Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är 1 + 2? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Zebastian
 -  8 oktober 2022 kl. 11:59:49
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  8 oktober 2022 kl. 06:22:20Jag tror inte det är något fel, om det var det så skulle det har uppmärksammats av fler och så vitt jag förstår har du bara fått mail från en person. Vilket tyder på att personens ip-adress faktiskt är problemet.
Men varför skulle en spammare skicka ett mail där den säger att den är oskyldig men att de råkade få samma ip-adress eller vad den skrev?
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  8 oktober 2022 kl. 06:22:20
Jag tror inte det är något fel, om det var det så skulle det har uppmärksammats av fler och så vitt jag förstår har du bara fått mail från en person. Vilket tyder på att personens ip-adress faktiskt är problemet.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  8 oktober 2022 kl. 03:06:59
Jag har fått e-post från en person som tydligen inte kan skriva på forumet, då hen råkar ha en IP-adress som finns med i Stop Forum Spam-databasen och som därmed blir blockerad på grund av spam. Jag har tyvärr inget sätt att veta hur omfattande det här problemet är, och hur många som drabbas av det och blir felaktigt anklagade för spam. Jag ser bara i loggen att det är väldigt många som försöker skriva inlägg och som blockeras för att de finns med i databasen, men hur många av dessa som faktiskt är spammare och hur många som är oskyldiga går inte att veta.

Är det någon här som alltid eller ibland fått meddelandet "Your request was denied as your email, username and / or IP address is listed in the Stop Forum Spam database" när ni försöker att skriva inlägg?

Är det någon som alltid får det, så kan ni förstås inte svara på det här och upplysa mig om det - men i så fall vänligen skicka e-post till (eller om ni har en Gmail-adress; i och med att Gmail blockerar Dubbningshemsidan för tillfället så att jag annars inte kan svara på ert mail) och skriv vilken IP-adress ni har. Följ exempelvis den här länken, och kopiera er IPv4-adress och klistra in den i mailet. Då kan jag kolla upp saken, och se till att IP-adressen blir borttagen så att ni ska kunna skriva inlägg igen. :)

Ni bör även kunna ta bort er själva från spamdatabasen, genom att följa den här länken och fylla i er e-postadress och adressen till Dubbningshemsidans forum i formuläret:
https://www.stopforumspam.com/removal

Men jag skulle uppskatta om alla som drabbats av det här kunde meddela mig om det (och meddela er IP-adress), så att jag får en uppfattning om hur omfattande problemet är. Det finns tyvärr inte så många inställningsmöjligheter i pluginet som jag hade önskat, men det finns en viss möjlighet att justera känsligheten; som jag kan göra om fler oskyldiga får meddelandet. Skulle det visa sig vara ett stort problem kan jag i värsta fall stänga av pluginet och helt stänga av gästpostning igen, men det är som ni förstår en sista utväg då jag gärna vill ha påslaget möjlighet för gäster att skriva inlägg.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 22 augusti 2022 kl. 09:31:35
Citat från: Anders M Olsson skrivet 15 augusti 2022 kl. 11:55:57Daniel, borde du inte ta bort meddelandena vid Forumnyheter som säger att Dubbningshemsidan har flyttat till en ny server och att gäster inte längre kan skriva inlägg?

Kanske läge att lägga in en ny text om problemet med saknade registreringsmail, och hur personer som inte får det ska göra?
Sagt och gjort. :)

Meddelandet om flytten till den "nya" servern känns ju lite outdated efter dryga ett och ett halvt år, så det känns ju inte längre nödvändigt att upplysa om...
Skrivet av TonyTonka
 - 15 augusti 2022 kl. 12:12:22
Citat från: Anders M Olsson skrivet 15 augusti 2022 kl. 11:55:57Daniel, borde du inte ta bort meddelandena vid Forumnyheter som säger att Dubbningshemsidan har flyttat till en ny server och att gäster inte längre kan skriva inlägg?

Kanske läge att lägga in en ny text om problemet med saknade registreringsmail, och hur personer som inte får det ska göra?
Wow, jag tänkte precis starta ett ämne om det, men du hann tydligen före.  :o
Skrivet av Anders M Olsson
 - 15 augusti 2022 kl. 11:55:57
Daniel, borde du inte ta bort meddelandena vid Forumnyheter som säger att Dubbningshemsidan har flyttat till en ny server och att gäster inte längre kan skriva inlägg?

Kanske läge att lägga in en ny text om problemet med saknade registreringsmail, och hur personer som inte får det ska göra?
Skrivet av gstone
 - 14 augusti 2022 kl. 19:36:20
Ingen gillar mig :-\
Skrivet av Anders M Olsson
 - 14 augusti 2022 kl. 11:07:36
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 14 augusti 2022 kl. 06:22:05Jag kan inte lova att det kommer att fortsätta så, utan det beror helt på hur det utvecklas. Än så länge verkar det lovande, då gästpostning varit påslaget i 8 dagar utan ett enda spaminlägg, men med allra största säkerhet lär ju inte en sådan databas ha med alla spammare som finns; plus då att skickliga spammare säkert lär försöka byta IP-adress för att komma runt sådana databaser.

