Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Jabberjaw

#721
Har tagit mig en väldigt snabb titt på avsnitten jag antecknat i ett gammalt block för Simba - Lejonkungen, och ser att jag har dom flesta i början av serien med säkerhet. Alla avsnitten är kompletta med Hi-Fi ljudspår. Titeln vid avsnittsskyltarna lästes upp av Gunnar Ernblad förutom på avsnitt 35. och avsnitt 29. där det är två andra okända mansröster.. väldigt märkligt att man varierar så mycket. Vet att jag sist jag satt och gick igenom dessa band hade ännu fler märkta med "Kanal 5 - Barnprogram" från samma person, så man kan ju anta att avsnitten som är inspelade fortsätter i nummerordning.

Citat2 LA FAIM
3 LE SIXIEME SENS
4 L´UNION FAIT LA FORGE
5 LE NAUFRAGE
6 LA GRANDE OURSE DE SIMBA
7 BIMBO ET ARBOR
8 LA GRANDE FETE
9 LA METAMORPHOSE
10 LE MONSTRE DE LA PLUIE
12 LA BALLE
14 LE ROI DES AIGLES (Kung örn)
15 LÍNCENDIE  (Skogsbranden)   
16 LE COBRA BLANC (Den vita Cobran)
17 LA TORTUE GEANTE
18 LES LUNETTES DU HIBOU
19 LE TERRITOIRE DU VIEUX LION
20 LES INSECTICIDES
21 L´ANACONDA CHANGE DE PEAU
22 LA VALLEE CHANTANTE
23 LA LECON DE NATATION
24 UN COURS DE SURVIE
25 EXPERIENCE EXTRAORDINAIRE (En ny erfarenhet)
26 LE POISSON TORPILLE
27 La sagesse de Simba
28 Le Manteau Magique
29 La Vallée du Temps oublié (Den glömda dalen, annan röst)
30 Le petit Eclair
31 Le Nil
33éme épisode - L´attaque
34 LE DUEL
35 LA TRAHISON (Förräderiet, annan röst)

Verkar vara dom klassiska rösterna från Digimon, Pokémon och Sailor Moon som är med i serien förövrigt.  ??? Men mer än så kan jag inte bidra med tyvärr då mina röstkunskaper är allt annat än bra.

#722
Dubbningar och röster / SV: Krambjörnarna på TV3
9 december 2018 kl. 23:57:27
Krambjörnarna(The Care Bears Family) av Media Dubb/Lasse Svensson. Nelvana versionen sändes bara på TV3 Scandinavia mellan 1988-1989. Som många andra serier som blivit producerade av Media Dubb på slutet av 80-talet, början 1990 så är även denna väldigt svårhittad. Och inte särskilt många som behållit VHS banden intakta utan att spela över dom med tiden. Men här är iallafall beviset på att den faktiskt finns


https://www.youtube.com/watch?v=iP7N5vt6T64



Jag letar fortfarande med hopp för att finna något tecken på att den första filmen The Care Bears Movie(1986) finns dubbad på svenska.

#723
Nu minns jag inte på rak arm om denna serien var dubbad men hittade för säkert något år sedan en gammal Mumin stop-motion serie inspelad från SVT 1987 eller 1988. Har sökt genom alla sidorna och hittar ingenting om denna som också bör ha varit dubbad med antingen enskilda röster eller vad jag kommer ihåg bara en berättarröst.  :o

#724
Isländskan är väl knappast lik Svenskan men den engelska och tyska DVD utgåvan innehåller isländska dubbningen av How the Grinch Stole Christmas! från 1966. Har kollat lite snabbt nu under senaste timmen men verkar inte hitta något som tyder på att svenska "halvdubben" finns utgiven i något annat land..  Varför är Sverige alltid sämst på att sluta avtal med andra distributörer. Tänk vad många dubbningar som kunde ha fått finnas på DVD om man bara hade kommit överens och varit sammarbetsvillig med dom gamla dubbningarna.

