Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Disneyfantasten

Sidor: [1] 2 3 ... 1096
1
Tyvärr har jag inte lyckats få uppdateringsskriptet att fungera än.

Den senaste veckan har det dock varit så olidligt varmt här att jag inte ens har kunnat titta på problemet - när det är runt 30 grader i skuggan blir det så varmt inomhus att det är omöjligt att koncentrera sig och tänka på buggar, så det måste bli lite svalare innan jag orkar börja titta på problemet med PHP-skriptet. Enligt SMHIs senaste väderprognos för Skellefteå verkar den nuvarande värmeböljan hålla i sig till och med måndag för att efter det bli betydligt svalare (ca 16 - 18 grader), så om det stämmer kommer jag alltså sannolikt inte att orka titta mer på programmeringslösningen förrän på tisdag.

Okej, nu är det alltså tisdag så jag är nyfiken på hur det har gått?  :)

2
Dubbningar och röster / SV: Förtrollad (Enchanted, 2007)
« skrivet: Igår kl. 07:41:15 »
Hej Disneyfantasten!

Va härligt att se att du har så starka åsikter! Men ha gärna i åtanke när ni skriver i det här forumet att vi är många dubbare som faktiskt tittar in på den här sidan då och då, eftersom Daniel gör ett så himla fint och hängivet arbete med den. Att ha åsikter är viktigt och jag tycker att det är så roligt att emellanåt läsa vad ni tycker och tänker om saker och ting, både bra och dåliga saker förstås. Men, ska man ha en åsikt om en persons insats, får man gärna ta sig tid att faktiskt se och lyssna på det arbetet först innan man uttalar sig. Du verkar ju vara något av en expert på min röst, även om du nog bara räknar upp typ ca 1,5 % av alla dom roller jag gjort under åren. (Men kul att du gillar några av dom) Jag blir dock lite nedslagen av att du totalt dissar mig och min insats innan du ens sett och hört vad jag gör i Förtrollad.

När jag fick veta att regissören Cissi och Disney valt att jag skulle få dubba Giselle blev jag så otroligt glad! (Ja jag gjorde röstprov förstås, så nånstans tycker ju ändå Disney att jag har kvalitéer som funkar för rollen och då litar jag på dom) Jag fick äntligen efter alla år i branschen dubba en Disneyprinsessa, som varit något av en barndomsdröm, och fick dessutom sjunga dessa fantastiska sånger. Som kuriosa dubbade jag hela filmen och alla sånger under en och samma dag, 9 timmar tog det, och jag är i alla fall väldigt stolt över min insats och det var fantastiskt kul att få jobba med Cissi som regissör.

Ha en fin sommar allihop!

Hälsningar Mikaela

Hejsan och tack för att du höras dig, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för vissa hårda ord jag sagt ibland, hoppas du inte tar illa vid dig, du har gjort många bra roller som sagt!

Jag ska nog se filmen först innan jag säger något. Du har rätt i att man ska höra insatsen först innan jag uttalar mig.

3
Dubbningar och röster / SV: Förtrollad (Enchanted, 2007)
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 23:58:37 »
Kära Disneyfantasten, Det är inte vettigt att säga vad man tycker om något man inte sett eller hört. Speciellt inte om din åsikt är negativ när alla andras är positiv.

Det fanns några positiva ord i inlägget du citerade.

4
Dubbningar och röster / SV: Förtrollad (Enchanted, 2007)
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 23:33:09 »
Jag har inte sett hela filmen än i svensk dubbning, men har tittat på det animerade partiet i början plus några slumpvis valda scener här och var, och jag tycker att dubbningen är riktigt bra.

Mikaela Tidermark är suverän som Giselle, och passar utmärkt i rollen - plus att hon ju har fantastisk sångröst också. Under några repliker i början irriterade jag mig på att hon använt sig av nästan exakt samma röst som Angie i Violetta (som ju är ganska nära hennes naturliga röst), så att man i början bara kom att tänka på Violetta, men när handlingen kom igång vande man sig snabbt vid det.
För ung...? Mikaela är ju faktiskt 36 år gammal. Att hon sen ibland har förställt rösten och spelat yngre personer är en helt annan femma, men här använder hon alltså nästan sin naturliga röst.

Jag blandade visst ihop namnen och trodde det rörde sig om Mikaela Ardai Jennefors, därav de karaktärerna jag nämnde, ops, My mistake!  :-\ :-[

Men jag tror ändå inte att Mikaela Tidermark passar särskilt bra som Giselle, faktum är att jag tror att hon rentav är ännu sämre än Mikaela Ardai Jennefors hade varit. (Mikaela Tidermark är ju inte alls ens det minsta lik Amy Adams)

Sen har hon redan spelar tre prinsessor förut, som Jasmine var hon malplacerad och högst opassande, som Mulan och Snövit var hon sådär, jag tycker inte alls att Mikaela Tidermarks röst passar till att spela prinsessor, jag tror att Mikaela Tidermarks röst hade lämpat sig bättre för Eilonwy om hon nu skulle spela en prinsessa.

