Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Scoobydoofan1

Sidor: [1] 2 3 ... 188
1
Dubbningar och röster / SV: Är Hasse Jonsson en gamer?
« skrivet: 12 maj 2022 kl. 21:30:36 »
Jag tycker att det är ironiskt att inte har Hasse Jonsson bara gjort rösten till Mario OCH Sonic, han har varit andra kända spelfigurer. :o

Hasse har varit Link, Mega Man, Toad/Flugsvamp och kanske några andra som jag må har glömt bort...

Så, den stora frågan är om Hasse är en gamer, då han har dubbat spelfigurer så många gånger. ???
Link? Översattes legenden om Zelda spelen till svenska?

2
Dubbningar och röster / SV: Nickelodeon's Doug (1991-1994)
« skrivet: 8 maj 2022 kl. 21:20:18 »
Nickelodeon version bodde släppa på viaplay och paramount plus med media dubb och mediadubb international eftersom Nordic Entertainment Group/viaplay äger media dubb och mediadubb international.
Så dom finns tillänga at kolla på? När det kommer till Nickelodeons säsong 1 - 4 med svensk dubbning?

3
Dubbningar och röster / SV: Nickelodeon's Doug (1991-1994)
« skrivet: 8 maj 2022 kl. 18:38:09 »
Doug är en amerikansk animerad tv-serie skapad av Jim Henkins för Nickelodeon 1991 - 1994. Serien fokuserar på det tidiga tonårslivet av huvudkaraktären Douglas "Doug" Funnie när han är med om pinsamma situationer och äventyr under tonåren. Varje berättelse berättar Doug genom sin dagbok. Avsnitten handlar ofta om försök att passa in, romantiska relationer, Dougs självkänsla och rykten i staden Bluffington. Han försöker ofta imponera på sin skolkamrat Patricia "Patti" Mayonnaise och kämpar ständigt med dåliga skämt och mobbning av den något äldre Roger M. Klotz från skolan.Henkins utvecklade Doug från ritningar i sin skissbok som han gjorde under 1980-talet. Doug, var främst en självbiografisk skapelse, inspirerad till stor del utav Jim's egen barndom. Han växte upp i Virginia, och de flesta karaktärerna i serien baserades på riktiga individer. Han gjorde Doug först som en barnbok för flera förlag innan tillslut Nickelodeon köpte in den fiktiva karaktären. Han insisterade på att serien skulle ha ett budskap och instruerade författarna att skriva varje avsnitt/manus med en bit moralkaka. Seriens ovanliga "soundtrack" består till stor del utav rena munljud. Den teckande serien hade premiär den 11 augusti 1991 på kabelnätverket Nickelodeon, som kanalens första ursprungliga animerade program tillsammans med Rugrats och Ren & Stimpy. 1996 köpte dock Disney upp serien,  och därmed gjordes även flerta förändringar i karaktärerna och deras miljö. De nya säsongerna fick namnet Brand Spanking New! Doug. 1999 kom det även en film om tv-serien med titeln Doug's första film.

Doug har även fått titeln som bland annat Bästa Seriefigur (1992) och 1995 i kids' choice awards. Samt vunnit Parents' Choice Awards (1993)

(Nickelodeon's Doug) hade svensk premiär 1992 på TV-kanalen TV1000, dubbad av Media Dubb. 1994 köpte TV4 visnings rättigheterna för Doug. Seriens tredje säsong sändes i barnprogramblocket Junior-4:an med en något nyare dubbning av Media Dubb International, men med mestadels samma svenska röster som i den tidigare säsongen.

Svenska röstcredits
Doug: Dick Eriksson
Louise Raeder,
Annica Smedius, Peter Sjöquist,
Gunnar Ernblad och Staffan Hallerstam.
Hur ser det ut med den här serien när det kommer till dom första 4 säsongerna? Kommer den finnas på streaming tjänsten? Med den här dubbningen?

4
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / SV: SkyShowtime
« skrivet: 6 maj 2022 kl. 19:26:00 »
SkyShowtime kommer att lansera i vissa länder och här i Sverige/Norden kommer den att ersätta Paramount+, så egentligen är det inte en till streamingtjänst utan en ny som kommer att ersätta en gammal (trots att Paramount+ har bara funnits över ett år och en månad nu).
Okej, det förklarar saken. Det är ändå jobbigt, det är som att ha abonnemang till olika telefon företag, måste växla mellan Vodafone eller Telenor eller Telia.

5
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / SV: SkyShowtime
« skrivet: 6 maj 2022 kl. 17:31:51 »
Skyshowtime är en ny tjänst som kommer komma det här året med serier från Showtime, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+ Originals, Sky Studios, Universal Pictures, och Peacock.
https://www.broadbandtvnews.com/2021/08/18/comcast-and-viacomcbs-to-launch-skyshowtime/

Så då får man hoppas att de äldre Nick serierna är med och andra serier  som NBC gjort som är animerade och mkt fler serier hoppas de verkligen sarsar här.
Kan nån förklara vad exakt det här är? Är det här ett skämt? En till streaming tjänst? Varför behövs det en till om dom stora media företagen har sina egna streaming tjänster? Vad för nytta kommer det här tillbringa när det gäller kunden? Man betalar redan för olika streaming tjänster och så kommer en till för att försöka få en bit ut kakan. Räcker inte det med vad som finns tillgänglig när det kommet till streaming tjänsterna som HBO max, Disney+ och Paramount+ från Nickelodeon, Disney och cartoon network? Det här börjar verkligen lika tv kanalerna under början av 2000 talet. Massor av olika kanaler och sen så blev det översvämmad av olika kanaler. Man blir bara trött på det här.

