Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Disneyfantasten

Sidor: 1 ... 916 917 [918] 919 920 ... 969
13756
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Hur skulle din dubbning se ut?
« skrivet: 27 februari 2018 kl. 19:40:36 »
Så här skulle min dubbning av Boken om  Puh se ut

Berättare - Ingemar Carlehed
Christoffer Robin - Tobias Swärd
Nalle Puh - Guy de la Berg
Nasse - Pontus Gustavsson
Tiger - Thomas Hellberg
I-or - John Harryson
Kanin - Charlie Elvegård
Kessie - Jenny Wåhlander
Uggla - Gunnar Uddén

Detta är en mycket bra dubbning, förutom att jag mycket hellre hade valt Jörgen Lantz som Nasse.

13757
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Hur skulle din dubbning se ut?
« skrivet: 27 februari 2018 kl. 19:39:49 »
Sa Luk och Lumière spelas av samma skådspelare på engelska. Men Persbrandt är också ett mycket bra val.

Okej, det var mer än jag visste…

13758
Dubbningar och röster / SV: Disney Prinsessor (Röster och annat)
« skrivet: 26 februari 2018 kl. 21:30:26 »
Nu hade jag tänkt att kommentera mina åsikter om Disneyprinsessornas röster (och nämna vilka jag tycker passar bäst till vilken karaktär):

Snövit:

Lizette Pålsson passar bäst för att hon lyckas bäst med att efterlikna originalrösten och förmedla karaktärens andemening. Det verkar dessutom vara hon som är den officiella rösten, så därför hoppas jag att hon får reprisera sin roll i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2", som ska ha premiär i USA nu i höst, men i Sverige redan i februari.

Även om jag gillar Anna-Lotta Larssons tolkning så går det inte att förneka att hon inte är särskilt lik varesig originalrösten eller karaktärens andemening, utan gjorde mer en egen tolkning. Som sagt tycker jag om hennes insats och den är nostalgisk tack vare att jag är uppvuxen med omdubbningen, men jag tycker att hon passar bättre som bland annat Vixey i Micke och Molle och Nani i Lilo och Stitch.

Tatiana Angelini är den som Walt tyckte var bäst i rollen, jag har visserligen bara hört lite av den, men av det är hon helt okej.

I en EuroDisney teaser (som visades i slutet på 1991-års VHS-utgåva av "Den Lilla Sjöjungfrun") så har jag hört Lena Ericsson (tror det är hon iallafall) i rollen och hon låter någolunda bra i rollen, faktiskt tycker jag att hon är strået vassare än Larsson.

Såhär blir alltså min lista:
1. Lizette Pålsson
2. Lena Ericsson
3. Anna-Lotta Larsson
4. Tatiana Angelini

Askungen:

Jag tycker bäst om Lizette Pålsson, dels är hon den officiella rösten, och dels så lyckas hon bäst att förmedla originalrösten och karaktärens andemening, jag hoppas att hon återkommer i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2"

Alice Babs tycker jag visserligen gör en bra insats, och den har en nostalgisk charm, men sen så var hon ju 43 år när omdubbningen gjordes (alltså 13 år äldre än Kristina Adolphson, som dubbade karaktärens elaka Styvmor), vilket jag tycker drar ner betyget en aning.

Margareta Sjödin från musiksagan tycker jag också gjorde en mycket bra tolkning och faktiskt tycker jag att hon är strået vassare än Babs, vilket jag troligen är ensam om. Hon låter mycket yngre än den förstnämnda och någorlunda lik Pålsson.

Tatiana Angelini har jag bara hört lite av från en musiksaga på YouTube, men att döma av den tycker jag att hon är okej och låter relativt lik Alice Babs, och låter någorlunda okej, men passar ändå bättre som Snövit.

Såhär blir alltså min lista:
1. Lizette Pålsson
2. Margareta Sjödin
3. Alice Babs
4. Tatiana Angelini

Alice:

Här är det inte lika lätt att bedöma en röst, då alla har bidragit med något särskilt i rollen.

Maj-Britt Nilsson gjorde en relativt bra insats, men tyvärr är hennes sångröst inte mycket att hurra för.

