Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Oj, jag såg just att Ovanliga dubbningar någon gång under dagen har lagt upp den danska kortfilmen Ska vi bli ihop? från 1997, som var nominerad till en Oscar för bästa live-actionkortfilm under Oscarsgalan 1998. Mycket trevligt! :)
https://archive.org/details/ska-vi-bli-ihop

Mycket värdefullt att få en chans att se den här filmen - för tio månader sedan hade jag inte ens hört talats om den, men sedan dess att Oscar Isaksson publicerade creditlista till filmen här på forumet i januari i år har jag blivit väldigt nyfiken på den och velat se den; och har letat men inte funnit några spår av någon VHS- eller DVD-release i Sverige - och jag är osäker om den ens har släppts på DVD i Danmark...

Så väldigt trevligt att äntligen få en chans att se filmen, det tackar jag så mycket för. :)

Vågar vi förutsätta att det här var den mer ovanliga av de två kortfilmerna som Josefin skulle arbeta med...?


På videon på Archive anges för övrigt heller ingen översättare, utan det verkar vara ungefär samma dubbcredits som Oscar Isaksson postat - betyder det att mer än så här inte fanns utsatt på bio heller...?
#2
Man kan ju kontakta dem och fråga. Hoppas att de kommer fylla på allt mer.  Då det inte finns ngn info på moviezine eller ngn annan sida vad som kommer läggas till nästa månad för enlgit deras fb support kommer de lägga till serier och filmer varje månad. Sedan så undrar jag om allt som de lägger till kommer vara säkert och tillgängigt mer än 6månader - 1år som vanliga rättigheter räcker och om tanken med t.ex Law and order SUV att de kommer släppa avsnitt ngn dag efter realese i USA för om de gör det med mer än exslusiva serier som är exslusiva för tjänsten så är det ju en win/win.

Sedan saknas ju soupoperor som har gått på Svensk tv och som fanns på viafree som finns på peacock i USA. Kollade på usas lista och om man räknar bort det animerade som jag inte kollade på så saknas mer ön 80% + att peacock i USA har alla säsonger på serier så jo mkt saknas. Det är för tidigt att säga men riksen finns att företagen endast kommer använda SkyShowtime som en reklampelare för sina största serier och filmer, men so sagt är det för tidigt att säga det än. Men med tanke på att Paramount är med + att det är en exslusiv tjänst utanför USA som kanske behöver visningsrättigheter, vet ej hur det kommer funka men om man ser så äger Paramount tjänsten med ett annat bolag så det blir ju rättighetsfrågor........ Och om Paramount äger tjänsten så är det ju mindre än en skandal att de inte förde över det som fanns på Paramount+ till den tjänsten.


enligt wiki så är det de här två blagen som äger tjänsten  Paramount Global och Comcast
#3
Off-topic / SV: NATO
Senaste inlägg av Lillefot - Igår kl. 22:43:17
Väldigt blandat. Rysslands empatilösa agerande mot Ukraina gör att det känns som en rättfärdigad säkerhetsåtgärd (för vem vet, de kanske hittar en "anledning" en dag för att invadera Skandinavien), eftersom att vi får stöd om Sverige då skulle bli anfallet.

Det fungerar dock även åt det andra hållet, om ett annat medlemsland blir attackerat måste vi hjälpa till. Och det kan ta resurser som skulle behövas här.
#4
Off-topic / NATO
Senaste inlägg av gstone - Igår kl. 22:35:25
Vad tycker ni om att sverige ska gå med i NATO ?
#5
Dubbningar och röster / SV: Olof Lundström Orloff (193...
Senaste inlägg av Grimner - Igår kl. 22:32:40
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 22:22:59Det är sorgligt men det har redan tagits upp på forumet.

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=14955.0
Det var ju väldigt märkligt att jag aldrig fick upp den där tråden när jag sökte på namnet flera gånger, både via Google och forumets interna sökmotor, under de gångna veckorna. :-\
#6
Dubbningar och röster / [SAMMANFOGAT] Olof Lundström O...
Senaste inlägg av Erika - Igår kl. 22:26:14
Detta ämne har slagits samman med Olof Lundström Orloff (1938-2022).
#7
Det är sorgligt men det har redan tagits upp på forumet.

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=14955.0
#8
Dubbningar och röster / Olof Lundström Orloff (1938-20...
Senaste inlägg av Grimner - Igår kl. 22:11:18
Nu har det gått flera veckor utan att någon här uppmärksammat det, så jag antar att jag får ta saken i egna händer för att det inte skall glömmas bort.

Den 8 september i år gick Olof Lundström Orloff bort, 84 år gammal. Hans mest kända (och även hans sista) röstskådespelarroll var utan tvivel huvudantagonisten Joe i den danska tecknade äventyrsfilmen Hjälp! Jag är en Fisk från 2000, som är en av mina personliga barndomsfavoriter.
Det är synd att han aldrig fick större uppmärksamhet som röstskådespelare, då han gjorde en alldeles strålande insats i den filmen - vilket lär säga en hel del, då han hade bland annat Allan Svensson, Torsten Wahlund, Evabritt Strandberg och Reine Brynolfsson att tävla med (för att inte tala om att han i den engelska dubbningen motsvarades av självaste Alan Rickman). Han lyckades leverera en genuint skräckinjagande rolltolkning som var vida överlägsen originalet, med en skådespelarinsats värdig vilken Disneyskurk som helst.
Han var mer känd på teaterscenen, där han var verksam i 44 år, samt i en oräknelig mängd radioteater. Vid sidan om skådespelet var han också en prisbelönt glaskonstnär.
Vila i frid, Olof.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Olof_Lundstr%C3%B6m_Orloff_2014.jpg/1200px-Olof_Lundstr%C3%B6m_Orloff_2014.jpg
#9
Dubbningar och röster / SV: Svenska röster som är bätt...
Senaste inlägg av gstone - Igår kl. 17:50:39
Erik Segerstedt som Prins Hans

Björn Gedda som Gnun Kazar

Loa Falkman som Alameda Slim

Lars Amble som Ankan Larry

Christopher Wollter som Bröderna Willie

Fredrik Birging som Stu Hopps

Divina Sarkany som  Mulan

Ulf Larsson som Chien Po

Benjamin Ingrosso som Hiro Hamada

Ison Glasgow  som Wasabi

David Lindgren som  Tadashi

Kristina Adolphson är bättre som Styvmorden än Susan Blakeslee

Povel Ramel som Professor Archimedes Q. Porte

Magnus Härenstam som Tantor

Micke Dubois som Gatuförsäljaren
#10
Dubbningar och röster / SV: Svenska röster som är bätt...
Senaste inlägg av gstone - Igår kl. 17:33:50
Mia Benson som Mamá Coco.