Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är 1 + 2? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Alexander
 - 15 maj 2017 kl. 20:30:29
Någon som vet vem det är som spelar Joe i avsnitt 9? Han börjar prata vid 5:37 i videon.  :)

https://m.youtube.com/watch?list=PLqob9ZCvXcHsaz3O82m7IRtpASys4_goH&params=OAFIAVgJ&v=AHMuyhE6o-I&mode=NORMAL
Skrivet av Samlaren
 - 15 november 2016 kl. 22:34:37
Tv4 är enligt mig ett gäng som inte bryr sig om sina konsumenter likt alla andra tjänster då syftar jag på Tv4play och Cmore de konkuerar med sig sjlva till vilken vinning? antingen så kan dem lägga ned TV4 Play och Cmore och starta en ny tjänst med ett bredare utbud m.m

När dem först hade Pokemon s01 så hade dem alla avsnitt som de visat sedan böt dem till endast 52 och supporten skrev att det är vad dem har visat på den säsongen.

En support som inte är insatt på vad kanalen i fråga har eller inte har visat är ju dåligt.

enligt TV4 måste man fråga några andra men dem nämner aldrig det om man kan fråga om dem vill börja sälja Pokemon så jag undrar om det är Warner eller The Pokemon Company som äger dessa rättigheter?

Warner äger ju de senaste filmrättigheterna så undra om dem äger rättigheterna till de senaste säsongerna också?


Edit

såg nu allt vad du skrev Daniel men hur är engelska kunskaperna i det företaget?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 november 2016 kl. 14:41:09
Citat från: Alexander skrivet 15 november 2016 kl. 07:55:09
Jag tror nog TV4 har köpt loss dubbningsrättigheterna av säsong 1 till Pokémon företaget, eftersom på Pokémons officiella hemsida  har de en TV app där man kan se Pokémon avsnitt och filmer på svenska bl.a säsong 1 .
Det är ju också tänkbart att The Pokémon Company bara har licensierat dubbningen från TV4, så att de själva kan använda den, medan TV4 fortfarande äger rättigheterna.

Men om The Pokémon Company är smarta borde de ju ha köpt loss rättigheterna, om nu bara TV4 gått med på det...
Skrivet av Alexander
 - 15 november 2016 kl. 07:55:09
Jag tror nog TV4 har köpt loss dubbningsrättigheterna av säsong 1 till Pokémon företaget, eftersom på Pokémons officiella hemsida  har de en TV app där man kan se Pokémon avsnitt och filmer på svenska bl.a säsong 1 .

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 november 2016 kl. 00:32:20
Jag har för mig att det nuförtiden är The Pokémon Company i Japan, ett dotterbolag till själva produktionsbolaget, som äger rättigheterna till Pokémon för hela världen. Det finns alltså inget företag i Sverige som innehar de rättigheterna, utan det är centralt för hela världen.

Gissningsvis borde det dock fortfarande vara TV4 som äger rättigheterna till den svenska dubbningen av de första säsongerna, de säsongerna som de själva beställde (d.v.s. de Eurotroll-dubbade säsongerna); om nu inte The Pokémon Company har köpt loss dessa vid det här laget. Dubbningen av senare säsonger har dock beställts och samordnats direkt av produktionsbolagen i Japan, så där bör det vara The Pokémon Company som äger rättigheterna.

Warner Bros. licensierade bara Pokémon under en tid och distribuerade, men har aldrig ägt Pokémon-rättigheter själva.

För övrigt äger TV-kanaler sällan eller aldrig några rättigheter till TV-serier, annat än till serier de själva beställt (egenproduktioner inom det egna landet). De licensierar bara rättigheter för sändning under en (vanligtvis) begränsad tid. Enda undantaget rör TV-kanaler som själva ägs av koncerner som producerar serier; exempelvis Disney Channel som ju är ett helägt dotterbolag till Disney, och som därmed får mer fria händer. Eller Boomerang och Cartoon Network, som båda ägs av Time Warner och som också äger rättigheterna till många (men inte alla) av de serier som sänds på kanalerna.

Däremot är det mer regel än undantag att svenska TV-kanaler själva beställer dubbningar av TV-serier de sänder och därmed också själva äger rättigheterna till de svenska dubbningarna. Men det betyder ju alltså inte att de har några rättigheter till själva serierna...
Skrivet av Samlaren
 - 14 november 2016 kl. 14:29:22
Vilka har de svenska rättigheterna?

TV4 hade bara sändnings ättigheterna



Jag blir inte klok på imdb det står så mkt om disbritörer men inget om ngn svesnk så är det Warner som har det globala rättigheterna?