Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - AlexanderM

#61
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
30 april 2013 kl. 19:15:41
Citat från: Erika skrivet 21 april 2013 kl. 20:17:24
Enligt Svensk mediedatabas släppte CIC två VHS-filmer som innehöll några avsnitt av den animerade tv-serien. De medverkande var bl. a. Johan Wahlström, Anders Öjebo, Eva Bysing, Kim Sulocki och Annica Smedius. Eftersom Lasse Svensson står utsatt som ansvarig för dubben (ingen aning om han regisserade eller var "bara" producent), antar jag det var Eurotroll som låg bakom dubben.

Jag har själv sett ett avsnitt av "Beethoven" när den gick på TV3 (detta var någon gång runt 1998), men jag minns knappt några röster, fast jag har något svagt minne av Johan Wahlström kan ha varit med...

Ja så kanske det var? Eller fanns den en annan dubb gjord för TV? Nån som kan tänkas veta lite mer?

Annars satt jag och tänkte på Rockos moderna liv tidigare idag när jag gluttade igenom introt på Youtube. Enligt Wikipedia är det:

Dick Eriksson-Rocko Wallaby
Gunnar Ernblad-Mr Bighead
Johan Hedenberg-Mrs Bighead
Kim Sulocki-Filburt
Johan Hedenberg-Heffer

som gör några av rösterna

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rockos_moderna_liv

Dick och Gunnar minns jag klart från barndomen. Johan Hedenberg känns också ganska glasklart, däremot är jag osäker vad gäller Filburt. Har för mig att nån skrivit "Peter Sjöqvist" i den där artikeln (Wikipedia går ju inte alltid att lita på till 100%). Nån som minns nåt angående Filburt? Gärna de kvinnliga karaktärerna för den delen, där minns jag verkligen nada

Media Dubbs logga brukade förekomma, det är utan tvivel de som stod bakom

EDIT: Annica Smedius fanns med, liksom Andreas Nilsson
#62
Dubbningar och röster / SV: Dennis
30 april 2013 kl. 19:03:31
Media Dubbs variant var den som jag växte upp med som liten, känns skönt att ha en lite mer komplett lista då jag bara minns Johan Wahlström samt nåt väldigt avlägset minne av Dick Eriksson :D
#63
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
21 april 2013 kl. 19:29:00
Jag får tacka Daniel som har överseende med mitt lilla hjärnsläpp där (animerade "Den oändliga historien" fanns ju faktiskt redan med credits. Nåja ibland är "hjärnan" ute på irrvägar hehe) :P

Men hur är det med tecknade Beethoven? Som gick på Barntrean (Vad kan det ha varit, 1994-95?) En sökning gav inga direkta resultat där iallafall. Som jag nämnde i tråden med Barntrean Old School så figurerar Beatrice Järås långt bak i skallen?
#64
Jag kanske är ute och cyklar nu men jag kom på nåt som gått och "skräpat" långt bak i skallen ett tag. Är det inte Malin Nilsson/Berghagen som gjorde den kvinnliga huvudpersonens röst (vad hon nu hette? Mariana?) i Sandokan?

Fan jag minns ännu hur jag och brorsan låg uppe på jullovsmornarna 95 och njöt av det här, men minnena av rösterna är svagare. Per Sandborgh har suttit med ett bra tag, liksom den där kvinnliga rösten.

Nån som kan komma på några fler röster?
#65
Off-topic / SV: Barntrean Old School
15 april 2013 kl. 01:09:38
Ja föregående talare har rätt vad gäller den gula lerfiguren! Utan tvekan Mr Bogus

Jag saknar Barntrean. Även om vissa av Statstelevisionens barnprogram fungerade (tex Disneydags) så var det vissa som kändes bisarra och tom rätt kusliga (både Ika i rutan och Pippi pelikan är nog två bra exempel lol) så TV3 var den kanal jag älskade mest som liten.  Synd att fina serier som Katter med klös, Sabans Gullivers resor etc verkar helst lost när vi pratar de gamla svenska dubbningarna

Visst kan man på ett eller annat sätt få tag på TMNT/TMHT (ja jag syftar på båda varianterna :P) liksom Biker mice och Smurfarna (man får ju leta runt på loppisar, Tradera etc) men sen finns mer knepiga fall.

Eller varför inte svenskdubbade Beethoven? Det var länge sen
#66
Dubbningar och röster / SV: Simpsons
9 april 2013 kl. 19:20:04
Ja om nån skulle lyckas ladda upp ett gammalt inspelat band på Dutuben skulle det vara grymt! ;D Nån som orkar kolla på vinden/källaren bland gamla band?
#67
Off-topic / SV: Loppis / Second Hand
8 april 2013 kl. 08:05:53
Jag måste ju faktiskt slå ett slag för klassikern Tradera men även Bokbörsen.se :D

Via Tradera har jag fått med mig såväl: Robotech 1-Förvandlingen (Scanbox) samt Dinoriders-Astras anfall och Dinoriders-Serinas räddning (Svenska videoförlaget) liksom The mask-Syster mask/I skuggan av mask (Scanbox) och Ba,bubjörnarna 4

Via Bokbörsen hittade jag Biker mice-Gasa och kör samt Biker mice-Den stinkande ostens välde.

