Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilken var den svenska titeln på den första filmen "Star Wars"?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av gstone
 -  6 november 2023 kl. 12:08:59
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 november 2023 kl. 10:37:25Inte med samma dubbning, i alla fall. Det är mycket möjligt att Quick Draw McGraw sändes på Cartoon Network, men då var det i så fall antingen med en annan dubbning eller i odubbad och otextad originalversion - jag minns faktiskt inte...

Så här ser VHS-omslaget ut:

Hoppas den drycker på Tradera.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  6 november 2023 kl. 10:37:25
Citat från: gstone skrivet  6 november 2023 kl. 10:06:03Så den gick inte på Cartoon Network ? ???

Sidofråga hur ser VHSen ut ?


Känner att jag no vill köpa den själv  ;D
Inte med samma dubbning, i alla fall. Det är mycket möjligt att Quick Draw McGraw sändes på Cartoon Network, men då var det i så fall antingen med en annan dubbning eller i odubbad och otextad originalversion - jag minns faktiskt inte...

Så här ser VHS-omslaget ut:
Skrivet av gstone
 -  6 november 2023 kl. 10:06:03
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 november 2023 kl. 08:39:22Om det däremot är en dubbning som har använts på TV, så att en VHS-film innehåller avsnitt av en serie som har sänts på TV som en serie med samma dubbning, så kommer det att hamna under TV-serier. Så är dock inte fallet här, såvitt jag kunnat utröna, utan dubben som används på Texas Jack i Vilda Västern verkar inte ha använts någon annanstans än i denna VHS-film.

Jag medger att det inte alltid blir solklara gränsdragningar mellan vad som ska hamna som film och som TV-serie, och gränsen kan ibland vara något flytande, men det här är i alla fall min grundregel. :)
Så den gick inte på Cartoon Network ? ???

Sidofråga hur ser VHSen ut ?


Känner att jag no vill köpa den själv  ;D
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  6 november 2023 kl. 08:39:22
Det är ett medvetet och avsiktligt beslut. Alla VHS-filmer och DVD-filmer, som har dubbats som en "film", ligger under kategorin FilmerSvenska röster och credits; även om det rent tekniskt sett inte är det. Således även kortfilmssamlingar, som exempelvis Grattis Kalle - 60 år och Alla älskar Kalle/Musse/Långben, som har klassats som långfilmer trots att det ju inte är det i formell mening.

Om det däremot är en dubbning som har använts på TV, så att en VHS-film innehåller avsnitt av en serie som har sänts på TV som en serie med samma dubbning, så kommer det att hamna under TV-serier. Så är dock inte fallet här, såvitt jag kunnat utröna, utan dubben som används på Texas Jack i Vilda Västern verkar inte ha använts någon annanstans än i denna VHS-film.

Jag medger att det inte alltid blir solklara gränsdragningar mellan vad som ska hamna som film och som TV-serie, och gränsen kan ibland vara något flytande, men det här är i alla fall min grundregel. :)
Skrivet av gstone
 -  6 november 2023 kl. 04:45:15
Texas Jack I Vilda västern ( The Quick Draw McGraw Show) är bland filmer fast den borde vara bland serie  ;)