Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är 1 + 2? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Goliat
 - 12 september 2022 kl. 13:15:32
Ah, Talgoxe tror jag är en bot, den skriver text som ser förskriven ut. Verkar vara en del kopierat från bjorkbloggen.com också, eller om det är samma författare (troligvis inte)

Skrivet av Goliat
 - 12 september 2022 kl. 12:32:07
Citat från: Marcusen skrivet 12 september 2022 kl. 10:42:35Den här Talgoxe är inte intresserad av dubbing den har skapat ett konto och endast skrivit i detta ämnet. Den här personen är här för att sprida hat.
Till stor del försöka sprida ett budskap om sin egna religösa trosuppfattning. Det verkar ju inte tillåtas flera sidor utan sin egna bild och alla andra har fel, då går det inte diskuteras och då försvinner ju lite det hela med "off topic" om man inte kan diskutera något utan att personen enbart kan se ifrån sin egna sida och ignorerar frågor eller andra som ifrågasätter.

EDIT: Jag tänker lite så här också, många här som är intresserade av dubbningar har nog haft det mycket svårt då detta är ett specialintresse, och kan tänka mig många haft jobbig uppväxt eller massor av hinder, och skulle tippa på att många blivit utsatta för kränkningar och även hot och förnedring av religösa personer. Det är många hbtq+, på spektrumet m.f. som är här (inte alla men många) och trådar som den här och övertramp som redan skett och fått tas bort. Så kanske denna tråd inte borde finnas här)

Sedan lite svårt att avgöra, men misstänker det skrivs för att provocera, så antagligen är det här personen bakom kontot ;)



Citat från: Elios skrivet 12 september 2022 kl. 10:45:26Finns ingen religion för mig. Är inte intresserad av det överhuvudtaget.  ::)
Jag är religös men inte kristen, tillhör en annan och betydligt äldre religion. :P Men jag predikar inte om den, då religion är privat. :D
Skrivet av MOA
 - 12 september 2022 kl. 12:12:56
Citat från: Elios skrivet 12 september 2022 kl. 10:45:26Finns ingen religion för mig. Är inte intresserad av det överhuvudtaget.  ::)
Same here dude
Skrivet av Elios
 - 12 september 2022 kl. 10:45:26
Finns ingen religion för mig. Är inte intresserad av det överhuvudtaget.  ::)
Skrivet av Marcusen
 - 12 september 2022 kl. 10:42:35
Den här Talgoxe är inte intresserad av dubbing den har skapat ett konto och endast skrivit i detta ämnet. Den här personen är här för att sprida hat.
Skrivet av Goliat
 - 12 september 2022 kl. 08:43:06
Då borde Talgoxe läsa Vedas som är 2000 år äldre text än bibeln, eller Gilgamesheposet som bibeln plagierat sagor/historier ifrån. 😉

Borde inte den första texten av gudarna vara den äkta än den plagierade/kopierade relativt nya vara fejk (bibeln).

Och angående döma fick vi inget svar på från Talgoxe heller. Vore intressant atr få veta hens syn på det. :)
Skrivet av gstone
 - 11 september 2022 kl. 12:19:40
Jag tror att Wakt Disney lät musse dö för våra synder.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 september 2022 kl. 10:16:40
Citat från: Goliat skrivet 11 september 2022 kl. 07:28:40Detta är uppenbart hets mot folkgrupp, kränker andras trosuppfattning och inte har någon som helst respekt för andra. Så jag kan hålla med. Att man diskuterar religion kan man väl göra då det är off topic här men att ge sig på andra och försöka försvaga dem (men misslyckas) för sin egna religösa uppfattning är ju inte okey.
Jag instämmer. Att diskutera religion är inget fel med, men att däremot hävda att någon religion är sann eller falsk är fullständigt oacceptabelt - då hamnar man oerhört nära gränsen till hets mot folkgrupp.

Det är upp till var och en att ta ställning till vilken religion man föredrar, men det är omöjligt att med visshet kunna konstatera om någon religion är "sann" eller "falsk" - ingen av oss levde trots allt för ett par tusen år sedan, så vi kan inte veta med säkerhet.

Jag har raderat Talgoxes inlägg. Även fast jag inte har något emot att diskutera religion i sig, så kan vi inte tillåta inlägg som kan klassas som hets mot folkgrupp i en domstol.
(Jag är ingen jurist och kan inte med säkerhet säga var gränsen går, men utifrån hur lagen är skriven så finns det en viss risk att det aktuella inlägget skulle kunna klassas som det - vilket i så fall även skulle drabba Dubbningshemsidan)

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 07:22:58Jag har inget emot religion men ska vi verkligen på Dubbningshemsidans Forum ha ett ämne där folk skriver vilka religioner som är sanna och varför andra religioner är falska? Detta kan leda till hets mot folkgrupp & personangrepp vilket jag tycker att vi ej borde ha här.
Precis min tanke. Redan Talgoxes inlägg skulle kunna klassas som hets mot folkgrupp, och om det inte gör det så lär eventuella svar sannolikt göra det.

