Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jabberjaw

Sidor: [1] 2 3 ... 49
1
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
« skrivet: 15 maj 2022 kl. 11:04:52 »
2003 - 2004 så sändes Darkwing Duck på TV3 i blocket Disneys Frukostklubb också. Iallafall på Norska TV3 tablå er tror jag det är.

I Sverige visades tecknat på morgonen, men sedan står det bara kryptiskt vid 9 tiden:

Citera
"Disney!) Tecknat från Disney Möt några av Disneys allra populäraste figurer, älskade av både barn och vuxna!"

Här är Frukost TV och barntrean referenserna.
https://tidningar.kb.se/?q=%22darkwing%20duck%22&sort=asc&from=1997-01-01&to=2014-12-31&page=16
2
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
« skrivet: 15 maj 2022 kl. 10:42:25 »
Ärligt vad vill du komma fram till? Inte dumförklara men är precis det du gör! Jag som sagt till o med har pratat med andra om Darkwing duck för nån vecka sedan o de båda var instämmande på att de såg den på tv runt 2004. Någon sa visserligen att de såg den på Disney Channel men andra sa att de såg på SVT eller om det var tv3 eller något. Jag lägger ned diskussionen nu då vi inte kommer någon vart.

Med all välmening

Förstår dig. Jag har varit med om samma sak nämligen där jag minns klart och tydligt att jag  haft inspelat med TV1/SVT logga Oliver och Gänget med orginal dubbningen och flera andra. Tyvärr hittade jag bara bandet med Dumbo men när hela familjen minns det så är det svårt att bara säga nej vi minns väl fel.

Min far ÄLSKADE Darkwing Duck när det gick på TV. Och vi hade inte heller Disney Channel när vi bodde i huset... Bara i lägenheten.

Det kan inte vara så enkelt som att man såg serien flitigt när Disney Channel ibland öppnade upp för fri perioder så att man fick in kanalen i några dagar. Det hände vad jag minns rätt ofta för locka till sig fler kunder.

https://tidningar.kb.se/?q=%22darkwingduck%22&from=1996-01-01&to=2014-12-31&sort=asc

På norsk BarneTv gick serien även 1999 i NRK. Men den borde väl varit dubbad på Norska  :-[

Det måste varit i blocket Disneydags på Kanal 5  :) https://m.youtube.com/watch?v=-kTVGGDH-MQ

3
Om Dubbningshemsidan / SV: Storm av nya medlemsregistreringar
« skrivet: 8 maj 2022 kl. 10:54:27 »
 ;D det är väl inget konstigt. Ena månaden har forumet aktiva gäster ~0-30st. Och helt plötsligt 2019> så har det varit 200-400 konstant oavsett tid på dygnet.

Så det är nog mer än medlemmar som reggar sig som spökar i den här webb plattformen som sidan byggs på.

4
Dubbningar och röster / SV: Teddy Ruxpin
« skrivet: 4 maj 2022 kl. 15:13:30 »
Precis som Erika säger så tittade jag för ett tag sedan på tecknat från SF Succé. Men jag kom aldrig fram till om dom visades dubbade på Svenska eller inte. Men med tanke på att dom sände ganska många tecknade serier så borde dom väl trots allt varit dubbade kan jag tycka.  :o ::)

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=8282.msg43793#msg43793
Citera
1990:          De små trollkarlarna
1990:          Hulken
1990:          Teddy Ruxpin (25 avsnitt)
1990:          Candy Candy (40 avsnitt)
1990-91:     Drakar och demoner. tecknat äventyr (13 avsnitt)
1990:          Batman på nya äventyr (vilken serie?)
1990:          Barbapapa
1990:          Beetlejuice
1990:          Looney Tunes. (40+ avsnitt)
1990:          Spindelmannen
1990:          Polisskolan 26 avsnitt ("tecknad serie för barn")
1991:          Äventyrsskogen
1991:          Mofli - den sista koalan
1991:          Spöket Casper & Co.
1991:          Postman Pat

5
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / SV: HBO Nordic/HBO Max
« skrivet: 26 april 2022 kl. 17:55:23 »
Menar du om/när de går ihop? Ozzy & Drix finns inte, däremot just nu har Cartoon Network en egen sida som heter Cartoon Network Collection, det finns också en som heter Scooby-Doo! & Friends samt Looney Tunes.