Ingenting illa menat om Mikaela Tidermark, hon är en duktig skådespelare och talar med bra inlevelse, men hon har en väldigt distinkt röst är inte särskilt bra på att förställa rösten och vilka karaktärer hon passar till varierar från produktion till produktion.

Dock har hon gjort jättemånga bra roller; Alana i Den Lilla Sjöjungfrun 3 Sagan om Ariel, Silverdagg i Tingeling-filmerna, Eve i WALL-E, Mia och Knaster i Sofia Den Första, Truffelina Kolaström i Röjar-Ralf, Abigail Callaghan i Big Hero 6, Fru Fru och Dharma Armadillo i Zootropolis, och många flera. (och hon var även bra som Anki i Nya DuckTales)

5
Dubbningar och röster / SV: Förtrollad (Enchanted, 2007)
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 22:33:13 »
Jag är inte alls skeptisk till Mikaela som Giselle hon kan göra sådana typer av röster perfekt.

Nja, jag tror nog hennes röst hade lämpat sig bättre för Merida och/eller Elena om hon nu skulle spela en prinsessa. (även om självklart inte klår Amy i dessa roller)

Hennes röst låter på tok för ung för att trovärdigt kunna passa någon som Giselle, nu ska ju ju visserligen Giselle föreställas att vara någonstans mellan 18-24 år gammal, men utifrån hur hennes insatser låter som bl.a. Kiwi i Ice Age 4 & 5, Mavis i Hotell Transyvlanien filmerna och Audrey i Lorax låter så tror jag inte att hon passar rollen, tyvärr.

Vad gäller Jakob så tror jag att hans röst hade lämpat sig betydligt bättre för Prins Edward.

Jag har ännu inte sett Svanprinsessan 4 och filmerna uppåt (där Mikaela spelar huvudrollen), och sannolikheten att jag kommer att se dem är relativt liten, utan att ha hört insatsen så är jag skeptisk även där.

6
Dubbningar och röster / SV: Förtrollad (Enchanted, 2007)
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 22:12:55 »
Åtminstone Pip, Narissa och Trollet tror jag möjligen kan fungera.

Jag är mer skeptisk till röst-valen för Giselle, Robert Phillip och Nathaniel.

7
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 19:20:06 »
En man med jätte långt skägg som låter som en åsna vem är det jag söker?

Benke Skogholt aka Ior 2000-.

8
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 12:49:05 »
Stort grattis till Adam Larsson som idag fyller 26!

9
Off-topic / SV: Angående vår planet!
« skrivet: 3 juli 2022 kl. 21:33:26 »
Detta är visserligen inte alls någon nyhet och det hade jag hört talas om redan förra när det sändes, men ändå en bra sak för klimatet;

https://m.youtube.com/watch?v=0R43jq62vgA

10
Egentligen har jag inga stora problem med Bo Maniettes insats som Kapten Krok heller, tycker han gör ett bra jobb som karaktären. Dock anser jag att hans röst är något för ljus och den lutar lite för mycket åt det komiska hållet (även om nu Kapten Krok har ett antal komiska drag), så det är därför jag är intresserad över hur Per Sandborgh skulle ha fungerat.

Gustav Levin har jag inte hört i rollen, men av döma av det du sa och vad jag hört är han allt annat än lyckad. Så då låter ett byte välmotiverat.

Sen finns det även fler som jag tror hade kunnat passa rollen; Dan Ekborg, Fredde Granberg, Jan Åström, Steve Kratz, Hans Josefsson, Stefan Ljungqvist, Tommy Blom...

11
Aldrig hört honom som just den karaktären, men jag kan tänka mig att han passade mycket bra även som honom. Så ditt val låter välmotiverat.

Ärligt talat är det svårare att välja ut en roll som han haft och inte passat till.

Ja de allra flesta rollen han gjort var han riktigt bra som.

12
Hm... inget dåligt val, han hade kanske varit mer passande än vad Bo Maniette var.

Jag har inga problem med Bo Maniettes insats alls.

Däremot gillar jag inte Gustav Levin i rollen alls, så jag är övertygat om att Per Sandborgh hade passat oändligt mycket bättre än honom.

13
Hur menar du? Vadå den sistnämnda är hennes sista dubbning den sistnämnda är Tumelissa och det är långt ifrån den sista.
Nej, hennes sista dubbning var faktiskt Hjälp, Jag är en Fisk!:
https://www.dubbningshemsidan.se/credits/fisk/

Ja, självklart vet jag det, men till skillnad från alla tidigare dubbningar hon regisserat så spelades Hjälp Jag Är En Fisk in hos PangLjud, medans alla tidigare spelades in hos det som fram till 1984 hette Europafilm, 1984-1992 hette Sonet Studio och 1992-1998 hette Europa Studios, utifrån det anseendet var Tummelisa hennes sista dubbning.

Förresten så var det väl ingen film mellan Tummelisa och Hjälp Jag Är En Fisk som regisserades av Doreen Denning, eller har jag fel?  ???

14
Det kollaget innehåller bara hennes tecknade Disney dubbningar.

Fast Peter och Draken är ju ändå delvis tecknad?  ???

Men, nu när du säger det, skulle du kanske också kunna göra ett likadant med Martin Söderhjelm?

Sidor: [1] 2 3 ... 1096