Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Hampus.J

#16
Moldavien mycket riktigt tvåa bland tittarna. Dock rejält efter Ukraina som fick in 439 poäng av 468 möjliga. Nästan 12 poängare av alla länder.

Intressant från semifinalerna att Cornelia var överlägsen i semi 2 och hade totalt fler poäng än Ukraina fick i semi 1.
#17
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
15 maj 2022 kl. 01:59:07
Du tänker inte på Ducktales som sändes flitig av SVT 2004? Darkwing Duck sändes defintivt inte av SVT vid den tiden, följde barnprogrammen rätt slaviskt då så det hade jag kommit ihåg isf. Finns inte heller någon uppgift om sändningar i SMDB. Hade inte heller Disney Channel själv vid den tiden även fast man ibland såg hos kompisar b.la. Men att Darkwing sändes där vet jag tack vare en tv-tablå som jag klippte ut vid den tiden och sparade länge. Där sändes DD tidigt på morgonen och det var ganska ofta man kollade tillbaka på den tablån och önskade att man hade tillgång till Disney Channel...  ;D(Sorry för lite OT).
#18
Citat från: TonyTonkaDu hade rätt, schweiz fick inga poäng av tittarna.

Vad tyckte ni om resultatet? Personligen är jag nöjd. :)

Jodå, blev ungefär som man tänkte sig på förhand. Sympatiröster till Ukraina, stabilt stöd för de spanska damerna och UK högt upp med en väldigt kompetent låt för en gång skull. Lite roligt att Moldavien fick näst flest tittarröster (om jag uppfattade det hela korrekt). Schweiz var mest en spontan känsla jag fick efter att ha lyssnat på alla låtar, för många ballader som snor röster av varandra och ostarnas stack ut minst.
#19
Lite väl många sega låtar i mitten. Topp-3 får nog bli Spanien, Nederländerna, Rumänien. Hedersomnämnande till Serbien och Moldavien. Schweiz årets givna nollpoängare.
#20
Tycker att Österrike och Danmark borde gått vidare istället för Armenien och Schweiz. Annars rätt nöjd med utfallet och helt ok startfält.

#21
Off-topic / SV: AntiBumbibjörnarna-tråden
8 april 2022 kl. 00:51:40
Bumbibjörnarna tillhör väl inte mina absoluta favoriter men funkar ganska bra som lättsam underhållning. Finns bättre serier men också betydligt sämre. Legendarisk introsång dock.

Numera kan man dock inte kolla utan att bli lite konfunderad av hur alla dessa Bumbibjörnar hör ihop. Verkar vara en rätt udda och lätt dysfunktionell familj.

#22
Hos Musse avsnitt finns alltså upplagda på YT. Trevligt, det måste kikas på. Tycker det är synd att inte den serien repriserats oftare genom åren.
#23
Off-topic / SV: God jul!
24 december 2021 kl. 01:39:17
God jul kära forumiter!
#24
Off-topic / SV: Faxlåda
18 november 2021 kl. 01:05:05
Har för mig att sjukvården använder fax fortfarande ur säkerhetssynpunkt eller något i den stilen. Kan minnas fel dock, (och kanske har det ändrats nyligen).
#25
Citat från: Elios skrivet 15 oktober 2021 kl. 15:21:58
Vad menas med Nafsk?

NAFS(k)=Nationella Ankistförbundet i Sverige (kvack). (Uttalas naffs-kåå).
Citat
Så det handlar inte om att nafsa då alltså!?^^

Nej. Det handlar om att kvacka!:-)

#26
Off-topic / SV: Tablettasken Palle Kuling
6 oktober 2021 kl. 19:46:12
Ingen här som var med i Palle Kulingklubben när det begav sig? Synd att inte den finns längre ::)
#27
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 september 2021 kl. 11:48:24
Nej, tyvärr inte. Att installera Firefox på mobilen hade fungerat för att fortsätta komma åt sajten, men såvitt jag kan läsa mig till verkar Android-versionen av Firefox kräva Android 5.0. :(

Men hur klarar du dig egentligen med Android 2.2.1...? Den mobilen måste ju vara minst 10 år gammal, med tanke på att Android 2.2.1 släpptes i september 2010 (version 2.3.6, som kommer fortsätta fungera, släpptes i september 2011). Använder du aldrig BankID, Swish eller någon av de uppsjö av appar som är beroende av nyare Android-versioner...?

Vad är det egentligen för mobil, av ren nyfikenhets skull?


Samsung Galaxy Mini. Den är 10 år gammal nu i september.

BankID har jag på datorn. Swish har jag aldrig haft, klarar mig bra med kort & kontant.
#29
Har Android-version 2.2.1 på min mobil så gissar att det inte kommer fungera längre då..

Spelar dock ingen större roll då jag mest besöker sidan via datorn.
#30
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
17 september 2021 kl. 12:09:48
Jag rekommenderar också att skicka brev och bifoga ett frankerat svarskuvert. Har funkat för mig tidigare.

CitatDå blir det ju mer skrivanden i brev och tar längre tid,

Men om du nu verkligen vill komma i kontakt med personerna i fråga kanske det kan vara värt att lägga ner lite extra tid? Tar inte heller så värst mkt längre tid än att skiva ett e-brev eller dyl.

Citatman bör inte skriva alltför många brev, att skriva SMS är bättre för miljön,

Knappast någon signifikant negativ påverkan på miljön. Går inte att med självklarhet säga att "SMS är bättre för miljön".

Citatman bör inte skriva alltför många pappren, många använder sig av datorer och mobiler och surfplattor för att slippa jobba... (det blir säkerligen solklart bökigare och stökigare att posta brev till varandra hela tiden varenda gång man ska prata med varandra)

Är ingen som påstått att man ska skriva brev till varandra hela tiden men vid enstaka tillfällen kan det fortfarande vara lämpligt trots att vi lever i den digitala tidsåldern. Av samma anledningar som Anders M Olsson tror jag att det är större chans att du får svar på det här sättet (även utifrån egen erfarenhet).