Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Angående signaturer på forumet

Startat av Daniel Hofverberg, 6 april 2011 kl. 16:26:42

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

I ett försök att minska ner spam här på forumet har det fr.o.m. idag gjorts en viktig förändring. Användare som aldrig har postat på forumet kan numera inte ändra sin profil för att lägga till eller ändra signaturer, personliga texter eller hemsideslänkar.

För att kunna ändra och lägga till sådant måste ni ha skrivit minst ett inlägg på forumet. Ni som inte ännu har postat på forumet (exempelvis om ni bara registrerat er för topplistan i spelhallen) men vill lägga till någon hemsideslänk eller signatur; skriv då bara något inlägg någonstans - ett enkelt "Hej" i den här tråden duger gott.

95% av all spam som förekommer här sker via signaturer hos användarkonton (oftast med länkar till utländska spamsidor), som sällan eller aldrig skriver inlägg. Därför bör mängden spam minskas ner avsevärt genom denna förändring, samtidigt som problemen för legitima användare bör bli relativt få. Vitsen med en signatur är ju att den ska visas nedanför inlägg, så har man aldrig postat något inlägg bör man inte heller ha något stort behov av en signatur. Men många spamanvändare registrerar sig med spamlänkar i signaturen (i en förhoppning att sökmotorer ska hitta åt dem under indexering av medlemstabeller), utan att därmed behöva posta något.

De fåtal faktiska spamtrådar som skapas på forumet (som oftast sker av oregistrerade gästanvändare) påverkas inte av det här, men de bör som tidigare ganska snabbt kunna tas bort av antingen undertecknad eller forumets moderator Erika.

De mest nödvändiga kontoändringarna i ens profil (såsom användarnamnm lösenord och e-postadress) kommer fortfarande att kunna ändras av alla även om man inte postat på forumet, utan den här förändringen gäller bara så kallad utökad profilinformation (sådant som inte påverkar användningen av forumet direkt); vilket innebär bl.a. signaturer, personlig text, hemsideslänkar och länkar till meddelandetjänster såsom MSN.

Som tidigare, meddela gärna undertecknad om ni hittar åt spaminlägg eller uppenbara spamanvändare (som redan nu har olämpliga signaturer).

Elios

På något sätt måste ju detta gå att hindra dem på.  :'(

felixfors

Bra metod att försöka utrota onödiga inlägg!

Goliat


Scoobydoofan1

Nytt troll dök up och la ut länkar till andra hemsidor igen.