#725
Flera utav filmerna har jag faktiskt inte ens sett på till dagens dato >:( ;D men blir väldigt mycket "listtråd" och Disney trådarna har lätt för att bli användar nonsens där det inte framgår vad som gör filmerna bättre än någon av de övriga kan jag tycka. Ibland har man kanske svårt dock att peka på vad exakt som gör filmen så bra och andra gånger kanske det bara är ren nostalgi som står bakom.

Men dom filmer jag kan sätta på vilken dag på året som helst och njuta fullt ut utav är.
Micke & Molle
Atlantis
Mästerdetektiven Basil Mus
Lejonkungen
Aladdin
Skattkammarplaneten


Filmer jag ännu inte har sett på och som jag får skriva upp  ::) ??? är:
The adventures of Ichabod & Mr Toad
Tre Caballeros
Make Mine Music
Pank och Fågelfr
Zootropolis
#726
Citat från: TecknatÄlskare skrivet  9 december 2018 kl. 20:13:20
Aa men troligtvis kommer det ju inte upp något tecknat.

Självfallet inte eftersom rättigheterna för dom visningarna endast var löpande under period på 1990-talet. Men dom otecknade huvudinslagen är ju trots allt endå roliga att återse efter såhär många års tid.  :)

Vad är oddsen på att http://strix.tv/ kan ta tag och lägga upp M C Tiger inslagen som sändes på TV1000 år 1992 och 1993. Skall skicka ett mail och fråga hur och när man kom över dom digitala kopiorna av Skurts Julkalender från 1991. Trots allt sändes den på TV3 för 27 år sedan och vad jag vet så har man inte varit särskilt hjälpsam när någon frågat om TV3/MTG arkiven tidigare. Har man begärt ut detta materialet långt tidigare än nu 2018 när man valt att lägga upp det eller tror ni dom omtalade arkiven faktiskt går att besöka.
#727
Citat från: TecknatÄlskare skrivet  9 december 2018 kl. 20:05:47
Är detta någon som bara är ett fan av Skurt som skapat kanalen?
Ne det är officiella kanalen dom har. http://skurt.se/skurts-filmsida/
Riktigt kul och hoppas att fler officiella kanaler skapas tex med Hilbur & Co  :-[
#728
Ni som missat detta håll i hatten. Visserligen inte med dom tecknade inslagen men att dom endå har tänkt tanken att lägga upp tycker jag är anmärkningsvärt och visar ju på att man vill bevara det gamla  :) :-[

https://www.youtube.com/watch?v=EMA9qy6cOe4&list=PLtnqitGtaafqK7qlWjHnYyS_Dr0G8P8-l
Kom och följ med SKURT när han räknar ner dagarna till jul. Julkalendern sändes i TV 3 julen 1991.

Det finns även Skurts Hemmajul

https://www.youtube.com/watch?v=KY7-Q-ujlsU


Och Skurts Julpyssel


Frågan är hur mycket som kommer att läggas upp. Och vart ifrån har man fått tag på dessa inspelningar. Har man nyligen frågat TV3/MTG om detta från arkiven eller har man haft dom digitalt eftersom man äger rättigheterna.
#729
Har någon ett avsnitt med Bennys Badrum inspelat från Kanal 5  :) Undrat också för minns inte att jag såg på denna fastän jag satt klistrad vid just Femman på morgonarna för att se på Batman varje helg hos mormor och morfar. Kan ju ha sänts tidigare dock i samband med helt andra tecknade program men känns endå som jag borde ha sett detta då jag även såg på Denver ganska kontinuerligt både på femman och på Cartoon Network.
#730
Citat från: moviefan skrivet  8 december 2018 kl. 20:00:13
http://www.kvarnvideo.se/se/art/batman-dc-comics-collection-sasong-1-1.php

Kan det verkligen vara så att denna dvd utgåva har svenskt tal ?   :D :D :D :D

Det är en helt annan nyare Batman serie från 2004, än den som diskuteras. Och den där utgåvan är en import engelsk utgåva som visserligen innehåller svenskt tal. Men som Discshop har sålt i flera års tid inklusive den nordiska versionen av den boxen.
#731
Filmer och TV-serier / SV: Detective Pikachu
6 december 2018 kl. 21:40:28
Citat från: Erik Dahlberg skrivet  2 december 2018 kl. 09:39:41
Dom släppte en trailer till filmen för ett tag sedan
https://www.youtube.com/watch?v=1roy4o4tqQM

