Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - MoonFace

#1
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 24 mars 2024 kl. 16:47:15Med Det susar i säven syftar jag på den engelska stop motion-animerade filmen av Mark Hall:
 https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wind_in_the_Willows_(1983_film)

Jag är måhända inte jätteinsatt i Det susar i säven och alla dess inkarnationer, men det ser inte ut som samma film som på din länk?
Dessvärre ser det besvärligt ut med dom bortklippta scenerna av Barnen från vildmarken. Jag har köpt och fått hem den spanska DVD-utgåvan, men den saknar också båda scenerna - och är dessutom i bedrövlig bildkvalitet, bland det värsta jag sett.

Det finns en version på YouTube som så vitt jag kan se verkar innefatta båda dom saknade scenerna, men den är i Widescreen och går således inte att klippa in i 4:3-versionen. Eller åtminstone tror jag att den här videon innefattar dom saknade scenerna?

https://www.youtube.com/watch?v=22TV3GTgojo

Kan det finnas någon annan utgåva i 4:3 som innehåller dom saknade scenerna, eller vilka andra valmöjligheter har vi?
Tack för tipset, du har rätt i att den verkar passa utmärkt tillsammans med Det våras med musik. :)

Då återstår bara den lilla detaljen att faktiskt synka huvudfilmen - någon frivillig, eller ska jag behöva göra allt själv? :-\
Jag förstår! Just dom där scenerna är krångliga ser det ut som.
Vi letade ju jätte många bildkällor :(
Men kom fram till att den från... var det ungern? eller något som var den bästa... filmbox grejen.
#2
Hej världens bästa @Ovanliga dubbningar
Då jag inte fått några svar på ditt meddelande tänkte jag bara kolla här kanske hur det gick med vildmarken? :)
Om du skippade scenen eller inte? :) eller om synkningen inte var bra nog? :(
#4
Citat från: gstone skrivet 23 februari 2024 kl. 16:08:32
Jag tycker det vore väldigt kul om du la up Det våras med musik (Allegro non troppo, Italien, 1976) och Barnen från vildmarken (Seven Alone, USA, 1974) :D
Sluta tjata nån gång gstone :/
Det kommer när det kommer...
#5
Citat från: Ofaz skrivet  5 november 2018 kl. 14:00:15Man kan ju alltid vara en supernörd som jag och klippa ihop programmen så det blir precis som när det sändes haha!
Jag är igång att göra det med det gamla sommarlovsprogrammet Vintergatan 5A.
Tack till er som klurat ut vad som ingick i Toffelhjältarna. Nu kan jag klippa ihop det också  :D
Åh!
Hur har det gått med Vintergatan 5A? :)
#6
Off-topic / SV: Gnälltråden
22 december 2023 kl. 21:40:38
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 22 december 2023 kl. 20:58:23Kan det vara för att du inte varit i målgruppen för Happy Meal på väldigt många år? Du är inte riktigt en femåring för att leka med Happy Meal leksaker.
Hahahahhha Mathilda! Jag döööör! XD
#7
Off-topic / SV: Vi hatar Barbie (2023)-tråden
22 december 2023 kl. 19:48:16
Men snälla måste vi ha "hata" trådar? XD "Vi som ogillar" låter väll bättre isådana fall!
#8
Off-topic / SV: Multilanguage
13 december 2023 kl. 09:04:28
Citat från: MOA skrivet 12 december 2023 kl. 14:08:42Fel! Fel! Fel! Jag har faktiskt en ny & de e Hans-Rainer Müller(En tredje Hasse,oj)Han har rätta personligheten med bra inlevelse av de lilla jag hört,han e helt klart 1:a på listan som jag skapar nu & som kommer laddas upp nästa år
Hasse nummer 2 slår alltså ut original Hasse? :o Är fantastiskt att jämföra dubbningar gillar det skarpt :D 
#9
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
13 december 2023 kl. 09:03:39
Citat från: gstone skrivet 12 december 2023 kl. 00:21:54Svenska röstskådespelare verkar vara som snäll och sympatiska människor  :D
Det håller jag med om! eller ja.
Men så är det ju med dom flesta människor egentligen.
Dom flesta personerna är snälla på planeten.  Lyckligtvis.
#10
Off-topic / SV: Multilanguage
11 december 2023 kl. 21:44:38
Citat från: MOA skrivet 11 december 2023 kl. 21:36:41Ja jämför jämför jämför! Ni kan säkert gissa vem som e min favorit av rösterna i videon,de e rätt enkelt ;)
Haha! Jag tror det är Hasse? :D för mig jag sätt dig skriva mycket om Hasse J :P
#11
Off-topic / SV: Multilanguage
11 december 2023 kl. 20:49:23
Citat från: MOA skrivet 11 december 2023 kl. 19:36:21Av alla 6 kvinnliga röster så är 2 väldigt passande, 1 låter trovärdig, 1 är jag osäker på & 2 får Toad & låta som en gullig anime karaktär vilket är helt fel. E också förvånad över att Vladimir Geramisov låter som en tysk version av Hasse med mörkare röst. Hasse Torbjörnson(En annan Hasse LoL)låter som en mer tolerabel version av Johan Hedenberg. Kommer ranka dessa röster & jag vet som e min favorit
Har inte hunnit lyssna på denna multilanguage version ännu!
Ska göra det om en stund! :D
Men det ska bli kul att lyssna! Älskar att höra och jämföra olika dubbningar på olika språk :)
#12
Off-topic / SV: Multilanguage
11 december 2023 kl. 18:54:00
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 11 december 2023 kl. 18:39:32Dick Eriksson är ju en kvinna det vet vi ju alla ::)
Hahahahaha! (dumt av mig att inte nämna detta jag skriver under v haha. )
Jag tänkte mest Ash Ketchums andra språks dubbare XD
Exempelvis är ju både den Japanska och Engelska rösten där gjord utav kvinnor :)
#13
Off-topic / SV: Multilanguage
11 december 2023 kl. 18:08:16
Citat från: MOA skrivet 11 december 2023 kl. 14:09:35Uppdatering:Nu har jag spelat in alla språk jag kunde hitta & jag blev förvånad över att Toad hade en kvinnlig röst på vissa språk. Finns för närvarande inga videor på kantonesiska,filippinska,hebreiska,thailändska,turkiska & ukrainska. Totalt blev de 17 versioner

