Josefin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jabberjaw

Sidor: [1] 2 3 ... 38
1
Off-topic / SV: Runka
« skrivet: 19 april 2021 kl. 18:50:59 »
Hur kommer du på allt..  :-\ sitter du och funderar i dom här tankarna så kanske du behöver någon kompis att prata med för blir lite konstigt att skriva en helt egen offtopic tråd om detta på Dubbningshemsidan trots att det endå är just.. offtopic.  ;D

Moraliskt fel är nog mycket här i livet, och speciellt i Sverige som ju är den mest kränkta befolkningen i världen i min bok. Moraliskt fel att gå mot röd gubbe på övergångsställen också trots att det inte är några bilar då det tex ger signaler till barn och mindre utvecklade personer att man kan gå mot rött när som helst. Om du tycker om att göra det till just erotik på män så antar jag att du är lite bi eller helt enkelt bara gay? Inget fel med det som svar på din "fråga".

2
Att få tag på Disney via e-post är lättare sagt än gjort. Jag har nog bara fått 2 stycken svarsmail utav Disney gällande tecknade serier genom åren. Och då har jag endå skickat betydligt många fler välskrivna mail och exempelvis frågat om dom kan höra sig för till "rätt" avdelning för svenska ljudspår. Verkar dock som att Disney inte har särskilt mycket intresse i att bevara och svara sina fans.

Om något så borde Disney skapa ett forum med moderatorer som kan hjälpa till vid frågor om särskilda dubbningar och creditlistor... det är väl det minsta kan man tycka. Men att dom skulle tillåta Simpsons att ligga på youtube hör till sin egen orimlighet.  ::)  Youtube har en särskild algoritm som körs innan ljudspår läggs upp på det s.k "offentliga" Youtube där alla kan titta. Men så fort man har lagt upp ett klipp för uppladdning på Youtube:s servrar så finns det indexat någonstans. Exempelvis så bör alla klipp som blivit markerade för copyright claims också finnas kvar då jag sett sådana klipp dyka upp flera år senare igen..  Att få grepp om hur man kan "ladda ner" dessa gömda men endå existerande klipp från Youtube är dock ingenting som jag lyckats med, även om jag velat i många fall  :D ;D  Finns exempelvis kvar spår och thumbnail för det gamla Svensk-dubbade Simpsons avsnittet som någon la upp för flera flera år sedan om man gräver djupt på indexade sidor.

Sedan kan jag även tycka att det är respektlöst att re-upladda klipp som någon annan lagt upp på Youtube eller på andra ställen, särskilt om man inte fyller på med vem orginaluppladdaren varit.
Vid stora TV-serier och filmer så är ju upphovsmakaren väldigt välkända redan så där behövs ofta inte några vidare "credits". Men om någon grävt i gamla VHS filmer så bör man nämnas tycker jag om någon tänkt återuppladda klipp som blivit nertagna med åren och hänvisa till den urpsrungliga källan.  :)


3
Dubbningar och röster / SV: Snurre Sprätt och Hjulben
« skrivet: 4 april 2021 kl. 21:10:21 »
Jag tror att det bara är ett minnesfel som smugit sig in gällande filmens två dubbningar. Dock så bör det finnas tre dubbar om nu Netflix har dubbat om filmen.

Mediadubb
Sun Studio
Netflix (?)

Svårt att tro att man dubbat om filmen för Kanal 5's visningar tidigt 2000-tal, där Staffan Hallerstam som ni hör är svensk röst till Snurre Sprätt.  :)

4
Jag tycker att idén är fantastisk. Men tycker personligen att en "tecknad" sida oavsett vad den innehåller ALLTID skall vara färgglad. Ingen barnfamilj kommer snubbla in på den här hemsidan så som den är utformad just nu.  :D men jag förmodar att det kommer att förändras med tiden när rutiner och fler titlar är fastställda.

Personligen så skulle jag gärna sett betalningsalternativ såsom Paypal och Klarna.

Vad har ni fått tag på för aktörer inom distribution och rättigheter för främst tecknat som sänts på 1980 och 1990 talet fram till tidigt 2000-tal om man får vara nyfiken.


