Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Elios

#2536
Dubbningar och röster / SV: Lucky Luke
24 augusti 2021 kl. 12:23:23
Peter Wanngren.
#2537
Om Dubbningshemsidan / SV: Moderator
24 augusti 2021 kl. 02:33:12
Kommer det bara vara Erika som är moderator och så vidare? Kände ni varandra sedan tidigare och är det därför hon är moderator?
#2538
En annan viktig sak är iallafall att inte Clara Liljeberg klottrar och spammar där!  ;D
#2539
Citat från: King Owl skrivet 20 augusti 2021 kl. 08:26:20
Såg precis att det verkar komma en ny serie till med He-Man


https://youtu.be/ZXApnj-ztIE

Två olika serier om samma hjälte på samma år alltså!  ;D
Undrar dock om denna dubbas?!  ::)
#2540
Dubbningar och röster / SV: Stefan Berglund
21 augusti 2021 kl. 03:53:18
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 augusti 2021 kl. 23:14:02
Är inte Sharon Dyall den moderna Doreen Denning? Sharon har ju både regisserat och skrivit sångtexter.

Ja det kan ju stämma men hon gör ju mer det på sitt egna sätt.  ;D
#2542
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 augusti 2021 kl. 10:59:15
"Ska man skaffa digitala media samlingar istället för fysiska" är frågan.

Ja men i vilka sammanhang?
#2543
Andreas Nilsson förstås!
#2545
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 15 augusti 2021 kl. 00:08:35
Bara trean och bara på VHS.

Men hade inte trean ändå lagts upp någonstans eller att man kunnat ladda ner den som dubbad?

Btw så var det nog en av Scarlett Johansson första riktiga roller.  ;D
#2546
Filmer och TV-serier / Halloween Filmerna
14 augusti 2021 kl. 17:58:17
Vilka av dessa har ni sett och vad tycker ni om dem? Har själv bara sett den senaste som kom 2018. Jamie Lee Curtis främsta roll.  ;D
#2547
Citat från: Lilla My skrivet 13 augusti 2021 kl. 01:24:00

Man kan födas så kallad intersex. Bara för att det är relativt ovanligt betyder det inte att det inte finns - https://www.rfsl.se/verksamhet/intersex/omintersex/


Det ska födas till allt möjligt ja. Menar att eftersom det nu är så ovanligt ska man snacka mindre om det då? För alla känner inte till detta så varför inte lyfta upp nu mer om det finns så många olika kön som du säger.

Citat från: Lilla My skrivet 13 augusti 2021 kl. 01:24:00

Han, hon, hen eller vad man valfritt vill kalla sig - så kallade "neo pronouns". Dessa är också relativt ovanliga, men det finns fortfarande personer som använder dem. Om du listar pronomen som "gender" och räknas med neopronouns finns det en jävla massa av dem, haha.


Vad är ovanligt? Vad menar du egentligen?
Man kan väl kalla sig vad man vill av det man själv känner sig som? Könsmässigt.

Citat från: Lilla My skrivet 13 augusti 2021 kl. 01:24:00

Det hör hit eftersom du antingen pratar biologiskt kön eller könstillhörighet. I båda facken finns det fler än två kön, det ena är medicinskt, det andra är känslomässigt.


Men när har jag sagt att det skulle ha att göra vad du har mellan benen? Jag har inte ens nämnt det alls. När jag pratar om biologiskt kön så innebär det en massa oändliga saker om man och kvinna. Då behöver man inte gå in på vad det är mellan benen bara?? Så att nej det är inte det jag försöker syfta på här.
Och det är ju det känslomässiga jag säger är vad jag tycker räknas. Vad man själv känner sig bekväm med.

Citat från: Lilla My skrivet 13 augusti 2021 kl. 01:24:00

Jag är inte "en hen", jag är en människa precis som du. Hur vore det om jag kallade dig för "en sådan där 'han'". Mina pronomen skiftar och jag passar inte riktigt in i facken "man" och "kvinna" - så enkelt är det i mitt fall. I andra fall är det inte så enkla. Det finns personer födda som kvinnor som vill ha maskulina pronomen (han/honom) men fortfarande ser kvinnliga ut. De finns de som absolut INTE vill passa in i något fack och vara så neutrala som möjligt men fortfarande inte känner sig hemma i att bli kallade ickebinära. Det finns personer som är födda intersex och trivs med att bli kallade för intersex. Det finns intersex -personer som inte alls ser sin kropp som en del av HBTQ-rörelsen och vill hålla sig utanför, men fortfarande har svårt att sätta ord på vad de har för könstillhörighet.

Vad du anser om queer-personer som cis-person kan vara skadligt. Lyssna på vad vi säger och ta in det isället för att säga något i stil med "nä men det där hen är lite konstigt men okej då jag accepterar att det finns ett extra kön som den duktiga person jag är".