Framöver håller vi oss till tyckande och argument för ens åsikter, men utan att börja klassificera vad som är sant och falskt bland sådant som inte går att bevisa. :)
Skrivet av Goliat
 - 11 september 2022 kl. 07:28:40
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 07:22:58Jag har inget emot religion men ska vi verkligen på Dubbningshemsidans Forum ha ett ämne där folk skriver vilka religioner som är sanna och varför andra religioner är falska? Detta kan leda till hets mot folkgrupp & personangrepp vilket jag tycker att vi ej borde ha här.
Detta är uppenbart hets mot folkgrupp, kränker andras trosuppfattning och inte har någon som helst respekt för andra. Så jag kan hålla med. Att man diskuterar religion kan man väl göra då det är off topic här men att ge sig på andra och försöka försvaga dem (men misslyckas) för sin egna religösa uppfattning är ju inte okey.

Man kan göra allt i "bibelns namn" men personen förespråkar inte de kristna utan sin speciella egna tro, vilket är okey att ha, men inte använda för att försöka trycka ner andra.
Skrivet av Goliat
 - 11 september 2022 kl. 07:26:04
Enligt bibeln kan inte Talgoxe vara en äkta kristen, titta bara på denna bibeltex:

Matteusevangeliet 7:1-6 SFB98
Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er.

Roligt att personen dömer andra religioner och säger de är falska helt utan bevis när det inte finns ett enda bevis på att hans tro är sann.

Man får gärna tro vad man vill, men man ska nog inte kasta sten i sitt glashus och döma andra när den religion man försöker trycka ner andra med förespråkar att man inte ska döma andra. 😉
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 11 september 2022 kl. 07:22:58
Jag har inget emot religion men ska vi verkligen på Dubbningshemsidans Forum ha ett ämne där folk skriver vilka religioner som är sanna och varför andra religioner är falska? Detta kan leda till hets mot folkgrupp & personangrepp vilket jag tycker att vi ej borde ha här.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 22 november 2021 kl. 00:08:29
Off-topic-tavlan har jag inget emot diskussioner om religion, för hela vitsen med den tavlan är just att det ska handla om något annat än dubbning, filmer, TV-serier eller populärkultur. Så här får och kan i stort sett vad som helst diskuteras, bara man håller sig på en någorlunda sansad nivå. :)

Men givetvis ska man som alltid undvika personangrepp, personliga påhopp, mobbning och dylikt; liksom allt som är uppenbart olagligt enligt svensk lag.
Skrivet av JRL
 - 22 november 2021 kl. 00:01:17
På några andra forum där jag brukar läsa står det i reglerna: Inga kontroversiella politiska, sociala, eller religiösa diskussioner. Det är en bra regel för forum som inte i första hand är ämnat åt såna frågor, men det är givetvis Daniel själv som bestämmer reglerna för det här forumet.

Såna här diskussioner tjänar inte till någonting annat än att skapa osämja. Det är en sak om det är osämja som på något sätt har med dubbning att göra, det tror jag att de flesta av oss kan leva med (inom rimliga gränser), men det här känns bara onödigt.

Det här känns inte som rätt forum för den här typen av diskussioner. Låt det här forumet få vara en fristad för oss som är intresserade av dubbning. De som vill diskutera religion har massor av andra bättre lämpade forum för det.

Skrivet av gstone
 - 21 november 2021 kl. 20:59:24
Jag tror inte på något.
Skrivet av Goliat
 - 11 november 2021 kl. 13:02:19
Argument är inte bevis.

Sedan tolkar vi allt olika. Vi vet ju faktiskt inte.

Monoteism eller Polyteism är det väl inte det viktigaste heller, och inget är över för att bestraffa utan vi lever, försöker göra vårt bästa, ingen är perfekt (vad nu det innebär).

Om det nu skulle vara på ett sätt men att man lever i en annan tro är det viktigaste att man gör det som känns rätt och fortsätter göra sitt bästa. Respekterar andra och inte tvingar på sin tro på andra.

Tycker personligen det viktigaste är att man följer sin egna tro, oavsett om man tror på ingen, en eller flera gud(ar).

Men jag håller med ovan, religion kanske inte riktigt tillhör en Dubbningshemsida, så vidare det inte gäller dubbningar av filmer som handlar om religion eller tro.