5
Dubbningar och röster / SV: Earthworm Jim
« skrivet: 17 februari 2021 kl. 19:03:17 »
Ja tyvärr är det ingen svensk dubbning på Earthworm Jim även om dom kallade serien för Daggmasken Jim på TCC Nordic.  Även serien Sonic SatAM gick såklart på kanalen men även den var utan svensk dubb och textning..  :-[ 

Har heller inte fått tag på någon tillförlitlig information eller tecken som tyder på att serien visats på TV1000 i kanalens barndomsår.
Synd, för det var den kanalen som jag hade störst hopp på om att ha sänt serien. Orginalspråket är dock fantastiskt  ;D :)

Daggmasken jim bumper
https://youtu.be/FnQHQXUnKWc?t=13

Sonic SatAM bumper
https://www.youtube.com/watch?v=eOCoQTHap-4

Har en del inspelat från TCC,  även serien De Mystiska Guldstäderna gick på TCC nordic men den var faktiskt svensk textad.  :)

6
Off-topic / SV: Skitsnacktråden
« skrivet: 17 februari 2021 kl. 18:57:10 »
Politik är idiotiskt och därför är det förvirrande, och kompromiss är skräp, för det gör så att folk aldrig för politiken som dem röstade på.
Men förstås demokrati handlar aldrig om folkstyre, för svenska folket har väl inte röstat på att betala så mycket skatt och får inget tillbaka.

Så sant..  är väldigt lätt att sitta i sitt luftslott för 10 miljoner och sitta och säga att alla andra kommuner och människor måste göra "mer", och att det ska vara höjda skatter hela tiden. När man själv sitter på en fastighet betald av skattebetalarna och massa svammel och lögner om löften som man vet aldrig kommer att kunna bli verklighet.

Om alla poliser, sjuksköterskor, läkare, hantverkare och samhällsnyttiga människor tog sina yrken och flyttade till ett eget samhälle där bara dom som gör något får ta del av kakan. Så skall vi se hur länge extrem vänstern , socialdemokraterna (inkl alla dess anhängare) klarar sig.


Men börjar man gnotta ner sig i alla dessa spekulationer och skandaler så blir man tyvärr helt koko. Därför som tecknat var bäst på 80 och 90-talet, innan allt blev så himla märkvärdigt. När barn fick vara barn och leka med actionfigurer och växa upp normalt utan en ipad med sociala medier i handen och ett HBTQ häfte i andra handen. Blir liksom bara pannkaka allt eftersom människor börjar förlita sig på regeringen och media och inte kan tänka själva, eller iallafall vara lite källkritisk till något som faktiskt tjänar på klick/visningar och "divided people".  :) :D
7
Off-topic / SV: Skitsnacktråden
« skrivet: 16 februari 2021 kl. 22:23:24 »
Kan man inte vara lite av varje då?  Både kommunist och lite vänster och lite go och glad. Varför måste man vara antingen det ena eller andra bara för att politikerna och media håller på och ställer folket mot varandra i olika högar....

Ni skrämmer bort vanligt folk som besöker detta forumet och vill läsa om dubbningar och tecknade filmer med era tramstrådar.

8
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 22 januari 2021 kl. 22:04:42 »
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/intensivvardslakaren-lilian-darfor-tar-jag-vaccinet

En iva läkare? Ser inte den där länken som någon som helst källa på någonting egentligen.

Hon vet inte ett dugg om vaccinet. Dom kliniska testerna och studier på detta kommer att börja 2023. Innan dess är det bara en massa spekulationer och hittepå. Det är just därför man har efterforskning och olika slutfaser som man i detta fallet helt har gjort undantag för.  ;) :)

Skall jag länka till olika sidor också? Annars finns det att läsa på Pfizers egna sida, och på diverse myndigheters egna sidor och läkemedelsverket. Citerar i korthet en summering istället dock eftersom det är väldigt mycket sidor av text och info annars som skulle ta upp bedrövligt med plats i tråden och som ingen endå skulle förstå sig på.

Citera
dec 2020.. BioNTech vaccine was under evaluation for emergency use authorization (EUA) for widespread use by several medical regulators globally. Emergency authorization is required as its Phase III clinical trials are still ongoing: monitoring of the primary outcomes will continue until August 2021, while monitoring of the secondary outcomes will continue until January 2023

återigen.... ni är TEST PATIENTER.