Tatiana Angelini har jag hört i en musiksaga på Spotify, och hon låter relativt lik Maj-Britt Nilsson och insatsen är någorlunda bra.

Sanna Nielsen är den jag är uppväxt med och tycker att hon passar relativt bra, framförallt när hon sjunger, men tyvärr brister hon lite grann i inlevelsen enstaka gånger.

Lizette Pålsson har gjort rollen i Hos Musse, men karaktären har endast två repliker i hela serien, en för varje avsnitt, men rösten passar iallafall relativt bra och förmedlar karaktärens andemening också.

Alexandra Alm Nylén har gjort rösten i Disney On Ice Let's Celebrate från 2013, jag har den rösten i färskt minne och vill minnas att hon passade alldeles utmärkt i den rollen.

Såhär blir alltså min lista:
1. Alexandra Alm Nylén
2. Lizette Pålsson
3. Sanna Nielsen
4. Maj-Britt Nilsson
5. Tatiana Angelini

Lena:

För mig är Myrra Malmberg den bästa rösten, dels av nostalgi och dels för att hon lyckas förmedla karaktärens andemening och efterlikna originalrösten.

Fylgia Zadig har jag inte hört mycket av, men att döma av det jag hört är hon helt okej ändå, mycket mer har jag inte att säga.

Såhär blir alltså min lista:
1. Myrra Malmberg
2. Fylgia Zadig

Törnrosa:

Jag har tyvärr inte hört Liz-Beth Olssons insats i rollen och kan därför inte bedöma den.

Även om jag gillar Birgitta Larssons insats så skulle jag inte kalla henne bäst, insatsen är visserligen relativt bra, men tyvärr brister hon en del i sin inlevelse.

Lizette Pålsson har inte gjort rollen så mycket, endast en replik i "Hos Musse" och ytterligare två i "Sofia Den Första", men jag tycker iallafall att rösten passar relativt bra.

Sandra Caménisch får jag ändå lov att kalla bäst, visserligen var det ett bra tag sedan jag hörde insatsen (det fanns klipp på YouTube, som tyvärr är borta nu), men jag minns att rösten passade riktigt bra, faktiskt både bättre passande och framförallt bättre inlevelse än Birgitta Larsson. Även om jag inte har något emot att höra mer av Lizette Pålsson i den rollen så skulle jag väldigt gärna vilja höra Sandra i den rollen i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2".

Såhär blir alltså min lista:
1. Sandra Caménisch
2. Lizette Pålsson
3. Birgitta Larsson

Eilonwy:

Josefin Ahlqvist gör visserligen ett bra jobb, men hon låter aningen yngre än vad karaktären ska föreställas att vara.

Therese Reuterswärd passar då betydligt bättre och rösten matchar karaktären mycket bra, både i andemening och sett till utseende.

Såhär blir alltså min lista:
1. Therese Reuterswärd
2. Josefin Ahlqvist

Ariel:

Sissel Kyrkjebø är bäst, främst för att hon är allmänt känd för att ha gjort rollen, hon passar också till karaktärens nyfikenhet, det enda problemet är att hon ibland talar med norsk brytning.

Monica Forsberg som gjorde rollen i en musiksaga är den röst jag anser vara sämst, alldeles för tillgjord och lite för gammal och passar inte särskilt bra i rollen.

Johanna Ljungberg passar mycket bra i rollen och bibehåller karaktärens andemening på ett mycket bra sätt, mer än så finns inte att säga.

Heléne Lundström (som endast varit sångröst) tycker jag gör en helt okej insats, men jag ser henne som en synonym till Pocahontas och kan därför inte placera insatsen så högt upp, men som sagt är hon inte alls dålig och hon sjunger jättebra.

Liza Öhman (som endast varit sångröst) tycker jag också gör en relativt bra insats, men låter aningen mörk, dock sjunger hon mycket bra.

Myrra Malmberg gör också en mycket bra tolkning och passar karaktären alldeles utmärkt, förmedlar karaktärens andemening på ett mycket bra sätt.

Lizette Pålsson har visserligen bara gjort ett antal repliker i "Hos Musse", men att döma av dessa passar rösten relativt bra och bibehåller karaktärens andemening på ett mycket bra sätt, så hon får bli min tvåa.

