Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anders M Olsson

Sidor: [1] 2 3 ... 164
1
Har också gjort, massa gånger. Det verkar inte ut så att det hjälper... >:( Det har gått en massa månader och nu är det panik! Snart är året slut och inte en enda skymt av Amphibia än så länge i norden! Vad skall man göra, ringa till Disney och skälla ut dom för att dom inte prioriterar serien på många månader!?

Ännu mindre hjälper det att du beklagar dig här.

Eftersom du verkar ha konto på Disney+ behöver du bara komplettera med konto hos någon VPN-leverantör så kan du se serien på Disney+ i USA. Det behöver inte kosta mer än 25-30 kronor i månaden, t.ex. hos Surfshark.

2
Har man återanvänt samma produktion och skådespelare?

Menar du i själva serien eller i dubbningen?

I själva serien är praktiskt taget alla skådespelarna från första säsongen tillbaka. Det har bara tillkommit några nya. Kyra och hennes styvpappa har flyttat till ett nytt hus. Jag gissar att ägarna till huset som föreställde Kyras hem i första säsongen inte ville låta JMS filma andra säsongen där.

Interiören från det magiska biblioteket är samma som tidigare (filmat i studio). Exteriören till Maxwells bokhandel har förmodligen inte byggts upp på nytt, utan det verkar som man använder överblivet arkivmaterial ("establishing shots") från första säsongen. Det förekommer märkligt nog inga interiörer alls från bokhandeln.

Gänget träffas inte längre på Harvey's mobila utomhuscafé, utan har flyttat till The Gangway Café ombord på en båt.

När det gäller den svenska dubbningen tycker jag spontant att rösterna låter precis som i första säsongen, så jag gissar att samma röstskådespelare har kommit tillbaka. Men jag erkänner mina egna brister när det gäller röstidentifiering. Det skulle vara trevligt med en creditslista till andra säsongen!

3
Jag har ingen aning om hur man kommer i kontakt med Disney Channel, men Disney+ har en sida där man både kan skicka in sina frågor och synpunkter och chatta live med deras personal.

Där kan du föreslå att de ska publicera Amphibia på Disney+ i Sverige!

Klicka på din profilikon i övre högra hörnet och välj Hjälp / Help i menyn som kommer upp.

Det finns ingen här på forumet som har något som helst inflytande över när, var och hur Disney visar sina filmer eller tv-serier.

4
Varför skulle den inte behöva visas?
Om nordiska Disney har bestämt att hoppa över visningen av säsong 2 (och 3), så kommer alla nordiska Amphibia-fans att gråta och lida, precis som jag! :'(
Och vems fel är det? Jo, rättighetsinnehavarna!
Har dom bestämt att Amphibia inte får visas mer i norden, har jag inget annat val än att vara arg på dom och hata dom resten av mitt liv! >:(
Varför får dom bestämma vilka serier och filmer som får visas och i vilket land? Man lika gärna gå tillbaka till illegala nedladdningar och streamingtjänster igen (vilket jag tror säkert att dom vill det)!

Har det överhuvud taget visats några avsnitt ur andra säsongen i Sverige? Den kanske inte ens finns dubbad till svenska ännu? Första säsongen finns ju på Disney+ i USA med svenskt tal, men andra säsongen är endast på engelska (och några andra språk), men inte svenska.

I så fall kan man misstänka att Disney väntar med att publicera serien i Sverige tills även dubbningen av andra säsongen är klar.

Jag har väldigt svårt att tro att någon har bestämt att Amphibia inte får visas mer i Norden, däremot har man kanske prioriterat andra program högre just nu.

Vad menar du med "rättighetsinnehavarna"? Det är väl Disney som bolag som har rättigheterna till serien och kan bestämma när och var den ska visas. Personerna som har skapat serien har knappast något att säga till om i det avseendet.

Som vi har sagt tidigare kan du se serien precis när du själv vill med ett abonnemang på Disney+ och VPN till USA. Det finns en gräns för hur många program man kan få in på en linjär tv-kanal som Disney Channel, så det måste oundvikligen göras vissa urval. Man kan inte visa allt, utan man måste prioritera. Sådana begränsningar finns inte på streamingtjänster som Disney+. Där kan mycket mera finnas tillgängligt och man kan tillfredsställa alla smakriktningar.

Du behöver som sagt inte gå till några illegala tjänster när serien finns på en legal tjänst som Disney+!

5
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: 20 september 2021 kl. 19:35:22 »
Daniel, nu när det uppenbarligen finns en svensk dubbning av De magiska tingens byrå säsong 2, skulle du kunna försöka få fram dubbningscredits för andra säsongen?
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=8004.msg114161#msg114161
Tyvärr visar Paramount+ inga dubbningscredits alls.

Kanske är det samma studio som har blivit anlitad igen?

6
De tio första avsnitten i andra säsongen av De magiska tingens byrå finns nu på Paramount+.

Avsnitten har engelskt, svenskt, danskt, norskt och finskt tal - men inga undertexter alls.