Ytterst trevligt må jag säga! 8) Dinoriders och The mask animated series är nästan komplett
#68
Filmer och TV-serier / SV: Don Bluth
7 april 2013 kl. 22:35:23
Im not the biggest Don Bluth fan really but i told myself long time ago that i should sit down and watch all the Land before time movies sometime, the first one from 1988 brings back beautiful childhood memories!

That one along with An American Tail and An American Tail: Fievel Goes West are quality works

Oh yeah and i do have The peeble and the penguin somewhere on VHS, must be in the basement. Would be a shame if it got lost
#69
Svanis: Ja, jag är inte helt säker på om samtliga avsnitt släppts på VHS. Enligt Svensk mediedatabas som jag kollade ska samtliga avsnitt ha visats på Filmnet (26 st) men det det behöver ju inte vara samma sak med video-släppen.

Är det volym 1 & 2 då?
#70
Apropå "smårösterna" i Silver Fang, i avsnitt 5 (precis när Hidetoshis jaktlag upptäckt pilarna i trädet som Daisuke skjutit) så är det en av Hidetoshis jaktkompisar (med en orange mössa) som säger: "Om inte han har gjort det vem skulle ha gjort det då? Det finns väl inga fler än vi som är här ute och jagar?"

Det låter inte alls som Ernblad, Hallerstam eller Harryson. Det låter svagt som Per Sandborgh faktiskt (OK svagt, reserverar mig för att jag misstar mig). Tog fram min DVD-utgåva ur hyllan och nog fan är det honom som jag kommer att tänka på

EDIT: Är det Sture Ström eller? Isåfall får jag skylla på att jag bara känner igen hans "whisky"-aktiga röster. Den mystiska rösten är liten men jag har grubblat över den ett tag
#71
Off-topic / SV: Loppis / Second Hand
4 april 2013 kl. 18:24:11
Kommit hem från en trevlig runda inne på Gameshops fysiska butik i Solna! Fick med mig:

Goosebumps/Kalla kårar-Dockan lever (inte tecknat eller dubbat men barnskräck gillar herrn, Fox home entertainment)

Biker mice from mars-The Pits/Vägkorparna (Independent video)

The mask-Vad tar ni för valpen/Mask-utomjording
The mask-Par i trubbel/Mask sitter barnvakt
The mask-Mask-innan/Tillbaka till framtiden (samtliga Scanbox)

"Kuligast" var nog ändå Kung Arthur och rättvisans riddare-Den eldsprutande draken/Sanningens nycklar (Ozon media)

Sisnämnda upptäckte jag först nån gång i mars när jag hittade det sjukt pampiga introt :D:


http://www.youtube.com/watch?v=USUucZVnno0

Kollade runt och blev förvånad över att det fanns dubbat till svenska, visst fick man fram en del butikslänkar etc men inte nånting om rösterna. Ska bli intressant kolla upp det
#72
Som ny användare på forumet finns såklart risken att jag missat nån specifik avdelning men det finns inte möjlighet att lägga upp nån "Söker du efter en serie/film?" tråd? Dvs en tråd där man efterlyser en tecknad serie/film man bara har vaga minnen av och där "polleten" inte ramlat ned vad gäller namn?

En samlad tråd skulle uppskattas, alltför många svaga minnen som flyger runt i mitt huvud i allafall.

Har kollat runt men reserverar mig som sagt för att jag kan ha missat den?
#73
Här kommer jag med "necropostande" (gräver upp döda trådar) så att säga :P , men just Aah riktiga monster! dök upp i skallen (fråga mig inte hur haha) under dagen. Det enda jag kan föreställa mig i huvudet såhär på rak arm  är:

Ickis-Dick Eriksson
Oblina-Annica Smedius

Vad tror ni? Är jag ute och cyklar?

Vad gäller "Busiga bävrar" kan jag nog inte bidra med någonting


#74
Citat från: Oscar Isaksson skrivet 27 mars 2013 kl. 17:28:30
Jag är ganska säker på att introt sjungs av Magnus Rongedal

Om man nu vore bättre på att följa hela spektaklet med Melodifestivalen kanske man hade haft bättre koll :P

Daniel: Sant, lite ivrig här det kan ju lika gärna vara Adaptor D&D. Man lär sig något varje dag (de är helt nytt namn i min värld :-[ )