Jag ser framemot vilken röst hon får i den kommande filmen "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2", om det blir Lizette Pålsson, Myrra Malmberg eller någon annan…

Tillägg: I dataspelet "Disney Princess" görs Ariel av en hittills oidentifierad röst.

Såhär blir alltså min lista:
1. Sissel Kyrkjebø
2. Lizette Pålsson
3. Myrra Malmberg
4. Johanna Ljungberg
5. Heléne Lundström
6. Liza Öhman
7. Monica Forsberg

Belle:

Jag behöver väl knappast påpeka att jag alltid kommer att favorisera Sofia Källgren i den rollen, hon förmedlar karaktärens andemening mycket bra och är dessutom bättre än originalrösten Pangie O Hara, då hon låter yngre. Jag hoppas att hon blir den som får göra rollen igen i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2."

Lizette Pålsson har gjort rollen i "Hos Musse", samt i en Disney On Ice föreställning från år 2015, insatsen är visserligen okej och och tillsammans med Myrra Malmberg är det den röst som jag förknippar mest med Disneyprinsessor, men just här kommer hon inte riktigt upp i samma klass som Källgren, helt åt skogen är insatsen dock inte.

Tillägg: I dataspelet "Disney Princess" så görs Belle av Marie Serneholt, hon passar bättre än Pålsson, men fortfarande inte i närheten av Källgrens nivå.

Såhär blir alltså min lista:
1. Sofia Källgren
2. Marie Serneholt
3. Lizette Pålsson

Jasmine:

Jag behöver väl knappast påpeka att jag alltid kommer att favorisera Myrra Malmberg i denna roll, hon förmedlar karaktärens andemening på ett mycket bra sätt och så matchar den också karaktärens personlighet, hon låter sträng, men ändå snäll. Jag hoppas att hon får återkomma i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2"

Maria Rydberg gör en helt okej insats och låter relativt lik Myrra Malmberg, men hon skulle inte vara den första jag tänkte på när jag tänkte på Jasmine, hon har dock gjort massor av bra rollprestationer, min favorit av alla hennes insatser som hon har gjort är som Kiara i Lejonkungen 2 Simbas Skatt. (det vore dock intressant att veta varför Malmberg inte kunde vara med, hon har ju trots allt varit med i ganska många dubbningar genom åren, så jag tvivlar starkt på att hon tackat nej)

Lizette Pålsson är visserligen en av de som jag förknippar mest med Disneyprinsessor, men samtidigt gör hon redan flera andra i den rollen, så jag kan därför inte placera den så högt upp, dock är insatsen som sagt ändå helt okej, om än inte lika bra som Malmberg.

Mikaela Tidermark (som annars brukar göra bra röster) anser jag vara den sämsta, för hon låter alldeles för ung och ljus för att kunna passa karaktären och låter alldeles för mild. Jag förmodar att Mikaela gjorde vad hon kunde för rollen, men tyvärr fungerar det inte här (jag antar att Malmberg hade förhinder när avsnittet skulle spelas in) Jag tycker att hon har gjort många bättre rollprestationer, däribland Silverdagg i Tingeling-filmerna, Eve i WALLE, Abigail i Big Hero 6, alla hennes röster i Zootropolis, Tryffelina i Röjar-Ralf, osv.

Såhär blir alltså min lista:
1. Myrra Malmberg
2. Maria Rydberg
3. Lizette Pålsson
4. Mikaela Tidermark

Pocahontas:

Det finns inte mycket att säga här, men jag tycker att Heléne Lundström passar alldeles utmärkt i den rollen och förmedlar karaktärens andemening på ett mycket bra sätt, precis som med Jasmine så ska denna karaktär föreställas vara sträng, men ändå snäll, jag hoppas att hon får reprisera sin roll i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2".

Esmeralda:

Det finns inte mycket att säga här heller, men jag tycker att Sharon Dyall passar alldeles utmärkt i rollen och precis som med Jasmine och Pocahontas så lyckas hon förmedla karaktärens andemening mycket bra, att hon är sträng, men ändå snäll.

Megara:

Det finns inte mycket att säga här heller, men Myrra Malmberg passar mycket bra och förmedlar karaktärens andemening på ett mycket bra sätt. Jag vet inte hon det är hon som gör rollen i Hos Musse eller om det är någon annan.