Det finns inte heller några dubbningscredits.

Vad som är ännu konstigare är att första avsnittet inte ens har några sluttexter. Det verkar dock bara gälla det allra första avsnittet. Övriga avsnitt har sluttexter som vanligt.

7
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / SV: The Goes Wrong Show
« skrivet: 20 september 2021 kl. 11:59:29 »
På måndag nästa vecka börjar BBC sända andra säsongen av The Goes Wrong Show!

Om man har VPN till Storbritannien bör man kunna se avsnitten, eller ladda ner dem med youtube-dl.

Dock är BBC lite knepiga med VPN. De blockerar en del VPN-tjänster, så det är inte alla som fungerar. De verkar även använda cookies för att geoblockera. Om man har kopplat upp sig utan VPN, eller med en VPN som är utspärrad, kan det hända att man först måste radera sina cookies för att det ska fungera.

Första säsongen finns på dailymotion.com och kan ses utan VPN:
https://dai.ly/x7ymd9v
https://dai.ly/x7ynfpl
https://dai.ly/x7ynfr3
https://dai.ly/x7ynfpy
https://dai.ly/x7ynfqb
https://dai.ly/x7ynfr7

(Kvalitén på Daily Motion är varierande. Några avsnitt är riktigt bra i 720p medan andra är i lite lägre kvalité.)

8
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 18 september 2021 kl. 21:32:02 »
Hoppas jag med, och nästa vecka visas sista avsnittet av Trassel, så jag hoppas att de lägger dit något annat bra där efteråt, jag gissar att det blir Timon och Pumbaa att döma av tablå-bilden...

Det sista avsnittet Du har mer att ge är faktiskt i tre delar där första delen visades idag. Så om inte SVT hittar på några oväntade konstigheter kommer det att dröja till den 9 oktober innan någon ny serie ersätter Trassel.

9
Om Dubbningshemsidan / SV: Intervjuer på Dubbningshemsidan
« skrivet: 18 september 2021 kl. 08:10:47 »
Jag har nu tittat på webbaserade tjänster, och är framförallt nyfiken på Zencastr; en tjänst som egentligen är avsedd för inspelning av podcasts men som bör fungera även för det här ändamålet. Den tjänsten spelar in video och ljud i bakgrunden hos respektive deltagare via webbläsaren, enligt uppgift utan att belasta datorns prestanda; vilket låter lovande. Det borde alltså möjliggöra att kunna spela in i full upplösning, utan att min långsamma dator sätter käppar i hjulet. Det är vanligtvis en kommersiell tjänst, men i och med pandemin är det för tillfället gratis att spela in obegränsat med video och ljud (även om man utan att betala blir begränsad till MP3 för ljudet istället för okomprimerad WAV, vilket dock ändå borde duga).

Det är alltså en helt oberoende tjänst, som inte går via Skype, Teams eller Zoom, utan där man istället använder sin webbläsare och går till en länk som det här företaget tillhandahåller (där man inte behöver logga in). Problemet är att tjänsten i dagsläget inte stödjer mobiltelefoner, utan bara datorer (stationära eller bärbara). Förmodligen har de skådespelare och översättare som nu är på gång dator med webbkamera, så att det här inte borde vara något stort problem, även om jag förstås måste fråga.

Men problemet är att jag inte kan testa om och hur det fungerar, då ingen annan i min bekantskapskrets har någon dator med webbkamera utan bara mobil eller dator utan kamera. Därför undrar jag om någon här kan tänka sig att hjälpa mig genom att medverka i en testintervju, enbart för att se så att allting fungerar? Vem som helst som har en bärbar eller stationär dator med webbkamera och någon slags mikrofon (inbyggd, separat eller i hörlurar/headset). Det tar bara några minuter av er tid, men jag behöver någon som kan testa att prata med mig i några minuter för att se så att ljud, video och inspelningar fungerar felfritt innan det är dags att använda tjänsten skarpt med de riktiga intervjuoffren. Dessa inspelningar kommer alltså inte användas till något annat än att granska för att se så att kvaliteten är godtagbar, men jag skulle verkligen uppskatta om någon här kunde avvara några minuter vid något tillfälle som vi kommer överens om. Någon frivillig? :)

Visst, jag ställer självklart gärna upp! Jag skickar över mina kontaktuppgifter i PM.

10
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: 18 september 2021 kl. 07:26:17 »
Under 2018 när jag försökte redigera ett av mina dokument så ändrades det på ett dåligt sätt, dels ändrades text-varianten (som dock är ett pyttelitet problem jämfört med det som jag strax nämner) och dels försvann alla bilder från det dokumentet, det är en Apple-dator jag har hemma, så tro mig, jag skriver aldrig dokument på min hemdator igen!

Värt att nämna att datorn dessutom är Pappas från början, han skaffade den 2011 och när jag flyttade in på boendet under 2017 så fick jag hans dator, den är alltså 10 år gammal nu...

