
Citat från: Jonas9881 skrivet 10 februari 2024 kl. 16:07:10Så Pepper Ann finns inte alla avsnitt på Disney+ i USA?
Jo, alla avsnitt finns på Disney+ i USA, bara det att 12 av 39 avsnitt från säsong 3 har svensk tal.
#13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 februari 2024 kl. 02:30:28Ja, och ännu mer idiotiskt blir det när jag nu upptäckte att även säsong 3 av Pepper Ann har fått svenskt, norskt, danskt och finskt tal i USA.

Jag vet inte om den säsongen någonsin kom till Sverige, men när jag skrev av dubbcreditsen i slutet av augusti 2023 fanns i alla fall bara säsong 1 och 2 i Sverige (och säsong 3 hade inte svensk dubbning i USA) - så någon gång efter det har således säsong 3 fått nordiska ljudspår i USA, så om den säsongen någonsin kom till Sverige fanns den alltså i så fall där kortare än fem månader (men personligen misstänker jag att säsong 3 aldrig ens kom till svenska Disney+)... :(

Tala om att den ena handen inte verkar veta vad den andra gör...
Verkligen. Och så kan man ju undra vad Disney egentligen vinner på att ta bort filmer och serier från enbart Disney+ i Europa, när det fortfarande finns kvar i USA...? Då måste de ju likväl ha kvar materialet på sina servrar, och de bör rimligtvis inte ha någonting alls att vinna på det...

Det rör sig ju dessutom om filmer och serier som Disney bör äga alla rättigheter till, så att det knappast heller kan röra sig om licenser/rättigheter som gått ut. Då vore det mer förståeligt om Disney+ hade tagit bort en del av de filmer och serier som är inköpta och inte är Disney-produktioner, för där finns det ju åtminstone lite pengar att spara på att ta bort det...

(Det är tillräckligt obegripligt när de ifjol tagit bort material ett par gånger, men där rörde det sig ju om hela världen, så att materialet inte finns kvar på någon server - förstås ännu sämre för kunderna, men en aning mer förståeligt att det åtminstone teoretiskt kan gå att spara en aning pengar på det; men när det som här finns kvar i USA ser jag inte vad Disney+ har att tjäna överhuvudtaget på det... ???)
Verkar så att omdubbning av säsong 3 har blivit stoppats efter 12 avsnitt av 39...? :o Och nu får den säsongen inte ens visas i Norden?
Nu kommer dom som var med i omdubbning av serien vilja stämma Disney (om det faktiskt går) för att man har kastat pengarna i sjön (uppenbarligen)... :-\
#14
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
10 februari 2024 kl. 15:45:26
Citat från: JK Animation skrivet 10 februari 2024 kl. 08:12:00Stor katastrof!
Inget Disneydags när SVT:s tablå nu når till första lördagen i mars! Så här får det inte gå till!
Är det så att SVT har bestämt att lägga ner Disneydags efter många år? 

Disney Sjov har ju lagts ner i Danmark i slutet av 2022, så varför inte samma sak med Sverige. :)
#15
Citat från: Lillefot skrivet  6 februari 2024 kl. 23:08:41Har du försökt att söka efter den? För jag ser inga artiklar som nämner att Pepper Ann har tagits bort när jag söker på Google.
Pepper Ann har också plockats bort nyligen (bara för hela europa och afrika, men inte resten av världen):
deadline.com/2024/02/disney-original-movies-series-content-removal-emea-1235813461/