Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Elios

#6406
Off-topic / SV: Verktyg och Musikinstrument
23 april 2019 kl. 17:31:17
Kanske var det för man kan spela på verktyg också.  8)

Vad gäller begreppet mätare tror jag han menar tumstock eller kanske ett måttband.
Men kan också vara vattenpass.

När det kommer till musiken så spelade jag cello när jag var liten men det var under kanske 2-3 år. Inget vidare roligt faktiskt.
Provade piano en liten kort varsel men inget jag var vidare passande på.  ???

#6407
Oj där var ni snabbare än mig men som Disneyfantasten skrev samma sak.
Jag hoppas gärna hon med dyker upp i framtida dubbningssammanhang.  ::)
#6408
Citat från: gstone skrivet 22 april 2019 kl. 17:53:23
Vilken var Sarah Dawn Finers senast dubb roll ?

Som jag utgår ifrån creditslistorna på dubbningshemsidan så tror jag att det var den Tingeling - Legenden om Önskedjuret från slutet på 2014. Ser att både den och Piratfen är släppta samma år. Ganska ovanligt för uppföljare. Dem ända som jag kan komma på och har sätt gjort det är både Matrix-Reloaded och Matrix Revoloution år 2003.  :P
#6409
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 22 april 2019 kl. 17:03:14
Ja han var också bra. Var träffade du honom förresten :o

Ja det var fan kul. Älskar honom. Dock har jag inte sätt så mycket film med honom sedan dess. Bör kolla in mer vad han har gjort.  ;D
Träffade honom på sci-fi mässan i Malmö 2016 och han blev väldigt imponerande att jag kom ihåg hans roller i den The Game Of Their Lives där han hade en liten roll men också i den The Medallion med Jackie Chan.
Han bara: ''Oh YES, that movie. Funny, with Jackie Chan.  ;D

Citat från: gstone skrivet 22 april 2019 kl. 17:48:54
Han gör rösten till Aladdins pappa i Aladdin och rövarna koungen också.

Ja just det. Verkligen kul att och jag borde verkligen se den på engelska för jag gillar ju honom. Såg till en början att han var med där men visste inte att han gjorde pappan så när jag fick se det på creditslistan blev jag helt nostalgisk och harmonisk.  ::) :P
#6410
Asterix & Obelix:

Man såg den senaste filmen Asterix-Den Magiska Drycken så sent som igår eftermiddag och måste säga att den var myckte bättre än de andra Asterix filmerna på senare tid. Älskar hur dom spelade You Spin Me Round. (Like A Record)
Vad gäller de riktiga så dem är underhållande och förhållandevis mycket intressanta och bra men ibland lite för utdragna och jag tycker inte alltid dem bjuder på något direkt dramatiskt utan bara mest rolig komedi. Men det var en skitrolig cameo som förra skallande fotbollspelaren Zinedine Zidane gör i den på Olympiaden.
Synonym med dem tecknade filmerna/tidningarna om hur dem ser ut som tecknade är svaret lätt.  ::)

Den jag gillar: Tecknade.

Yogi Björn:

Under all kritik var filmen med den riktiga Yogi Björn. När jag såg att det skulle komma en spelfilm med honom kände jag bara: YES!
Men ack förgäves. Såg den inte förrän typ 4 år efter att den kommit ut och dubbningen var urusel och filmen oj detta kommer kanske låta hemskt men oj, det skiter jag faktiskt i men den filmen  är verkligen skitdålig.  8)
Har själv inte sätt så mycket av just showen men Hannah Barbera som ju även gjort Scooby-Doo och Familjen Flinta har ju länge varit bra favoriter till mig och dem har gett mig många fina minnen genom åren.  8)

Den jag gillar: Tecknade, utan tvekan!

Dragon Ballz:

Vad ska man säga om någonting man aldrig har sätt?
Ja det finns ju inget. Anledningen av att jag tog med den här är ju för att jag har sätt att det finns både en riktig och tecknad version.
Vill jättegärna både se serien men också filmen (som jag tror det är den riktiga alltså).
Så vi får se när den dagen kommer men roligt ska det iallafall bli. Är det förresten någon här som vet ifall serien har dubbats?  ;D