9
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 22 januari 2021 kl. 15:43:12 »
Jag vill inte vara den som är den men..  :P ::)  Förstår att det här med "Pandemi" är ett väldigt trevligt ord att använda som fått stor spridning efter att media maffian började använda dessa termer. Alla som bor i en storstad vet att detta nästan börjar likna ett skämt. Om viruset är så dödligt så borde ju vid det här laget alla som vistats i en ICA storbutik eller Willys och olika gallerior i Göteborg och Stockholm bli infekterade som flugor. Där har det fram tills nu trots allt varit ganska så orestriktivt och t.om personalen arbetar tätt och inpå varandra utan minsta skydd.

Säger inte att det är så, men tycker alla som förespråkar dessa vaccin skall tänka till en extra gång innan ni trycker i andra att man bör ta det. Fas 3 studier inom den kliniska delen och medicinska slutsatser m.m. görs efter 2023. Fram tills dess är jag tyvärr rädd att ALLA som tar vaccinen är testpatienter. Vi lever som tur är i ett land med demokrati och mänskliga rättigheter. För all dell ta vaccinet , mass vaccinera era kroppar med detta snabbutvecklade vaccinet några gånger om halvåret och se vad som händer om 5, 10, 15 år. Kanske händer ingenting, kanske får det förödande konsekvenser om en majoritet av befolkningen tar det, det vet ingen i nuläget.

Har ni klarat er såhär långt så skulle jag istället rekommendera att ni fortsätter att göra som tidigare. Håll avstånd, tvätta er i varmt vatten och tvål. Och försök att leva som vanligt en stund. Och sluta oroa er att ni ska dö som flugor så fort ni lämnar hemmet. Hur tror ni alla som jobbar på sjukhusen gör? Är en bråkdel av all personal som följer rekommendationer och avstånd till punkt och pricka. Tänk själva och sluta luslösa aftonbladet efter information.


10
Dubbningar och röster / SV: Nalle Puh-dubbningar
« skrivet: 17 januari 2021 kl. 00:33:47 »
1988 så sändes Disney Julegave (TV3:s julkalender) till Sverige, Norge och Danmark. Vad jag vet, så innehöll julkalendern bland annat inslagen Musse & Kalle (Disney's Mickey & Donald) och Sixty Years of Mickey with You som båda innehöll tecknade kortfilmer på Norska, Engelska och Svenska.

Har lagt upp inslagen i sin korthet på youtube:
Disney Julegave -88
https://m.youtube.com/watch?v=gRBbJbBbHU4

Julegave 88 logga och continuitybumper
https://m.youtube.com/watch?v=KxJeMM3ddQc

Mickey & Donald
https://m.youtube.com/watch?v=KpT6LWg9cII


Det verkar dock för att återgå till Nya Äventyr Med Nalle Puh, som att repriserna i blocket Disneytimmen på TV3 gick mellan 1991 och fram till 1992. Iallafall så tror jag inte att kanalen använde den större TV3-loggan med vitgul trea och vitgul ring runt redan -91. Då hade man den.vita "bold"-tjocka 3:-an i hörnet.  :)

Det finns dock en möjlighet att avsnittet 6.Cleanliness is next to Impossible aldrig visades i repris sändningarna på Disneytimmen. Har trots allt inte stött på det ännu på några av alla dom TV inspelningar jag fått och hittat med Nalle Puh från 1992  :(

Detta skulle ju isåfall innebära att det avsnittet endast visades en enda gång i Disney Club, 21.10.1989...  :-\ (endast spekulationer).

11
Dubbningar och röster / SV: Nalle Puh-dubbningar
« skrivet: 16 januari 2021 kl. 18:41:18 »
Vad var Disney Julegave för något ?

TV3:s julkalender mellan åren 1988 och 1989 

12
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
« skrivet: 12 januari 2021 kl. 20:40:06 »
Information om första sändning finns här. Inklusive datum och information och reklamer på blocket
Tecknade Pärlor från Hanna-Barbera

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=4047.0

Så dubbat 1990, sändningstid 1991-1993.  :)

13
Dubbningar och röster / SV: Barntrean & Fox Kids.
« skrivet: 8 januari 2021 kl. 03:58:06 »
De fanns från 1988 till 2005

1989* är rätt årtal för när Barntrean med Skurt & Ingamay började. 1988 sändes barnprogrammen direkt efter Tv-tablån.  :)
Har ändrat det på Wikipedia också.

