Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TonyTonka

Sidor: [1] 2 3 ... 311
1
Minsann. Och skrämmande att det verkar vara helt omöjligt att någonsin hålla tiderna på Eurovision Song Contest. Jag trodde att man hade tagit till rejält med tid i år, då programmet enligt tablåerna skulle räcka till 00:50 - men likväl gick de över tiden med nästan en halvtimme...

Det var ju trots allt inte så många år sedan som programmet brukade sluta runt midnatt, men det känns som en utopi nuförtiden...

Själva röstningen tycker jag gick snabbare än vad jag trodde att det skulle göra, men mellanrummet mellan sista låten och omröstningen kändes som en hel evighet. xD

2
Här är min personliga topp 40 av årets Eurovision Song Contest. Denna topplista bygger dock på vad jag tycker om låtarna, och inte länderna.

1. Storbritannien
2. Sverige
3. Ukraina
4. Serbien
5. Australien
6. Litauen
7. Polen
8. Portugal
9. Armenien
10. Finland
11. Tyskland
12. Israel
13. Rumänien
14. Norge
15. Moldavien
16. Georgien
17. Danmark
18. Island
19. Estland
20. Slovenien
21. Schweiz
22. Spanien
23. Grekland
24. Nederländerna
25. Belgien
26. Lettland
27. Montenegro
28. Österrike
29. San Marino
30. Frankrike
31. Makedonien
32. Bulgarien
33. Irland
34. Azerbadjian
35. Italien
36. Tjeckien
37. Kroatien
38. Cypern 
39. Malta
40. Albanien

3
Lite väl många sega låtar i mitten. Topp-3 får nog bli Spanien, Nederländerna, Rumänien. Hedersomnämnande till Serbien och Moldavien. Schweiz årets givna nollpoängare.
[/quote
 Du hade rätt, schweiz fick inga poäng av tittarna.

Vad tyckte ni om resultatet? Personligen är jag nöjd. :)

4
Serbien ägde!

Håller med, men iofs brukar jag alltid gilla det som sticker ut. xD

5
Glömde att fråga, vad tyckte ni om torsdagens andra semifinal? Gjorde Cornelia bra ifrån sig? :)

Och vem tror ni vinner på lördag?

Själv tror jag som alla andra att Ukraina tar hem det.

6
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / SV: Masked Singer
« skrivet: 13 maj 2022 kl. 23:18:11 »
I Mulan 2 sjöng någon annan åt hennes karatär.

Nej, det var Malin Berg, inte Malin Berghagen. Men jag har för mig att det var Anna Norberg som sjöng för henne. :)

7
Självklart. Jag har inte missat Eurovision Song Contest en enda gång de senaste 15 åren, och har inte för avsikt att börja nu. :)
(Jag har ett tydligt minne av att ESC för många år sedan arrangerades en eller ett par gånger på Valborgsmässoafton, och då var man så illa tvungen att missa hela eller delar av det - men det var dessbättre länge sedan)

I år har jag dock inte hört något i förväg, då jag inte haft tid att se de lite för utdragna Inför-programmen i norsk eller finsk TV samtidigt som SVT mig veterligen inte haft något av sina sedvanliga program med smakprov på alla låtar i år. Så förutom Sveriges bidrag är jag helt nollställd i år...

Om jag går på vad du tyckt om svenska Melodifestivalen så antar jag att du avskydde Lettland, Norge och Moldaviens bidrag i kväll?  ;)

8
Någon som ska titta på första semin av årets Eurovision i kväll? Har lyssnat lite kort på alla årets låtar, och tycker Ukraina, Sverige och Storbritannien har bäst låtar i år av det lilla jag hört. :)

9
Dubbningar och röster / SV: Nya äventyr med Nalle Puh
« skrivet: 9 maj 2022 kl. 23:40:26 »
Någon som vet vem som spelar Christoffer-Robins mamma i Media Dubbs version av Nya äventyr med Nalle Puh, och någon som vet vem som gör Kessies röst i avsnittet "A Bird in the Hand"? Och vilka som spelar Stan & Heff?  ???

