Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - AbsolutaMaxkraften

#1
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
17 augusti 2010 kl. 13:24:53
Staffan Hallerstam? Intressant byte...

Min kompis äger DVD-boxen (http://www.webhallen.com/film/dvd/82360-stjarnsheriffen). Jag kommer inte ihåg om det stod något om dubbningsbolag, men jag är ganska säker på att det var Christer Hagström som var ansvarig utgivare ifall det är en ledtråd. Kan kolla efter dubbningsbolag nästa gång jag kommer i kontakt med boxen. Är dock ganska säker på att det inte fanns någon svensk creditlista.
#2
Än finns det lite hopp, alltså! Mycket kul att höra! Ska försöka göra lite research själv.
#3
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
17 augusti 2010 kl. 01:31:28
Woops, så fel det kan bli. Ändrat!
#4
Någon som såg Thunderbirds på svenska på 90-talet? Det gjorde inte jag, men jag snubblade över detta YouTubeklipp för några veckor sedan;


http://www.youtube.com/watch?v=LLu4FfeWQhs

...och blev lite kär. Tyvärr ryktas det om att den svenska dubben är evigt förlorad. Är det någon som råkar veta något om den? Att det sägs att den inte går att få tag i gör tyvärr bara att jag vill ha den mer.

Wikipedia har förresten en svensk creditlista som verkar stämma:

    * Berättare - Gunnar Ernblad
    * Scott Tracy - Fredrik Dolk
    * John Tracy - Dick Eriksson
    * Virgil Tracy - Per Sandborgh
    * Gordon Tracy - Gunnar Ernblad
    * Alan Tracy - Dick Eriksson
    * IQ (Brains) - Jan Nygren
    * Hood - Gunnar Ernblad
    * Lady Penelope - Louise Raeder

Det kanske inte är Dubbningshemsidans policy att använda Wikipedia som källa, dock. Men ni måste hålla med, vilken rollbesättning!
#5
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
17 augusti 2010 kl. 00:51:27
Jag skulle uppskatta en creditlista för den eminenta serien Saber Rider (ibland kallad Stjärnsheriffen). Rollbesättningen verkar bestå av endast fyra personer; Sture Ström (som Saber Rider), Fredrik Dolk (som Colt och majoriteten av smårollerna) och två personer som jag inte riktigt kan placera.

Här är en länk till första avsnittet, kanske någon med bättre gehör än jag kan fnurla ut vilka som spelar Fireball och April?

http://www.youtube.com/watch?v=dOhqGuqHrBg