För mig så menas hen som ickebinär. Det kanske inte det gör för dig men det är upp till var och en.
För du har ju själv här i tråden sagt att du är ju ickebinär så där av svaret.
Sen att alla inte trivs eller vet själva får väl avgöra vad dom själva känner sig som om dem vill det.
Tycker inte att jag pissar på någon bara för att jag tycker att hen och ickebinär är samma sak. Det är vad jag själv bildat för uppfattning om den research jag gjort och av personer jag mött som ser sig själva som hen.
Skadligt? Jag anser inget dumt om det överhuvudtaget. Varje person jag hört om i denna tråden Quasi, King Owl och dig. Ni har alla lärt mig något nytt och så även andra vissa youtubers jag följer som antingen bytt kön eller håller på etc. Jag tar in varje ny info som dem ger mig om det och det kan du inte säga nånting om. För så är det. Och framförallt min gamla bästa vän på folkhögskolan jag gick i klass med lärde mig massor som jag skrev angående detta! Där fick jag också verkligen lite upp intresset för det att man kan få känna sig som ickebinär/hen. Att man som ickebinär inte vill kallas för hen får man bestämma själv men i detta fallet med denna hen så var det iaf så och hen bytte sen även sitt gamla flicknamn till något som ingen drar nytta av om att det skulle passa till en han eller hon. Ingen lägger vikt vilket "vanligt" kön hen var från början när man lär känna hen nu! För att hen vill inte bli kallad något av det. Så är det inte med alla ickebinära men iallafall i just detta fallet.
Så säg inte till mig att jag tycker detta med det är konstigt för det tycker jag inte alls. När min gamla fina härliga kompis lärde mig och fick mig inse massor om detta.
Läste du ens om det jag skrev då så borde du kanske göra det så du vet vad jag talar om!?
För där har jag lärt mig så det stinker om det.

Det jag säger om att det inte finns en massa olika kön att det har jag svårt att tro på är av den enkla anledningen att om det nu är så då tycker iaf jag att det borde upplysas mer.
Varför ska det vara så tabu isf??
Det är dem frågorna jag ställer mig.

Citat från: Lilla My link=topic=13613.msg111444#msg111444

Du förtjänar den inte. Sorry.


Det är lugnt jag har tillräckligt många! ;D
Btw! Det gör inte du heller!
#2548
Citat från: Lilla My skrivet 12 augusti 2021 kl. 21:26:11

Rent biologiskt finns det redan fler kön än två - så där har du fel. När det sedan kommer till könstillhörighet och "gender" finns där också fler än två och tre. That's life.


Vart har du läst det? När jag kollar så hittar jag om olika kromosomer. Är det det du syftar på? Men det tilltalar inte varför det skulle finnas fler kön. Då förstår jag inte alls varför det har upplyst högre eller varför det ska vara så tabu att tala om det som det verkar av för att ingen pratar om det!?
Gender var jag ju lite inne på det men jag ser inte hur det ska finnas så många kön!? Finner bara att antingen är du en han, en hon eller en hen.

Citat från: Lilla My skrivet 12 augusti 2021 kl. 21:26:11

"Det ickebinära könet" är inte en grej. Ickebinär handlar om könstillhörighet, det har inget att göra med vad du har mellan benen. Jag är gender fluid, jag "flyter" mellan det typiskt manliga och typiskt kvinnliga. Jag har ingen könsdysfori men däremot har jag könseufori då jag använder binder, ser mig själv med manliga drag och skägg och klär mig manligt. Att sätta mig i ett fack av "man", "kvinna" är inte riktigt enkelt, och ickebinär är ett sätt att förklara för andra varför jag ibland är mer manlig av mig och känner mig hemma med manliga pronomen då och då.


När har jag sagt nånting om att det skulle ha att göra med vad du har mellan benen? Det är helt ointressant i frågan. Ickebinär menas med många saker. Det står på Wikipedia att det innebär att man identifierar sig mellan, bortom eller med båda könskategorierna mellan kvinna/man. Och framförallt att olika för var och en.
Om jag nu ska se här från gender fluid som du känner dig som så skulle jag också se det som en hen då i allt som allt. Men det är för mig då inte mer än tre kön.

Citat från: Lilla My skrivet 12 augusti 2021 kl. 21:26:11

Trots din wall of text förstår jag inte riktigt vad du vill att jag ska säga. Vill du ha en klapp på huvudet?


Ja tack och ge mig en teddybjörn efteråt!  ;)
#2549
Dubbningar och röster / SV: Eurekas castle
12 augusti 2021 kl. 11:25:16
Tack som fan. Jag minns den såväl och är mest nyfiken på vem som gjorde rösten till fladdermusen samt den stora draken.^^
#2550
Filmer och TV-serier / SV: Cruella (2021)
12 augusti 2021 kl. 11:23:33
Jag kanske är nu lite på efterkälken men dubbades denna till svenska och visades på vissa biografer med det eller hur var det?^^