10
Dubbningar och röster / SV: Nya äventyr med Nalle Puh
« skrivet: 7 maj 2022 kl. 12:06:12 »
& en nasseskjorta gick till tork & en nasseskjorta stanna kvar & en nasseskjorta åt en rostbiff & en nasseskjorta ba ba ba ba

Bästa scenen i serien! <3

11
Dubbningar och röster / SV: Pinocchio
« skrivet: 3 maj 2022 kl. 23:24:48 »
Förlåt att jag drar upp ett gammalt ämne, men jag har frågor om både originaldubben och omdubben.

Originaldubbningen

För många år sedan så laddade Daniel Hofverberg upp ett klipp på Lampis (eller Lampglas som han heter i originaldubbningen) i originaldubbningen av Pinocchio (klippet finns här: http://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?action=dlattach;topic=708.0;attach=255 ) Idag lyssnade jag återigen på klippet, och då slog det mig att jag knappt hörde ett jota av vad Lampis/Lampglas sa, så därför undrar jag nu om någon vet vad som sägs? Hittils är det här det enda jag lyckats urskilja av vad Lampis/Lampglas säger i klippet:

Här var det Lampglas
Vad heter du?
Vart på glädjens holme
Inte jag heller, men det finns ??????
Inga plugg, inga snutar, man kan busa som man vill, och ändå säger de inte ett skvatt
Oboy, en fajt! Vi steppar in och trycker ner killarna i skorna!
Vad var det jag sa, är det inte ett ?????
Äh, de parkerade här någonstans
Äh, bry dig inte
Oh boy, det här var stilen va, Pinockis?
Äh, du bolmar som en gammal kärring
Du svenka (låter det som), dra ett halvt ????, så här!

Jag vet inte om det är den kraftiga stockholmsdialekten, om skådisen inte talar tillräckligt tydligt eller om ljudkvalitén lägger krokben för mig, men jag kan verkligen inte urskilja vad han säger där jag satt frågetecken.  ???

Någon som kan hjälpa mig identifera vad Lampis/Lampglas säger?  ???

13
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
« skrivet: 3 maj 2022 kl. 00:52:37 »
Grattis på födelsedagen, Steffan Rudvall!  :)

14
Dubbningar och röster / SV: Svenska originaldubbningar
« skrivet: 3 maj 2022 kl. 00:15:35 »
https://arkivkopia.se/sak/digstad-SSMAB000208S-0

Någon som vet vem som står bredvid Tatiana Angelini på bilden?  ???

15
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 3 maj 2022 kl. 00:12:36 »
Jag har en väldigt risig DVD-kopia från en oerhört sliten hyr-VHS av Pinocchio, som jag tror att jag fick av Anders M Olsson för evigheter sedan. Den går att se, men det är ingen direkt suverän upplevelse. Jag har inte själv lyckats få tag i 1985 års VHS-utgåva än, som ju är allt annat än lätt att få tag i. Men jag är nästan övertygad om att någon här borde ha originaldubben i bättre kvalitet än så.

Annars kanske "Ovanliga dubbningar" kan lägga upp originaldubben av Pinocchio...? Personen ifråga skrev ju i en kommentar att hen hade den.
(Det här var en retorisk fråga, och jag räknar förstås inte med att få något svar - men vi har ju anledning att tro att vem som än gömmer sig bakom pseudonymen sannolikt besöker Dubbningshemsidan åtminstone nån gång då och då, så då kanske han eller hon också tar hänsyn till synpunkter och önskemål som vi skriver här.)

Med "risig", syftar du på bild eller ljud då? Om ljudkvalitén är som de klippen du postat från dubbningen tidigare tycker i alla fall jag att det är fullt lyssningsbart.

Sidor: [1] 2 3 ... 311