Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#1
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 12:41:30Det är inga nyheter egentligen man har vetat om det länge men det är först nu det uppmärksammas på riktigt i och med alla som har kommit ut och berättat. De som har talat ute tidigare har man ju inte tagit på allvar men sen Jennette McCurdy släppte sin självbiografi har det blivit allt mera uppmärksammat.
Det förklarar den delen, men har inte det varit tidigare skådespelare, innan Drake bell som har sagt likadant? Inte bara det men allt det här kom fram efter Bell var i dokumentären och när han berättade sin del i Drake & Josh osv. Helt sjukt att det här hände och att det ignorerades hittills.
#2
Citat från: Will Siv skrivet Idag kl. 12:31:56Inte för att tala emot dokumentären, men.....

För en stor del av internet är det här inte en "nyhet"

Det är nyheter för att det finns vissa som inte viste nånting innan allt det här kom ut när det gäller Drake Bell och dom andra osv.
#3
Citat från: Will Siv skrivet Idag kl. 12:24:35Det beror nog inte på det.

Det är väl så man kan göra när man är en stor musik-stjärna
Vem av dom? Jämfört med skådespelarna från Nickelodeon så är det bara Drake Bell som är en stjärna inom musik, kanske inte som dom från Disney men det borde finnas andra från Nickelodeon som är också inom musikbranschen jämfört med Disney.
#4
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 12:00:34Absolut intressant, men var kan man egentligen se dokumentären? Jag har bara sett att media har återrapporterat om den. men hittar inte själv åt den på någon streamingtjänst eller kanal... :(
Vet ej men Daniel, skulle säga att det här en en stor tragedi som aldrig borde ha hänt från början.... Alla dom serierna från Nickelodeon måsta ha nånting skumt på gång bakom scenerna, och hela situationen med Drake Bell är helt sjukt. Det den där mannen och dom andra som drabbades borde aldrig ha hänt, hur tänkte Nickelodeon med det här? Alltså dom borde ha haft mycket strängare regler och följt allting från boken och gjort allt dom kunde för att säkra skådespelarna, alla av dom.
#5
Citat från: Will Siv skrivet Idag kl. 11:58:43Man kan ju inte vara helt säker......

men jag vågar anta att det inte var så illa oss Disney p.g.a deras striktare regler och att en "renare bild", annars hade ju flera (som Miley Cyrus, Selena Gomez och Demi Lovato) talat ut.
Är inte deras beteende ett svar? vissa av skådespelarna har varit ute och cyklat eller? Man vet aldrig men det är bara nånting som syns genom deras beteende.
#6
Citat från: Will Siv skrivet Idag kl. 11:37:44Finns ju också Jeanette McCurdys memoar.
Förutom McCurleys memoar så är det också andra skådespelare från äldre Nickelodeon serier som är med i avsnitten, Drake Bell är med i det nya avsnittet och det är helt sinnessjukt att det här hände dom. Frågan är dock om Nickelodeon är en kanal som har haft allt det här hur är det då med konkurrensen? Disney och Cartoon Network osv.
#7
Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV är en dokumentär om hur barnskådespelare behandlades hos Nickelodeon och det som tas upp i serien är väldigt mörkt, sorligt, tragiskt och det är helt sinnessjukt att det hände bakom scenerna  i serier som visades i slutet av 90 talet och början av 2000 talet, All That, The Amanda Show, Drake & Josh, Icarly och andra onämnda serier. Vissa namn är Amanda Brynes, Drake Bell osv. [color=var(--bodytext)]Det är flera avsnitt som produceras och frågan är varför ingenting gjordes för att förbättra situationen för dom barn och tonåringar som arbetade under den tiden då?[/color]



Var osäker om det här borde bli upptagen här när ämnet är så mörk och det är fortfarande sinnessjukt att det här har hänt. Det är ett ganska mörkt ämne och det är fortfarande nya avsnitt som under produktion.
#8
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 08:56:23Jag vet inte. Det var för länge sedan jag såg Drake & Josh för att kunna bedöma om det är så att vissa avsnitt har något innehåll som anses olämpligt; eller om det rentav kan tänkas finnas rättighetsproblem med vissa avsnitt.

När det gäller DVD-utgåvorna är det väl inte helt otroligt att de bara inte trott att efterfrågan varit högre (även om flera andra Nickelodeon-serier från samma tidsperiod har släppts på DVD i sin helhet), även om det också skulle kunna tyda på något slags rättighetsproblem - men att några få avsnitt saknas på streamingtjänster i USA är väl ett ganska tydligt tecken på att det förmodligen är något särskilt med de avsnitten som valts bort (gissningsvis olämpligt eller föråldrat innehåll).
(och i Europa hittar jag inget som tyder på att serien finns tillgänglig på laglig väg överhuvudtaget)
Vad kan då vara orsaken till det då serien är tillgänglig på streamingtjänster men avsnitt saknas? Avsnitt 1 och avsnitt 2 saknas ifrån streamingtjänsterna, inklusive ett par andra avsnitt där dom har rättigheter att visa det på linjal tv men inte på streamingtjänster? Vad är skillnaden mellan det?
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 01:33:32Ja, visst är DVD-utgåvor bättre - men då måste man alltså nöja sig med 30 av de 56 avsnitten, då resten inte har släppts på DVD. :(

Så vill man se på fler avsnitt än så blir det som sagt besvärligt, då man måste ta till digitala tjänster i USA som inte direkt finns i Sverige...