Det finns också just nu, Gumball, Scooby Doo, Ben 10, Äventyrsdags (saknas dock avsnitt), Apple and Onion, Powerpuff Girls (nya inte 90-talets), Bara Björnar, Steve Universe, Barnens Lägerö m.f.

Finns det några intressanta gamla tecknade serier i dom kategorierna du nämner Goliat?  :)  Gumball är ingenting för mig, och tror inte särskilt många här på forumet tycker om den heller.  ;D

6
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 26 april 2022 kl. 17:52:54 »
Jag skulle tippa på att ljudet är från VHS med tanke på hur ljudet ser ut. Det är typiska "artifakter" som ses oftast hos VHS. Det brukar vara lite annorlunda från masterband.

Det fanns ju någon här som hade ett Tom & Jerry Comedy Show för flera år sedan, ljudet hade två "tjut" precis identiska med ljudet på Yogi Björn, frågan är om det kanske kommer från den personen? (en del här vet nog vem det är, jag vill inte skriva ut några namn, minns inte namnet heller, är flera år sedan som sagt, och att personen kanske inte vill skryta om det) Fast det kan ju vara så att den har varit rippad på liknande sett med liknande utrustning också, så det säger ju egentligen ingenting.

Du menar denna? https://www.youtube.com/watch?v=zJ2Ai0nbJAI

Hm får ta och lyssna och jämföra. Kommer inte ihåg att den inspelning jag har har något specifikt pip i. Men jag vill minnas att det inte är jag som rippat det för kvalitén på avsnittet är som du säger under all kritik..  Förmodligen rippat med någon USB hdmi lösning till dator dessutom om jag minns rätt.

Så det är nog egen inspelat trots allt. Har ju själv massa Yogi Bear Show avsnitt och The New Yogi Bear Show. Så det är inte så konstigt om någon annan råkar ha just episod 1.. Väldigt trevligt att se första dock på Svenska dessutom. Tycker vi blir väldigt bortskämda just nu av den anonyma människan bakom kontot på Archive.org  :o  :)

7
Dubbningar och röster / SV: Har dessa serierna dubbats?
« skrivet: 26 april 2022 kl. 17:30:44 »
Den nya Animaniacs serien fanns inte 2015 så en stor bluff...

Case closed. Usch det tänkte jag inte ens på.. Det blir väldigt fel när utländska "kreatörer" på Youtube plattformen tror att fandubs är riktiga och lägger upp såhär.

8
Dubbningar och röster / SV: Har dessa serierna dubbats?
« skrivet: 26 april 2022 kl. 17:26:03 »
Vad jag vet så går inte ens den serien på Boomerang hör så det borde ju vara fake...

Jag har visserligen inte sett på Boomerang Sverige konstant. Men har sett väldigt mycket på kanalen mellan 2012 - 2017 och har då aldrig sett Animaniacs heller  :-\.
Och står såhär

Citera
"On 19 January 2015, Boomerang Nordic applied the Boomerang rebrand"
Så vad hände egentligen exakt den dagen... visades Animaniacs verkligen, eller är detta bluff och balonger?

9
Dubbningar och röster / SV: Har dessa serierna dubbats?
« skrivet: 26 april 2022 kl. 17:11:23 »
Det där introt måste ju vara fake...

Samma person la även upp https://www.youtube.com/watch?v=eXeKfUVku0w.

Men ja mycket märkligt...

10
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 26 april 2022 kl. 15:32:40 »
Oj, var det så enkelt...?

Vågar man hoppas att det betyder att personen ifråga har alla avsnitt av serien, när han eller hon nu lagt upp just det första avsnittet...? Det var väl kanske lite väl optimistiskt, men drömma kan man alltid...
Jo, men då borde man hitta åt någon TV-tablå från TV3 eller TV1000 från någon dagstidning när man söker i Kungliga Bibliotekets tidningsdatabas - och jag hittar som sagt inget där som verkar överensstämma med Det var en gång en skog, såvida inte TV3 eller TV1000 kallade filmen för något helt annat...