Den jag gillar: Verkligen tråkigt att behöva säga det men jag har inget svar på detta nu tyvärr då jag inte kollat som sagt.
Men av att bedöma av det jag ser så lägger jag ändå mig på att mangan alltså den tecknade är bäst då jag även vill minnas om det inte har svikit mig att filmen fått dålig kritik! :S
#6411
Naturligtvis så är ju inte Aladdin med i Stuart Little. Du skämtade förstår jag. Men för mig är han synonym både med Stuart Little och Aladdin. Dock tycker jag som sagt det är lite synd att han inte dubbat fler gånger då han har en väldigt exceptionell röst som man får hybris av. Kan säga att jag har alltid haft lätt att blanda ihop honom med Björn Kjellmans röst. Då jag tycker att dem låter ganska lika. Och det är inte bara det när det gäller det, utan dem fyller även år samma dag, nämligen 4 juli.  ;D

Men jag tänkte då ta och fortsätta detta:

Djungelboken:

Ja detta är ju en kul idé nu när Disney på ALLVAR har börjat göra någon typ av ''remakes'' på sina tidigare klassiker.
Den som dem helt klart började med att satsa på den här grejen blev ju då Djungelboken som regisserades av Jon Favreau som också kommer göra den nya Lejonkungen som kommer senare i år.
Själv har jag inte alltid varit jätte så fascinerad att man ska göra om sina klassiker på ett annat vis än dem som var.
Men jag tycker dock det är väldigt spännande och se det från ett ''riktigt'' perspektiv.
Iallafall så har ju Djungelboken gjorts i en massa olika versioner.
Och för att nämna alla jag kan komma på så gjordes ett en redan 1942 tror jag sen kom det en som hette Mowgli & Baloo, Djungelboken en japansk tecknad version, Mowglis Äventyr, Disney TV-Serien Lilla Djungelboken, Sommarlovmorgons egna Djungelboken (TV-Serie) (denna dock undrar jag lite bara om den inte producerats av Disney eller hur det nu ligger till ?), Mowgli Netflix, och för att inte tala om allas våran klassiker Djungelboken från 1967 och Djungelboken från 1994 respektive 2016.
Det har alltså redan gjorts, nu ska vi se här: 10 versioner (varav den uppföljare iform av Djungelboken 2), (men även säkert en version av Dingo Pictures, höhö!) av denna saga, som man verkligen kan undra på namnet borde den inte handla om en bok i en djungel som är värdefull?? Kanske?? Nej, skämt osidå men jag tycker att det nästan är lite för många versioner och ska jag vara ärlig så blir man ju ganska så trött på det till slut.
Men vad jag iallafall vet så har det gjorts fler versioner på t. ex. Oliver Twist, En Julsaga, Skattkammarön etc.
Man blir rejält trött på när sådant här görs om precis hela tiden man orkar liksom inte, iallafall jag!  :P
Däremot dem som jag skrev här tidigare jag fokuserar på är (riktig vs tecknad) Disneys Djungelboken (1967) och den som släpptes (2016) allra mest för där talar ju djuren vilket verkligen är kul för det är ju det som jag tycker gör historien mycket roligare.

Tycker att den tecknade är ju värsta klassikern.
Jag menar alla kan ju låtarna och det är liksom dom som sitter på hjärnan för alltid.  :P
När man hör dem för första gången som minns man dem för alltid.
T: OM: om man typ kanske har Alzheimer och är dement och senil så har man hört dem, det må jag lova. Man får följa liksom en bra snygg story men jag har dock inte sätt denna så många gånger faktiskt.
Jag är ju mer familjär med den på julafton som visas.
Det är en bra film och det tog verkligen lång tid innan man förstod att Shere Khan var skurken då han jag ju växte upp med Lilla Djungelboken där dem var vänner och höll ihop.
För det jag tycker är lite synd här är att man ju gärna där efter Lilla Djungelboken gärna skulle vilja veta vad var det som hände?
Varför blev Shere Khan så ond och likaså Kaa? Hur blev kung Louie en egoistisk kung? Är mest därför jag inte alltid gillat den serien då jag inte fattar varför alla hänger ihop som bästa vännerna för att senare frukta varandra för livet!? ???
Men över till filmerna så den från 2016 är för mig snyggt gjord och jag tycker man får en himla bra rysning i kroppen som är av spänning hela filmen igenom (blev dock sen en bit in i filmen när jag såg den på bio så missade typ lite i början kan man säga!  :-*)
Så ja jag vet inte men har hört att det ska komma kanske en uppföljare på denna och ja det skulle väl inte skada men då blir den ju ÄNNU mer uttjatad och besvärligt irriterande.
Likaså kan jag ha hört av en liten källa att även Mowgli som visas på Netflix nu kanske ska få en likaså.
Jag har dock inte sätt den ännu men där kan dem väl omöjligt sjunga Var nöjd med allt som livet ger och alla de klassiska sångerna där va?
Men jag tycker ju det är snyggare med 2016 års version men jag föredrar alltid den tecknade.