Sen verkar även dessa inte 100% kompletta, så jag vet faktiskt inte om alla 56 avsnitten någonsin har tillgängliggjorts via vare sig DVD, digitala köp eller streaming någonstans i världen...?
Frågan är varför serien inte är komplett då poängen med streamingtjänster var att göra allting tillgänglig för konsumenterna. Om  situationen är så här när det gäller att delar av serier inte har alla avsnitt och som har borttagna scener, censurering, ändring på musik i bakgrunden vad är då poängen med streamingtjänster när dom annonserade att det skulle göra allting tillgängligt helt och hållet och vara en förbättring jämfört med linjal tv kanaler... Disney+ är ett exempel, dom har inte gjort allting dom har tillgängliga och Apple TV har dubbat om Snobben med en sämre dubbning. Förstår inte varför allt det här händer, särskild med rättighetsproblem när det gäller dubbing eller musik i scener, inte bara det utan skämt och scener kan bli bortrensade från streamingtjänsterna, samma sak med serier och filmer. Det är bara ett stort kolossalt skämt att det här är är vad streamingtjänsterna gör, inte bara det utan dom lägger till reklam och dom fortsätter att höja priserna. Vad är det för nytta med det? Konsumenterna har inte möjlighet att välja längre och om företaget går i konkurs eller avtalet blir borttaget om dom avtal med ett mediabolag så kan digitala köp bli borttagna.
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 mars 2024 kl. 11:04:56Tyvärr verkar Drake & Josh inte ha släppts i sin helhet fysiskt någonstans i världen - det som finns (eller rättare sagt har funnits) är två "Best Of"-volymer, som släppts i USA och som innehåller 15 avsnitt vardera:

https://www.amazon.com/Drake-Josh-Best-Seasons-Bell/dp/B001EO5JSE/
https://www.amazon.com/Drake-Josh-Best-Seasons-Bell/dp/B001EHDSNY/

Så totalt alltså 30 av de 56 avsnitten, så lite drygt halva serien. Båda dessa är utgångna numera, men går nog att få tag i utan alltför mycket detektivarbete.

Med tanke på att DVD-utgåvorna släpptes 2006, och serien knappast har blivit mer populär de senaste åren, så har jag svårt att tro att det kommer att släppas fler DVD-utgåvor av serien. :(

De flesta (men inte alla) avsnitt finns på Paramount+ i USA, men eftersom den tjänsten inte längre finns i Sverige är det ju inte så lätt att få tag i den då det inte bara räcker med VPN. Det går säkert på något sätt, men lätt blir det knappast...
(På iTunes finns visserligen att köpa vad de kallar för "hela serien", men det innebär i praktiken samma 30 avsnitt som släpptes på DVD)
DVD utgåvorna är bättre än digital köp då man äger dom avsnitten och dom kan inte ändras eller bli borttagen som digital köp om företaget går i konkurs eller avtal om att ha tillgång till avsnitten av tjänsten inte längre är giltig, om mediaföretaget avslutar avtalet, inte bara det utan om företaget blir uppköpt av ett större bolag som vill ha allting på sin egen streamingtjänst.
#11
Off-topic / SV: Gnälltråden
25 mars 2024 kl. 11:01:35
Är irriterad på att mediaföretagen inte ger ut flera av deras serier på fysisk media, Nickelodeon har knappt gett ut nånting när det gäller deras serier på DVD när det gäller Sverige eller Norden, Vad finns det för DVD utgåvor när det gäller Nickelodeon och deras serier. Disney, Cartoon Network och är i samma situation, dom ger inte ut nånting i sin helhet, frågan är varför?
#12
Är det nån som minns serien Drake & Josh, den handlade om 2 styvbrödrar där deras enskilda föräldrar gifte sig med varandra och dom växte upp i serien under deras tonårsperiod av livet, frågar om nån har koll på hur det ser ut med serien när det gäller DVD utgåvor? Har hela serien blivit utgiven i sin helhet eller saknas det avsnitt från fysisk media och vad som händer när det gäller DVD utgåvor av serien och om Nickelodeon kommer ge ut fler avsnitt på DVD? Hur ser det ut med framtida utgåvor av serien när det gäller fysisk media? Frågar bara för att på streamingtjänster så kan vad som helt ändras, rättigheter till musik, dubbning, censurerade scener från serien, mycket kan ändras från serien osv. 
#13
Citat från: Anders M Olsson skrivet  3 mars 2024 kl. 17:05:21Jag har en känsla av att det är ganska mycket som nu försvinner från abonnemangstjänsterna och i stället blir digitala hyr- och köpfilmer...

Varför ska man då abonnera på en massa streamingtjänster om det man helst vill se ändå måste betalas separat?
Inte bara försvinner från abonnemangstjänsterna utan dom blir också censurerad med ljud eller har bortklippta scener, dom kan ändra på allting, ett exempel är ju luftens Hjältar där 2 avsnitt saknas ifrån listan där dom inte ens är tillgängliga på Disney+, utan dom har gått upp i rök. Fysisk media är väldigt viktigt för att inte bara bevara serier och filmer och allt annat, utan att ha det i sin personliga samling så att man kan kolla på det man vill när man vill. Det här är den största nackdelen när det gäller digital media och att man vet aldrig hur det kommer se ut senare.
#14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 mars 2024 kl. 10:38:32Vilka serier syftar du på? De Nickelodeon-serier jag kollat på har haft svensk dubbning, men jag har av förståeliga skäl inte provat spela upp varenda avsnitt av varenda serie som finns...
Serierna som var populära i början och när Nickelodeon visades i Sverige då, Drake & Josh, All That, dom serierna som visades på Nickelodeon i repris.
#15
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 30 december 2023 kl. 01:39:06Det blev ännu värre, halloweenspecialens svenska ljudspår är inte ens svenska och det norska ljudet spåret är också det polska.
På tal om det vad händer med dom andra serierna? från den perioden? har dom svensk dubbning?