Den som lever får se...
Sen ska vi inte glömma att spam inte är det enda sättet man kan missbruka möjligheten till gästpostning. Jag vill minnas att vi hade problem med ett par personer som fortsatte skriva ett stort antal inlägg som gäster trots att vi påpekade att de som regelbundna användare borde registrera sig som medlemmar.

Om de där gästerna dessutom börjar bete sig som troll är det svårt att bli av med dem på annat sätt än att helt stänga av gästpostningen.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 14 augusti 2022 kl. 06:22:05
Citat från: Goliat skrivet 14 augusti 2022 kl. 05:57:05Kan gäster skriva igen?

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=13683.msg137527#msg137527
Ja, läs inlägget precis innan ditt:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=13574.msg136975#msg136975

Just nu kan alltså gäster posta, i och med att jag har installerat ett plugin som vid gästpostning jämför om samma IP-adress, namn och/eller e-postadress är kända spammare enligt Stop Forum Spam-databasen.

Jag kan inte lova att det kommer att fortsätta så, utan det beror helt på hur det utvecklas. Än så länge verkar det lovande, då gästpostning varit påslaget i 8 dagar utan ett enda spaminlägg, men med allra största säkerhet lär ju inte en sådan databas ha med alla spammare som finns; plus då att skickliga spammare säkert lär försöka byta IP-adress för att komma runt sådana databaser.

Den som lever får se...
Skrivet av Racnar
 - 14 augusti 2022 kl. 05:58:43
Skrivet av Goliat
 - 14 augusti 2022 kl. 05:57:05
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 10 augusti 2022 kl. 02:51:02
Hmm, det verkar faktiskt ganska lovande... Nu har gästpostning varit påslaget i nästan fyra dygn, och fortfarande inte ett enda spaminlägg. Och pluginet som söker i Stop Forum Spam-databasen verkar helt klart göra något, då loggen visar att 23000 försök (?!) att skriva inlägg av gäster har blockerats.

Det är väl aningen tidigt att dra några säkra slutsatser, då det är möjligt att det går i vågor så att inte spammare försöker oavbrutet, men än så länge ser det lovande ut. :)

Dock finns det en viss risk att även oskyldiga personer har drabbats, för som vi alla vet är ju IP-adresser ingen exakt vetenskap och framförallt inte knutet till en enskild individ - det är ju fullt möjligt att en spammare tidigare haft en IP-adress som sedan tagits över av någon helt oskyldig person, och att den IP-adressen finns kvar i spamdatabasen även om den inte använts av spammare på ett tag.

Då pluginet även jämför namn man anger med namn på kända spammare kan även det medföra att oskyldiga drabbas, för namn kan ju vara ganska ospecifika - att en spammare postat en massa spam under namnet "Kalle" betyder ju liksom inte att alla som försöker posta under namnet "Kalle" är skumma... Det finns dock en hel del inställningar för pluginet och även möjlighet att justera känsligheten, så om någon här har försökt att posta som gäst men inte lyckats så meddela mig så kan jag försöka justera ned känsligheten lite. :)

Även om vissa oskyldiga drabbas är det ju i alla fall betydligt bättre att många gäster kan skriva inlägg, än att ingen kan göra det. Så en viss felmarginal kan man nog acceptera, om det betyder att man kan ha gästpostning påslaget...
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  6 augusti 2022 kl. 04:56:56
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  4 augusti 2022 kl. 22:08:23Det kanske också är bra att ha kontrollfrågor om dubbningar eller Dubbningshemsidan istället för enkla frågor som 5 + 5
De allra flesta kontrollfrågorna är inte matematiska sådana, utan är sådant som borde krävas att man faktiskt förstår svenska. Det väljs ut slumpvis utifrån en lista på 17 frågor. Men det verkar ändå inte hjälpa - svårt att säga om robotar är så sofistikerade nuförtiden att de kan svara på konkreta frågor, eller om spammare anlitar billig arbetskraft i låglöneländer som faktiskt svarar manuellt...

Däremot ser jag nu att jag missat att installera en plug-in som jag hade på det gamla forumet - ett plugin som för varje besökare söker i databasen Stop Forum Spam efter kända spammare. Nu har jag gjort det. Jag är i och för sig tveksam om det faktiskt spelar någon större roll i sammanhanget, men jag gör ett försök och slår på gästpostning igen. :)
(ser jag att det dräller in spam igen, så stänger jag av gästpostning igen inom kort - men att döma av resultatet senast verkar man ju inom några få timmar se om spammare fortfarande kan ta sig förbi och posta)
Skrivet av Mathilda Gustafsson
 -  4 augusti 2022 kl. 22:08:23
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 augusti 2022 kl. 21:57:33Där har du en bra poäng - är det kanske det som är nyckeln till varför det inte var lika stora problem förut...?

Jag ska se över det, om jag har missat någon inställning eller om de har tagit bort eller flyttat på den inställningen...

Det kanske också är bra att ha kontrollfrågor om dubbningar eller Dubbningshemsidan istället för enkla frågor som 5 + 5
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  4 augusti 2022 kl. 21:57:33
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  4 augusti 2022 kl. 13:59:31Förut kunde inte gäster ha med länkar i deras inlägg.
Där har du en bra poäng - är det kanske det som är nyckeln till varför det inte var lika stora problem förut...?

Jag ska se över det, om jag har missat någon inställning eller om de har tagit bort eller flyttat på den inställningen...