https://www.youtube.com/watch?v=lhTNdtR40XU
Vet inte om det är jätte förvånande.
Oftast brukar ju kvinnliga dubbare göra unga killars röster. (Exempelvis Ash Ketchums Engelska och Japanska röst är ju gjord utav kvinnor)
Dock är ju Toad en svamp... XD
#14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 december 2023 kl. 09:59:29Ja, definitivt. En gång i tiden var Skellefteå ganska stora på musik, med ganska många kända band och artister härifrån, men det börjar vara ganska länge sedan så det är hög tid för någon ny att bli känd. Och jag är övertygad om att Cimberly kommer gå långt inom branschen, då hon är bättre än många som vunnit Idol de senaste decennierna.

Det verkar i alla fall vara många här som sett Idol, och intresset verkar vara stort. Sara Kulturhus i Skellefteå har varit blixtsnabba, och redan 20 minuter efter att Cimberly hade vunnit så arrangerade och bokade de in en gratiskonsert med henne på den största scenen i Kulturhuset den 11 december - och fastän jag gick in och bokade biljett bara ett par timmar efter finalen så var redan alla sittplatser fullbokade, medan jag hade turen att få tag i en av de sista ståplatserna (morgonen därpå var alla platser fullbokade). Då rymmer ändå salongen runt 1600 personer, när både sitt- och ståplatser används, så det är ju inte så lite ändå. :)

Tydligen ska även tvåan Saga Ludvigsson komma dit och sjunga - fint att hon ställt upp på det, då hon ju trots allt kommer från Örby; dryga 100 mil härifrån. Det gläder mig verkligen att Saga tog det så bra, och verkade genuint glad trots att hon inte vann; det kan man inte säga om alla genom åren. Även hon lär gå långt inom branschen.

Det ska i alla fall bli kul att se båda två live, även om jag hade föredragit sittplats framför att trängas på ståplats bland (gissningsvis) flera hundra personer. Visserligen var ju Cimberly och sjöng på Guldtorget i Skellefteå på Skyltsöndag helgen innan finalen, men då hoppade jag över att gå dit då det inte kändes så lockande att stå och trängas bland tusentals personer på torget utomhus när det var -15 grader (i den kylan lär hon väl heller inte ha kunnat sjunga särskilt lång tid)...
Fantastiskt kul att höra för alla musik älskare där uppe i Skellefteå! :D Kul Daniel!

Samt att du också kommer få chansen att också se Cimberly live! (Impoernade att dom gav ut gratis biljetter? Känns som en fantastisk sak utav Skellefteå kommun att göra!) Samt kul att tvåan kommer också! no bad feelings it seems!
Kommer dom också göra något i Örby då också? :D

Fullt förståndligt. ogillar själv att stå. sitter helst... om möjligt går det att kanske byta biljetter med någon om någon vill byta plats? :o  Ser ju också ut som Cimberly älskar Skellefteå med tanke på att hon nyss var där!
Nåväl är ju hemstad :D Samt som du säger trängas och kanske skrikandes :o  Hoppas det blir små lugnt ändå...
#15
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
6 december 2023 kl. 14:01:05
Citat från: Disneyfantasten skrivet  6 december 2023 kl. 09:40:28Det ena behöver inte utesluta det andra, bara för att någon är bra i en viss roll behöver inte det automatiskt betyda att inte andra personer också är det, allting beror på vilka roller de får, sen är det ju som alltid subjektivt men man har åtminstone orsaker till varför man tycker att personer passar i vissa roller och inte passar i vissa roller.

Ett konkret exempel: jag ÄLSKAR Hans Lindgren, men tycker inte att han var särskilt bra som Kalle Anka, det beror på att han pratade lätt förställt med sin vanliga röst, och Kalle Anka kräver ett alldeles speciellt röstläge.
Jo självklart! 

men här pratar vi om att "hata" en människa för att den gör en röst till en karaktär :o