Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - TonyTonka

#21
Vad tror ni, kommer Disney en dag att köpa Warner Bros? De har ju redan köpt Fox, Marvel, m.m.
#22
Om Dubbningshemsidan / Dolda användare
28 mars 2023 kl. 01:12:00
Vad är egentligen syftet med att vara dold användare på online-listan? Jag vet att det betyder att man inte syns där, men jag förstår inte riktigt vad det spelar för roll om man syns där eller inte.  ???
#23
Vilken filmatisering av Roald Dahls bok tycker ni bäst om? Själv väljer jag 1971 års version då 2005 års version är för kall och mörk. Dessutom har Kalle knappt någon personlighet*, och jag tycker att Wonka är väldigt osympatisk i den versionen. ^^

*Ja, jag vet att Kalle knappt har någon personlighet i boken heller och att 2005 års film följer boken mer, men ändå...
#24
Ja, vem tycker ni är bäst som Barney Granit? För att alla ska kunna bilda en uppfattning har jag fixat röstprover på alla Barneys röster. Denna gången har jag dock experimenterat med att lägga ljudfilerna på en extern sida.

Dick Eriksson: 
https://ia902609.us.archive.org/32/items/barney-dick-eriksson/Barney%20-%20Dick%20Eriksson.mp3
Johan Hedenberg: 
https://ia902609.us.archive.org/32/items/barney-dick-eriksson/Barney%20-%20Johan%20Hedenberg.mp3
Mikael Roupé: 
https://ia902609.us.archive.org/32/items/barney-dick-eriksson/Barney%20-%20Mikael%20Roup%C3%A9.mp3
Staffan Hallerstam: 
https://ia902609.us.archive.org/32/items/barney-dick-eriksson/Barney%20-%20Staffan%20Hallerstam.mp3
Stig Engström: 
https://ia902609.us.archive.org/32/items/barney-dick-eriksson/Barney%20-%20Stig%20Engstr%C3%B6m.mp3
Sture Ström: 
https://ia902609.us.archive.org/32/items/barney-dick-eriksson/Barney%20-%20Sture%20Str%C3%B6m.mp3

Glöm inte att ge omdömmen och/eller motiveringar, tråden blir mycket roligare då och det blir mer likt min insperationskälla (vilket är Voice Compare-sidorna på Behind the Voice Actors)

Mina omdömmen:

Dick Eriksson - Bra, låter rätt så lik originalrösten, bibehåller röstkaraktären fint.
Mikael Roupé - Antagligen den rösten som låter närmast originalrösten, i alla fall i dubbningen av serien. Klippet som finns här ovan är dock från en senare Sun Studio Flinta-dubbning, så den låter inte exakt som dubbningen av serien. Är uppvuxen med både denna och Dick Eriksson då Cartoon Network körde båda dubbningarna i min barndom.
Staffan Hallerstam - Fullt godkänd, finns kanske inte så mycket Barney i rösten men den är definitivt en bättre casting än vad Stig Engström som Shaggy var.  ::) 
Johan Hedenberg - Jag blev överraskad av denna, låter rätt så lik originalrösten* och bibehåller röstkaraktären också. Han passar mycket bättre som Barney än vad han passar som Daffy. Hedenberg skulle dock ha behövt sänka röstläget något.
Sture Ström - Inte den bästa Barney-rösten, men klart den bästa av insatserna på det kassettbandet. Av dömma av röstkaraktären misstänker jag att kassettbandet antingen är en dubbning eller att Sture Ström ändå hört Mel Blancs Barney innan. Godkänd rolltolkning, men inte mer än så. Klart bättre dock än Gunnar Ernblads Fred Flinta, som inte är så värst lyckad. :(
Stig Engström - Troligen den svagaste Barney-rösten, finns ingenting där som får mig att tänka Barney, faktum är att jag inte skulle hört att det var Barney om jag inte hört honom säga Fred.

Min topplista ser alltså ut så här:

1. Dick Eriksson
2. Mikael Roupé
3. Johan Hedenberg
4. Staffan Hallerstam
5. Sture Ström
6. Stig Engström


*Har mig veterligen inte sett originalversionen av Familjen Flinta i Viva Rock Vegas, så jag dömmer egentligen alla Barney-röster efter Mel Blanc.
#25
Dubbningar och röster / Cecilia Hjalmarsson
25 mars 2023 kl. 21:06:21
Någon som har en ljudfil med Cecilia Hjalmarsson? Håller på med röstidentifiering och behöver höra hennes röst som referens. Tack på förhand. :)
#26
Familjen Flinta eller Jetsons, vad tycker ni? Motivera gärna!