Mulan:

Divina Sarkany tycker jag är bäst i rollen, hon förmedlar karaktärens andemening på ett bra sätt och jag hoppas att hon återkommer i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2".

Mikaela Tidermark gör en helt okej insats och passar betydligt bättre här än hos Jasmine, även om jag fortfarande föredrar Divina Sarkany, dock är hon helt okej som inhoppare i ovannämnda film.

Såhär blir alltså min lista:
1. Divina Sarkany
2. Mikaela Tidermark

Jane:

Det finns inte mycket att säga här, men jag tycker iallafall att Anna Norberg passar alldeles utmärkt och bibehåller karaktärens andemening på ett mycket bra sätt.

Tiana:

Jag tycker utan tvekan bäst om Pauline Kamusewu i rollen, hon låter precis lagom "sträng men snäll", som karaktären ska föreställas att vara.

Elin Bemark passar inte särskilt bra i rollen, framförallt stör jag mig på hennes tydliga dialekt, som inte passar någon Disney-Prinsessa, dessutom låter hon betydligt mildare än Pauline Kamusewu.

Vi får se vem som får göra rösten i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2", som gissningsvis lär få en mer generöst tilltagen budget, jag hoppas främst på att Pauline Kamusewu återvänder, men annars tror jag ändå personligen att Vanna Rosenberg också hade gjort en mycket bra tolkning och förmedlat karaktärens andemening på ett mycket bra sätt.

Såhär blir alltså min lista:
1. Pauline Kamusewu
2. Elin Bemark

Rapunzel:

Jag behöver väl knappast påpeka att jag alltid kommer att föredra Molly Sandén, som låter väldigt lik originalrösten Mandy Moore och lyckas förmedla karaktärens andemening på ett mycket bra sätt, jag hoppas att hon får reprisera sin roll i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2"

Dominique Pålsson Wiklund gör visserligen en helt okej insats, men kommer inte alls i närheten av Mollys nivå.

Såhär blir alltså min lista:
1. Molly Sandén
2. Dominique Pålsson Wiklund

Merida:

Det finns inte mycket att säga här, men jag tycker att Amy Diamond gör en alldeles utmärkt insats och hennes tolkning är rentav bättre än originalrösten, som talar med skotsk brytning (men den är inte dålig alls). Jag hoppas att hon får göra rollen igen i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2".

Jag tror att hon också gör rösten i "Sofia Den Första", även om jag inte har sett avsnittet än och trots att jag har letat som en galning på YouTube så har jag inte lyckats hitta ett klipp med henne på svenska. Har dock DVD-filmen hemma men äger ingen Bluray-läsare själv, så jag skulle vara mer än tacksam om någon hittade ett klipp med henne på YouTube!

Anna:

Jag behöver väl knappast påpeka att jag alltid kommer att föredra Mimmi Sandén i denna roll, hon låter relativt lik originalrösten Kirsten Bell och lyckas förmedla karaktärens andemening på ett mycket bra sätt. Jag hoppas att hon får göra rollen igen i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2".

Jag minns inte hur Emelie Clausen lät i rollen och har överlag inte stenkoll på hennes röst (fast jag vet att hon bland annat gjort Adella i Den Lilla Sjöjungfrun 3 Sagan om Ariel och Penny i Bolt), så därför kan jag inte uttala mig huruvida hon var, men jag har svårt att tro att hon kan komma i närheten av Mimmi Sandéns nivå.

Men såhär väljer jag ändå att placera listan:
1. Mimmi Sandén
2. Emelie Clausen (har som sagt inte hört henne, men tycker ändå bäst om Mimmi Sandén)

Elsa:

Jag behöver väl knappast påpeka att jag alltid kommer att föredra Annika Herlitz, som låter relativt lik originalrösten Idna Menzel och förmedlar karaktärens andemening på ett mycket bra sätt. Jag hoppas att hon får göra rollen igen i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2"

Jessica Folcker gör visserligen en helt okej insats, men låter aningen mörk och kommer inte i närheten av Annikas nivå.

