Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 2 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Ligger Finland eller Australien närmare Sverige?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 september 2022 kl. 01:42:48
Citat från: Elios skrivet 27 september 2022 kl. 22:49:51Vann en gång på detta med och undrar lite hur får du alla vinsterna först som ska delas ut?
Alla vinster i alla tävlingar som Dubbningshemsidan haft kommer från filmbolagen/distributörerna, som vanligtvis skänker dessa till flertalet tidningar och sajter i reklamsyfte.

Tyvärr har de flesta distributörer börjat att försöka vilja spara in pengar nuförtiden, i takt med att försäljningen av fysiska medier sjunker, så därför har det blivit mer och mer ovanligt med både tävlingar och med recensionsexemplar - det gäller inte bara till Dubbningshemsidan, utan i största allmänhet. Det är väldigt olyckligt, men tyvärr inget jag kan göra åt saken... :'(

Kort sagt sjunker sannolikheten hela tiden att distributörerna ska vilja skänka fler vinster till tävlingar, varför det också blir mer osannolikt att det kommer bli fler tävlingar framöver. Nog för att jag tycker att distributörerna skjuter sig själva i foten, då sjunkande försäljning hellre bör kompenseras med mer reklam än mindre (folk lär liksom inte återgå till att köpa fysiska medier utan vidare, utan någon form av reklam eller marknadsföring), men inget filmbolag har frågat mig om min åsikt i frågan... ;)
Skrivet av Elios
 - 27 september 2022 kl. 22:49:51
Vann en gång på detta med och undrar lite hur får du alla vinsterna först som ska delas ut? 
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 16 september 2010 kl. 22:34:52
Det har tyvärr tagit väldigt lång tid att gå igenom motiveringarna och utse vinnarna, då väldigt många av motiveringarna varit jämnbra. Dessutom har jag haft väldigt fullt upp med arbete och annat, och har därför inte haft lika lång tid att avsätta till det som jag hade önskat. Men nu är vinnarna äntligen utsedda, och kommer att presenteras mycket snart.

Inom ett par dagar kommer för övrigt också en ny tävling att läggas ut, som jag håller på att göra klar just nu...
Skrivet av TonyTonka
 - 16 september 2010 kl. 18:33:19
varför har inte vinnarna visats på alice i underlandet tävlingen? snart två månader sedan tävlingen.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 juli 2010 kl. 08:44:45
Jag har faktiskt totalt glömt bort den, och glömde bort att avbryta tävlingen. Jag kom på det igår kväll, och jag ordnar det nu.
Skrivet av TonyTonka
 - 28 juli 2010 kl. 08:29:41
Hm, Alice i Underlandet-tävlingen gick ut för flera dagar sedan, (25 juli, det är 28 juli i skrivande stund)  men man kan fortfarande delta. Varför?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 14 mars 2009 kl. 16:02:31
Pinocchio-tävlingen går tyvärr väldigt segt, och det är bara en bråkdel av alla som var med i Robin Hood-tävlingen som har deltagit i denna. Än så länge är det bara 30 personer som deltagit, fastän det bara är en dryg vecka kvar, vilket känns väldigt lite. Jag uppskattar om så många som möjligt kan ta sig tid och vara med i tävlingen. Ni hittar den alltså på adress:
http://www.dubbningshemsidan.se/tavling.php

Skulle det vara något problem med tävlingen, så att den inte fungerar korrekt, så säg till eller posta här så jag får möjlighet att fixa till det.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  4 mars 2009 kl. 10:17:09
Och bara dagar efter att vinsterna skickats ut till Robin Hood-tävlingen, så har Disney bidragit med vinster till ännu en tävling - den här gången handlar det om Pinocchio. Senast blev det så omständligt med utslagsfrågorna, som så väldigt många hade rätt på, så att det tog så lång tid för mig att hitta på nya frågor, skicka ut e-post och fråga alla. Därför har jag den här gången valt en annan slags utslagsfråga, som är betydligt svårare att kunna komma fram till det rätta svaret på utan att gissa...

Jag uppskattar om alla deltar även i denna tävling.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 14 februari 2009 kl. 13:46:17
Nu är det inte lång tid kvar på tävlingen, och imorgon vid midnatt avslutas den. Ni som har tänkt att delta måste därför se till att göra det innan dess.

I dagsläget har omkring 140 tävlingsbidrag inkommit, och jag ser gärna fler än så. Jag uppskattar därför om så många som möjligt deltar i tävlingen innan den avslutas.

Till sist kan jag avslöja att det kommer att behövas ytterligare utslagsfrågor för att utse vinnarna, då det är ett flertal personer som svarat likadant på alla frågor. Ni som har fyllt i tävlingsformuläret eller har för avsikt att göra det, bör därför se till så att ni finns tillgänglig via e-post i början av nästa vecka (någon gång mellan måndag och onsdag). Då kommer jag nämligen att kontakta alla som svarat likadant och ställa ytterligare utslagsfrågor via e-post. Det kommer att fortsätta tills fem vinnare kunnat utses. Det kommer alltså aldrig att bli någon motivera-fråga eller någon lottning.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 januari 2009 kl. 14:33:12
För första gången någonsin har sajten nu en tävling där man kan vinna priser - något många efterfrågat genom åren. I samband med nyreleasen av Robin Hood på DVD, har nämligen Disney erbjudit att skänka priser till en tävling på Dubbningshemsidan, något jag är tacksam över.

Har ni inte redan sett den, så hittar ni tävlingen på:
http://www.dubbningshemsidan.se/tavling.php

Tävlingar på webbsidor är tyvärr långt ifrån oproblematiska, då svensk lag säger att slumpen inte får avgöra utgången i någon väsentlig grad, utan allting måste vara prestationsrelaterat. Det är alltså inte tillåtet att lotta bland de rätta svaren. Det finns därför i stort sett bara två möjliga lösningar - det ena är att lägga till en "motivera"-fråga där alla får motivera varför de vill vinna eller något annat; och den andra lösningen är utslagsfrågor tills vinnarna kan utses. Personligen tycker jag inte om motivera-frågor, och jag tror inte jag är ensam som aldrig medverkar i tävlingar där man måste motivera något. Därför har jag, till skillnad från de flesta andra tävlingar på nätet, valt den andra lösningen med utslagsfrågor.

Jag uppskattar om så många som möjligt deltar i tävlingen - är intresset litet, så lär sannolikheten minska att Disney eller andra filmbolag vill bidra med vinster till framtida tävlingar.

Har ni praktiska eller tekniska frågor kring tävlingen, eller funderingar kring vinsterna, så är ni välkommen att posta det här. Skulle det finnas någon bugg eller annat, så att inte formuläret fungerar som det ska, så uppskattar jag om ni säger till om det. Jag har dock testat sidan ganska ingående, så förhoppningsvis ska allting funka.

Till sist: För att inte ge någon orättvisa fördelar, uppskattar jag om ni undviker att diskutera frågorna eller svaren i tävlingen här på forumet eller någon annanstans. Har ni för avsikt att diskutera Robin Hood eller dess dubbning, så uppskattar jag om ni kontrollerar tävlingsfrågorna innan, så att det ni vill prata om inte direkt tas upp i tävlingen.