Så alternativet skulle kanske vara att skaffa en laptop, helst en sådan som har möjlighet att sätta skivor i så att man kan spela PC-spel, saknar att kunna göra det, men tyvärr misstänker jag att laptops är ganska dyra...

I ditt ställe skulle jag prioritera att göra i ordning en fungerande dator med tillhörande skrivare innan jag börjar kontakta dubbningsstudios, regissörer, skådespelare m.fl.

För var ska du lagra och redigera alla dessa kompletta röstlistor som du tänker sammanställa, om inte i datorn? Om du inte kan lita på datorn för att den förstör dina dokument, då står du dig slätt.

En skrivare är nästan lika oumbärlig som själva datorn. Du kanske vill skriva ut ett koncept att ha med dig i tv-soffan där du kan göra anteckningar medan du tittar på en film eller tv-serie. Eller så kan det vara praktiskt att skriva ut de färdiga listorna och spara i en pärm.

11
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: 17 september 2021 kl. 18:59:27 »
Jag har dock ingen skrivare hemma och misstänker att de är ganska dyra...

Dessutom har jag inte heller möjlighet att skriva några dokument på min hemdator utan det fungerar bara på min jobbdator...

Jag skrev ju i inlägget som du kommenterade att det finns skrivare från c:a 500 kronor. Även den billigaste skrivaren på marknaden bör duga bra för att skriva ut brev, men kan även göra mycket mer.

Jag vet inte varför du tror att du inte kan skriva några dokument i din dator. För att skriva brev behöver du inget avancerat ordbehandlingsprogram. Det räcker med de verktyg som alltid finns inbyggda i operativsystemet. I Windows ingår WordPad och i MacOS ingår Textredigerare.

12
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: 17 september 2021 kl. 16:21:19 »
Under förutsättning att man har skrivare, ja - annars blir det ju lite svårare... Men jag hoppas och tror att de flesta i dagens läge har någon form av skrivare.

Jag tror att de flesta som har dator, mobiltelefon och/eller surfplatta någon gång då och då har behov av att skriva ut saker på papper. Har man ingen skrivare bör priserna knappast avskräcka. Man får en skrivare från c:a 500 kronor, och redan de allra billigaste är ofta multifunktionsmaskiner som även kan scanna och kopiera.

Dock ska man observera att billiga skrivare kan vara dyra i drift. En uppsättning färgpatroner kan kosta lika mycket som skrivaren. Men om man väljer en billig skrivare är man förmodligen ingen storförbrukare av utskrifter, så då kan det som man får med skrivaren räcka länge.

13
Om Dubbningshemsidan / SV: Intervjuer på Dubbningshemsidan
« skrivet: 17 september 2021 kl. 13:37:56 »
Vet inte om det här kan vara till någon hjälp?

https://www.evaer.com/faq/index.php?action=artikel&cat=4&id=79&artlang=en

14
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: 17 september 2021 kl. 12:46:58 »
Fast jag skriver oftast med bläck och det går inte att ta bort, när man skriver SMS så kan man kolla igenom vad man skriver och sedan ta bort det om man av en eller annan anledning inte tycker det passar in i diskussionen...

Det är inget som säger att du måste skriva för hand bara för att brevet ska skickas fysiskt med posten. Skriv på datorn och redigera så mycket du vill. När du är nöjd skriver du ut brevet på papper, lägger i ett kuvert och skickar med posten.

15
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: 17 september 2021 kl. 11:59:49 »
Då blir det ju mer skrivanden i brev och tar längre tid, man bör inte skriva alltför många brev, att skriva SMS är bättre för miljön, man bör inte skriva alltför många pappren, många använder sig av datorer och mobiler och surfplattor för att slippa jobba... (det blir säkerligen solklart bökigare och stökigare att posta brev till varandra hela tiden varenda gång man ska prata med varandra)

Man ska naturligtvis inte bortse från miljöaspekter, men samtidigt är brev med posten ett väldigt bra sätt att kontakta personer man inte känner sen tidigare. SMS och e-post försvinner lätt i allt bruset. Då menar jag inte att SMS eller e-post inte når sina mottagare, utan att mottagaren oftast får så många att han eller hon "inte ser skogen för alla träd". Det som inte blir besvarat omedelbart blir bortglömt och försvinner ner i "det stora svarta hålet".

Ett fysiskt brev är däremot synligare och svårare att bortse från, samtidigt som det inte stör på samma sätt som de envisa plingandena när det kommer in SMS eller e-post.

Dessutom är antalet brev som skickas i Sverige på ständigt nedåtgående. Där jag bor har Postnord gått över till att bara dela ut post varannan dag. Om vi ska ha en postservice värd namnet i Sverige måste det skrivas fler brev, inte färre.

Har du några bättre förslag på hur jag enklast kan få kompletta dubbningar av så många filmer och serier utan att behöva stressa dem?

Kanske ska du själv stressa ner en smula och inte vara så besatt av att alla listor måste vara kompletta?

Sidor: [1] 2 3 ... 164