Såhär blir alltså min lista:
1. Annika Herlitz
2. Jessica Folcker

Vaiana:

Det finns inte mycket att säga här, men jag tycker att Wiktoria Johansson gjorde en bra tolkning, lät riktigt lik originalrösten och lyckades förmedla karaktärens andemening på ett mycket bra sätt. Jag hoppas att hon får göra rollen igen i "Ralf röjer på internet: Röjar-Ralf 2".

Vad tycker ni om mina åsikter? Håller ni med?  :)

13759
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Hur skulle din dubbning se ut?
« skrivet: 26 februari 2018 kl. 17:50:06 »
Så här skulle min dubbning av Musse Piggs magiska jul - Julfest hos Musse se ut

Anders Öjebo - Musse Pigg

Andreas Nilsson - Kalle Anka

Myra Malmberg - Ariel

Tommy Körberg - Odjuret

Sofia Källgren - Belle

Gunnar Uddén - Ludwig Von Anka

Tomas Oredsson - Hattmakaren

Bert-Åke Varg - Benjamin Syrsa

Eva-Britt Strandberg - Urusla

Johan Ulveson - Berättare

Stephan Karlsén - I-or

Johan Lindqvist - Långben(men Hans Lindgren i Musses Julsaga Segmentet).

Mikael Samuelson - Jafar

Alice Babs - Askungen

Jan Malmsjö - Lumiere

Marie Kühler-Flack - Kajsa

Figge Norling - Kuzco 

Papa De - Mushu

Jan Rippe - Pumba

Anders Öjebo - Timon och Jago

Lisette Pålsson - Mimmi

Anna-Lotta Larson - Snövit

Peter Jöback - Aladdin

Guy de la Berg - Clocksworth

Ayla Kabaca - Kängu

Roller i Musses Jul Julsaga

Ebenezer Scrooge – John Harryson

Den Nuvarande Julens Ande – Stephan Karlsén

Den Framtida Julens Ande – Björn Gedda

Isabelle – Gunilla Norling

Dödgrävare #1 – Stephan Karlsén

Dödgrävare #2 – Olof Lundström Orloff

Insamlare #1 – Jan Sjödin

Insamlare #2 – Olof Lundström

Tiggare - Sture Hovstadius

Roller i Piff och Puff och julgranen

Bengt Feldreich - Alla


Och så har jag en fråga var den här filmen John Harrysons sista dubbning ? Jag tycker att det värkar  så . Jag kan inte komma på någon senare dubbning han gjorde.

Jag är ärligt talat tveksam till Guy De La Berg som Clocksworth, där tror jag att kanske Anders Byström hade varit helt okej.

Personligen hade jag också absolut behållit Lizette Pålsson som både Snövit och Askungen, för hon passar ju betydligt bättre om man ser till likhet med originalrösten, karaktärernas andemening och till karaktärernas åldrar.

Inte för att Larsson och Babs är dåliga i dessa roller, men när Askungen dubbades om 1967 så var ju Alice Babs 43 år gammal (alltså 13 år äldre än Kristina Adolphson, som gjorde den onda Styvmodern) och år 2001 (när Hos Musse sändes för första gången, bör ha dubbats runt till svenska omkring 2002) så var hon alltså 77 år, så jag tvivlar starkt på att hon då hade passat längre, dessutom har hon ju också varit med i Askungen som enda dubbning. Jag tycker visserligen att insatsen är bra, och den har en nostalgisk charm, men jag anser personligen att Lizette Pålsson är bättre då hon låter yngre och mer lik originalrösten och förmedlar mer karaktärens andemening (karaktären ska ju föreställas vara 19 år).

Och när Snövit och De Sju Dvärgarna dubbades om 1982 så var ju Anna-Lotta Larsson 28 år gammal och personligen tycker jag visserligen att insatsen är bra, men hon är inte alls särskilt lik karaktärens originalröst eller andemening, utan gjorde mer en egen tolkning, karaktären ska ju föreställas vara 14 år, då tycker jag som sagt att Pålsson passar bättre, då hon låter betydligt mer "ung och oskyldig", som originalrösten och andemeningen.

Som sagt tycker jag att Anna-Lotta är helt okej som Snövit, och insatsen har en nostalgisk charm, men hon passar ändå betydligt bättre som bland annat Vixey i Micke och Molle och Nani i Lilo och Stitch.