Årtal är viktigt. Även månaden har jag någonstans nedskriven på datorn.

14
Dubbningar och röster / SV: Svenska Röster till Power Rangers
« skrivet: 30 december 2020 kl. 03:33:34 »
Vet inte vilka 11 avsnitt han har inspelat. Men kan ju lika gärna vara så att han blandat ihop 30 och 40.

Han går nog på minne men som sagt tror jag att han var relativt stor fan av serien men det behöver ju dock inte öka trovärdigheten efter 30 år.
Drar upp detta gamla ämnet då jag nyligen stötte på mina videoband med Mighty Morphin Power Rangers (säsong 1). Det jag kommit fram till är att jag åtmindstonde har 21 stycken avsnitt på svenska +- okompletta eller skadade band som kan tänkas finnas, med tanke på att dom är från -94. Dom episoder som jag markerat i grönt är sådana jag har, och dom i rött är episoder jag inte har (men som dubbats). Episoder i vanlig "svart" är okända episoder som jag inte vet om dom har sänts och dubbats till svenska ännu(?).

Kom din kontakt någonsin till klarhet med vilka avsnitt som hen hade inspelat från den här tidsperioden från TV3 TecknatÄlskare..?
Är väldigt nyfiken på hur många avsnitt som faktiskt dubbades och hann sändas innan dom övergick till svensk textning.  :)

1    Day of the Dumpster
2    High Five
3    Teamwork
4    A Pressing Engagement
5    Different Drum
6    Food Fight
7    Big Sisters
8    I, Eye Guy
9    For Whom the Bell Trolls
10    Happy Birthday, Zack
11    No Clowning Around

12    Power Ranger Punks
13    Peace, Love and Woe
14    Foul Play in the Sky
15    Dark Warrior

16    Switching Places
17    Green With Evil Part I: Out Of Control
18    Green With Evil Part II: Jason's Battle
19    Green With Evil Part III: The Rescue
20    Green With Evil Part IV: Eclipsing Megazord
21    Green With Evil Part V: Breaking The Spell

22    The Trouble with Shellshock
23    Itsy Bitsy Spider
24    The Spit Flower
25    Life's a Masquerade

Gung Ho!
Wheel of Misfortune
Island of Illusion, Part I
Island of Illusion, Part II
The Rockstar
Calamity Kimberly
A Star Is Born
The Yolk's on You!
The Green Candle, Part I
The Green Candle, Part II
Birds of a Feather
Clean-Up Club
A Bad Reflection on You
Doomsday Part I
Doomsday Part II
Rita's Seed of Evil
A Pig Surprise
Something Fishy
Lions & Blizzards
Crystal of Nightmares
To Flea or Not to Flee
Reign of the Jellyfish
Plague of the Mantis
Return of an Old Friend Part I
Return of an Old Friend Part II
Grumble Bee
Two Heads are Better than One
Fowl Play
Trick or Treat
Second Chance
On Fins and Needles
Enter... The Lizzinator
Football Season
Mighty Morphin' Mutants
An Oyster Stew

15
Dubbningar och röster / SV: Jorden Runt På 80 Dagar ?
« skrivet: 31 oktober 2020 kl. 19:37:29 »
Vilka är rösterna i alla dessa  Burbank Films filmer ?

Vanliga röster för Media Dubb/TV1000 står i mitt inlägg ovanför. Men för
DVD utgåvorna vet jag inte, men gissar på en betydligt mycket mer lågbudget version i vanlig Sun Studio ordning :-[

Själv så hade jag gärna sett Peter Pan, Jorden runt på 80 dagar och Ivanhoe från Burbank Film Australia med orginaldubbningen från TV1000. Men antar det inte är alltför många som har så tidiga VHS inspelningar med just dessa tecknade långfilmerna. Dom är ju inte i klass med Disney direkt, men helt klart roliga att arkivera och se på.

Eventuellt har jag även Odyssey, men Treasure Island(Skattkammarön) har jag på rak arm.

Sidor: [1] 2 3 ... 38