Jag ska söka en stund ikväll och se om jag får träff på något. Brukar ha en tendens att hitta det jag söker...

Men jo sannolikheten är nog rätt stor endå att personen bakom kontot har fler avsnitt. Frågan är bara om hen digitaliserat dessa själv från gamla VHS inspelningar ur Tecknade Pärlor från Hanna-Barbera. Eller om avsnitten kommer från någon form utav arkiv/rullar. The Yogi Bear Show sändes väl ganska länge på Cartoon Network och dels även Boomerang. Medan The New Yogi Bear Show mig veterligen endast sändes på TV3 tidigt 90-tal.

Jag har iallafall inte sett det avsnittet någonstans hos varken samlare eller mig själv. Dock så är chanserna inte helt orimliga att personen som eventuellt spelat in första avsnittet var ett Hanna-Barbera fan och spelat in mycket annat också. Och att denna hållit på väldigt länge med sitt samlande. Vill minnas att jag läst på forum inlägg som inte finns längre att personer sagt sig ha diverse Disney orginaldubbningar på Svenska...

11
Dubbningar och röster / SV: Änglahund (All Dogs Go To Heaven)
« skrivet: 26 april 2022 kl. 15:27:43 »
9 stycken som har sparat annonsen bådar inte gott dock. Brukar bli budkrig och skulle inte förvåna mig om det sista 1-2 sekundrarna skenar iväg upp mot 500:-
Det är ju trots allt ingen jättevanlig film, men endå ganska känd inom dom som tycker on barnfilmer och samlar på fysiska objekt i sin hylla.

Men hoppas du vinner den Daniel. Om man följer dessa tips så har man rätt stor chans.

* Inte uppdatera annonsen
* Spara den som bokmärke och inte på Traderas hjärta.
* Lägg ditt maxtak <5 sek
håll tummarna.


12
Om Dubbningshemsidan / SV: Varför valde ni just den avataren (profilbilden)
« skrivet: 22 april 2022 kl. 16:54:07 »
Tycker den reflekterar mig ganska bra  ;D
Det är hajen Jabberjaw från Hanna-Barberas tecknade tv-serie med samma namn. Innan det minns jag inte ens längre vilken avatar jag använde.

Men föredrar en avatar som har en "person" eller djur. Och inte en bild med text som är mikroskopiskt liten som man endå inte kan läsa  ::)

13
Dubbningar och röster / SV: Krambjörnarna på TV3
« skrivet: 22 april 2022 kl. 16:51:18 »
Detta är dom enda potentiella spåren på om den första filmen från 1985 - Care Bears: The Movie finns dubbad till Svenska.
Sändningarna är från TV1000 år 1992. Och en sändning på Filmnet.
https://tidningar.kb.se/?q=%22Krambj%C3%B6rnarna.%22&sort=asc&from=1992-03-08&to=1992-03-29

Citera
Krambjörnarna. Kanadensisk barnfilm från 1985. 73 min.Det skulle varit riktigt roligt om så är fallet, och ännu bättre om någon har den inspelad. För trots år av letande har jag inte hittat någon VHS inspelning från TV1000 med Krambjörnarna på.
Söker även fler avsnitt av Care Bears Family (1986-1988) TV-serien av MediaDubb.


14
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 18 april 2022 kl. 23:24:32 »
Något jag önskar högt är att någon lägger upp filmen Caspers första jul på Archive.Den sändes endast på Filmnet 1992 och 1993 och har vad jag vet heller aldrig givits ut på köp eller hyrvideo  :'(


15
Dubbningar och röster / SV: Secret Squirrel
« skrivet: 16 april 2022 kl. 15:58:07 »
De där va de ja sökte
Tack så mycket!

Du kan hitta uppföljaren mellan avsnitt ur Säsong 1 av tv-serien 2 Stupid Dogs. Den gick på TV3 och Cartoon Network och senast på Boomerang kanalen.  :)

Super Secret Secret Squirrel heter segmenten.

Sidor: [1] 2 3 ... 49