Själv är det ett svårt val för mig, men min röst faller nog till slut på Familjen Flinta då den är marginellt mer nostalgisk för mig än Jetsons. Kommer ihåg att när Familjen Flinta gick på Cartoon Network när jag var liten var den serien den sista jag hann se innan jag var tvungen att gå och lägga mig, medan Jetsons började efter familjen Flinta, vilket innebär att jag såg Flinta mer än Jetsons. ^^
#27
Såg Huckleberry Hound - Västerns tuffaste jycke (eller The Good, the Bad and Huckleberry Hound som den heter på engelska) och jag undrar varför de klippt bort typ halva filmen? Enligt Wikipedia är filmen 95 minuter lång, medan den på VHS knappt ens når en timme i speltid. Bortklippet är inte heller särskilt snyggt, det är visserligen inte dålig rent tekniskt, men den klipper från att Daltonbröderna skickat Huckleberry upp i luften med en raket till en epilog som utspelar sig efter att filmen tagit slut där man får reda på vad som hände med karaktärerna efter filmen, vilket gör den totalt obegriplig, varför har de förstört filmen på detta sättet?  :-\
#28
Dubbningar och röster / Bob i flaskan
15 mars 2023 kl. 10:15:15
Satt och tänkte på en av mina barndomsfavoriter Bob i Flaskan, och sökte upp introt på youtube, men jag kan inte höra vad som sjungs på ett ställe, texten jag listat ut går:

När allting känns trist och grått
Vill man gärna önska nåt
Pulver, peppar, blommor och ??
Nys om du kan så kommer han fram

Bob, Bob i sin flaska, han är bra
Bob, Bob i sin flaska ger dig allt vad du vill ha.

Solen skiner på näsan din
Kittlas det då så andas in
Ta ett tips från en som vet
Du nyser, önskar och allt du får!

Bob, Bob i sin flaska, han är bra
Bob, Bob i sin flaska ger dig allt vad du vill ha.

Men vad är det för ord som sångaren sjunger där jag markerat med ett frågetecken? Och vem sjunger?


https://www.youtube.com/watch?v=qFOaTaCwKyI
#29
Filmer och TV-serier / Austin Majors (1995 - 2023)
21 februari 2023 kl. 00:25:51
För ett tag sedan gick tidigare barnskådespelaren Austin Majors bort, endast 27 år gammal. Han gjorde en del röstjobb, bland annat Jim Hawkins som barn i Skattkammarplaneten, och han medverkade även i Myrmobbaren. Vila i frid. :'(

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/76R4x4/austin-majors-fran-nypd-blue-ar-dod-blev-27-ar
#30
Off-topic / Hur låter era röster?
14 januari 2023 kl. 01:24:36
Det finns ju en tråd där vi postat bilder på hur vi ser ut, men eftersom att det här är Dubbningshemsidan som ju handlar mycket om röster, så måste jag ju fråga er, hur låter era röster? :D

Min röst kan ni höra på min youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UC-jADK1BAxMzMPsjBju96eg
#31
När jag kollade på Kalle Anka tidigare idag funderade jag lite på mössens röster i omdubbningen av Askungen, enligt  Dubbningshemsidan är det Ove Lind och hans kör som sjunger som mössen, men är det verkligen det, för jag tycker att råttrösterna låter rätt så feminina även om det inte är lätt att avgöra med tanke på pitchen. Är det någon som vet medlemmarna i Ove Linds kör och om det fanns kvinnor i den kören?  ???
#32
Jag var osäker på om jag skulle lägga ämnet här eller i Filmer och TV-serier, men jag valde att lägga tråden här då det ändå handlar lite om dubbning.