13760
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Hur skulle din dubbning se ut?
« skrivet: 26 februari 2018 kl. 17:49:57 »
 

Jag tänker att Malmsjö kan använda sin Tigger röst i rollen.

Okej, men då hade det kanske kunnat fungera ändå (om man tänker på originalrösten Paul Winchell)

13761
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Hur skulle din dubbning se ut?
« skrivet: 26 februari 2018 kl. 17:49:45 »
Så här skulle min dubbning av Askungen 3 - Det magiska trollspöet se ut.


Lizette Pålsson - Askungen
Staffan Hallerstam - Jack
Jakob Stadell - Gus
Kristina Adolphson - Styvmodern
Gunilla Åkesson - Gudmodern
Kelly Tainton - Prinsen
Gunnar Uddén - Kungen
Lena Strömdahl - Prudence

Personligen tycker jag inte att Gunilla Åkesson passade särskilt bra som Gudmodern, därför hade jag hellre valt Tina Leijonberg i den rollen.

13762
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Hur skulle din dubbning se ut?
« skrivet: 26 februari 2018 kl. 17:49:38 »
Så här skulle min dubbning  Aladdin och rövarnas konung se ut.

Peter Jöback  - Aladdin

Dan Ekborg - Anden

Anders Öjebo - Jago

Nils Eklund - Sultanen

Hans Josefsson - Rövarnas Konung

Jan Malmsjö - Saluk

Jag är personligen tveksam till Malmsjö som Sa Luk, där hade jag nog hellre valt Mikael Persbrandt.

13763
Dubbningar och röster / SV: Disney Klassikerna
« skrivet: 25 februari 2018 kl. 17:06:33 »
https://www.kaptenkrok.se/dvd-disney-klassiker-13-alice-i-underlandet-originalutgava-beg

Har denna dvd utgåva original dubbningen eller omdubbningen ?

Alla DVD-utgåvor har omdubbningen!

13764
Dubbningar och röster / SV: Sittings ducks (tv-serie) - dubbade avsnitt
« skrivet: 21 februari 2018 kl. 17:17:47 »
Du svarade inte på frågan. :)

Hur många volymer släpptes på svenska av serien?

Ingen aning, jag har faktiskt inte koll på exakt hur många avsnitt som det finns…

Men min VHS innehåller iallafall sex avsnitt, men jag vet inte om det är alla eller om det finns fler…

I vilket fall som helst så är alla dessa dubbade till svenska!

13765
Dubbningar och röster / SV: Sittings ducks (tv-serie) - dubbade avsnitt
« skrivet: 21 februari 2018 kl. 16:23:56 »
Jag har VHS-filmen hemma och jag vet iallafall att den snälla alligatorn görs av Tommy Nilsson.

Sedan gör Stephan Karlsén en av de mer elaka alligatorerna.

13766
Dubbningar och röster / SV: Disney Uppföljare
« skrivet: 20 februari 2018 kl. 21:36:41 »
Ja, senaste gångerna hon gjorde Belle var i TV-serierna "Sjung en saga med Belle" från 2011 och Sofia den första 2015.
https://m.youtube.com/watch?v=vVxiYQn3ddY

Fast avsnittet visades väl ändå redan 2013? Det har iallafall jag läst! Då kan jag tänka mig att det dubbades till svenska närmast 2014!

13767
Dubbningar och röster / SV: Disney Uppföljare
« skrivet: 20 februari 2018 kl. 20:00:16 »
Kan Sofia Källgren ens göra rösten till Belle längre? Det har väl gått ca 20 år nu.

Hon är ju född 1970, så det är ingen fara, hon medverkade senast i "Sofia Den Första"! (till exempel är Myrra Malmberg född 1966 och hon gjorde fortfarande Ariel i "Sofia Den Första", samt Jasmine i "Disney Infinity" och för att inte nämna Lizette Pålsson som i "Sofia Den Första" gjort både Snövit och Askungen)

13768
Dubbningar och röster / SV: Disney Uppföljare
« skrivet: 20 februari 2018 kl. 17:51:00 »
Precis, och emellan dem inslagen finns en ramberättelse med en flicka som hittar en magisk berlocker/blomsterkrans där prinsessorna uppenbarar sig. Ramberättelsen är även den nyinspelad och då är det fortfarande Johanna som Ariel där.