Den jag gillar: Tecknade.

EDIT: Jag vet att djuren talar även i Mowglis Äventyr fast där rör dem ju inte direkt på läpparna men jag tog inte och jämförde den med dem andra här för jag tycker inte den hör till historien lika mycket som Disneys gör och även i nya Mowgli talar dem men det är väl Warner Bros som gjort dem och ville bara hålla mig till Disney här. ;)
Vill ni andra jämföra andra Djungelboken versioner med varandra som är både tecknade och riktiga så är det helt okej för mig.
Men alla har ju inte dem klassiska sångerna som vad nöjd med allt som livet ger & Jag vill ju va som du!

Skönheten och Odjuret:

Minns att denna ja det tog lång tid innan jag faktiskt såg den då den släpptes ju två eller tre år innan jag föddes och minns vi hyrde den en gång men kom bara ihåg att jag tror det var att Odjuret var fångad vid en trappa vad jag minns och tror jag var så liten och blev för rädd så vet inte om jag då vågade se klart eller hur det nu var?
Men när jag iallafall såg hela och verkligen hela filmen (då var jag 9 år, skulle fylla 10 år) från början till slut så minns jag att jag verkligen ÄLSKADE DEN!
Fast det var dock en liten hållhake att jag såg faktiskt till en början minns jag det var då den förtrollande julen och den minns jag att jag såg på lite på det tråkiga fritids jag gick på då och tyckte väl animeringen sög och skurken var inte alls så ond som en Disney skurk ska vara då han var en levande orgel spelad av Bo Maniette.
Var okej men fattade ju senare att det inte var den riktiga filmen.
Såg sedan på Hos Musse-Skurkarna där en skurk som var väldigt biffig (ja nu sa man inte det då men aja) och långt hår uppsatt och tänkte hmm, vilken film är han med i?
Så såg jag ju självklart senare att den var Gaston och han var den ''elake, påstodde pojkvännen'' till Belle som enligt min mening är det riktiga ''Odjuret'' i den här filmen. Höhö!
När vi sen då fick reda på att det skulle komma en riktig version av den med Emma Watson skulle spela Belle så känner jag ju fan vad kul men att hon känns ju för ung.
Men då får vi ju även tillägga att Belle är vid tiden på den här filmen ska jag ha hört vara 17-19 år och enligt min mening ser hon i den tecknade versionen ut att kanske var 27-30 år eller lite äldre.
Likaså med Snövit, Askungen och Törnrosa har jag ska vara väldigt unga i sina filmer.
Dock hörde jag sen att när första teasern kom någon gång 2016 tror jag, så slog den tittarrekord på Youtube med kanske nästan en miljard views.
Så när jag sen såg det avslöjades mer och mer om hur dem skulle se ut och när jag såg den på bio tyckte jag den var helt fantastisk och man fick den här härliga känslan av skönhet som bara den filmen kan ge en med dem vackra sångerna och melodierna och man vill bara se mer.
Nu har jag dock hört att det inte ska komma någon uppföljare men jag klagar inte om dem gör det.
Dem får jättegärna också göra en med typ den förtrollande julen eller kanske en helt annan historia som dem kan hitta på om den utspelar sig före eller efter grundhistorien.
Så summan av kardemumman av den här så är det ju ingen tvekan om att jag tycker faktiskt allt känns bäst som tecknat då, men jag är ändå glad över att dem försökte göra Lumiere och Clocksworth så riktiga som möjligt.  ::) Likaså dem andra tekopparna.  ::)
Däremot var odjuret under all kritik. Han hade knappt någon utstrålning som i den tecknade och jag kunde inte alls se honom som den mer skrämmande odjuret som Tommy Körberg spelade.
Bra försök till möblerna men ack till odjuret.  >:(

Den jag gillar: Tecknade.