I både Pippi Långstrump (både tv-serien och filmerna) och Emil i Lönneberga är det ju tyska skådespelare med som senare har blivit dubbade, i Pippi Långstrump dubbar till exempel Gösta Prüzelius och Hans Lindgren bovarna, och i Emil i Lönneberga dubbas bland annat Krösa-Maja och doktorn, och min fråga är om någon vet om dubbningsrösterna valdes ut för att efterlikna de tyska originalskådespelarnas röster eller om de bara tog med röster de trodde skulle passa?
#33
Dubbningar och röster / Pocahontas - Vind
11 december 2022 kl. 00:33:38
Det var visserligen ett par år sedan jag såg Pocahontas nu, men vad är "Vind", som enligt dubbningshemsidan spelas av Nina Alfredsson för karaktär?  ???
#34
Dubbningar och röster / Sångröster
11 december 2022 kl. 00:01:00
Förlåt om det redan finns ett ämne om detta, i såfall kan det slås ihop med det redan existerande ämnet, gjorde en snabb sökning, men jag kan givetvis ha missat något i hastigheten.

Det jag undrar är, beror alltid olika röster vid dialog och sång (te.x Unga Herkules, Angel, Lady, Lufsen, Prinsen i Törnrosa, Malin i Lady & Lufsen, Dvärgarna i Snövit, Benjamin Syrsa i Pinocchio, Max i Musses Jul i Ankeborg, Prins Erik i Lilla Sjöjungfrun 2, Baloo, Lille John, Mowgli,etc) på att sångaren inte klarar av att sjunga sången (alternativt inte kan sjunga alls) eller finns det andra anledningar till att en röst kan bytas ut vid sång? ^^
#35
Någon mer än jag som kommer ihåg Sikta mot stjärnorna? Det var ett tv-program som sändes 1994-2002, och programmet var en tävling där folk fick imitera olika kända artister. Själv hade vi en av skivorna från programmet här hemma, och jag har svaga minnen från år 2002 när någon imiterade Ola Salo och sjöng "It takes a fool to remain sane". xD
#36
Off-topic / Vad är det här för melodi?
16 oktober 2022 kl. 20:15:32
När jag var liten (runt 2005-2007)  fanns en besynnerlig radiostation som jag fick in som spelade samma melodi om och om igen, dygnet runt*.

Jag har ingen inspelning av den riktiga radion, men runt 2013 spelade jag själv melodin på mitt piano och la upp det på youtube (på en kanal som nu för övrigt är stendöd), men jag undrar om någon känner igen melodin, eller vet vad det kan ha varit för station som spelade?


https://www.youtube.com/watch?v=uYG_P1ReaGc

*Då jag inte var vaken dygnet runt då så är jag naturligtvis inte 100% säker på om den verkligen spelades dygnet runt, men den spelades varje gång jag råkade zappa på radion.
#37
Dubbningar och röster / Matilda (1996)
6 oktober 2022 kl. 16:55:31
Någon som vet om denna filmen finns på vhs eller dvd med dubbning? Hade gärna velat se den. ^^
#38
Någon som vet om skådespelarna i 1980-talsdubbningarna med Smurfarna (de innan Lasse Svenssons dubbningar, med bla Börje Ahlstedt som Gammelsmurfen och Lena Nyman som Smurfan) är vanliga röster, eller om de pitchat upp dem som de gjorde med Lasse Svenssons dubbningar?
#39
När jag gjorde röstprover åt Disneyfantasten igår upptäckte jag flera röster i bonusmaterialet på vissa Disneyfilmer som jag inte kunde identifiera, de är:

Chip (Skönheten och Odjuret, 2002 års dvd-utgåva)
Chip (Skönheten och Odjuret, 2010 års dvd-utgåva)
Elefanterna (Dumbo, 2001 års dvd-utgåva)
Pinocchio (Pinocchio, 2003 års dvd-utgåva)
Spegeln (2009 års dvd-utgåva av Snövit)
Stampe (2005 års dvd-utgåva av Bambi)
Stormamma och Bombom (Micke & Molle, 2002 års dvd-utgåva)

Någon som kan hjälpa till att identifiera dessa? 
#40
På bägge 2-discutgåvorna av Mary Poppins finns en kortfilm med Julie Andrews, och jag undrar vilka rösterna är. Det enda jag har kommit fram till är att Kungen spelas av Claes Ljungmark och att flickan spelas av Norea Sjöquist. Jag tror att Julie Andrews, Drottningen och Katten kan ha samma röst, och jag tycker att ministerns röst låter lite som Dan Bratt. Jag har bifogat röstprover på de karaktärerna vars röster jag inte är helt säker på, någon som känner igen dem?  ???

Jag tycker dessutom att Julie Andrews röst är väldigt bekant, men jag kan verkligen inte placera den. :(