Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "film" i rutan (utan citattecken).:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Henkow
 - 28 februari 2015 kl. 23:42:45
Det stämmer, de har visat Den lilla sjöjungfrun där sedan början av året.
Skrivet av paddington90
 - 28 februari 2015 kl. 21:38:04
Citat från: Henkow skrivet 22 februari 2015 kl. 20:44:39
Det var inget tryckfel, spelade in en hel del avsnitt av den lilla sjöjungfrun därifrån 2013.

Såg på serien idag på barnkanalen också imorse  ::)
Skrivet av Henkow
 - 22 februari 2015 kl. 20:44:39
Det var inget tryckfel, spelade in en hel del avsnitt av den lilla sjöjungfrun därifrån 2013.
Skrivet av AlexanderM
 -  8 februari 2015 kl. 12:36:57
På ett "nostalgiskt" plan vill jag jättegärna det! Barntrean upptog en stor del av min barndom och även Kanal5s program, dock i mindre skala (främst Batman: The animated series och då och då Dog city, Histeria! etc).

Daniel nämnde tidigare i nån tråd att rättigheter/intresse spelar en ganska stor roll: http://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=583.msg5340#msg5340

Personligen känner jag inget större hopp. Jag lutar mer åt att försöka köpa in Freakazoid!, Katter med klös, The tick och andra serier via nån nätbutik (det som inte går att få tag på via loppisar, Tradera etc i VHS form) och hålla till godo med de engelskpråkiga dubbarna

CitatGjorde inte TV3 ett nytt försök för några år sedan? (typ 2007/2008?) Har ett svagt minne av att de brukade sända några episoder av James Bond jr

Jag tror faktiskt att Kanal5 gjorde samma sak! För 1-2 år sen läste jag i TV-bilagan att de visade Disneys Lilla sjöjungfrun runt 5 på morgonen, vet inte om det var ett renodlat tryckfel?
Skrivet av Samlaren
 -  4 januari 2015 kl. 18:35:41
hjälp mig trycka på viaplay att få in Familjen Flinta alla säsonger och James Bond Jr. :)

Digimon hade också varit trevligt :)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  3 januari 2015 kl. 19:06:26
Det går inte riktigt att jämföra Viaplay med reklamfinansierade TV-kanaler. Viaplay är ju en betaltjänst och har därmed motiv för att vilja hjälpa till och ordna fram nya serier - ju mer de har, desto fler som kan tänkas vilja betala för tjänsten.

Det är en helt annan femma att övertala reklamfinansierade TV-kanaler att köpa in något som de (genom nuvarande lagstiftning) per automatik kommer att gå med förlust med, och som de omöjligen kan tjäna pengar på. Vilka kommersiella företag skulle vilja göra något som de är 100% säkra på att de kommer att gå med förlust på...?
Skrivet av paddington90
 -  2 januari 2015 kl. 22:19:51
Det är tyvärr enklare att trycka på Viaplay

Jag har varit i kontakt med högt uppsatta hos Nickelodeon och Viaplay och efter några försök så trollade dom fram

Aaaah riktiga monster!   
Rockos moderna liv


Båda med svenskt tal alla säsonger på Viaplay.
Skrivet av gorehound
 - 18 november 2014 kl. 01:14:04
Skulle vara jättetrevligt att se barnprogram på dessa kanaler igen under morgonen. Känns lite knasigt att man ser trista B-sitcoms och repriser av thrillers istället tidigt på morgonen.
Gjorde inte TV3 ett nytt försök för några år sedan? (typ 2007/2008?) Har ett svagt minne av att de brukade sända några episoder av James Bond Jr.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 november 2014 kl. 01:09:19
Vi är säkert många som tycker det är väldigt tråkigt att TV3 och Kanal 5 helt slutat visa barnprogram, och det vore jätteroligt om de började om med det. Men den bistra sanningen är att de inte lär göra det så länge som nuvarande lagstiftning finns kvar.

Det som sätter käppar i hjulet är den svenska lagen som förbjuder reklam riktad till barn. TV3 och Kanal 5 är ju kommersiella kanaler, och deras enda inkomstkälla är reklamen. Kan de då inte visa reklam i anslutning till barnprogram har de följaktligen inget sätt att få in några pengar på programmen, och det kostar mycket att köpa in serier och ännu mer att dubba dem. Och vilket företag skulle fatta något beslut som de vet med säkerhet att de kommer att förlora pengar på...?

Den här lagen är utan tvekan välmenad och principiellt klok, men som vanligt har politikerna inte tänkt hela vägen...  ;)

TV3 och Kanal 5 sänder ju (eller åtminstone har sänt) från London, och en gång i tiden när det digitala svenska marknätet var nytt (i början av 2000-talet) gjorde båda kanalerna så att de sände reklam som vanligt via satellit medan de vid marksändningarna bara visade en testbild i några minuter mitt under barnprogrammen istället för reklamen. Det lär dock ha varit ganska omständligt att sköta om det, och ibland hände det att någon glömde bort att stänga av testbilden så att delar av programmen också försvann... I dagens läge tror jag också att för många ser på kanalerna via marknätet, så att för stora intäkter skulle gå förlorade av att inte visa reklam i marknätet.

Det är knappast en tillfällighet att den enda kommersiella svenska TV-kanalen som sänder barnprogram nuförtiden är TV4 - deras avtal med staten kräver nämligen att de visar en viss mängd barnprogram varje vecka.
Skrivet av Samlaren
 - 10 november 2014 kl. 20:43:45
Så här är det det är ju tråkigt att de sklutatade visa barnprogram de kanalerna vi borde göra en namninsamling så kanske de börjar via barnprogram igen. Det har jag längtat efter ett tag. Jag är kanske vuxen nu men nu för tiden så finns det inga barnprogram som fanns då nu är det mest action alltså sådana prgoram som skulle varit förbjudna när jag var liten.