Dumbo:

Dessa två versioner har ju enligt mig helt olika storys men handlar ju ändå om en elefant vars öron är stora och han kan flyga men blir hånad för det.
Ett väldigt populärt ämne här på forumet har jag sätt är folks olika åsikter om de olika omdubbningarna.
Nu har ju inte detta så mycket med ämnet med att göra men jag vill ändå också säga min åsikt här för jag tror inte jag har gjort det men iallafall så vad jag minns har jag bara sätt den första omdubbningen som väl var år 1972 tror jag!?
Jag kan även ha sätt 98-års dubbning men minns som sagt inte.
Minns jag har 72-års dubbning inspelad men vad jag vet så spelades inte hela in men tack vare någon här på forumet som hade lagt ut ljudet från den så kunde jag genom en fil med filmen synka ihop den till en passande film.  ;D
Det ska dock sägas att jag önskat mig länge att man även kunnat se den första dubbningen med vad var det afroamerikaner som bodde i Sverige och dubbade det eller har jag fel!? Ändå så tycker jag att då hade det varit kul att kanske under en och samma kväll eller nej det blir för störigt men en för varje dag eller varannan dag så ser man den första dubbningen sen nästa den andra och sist den tredje så kan man sen till slut jämföra vilken man tyckte mest om så har man fått tre olika inblickar på en och samma film.  ;D Drömma kan man ju.  8)
Den nya såg jag faktiskt här om dan och tyckte den var väldigt bra faktiskt.
Det är ju som sagt Tim Burton feeling över hela och jag ser ju här är det mer människor som gör en mer story en själva Disney filmen som enligt min mening inte direkt har någon större karisma då Dumbo aldrig säger något i filmen, vilket han ju aldrig gör men den känns oftast bara helt stel och man ska bara följa en stackars elefant som blir mobbad och hånad för sina öron medans i den riktiga så får vi ju en story där det faktiskt är någon som vill tjäna stålar på honom och mer good vibes om man nu säger så.  :P

Den jag gillar: Riktiga.

Aladdin:

Jag måste nog vänta här när jag har sätt den nya men den verkar verkligen vara ja jag vet inte riktigt men det ska bli skitkul att se den iallafall.  ;D Tror inte jag kommer tycka om den lika mycket som originalet men ändå gilla den.
Av att döma efter trailern så ja den känns lovande men jag tycker verkligen inte att Will Smith är den som kommer passa som Anden. Jag tycker tyvärr att han är för olik den anden jag ser med Robin Williams.
Visst är det inte lätt men han kommer vara en helt annan ande än originalet och det kommer tyvärr bara vara en godkänd insats om man nu säger så men jag hoppas naturligtvis att jag har fel.  ::)

Den jag gillar: Det återstår att se!

Lejonkungen:

När jag hörde att det skulle göras en ny live-action av även Lejonkungen så jag blev ju inte direkt förvånad men tänker ju mig att dem har redan planerat en massa andra filmer redan och ska dem även lägga till Lejonkungen så får dem ju verkligen ligga i.
Men dem ser väl det som en Hakuna Matata! Hehe! xD
Detta är ju faktiskt utan tvekan min abzoluta favorit film från Disney. Jag föddes det året då denna kom ut 1994 och jag känner bara detta är min barndom som bara beskrivs i ett enda ord!  ;D
Inget kan slå hur mycket denna film är min barndom och så kommer det att vara.
Att det nu ska göras en live-action eller som jag säger den ''riktiga'' Lejonkungen så är det kanske lite synd att jag själv inte haft en son som hade fötts detta året för då hade hen utan tvekan säkert om ytterligare 25 år skrivit här på forumet att det hade varit deras favoritfilm för att dem föddes det året. Hehe, nej men det ska bli väldigt intressant att se denna och jag har väldigt höga förväntningar på den men jag tycker det är lite synd att dem inte verkar ta med sången Var Beredd då jag alltid  sjöng den när jag var liten.
Men den abzoluta favorit låten är ju Känn En Doft Av Kärleken i original Can You Feel The Love Tonight
då den är en av mina totala Disney favorit låtar världen över. Likaså Snart är det väl jag som är Kung ja dem har väldigt många bra låtar i denna filmen.
Det verkar dock som de allra flestas favorit i filmen är Circle Of Life. Inte för att jag alls fattar varför, den är ju inte dålig men långt ifrån samma klass som de andra jag skrev.
Då det gäller trailern så känns det som att dem hade faktiskt kunnat göra Scar lite mer lik originalet då han knappt ser ond ut alls.
Har inte kunnat döma mer hur det är med Timon och Pumbaa osv, eller andra djur men det är ju utan tvekan så att dem ska se så riktiga ut som möjligt och det förstår jag.