Pikachus engelska röst kommer göras av Ryan Reynolds som spelade Deadpool

Bevisar ju bara att Warner Bros. Pictures bara vill åt enkla pengar. Såklart det är stragetiskt att sätta Ryan Reynolds där och göra en "Teddy" kopia film på det kända namnet Pokémon. Tråkigt för oss som faktiskt växte upp på 90-talet med Pokémon kortens charm och Gul, blå red på GameBoy.  :-\

Deadpool humor hör inte hemma i vad som bör vara denna sortens film. Men sälja det lär den ju göra.  :)
#732
Momo i Star Street - Adventures of the Star Kids (1989) faller under kategorin som Karaktärer som ofta är väldigt buttra och vresiga. Ett citat från honom ur denna tecknade serien som jag tycker är väldigt charmigt är
Citat"Skräphögen är för fin, stöka till det"
. Han försöker alltid att hitta mat och avundas Star Kids harmoni på deras stjärnplanet. Serien visades på Barntrean mellan 1990 och 1992 men är tyvärr extremt sällsynt och bara några få som talat om den på internet sedan 90-talet när den visades på TV3.

Annars finns det gott om karaktärer som har en viss personlighet. Det är lite det som Disney och många andra försöker att just få till.. Så förstår egentligen inte trådens diskussionsunderlag. Däremot skulle man gott kunna jämföra orginalljudets personlighet och dialekter med den svenska dubbningen för att se hur pass bra man lyckats tolka karaktären rätt  ;D
#733
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 november 2018 kl. 13:07:41
Visserligen verkar ju nya Denver the last Dinosaur inte alls komma upp i samma höga klass som originalserien, men verkar ändå inte så tokig, så jag hoppas också att den nya serien kommer hit.
Varför hoppas du det...? Även om den kommer hit lär det ju inte vara någon som tvingar dig under pistolhot att se på serien, så tycker du inte om den är det bara att du struntar i det... Större utbud är ju trots allt alltid av godo.

En anledning. Man ska inte uppmuntra den 3D animerade skräp som dom producerar idag. Det skall gå fort, vara billigt att producera och dubbningsskådespelarna får ett försök sedan skall nästa sekvens produceras. Till dom större produktionsbolagen som Walt Disney så sätts det hårdare krav på kvalitén men i dom flesta mindre TV-serierna så är det ju bara skräp.

Uppmuntrar man denna typen av produktioner och särskilt "nyskapning" av gamla kulturskatter så kommer det bara sluta med att dom grävs bort, licenser köps upp enbart för att låsa in i valvet. Ett exempel är ju när Disney köpte Saban arkiven. Dom serierna har ju Disney inte ens haft mage att släppa på DVD ännu...?   ::) >:(

Kollar man utbudet på Viaplay i dagsläget så finns inte en enda gammal TV-serie kvar. Så jag tycker inte alls att man borde uppmuntra denna typen av halvkass b-kopia utav gamla kulturskatter för det vinner ingen på utom produktionerna själva.  :-[
#734
Taran och den Magiska kitteln var nog den film jag var mest rädd för som yngre.

https://www.youtube.com/watch?v=vWAq4w1h--M


Anastasia var också hemsk med Rasputin  :D


Andra tvserier och filmer brukade alltid snärja in dom onda med lite humor för att göra det "barnvänligt" men dessa två titlarna var skurkarna väldigt mörka igenom hela filmen.
#735
Citat från: Alexander skrivet 24 november 2018 kl. 11:52:08
Hade varit kul om den senaste rebooten av Denver hade kommit till Sverige.  :)

https://m.youtube.com/watch?v=CjIVs1EUPDg

Det får man verkligen hoppas att den inte gör.  :o  :( Vilken bedrövlig b-kopia av orginalserien och ett skämt mot alla Denver fans..