Samt Lizette Pålsson som Askungen och Snövit och Sofia Källgren som Belle? (jag ser framemot när jag får tillgång till en egen DVD/Bluray-spelare så att jag kan se alla dessa Prinsess-DVD-volymer, både "Prinsess-Sagor" och "Förtrollade Äventyr")

13769
Dubbningar och röster / SV: Disney Uppföljare
« skrivet: 20 februari 2018 kl. 16:47:12 »
Själva avsnitten är dubbade på 90 talet (för Ariel och Jasmin). Men innan varje avsnitt börjar finns en nytillagd introduktion gjord för DVDutgåvorna där varje prinsessa berättar för flickan lite snabbt vad avsnittet ska handla om.  :) Och där är det fortfarande Johanna som Ariel. För Jasmin är det i volym 1 Maria Rydberg som gör introduktionen och i volym 2 är det Myrra Malmberg, medan själva avsnittet från TV-serien i volym 2 görs av Maria Rydberg.

Ja, att det innehåller avsnitt från TV-serierna Den Lilla Sjöjungfrun och Aladdin visste jag redan, dessutom så vet jag också att i Volym 1 så är Belle och Askungen med, samt Snövit i Volym 2 och alla dessa tre har typ "nya" avsnitt var för sig där både de och andra karaktärer i deras respektive inslag har nyinspelade repliker!

13770
Dubbningar och röster / SV: Disney Uppföljare
« skrivet: 20 februari 2018 kl. 16:07:00 »
Det är bara en smak sak men jag skulle föredra om inte Snövit , Askungen och Törnrosa hade alla tre hade samma röst. Inte för att Pålsson inte är duktigt. Men jag vill gärna ha prinsessorna ska ha olika röster. Jag tycker att i dom allra flesta fall  om skådspelaren som har gjort rollen tidagre varsle det gäller en om dubbning eller en uppföljare forfrande är vid liv så borde han eller hon också göra rollen i omdubbningen/uppföljare eller vilken annan typ av media nu karaktären dyker up i. Undan tagt gäller om skådspelare var alldeles opassande till att börja med. Då kan jag tänka mig att byta ur rösten. Men jag tycker att dom flesta röster som till Disney fillmer(Framförlt före 1993) passar mycket bra. Jag förstå inte hört alla dubbningar av Disney filmer som gjords förre 1993.

Hur man tycker att en röst passar eller inte är en smaksak, men för mig har det funnits många passande Disney-röster genom tiderna, även om jag i massor av fall kunnat tänka mig andra skådespelare som jag tror hade gjort bra tolkningar.

Annars kanske Sandra Caménisch kan få göra rösten åt Törnrosa medan Lizette gör Snövit och Askungen.

När en film dubbats om används inte originaldubbningen längre och när man dubbar en uppföljare och originalfilmen är omdubbad så är det oftast smartast att i stort sätt ha med röster från omdubbningen, i alla fall om det inte var så långt avstånd mellan, för att minska irritation.

I vissa fall tycker jag att röstbyten är bra, även vid bra röster.

Den enda långfilmsdubbning från Disney som jag inte är vidare förtjust i är 1996-års andra omdubb av Dumbo, där föredrar jag den första omdubbningen från 1972! De kunde ha behållit den tycker jag! Eller åtminstone återanvänt manuset (och även en del av rösterna) i den nya dubbningen!

Senaste gången Johanna Ljungberg gjorde Ariel var 2005 i Prinsess sagor volymerna. Själva avsnitten var ju från 90 talet men det är fortfarande hon vid berlockerns/ blomsterkransens introduktion som då var nydubbat.  :)

Okej, det var mer än jag visste, jag har ju inte sett den DVD-filmerna "Prinsess-Sagor" än, trots att jag har den hemma (jag har ju inte tillgång till en DVD/Bluray-spelare), så jag trodde att det var autentiskt dubbning från TV-serien.

Sidor: 1 ... 916 917 [918] 919 920 ... 969