Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilken var den svenska titeln på den första filmen "Star Wars"?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 -  9 oktober 2022 kl. 00:46:59
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  9 oktober 2022 kl. 00:46:00Vi har två bilar den och en sjusitsare så det blir variationen så man tröttnar inte.
Låter gött.  ;D :o
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  9 oktober 2022 kl. 00:46:00
Citat från: Elios skrivet  9 oktober 2022 kl. 00:41:48Förmodar att den fortfarande nästan håller samma klass som då och det är en ren omöjlighet att tröttna på den då man haft den i mer än 20 år?  ;D  ;D
Vi har två bilar den och en sjusitsare så det blir variationen så man tröttnar inte.
Skrivet av Elios
 -  9 oktober 2022 kl. 00:41:48
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 oktober 2022 kl. 12:56:12
Jag tog körkort 2001 och kör faktiskt samma bil som jag köpte då.
Förmodar att den fortfarande nästan håller samma klass som då och det är en ren omöjlighet att tröttna på den då man haft den i mer än 20 år?  ;D  ;D
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  7 oktober 2022 kl. 12:56:12
Jag tog körkort 2001 och kör faktiskt samma bil som jag köpte då.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  7 oktober 2022 kl. 11:07:15
Citat från: Elios skrivet  7 oktober 2022 kl. 07:17:09Vilka här har körkort? Daniel har du det!?  :o ;D  ;D
Nej, jag har inte körkort - inte än i alla fall. Jag har också känt att det inte är ekonomiskt försvarbart, och där jag bor just nu klarar jag mig någorlunda hjälpligt utan bil (men det hänger också på om man känner någon med bil som kan skjutsa när det kniper, i och med att bussar här uppe sällan går efter kl. 21:00 på kvällarna).

Men så kommer det kanske inte alltid vara, för som vi alla vet är ju kollektivtrafiken inte alltid så väl utbyggd i Norrland. Så förr eller senare är det sannolikt ett nödvändigt ont med körkort, men i så fall får jag ta ställning till det då.

Citat från: Lillefot skrivet  7 oktober 2022 kl. 07:39:24Om det nu mot förmådan blir att en dag får körkort och skaffar en bil, så kommer det vara en elbil eller hybridbil. Det finns nog med diesel- och bensinbilar redan i världen.
Problemet med elbilar och hybridbilar är ju att man måste kunna ladda dem hemma för att det ska finnas någon vits - det är inga problem om du bor i villa, men desto större problem om du bor i lägenhet. Vid parkeringsplatser till lägenheter finns ganska sällan elladdare, och framförallt om man bor i hyresrätt är det stora problem och osannolikt att det skulle finnas eller ens att hyresvärden går med på att installera det. :(

Jag hoppas och tror att det kommer bli bättre med tiden, men åtminstone just nu är det problematiskt för de flesta som inte bor i villa - och framförallt om man inte bor i en storstad...

Annars känner jag att det som läget är just nu känns mer realistiskt med hybridbil än elbil, just för att inte vara beroende av att behöva leta åt snabbladdare som kanske eller kanske inte finns just när man behöver dem... Men det beror förstås var man bor och vilka behov man har - bor man i någon av storstäderna och aldrig har behov av att köra bil ut till glesbygden fungerar det säkert alldeles utmärkt med elbil, men det kan ju vara svårt i förväg att veta exakt var man kan tänkas behöva köra bilen i förväg.
Skrivet av Lillefot
 -  7 oktober 2022 kl. 07:39:24
Jag har aktivt valt att inte ta det, och det är för ett antal orsaker:

* Kostnaden, jag minns att när min syster tog sitt gick det på över 10.000 kronor, för alla lektionerna. Tur för henne så kunde våra morföräldrar gå in och bidra.
* Ansvaret i att köra bil. Det är mycket som man måste hålla reda på, variabler som väder, hastighetsbegränsningar, skyltar, övergångsställen, andra bilister och så vidare. Och jag är tyvärr en person som lätt blir överumplad av alla dessa faktorer, vilket då kan orsaka en "självuppfyllande profetia".
* Kostnader som tillkommer när man väl har bil. Skatter, verkstadsbesök, drivmedel, tvätt och vidare. Jag är mer benägen att lägga de pengarna på saker jag verkligen tycker om, som datorkomponenter och spel.

Så jag nöjer mig med att använda kollektivtrafiken i den grad som behövs. Beroende på vart jag bor efter studierna kanske inte det fungerar så bra dock. Vi får se.

Om det nu mot förmådan blir att en dag får körkort och skaffar en bil, så kommer det vara en elbil eller hybridbil. Det finns nog med diesel- och bensinbilar redan i världen.
Skrivet av Elios
 -  7 oktober 2022 kl. 07:17:09
Vilka här har körkort? Daniel har du det!?  :o ;D  ;D