Kul med åter James Earl Jones som Mufasa men jag är lite skeptisk dock när det gäller brodern Scar som kommer spelas av Chiwetel Elijofor då han är många år yngre (29) än vad Jeremy Irons från 94-års version, men det blir spännande att se om han kan låta lika gammal som Irons gjorde för att James Earl Jones som kommer spela Elijofors bror är ålders skillnaden på riktigt 46 år och då gäller det ju verkligen att man kan låta jämnåriga.

Den jag gillar: Jag kan på rak arm redan säga här att den nya kommer inte slå originalet från -94.
Den kommer helt klart vara fantastiskt bra och sevärd men inte en chans i samma klass som originalet.  ;D
#6412
Dubbningar och röster / Michael McShane
21 april 2019 kl. 23:22:59
Vem är denna man som gjorde den andra kackerlackan (tror jag iallafall att det var) ihop med Anders Öjebo i Ett Småkryps Liv?
Jag vet inte vad men han låter lite som att han skulle kunna vara en DJ.  :-X
#6413
Dubbningar och röster / SV: Toy Story 4
21 april 2019 kl. 23:08:24
Citat från: gstone skrivet 21 april 2019 kl. 23:01:33
Det var inte ett misstag. Tyckte det var relevant till båda trådarna.

Okej. Blev bara lite förvirrad.  ;D
#6414
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 19 april 2019 kl. 10:26:57
Vet inte vem som dubbar Margalow men det är inte Pernilla Wahlgren iallafall

Falken säger sig i tv-serien att han flydde från Monty innan han tänkte äta upp honom när han landade i papperskorgen

Falkens originalröst görs av Pat Fraley

Jaha okej. Men i filmen så spelas han av James Woods som också gjort Hades.  ::)
#6415
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 21 april 2019 kl. 21:26:22
Nu glömde jag säga min motivering till 3:an så här kommer den:

filmen var spännade och rolig, bra insatser av Sean Connery och Harrison Ford. Älskar också slutet när dom SPOILERS rider iväg mot horisonten

Dem och John Rhys Davies också som spelar Gimli i Sagan om ringen. Som jag för övrigt har träffat och fått en autograf av.  ;D
#6416
Off-topic / SV: Glad Påsk!
21 april 2019 kl. 22:21:28
Ja även om det knappt varit något påskfirande för min del då jag mest bara suttit hemma och spelat så får jag önska er alla en glad påsk!  :-* 8)
#6417
Dubbningar och röster / SV: Toy Story 4
21 april 2019 kl. 22:20:15
Och för att återgå till ämnet så nej jag vill inte höra någon annan än Lena Ericsson som Bo-Peep.
Blev så förvånad att det var hon i trailern. Det trodde jag faktiskt aldrig. Så att någon annan skulle ha den rollen än hon är en skam!!!!!!

Citat från: TonyTonka skrivet 21 april 2019 kl. 20:10:17
Nja, så länge sedan var det inte hon dubbade. Hon gjorde ju Sarah och Maj i Filmen om Ed Edd & Eddy för drygt 10 år sedan. :)

Var hon? Jag minns att det var några därifrån som var med i serien men inte var med i själva filmen. Som jag då minns är både Gizela Rasch och Håkan Mohede. Men trodde fram tills nu att det även var Lena Ericsson.  ::)
#6418
Dubbningar och röster / SV: Toy Story 4
21 april 2019 kl. 22:15:57
Nu vet jag inte om det var meningen men du råkade nog skriva ner din önskning om din lista om Toy Story 4 både här och i ett annat ämne.  ???
#6419
Dubbningar och röster / SV: Toy Story 4
21 april 2019 kl. 19:46:01
Citat från: Disneyfantasten skrivet 21 april 2019 kl. 19:19:06
Hursomhelst, det kanske bara är jag, men jag tycker det låter som att både Bo Peep och Gabby Gabby låter som Vanna Rosenberg i trailern...

Nej. Usch! Så får det bara inte vara. Jag vill ha tillbaka Lena Ericsson i dubbningssammanhang efter kanske snart 20 år!!!! Jag har saknat henne något så otroligt. Hon bara måste komma tillbaka som Bo Peep. Vanna kanske spelar gabby gabby men Boo Peep SKA Lena bara ha!!!!!  :o
#6420
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
21 april 2019 kl. 09:47:30
Vad finns det för möjligheter att få en creditslista till Ed, Edd och Eddy filmen, tror den hette Miss Edventure?
Sedan undrar jag om det inte fanns någon creditslista till den filmen vars namn jag tyvärr nu glömt men med Mccualay Culkin i huvudrollen där han talar med levande böcker?^^  8)