6
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 5 maj 2022 kl. 21:08:12 »
Såsom utbudet ser ut att vara just nu är jag benägen att hålla med.
Utbudet har varit så där sen länge sen.

7
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 5 maj 2022 kl. 20:46:47 »
Som jag skrivit tidigare kan jag inte digitalisera något p.g.a. mina datorproblem, men när jag får ordning på dem har jag absolut planer på att digitalisera VHS-utgåvan och lägga upp.

Jag har inte haft tillgång till Boomerang de senaste fem åren, så jag vet inte hur ofta filmen sänds där nuförtiden. Men visst, om filmen sändes på Boomerang igår eller i förrgår är det väl lite onödigt att lägga upp redan - då kan man gott vänta tills det gått någon månad...
(För jag förmodar att filmen inte visas varje vecka året om, så att man alltid har möjlighet att se filmen på Boomerang när man så önskar...?)
Boomerang kanalen är inte ens värt det, dom visar knappt nån äldre serie för det mesta, det är bara samma serier som Cartoon network visar.

8
Jag tolkade offentligt till tillgänglighet öppet och även internet. Men jag har väldigt dålig koll på censur och hur det funkar, var och hur.

Men är det verkligen EU som bestämmer som nämnts tidigare i tråden?
Skulle det här betyda att utbudet inte är lika stor som i andra länder?

9
Dubbningar och röster / SV: Arbeten med svenska dubbningar
« skrivet: 3 maj 2022 kl. 22:00:10 »
Dubbning till cartoon network dubbning på 90 talet från sun studio Köpenhamn utför t.ex familjen flinta dom hade 2 dagar på sig att dubbar ett avsnitt med familjen flinta. Det är inte sun studio fel det är ted turner från turner entertainment som äger cartoon network innan warner media äger cartoon network som press på sun studio Köpenhamn ska dubbar snabbare. Den nämner mikael roupé i intervjun på nätet.
Är det därför sun studio dubbningen var så dålig? Det förklara en hel del.

10
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
« skrivet: 3 maj 2022 kl. 16:32:58 »
Grattis.

11
Filmer och TV-serier / SV: Disney återgår till 2D
« skrivet: 3 maj 2022 kl. 16:30:41 »
Hur kommer det här se ut?

12
Det verkar ju helt klart oroväckande, i och med att väldigt många serier nog kan anses för våldsamma beroende på vad man läser in i begreppet "barnvänliga"... Är den eller de som gör bedömningarna på fel humör lär ju exempelvis många avsnitt av The Scooby-Doo Show och Dastardly & Muttley falla in under den kategorin - och Tom & Jerry lär ju vara helt kört... :(

De skulle verkligen behöva något bättre system med åldersgränser och/eller olika profiler, för att kunna publicera alla avsnitt av serier. HBO Max borde ju kunna använda samma princip som både Netflix och Disney+, med särskilda barnprofiler där allt som inte är tillräckligt "barnvänligt" döljs, för att på så sätt inte behöva hoppa över avsnitt av serier.

För att hoppa över avsnitt av serier som faktiskt har publicerats är i mina ögon fullständigt orimligt och oacceptabelt - då kommer man ju i många fall helt att tappa den röda tråden...
Dom borde göra som Disney+ när det kommer till serierna osv, ingen censurering med tanken på att det var så serierna var under dom tidigare åren. Det är ju en del av media historia om man kan tänka på saken. Men ändå så har Disney censurerat ett par avsnitt av olika serier eller? Samma sak när det gäller dubbning?

13
Som jag förstod det kommer det ske censurering av material som är opassande för barn. De förtydligade inte om det gällde att hoppa över avsnitt eller klippa i avsnitt. Så jag vet inte. Men jag kan så klart fråga, tänk på att det tar tid att få svar ibland (men ofta är de snabba, skriver dock till dem i morgon, för jag är fundersam på vad det innebär också, och vad de anser är olämpligt för barn)
Varför inte bara he en avdelning för ungdomarna? En för barn, tonåringar oh vuxna osv? Det blir mycket lättare än att censurera avsnitt och klippa bort scener.

14
Absolut, tror de kommer också framöver, de har ju lovat äldre titlar, men de säger också att de är noga med att barnserier och filmer är barnvänliga. Fick faktiskt svar idag angående Adventure Time, de skrev att de kom överens om att publicera enbart de titlarna som passar för barn i alla åldrar, och därför skippat över flertal och därmed inte kommer publicera, samt att framtida serier riktade för barn kommer ske liknande censurering för att barn i alla åldrar ska kunna se.

Så vad det innebär för andra serier och filmer om de kommer klippa eller bara inte publicera.
Det där är inte bra.... betyder det att HBO max kommer att skippa igenom vissa titlar och serier?

15
Men det är ju bara röstning från medlemmar, samma gäller rottentomato också. Disney har så många serier o filmer att det finns mycket bloggar och liknande. Kan ju hända att folk inte har det intresset som hänger på just imdb eller rottentomato och därför det ser ut som det gör. Disney är ju så stort och populärt, jag har faktiskt inte ens varit inne och gett betyg åt något Disney alls på imdb utan det har varit helt andra filmbolag för jag själv vill påverka. Kanske fler som tänker så.

Sedan är det svårt att bara plocka ur något från en sida. Går man till ett lchf-möte och skaffar underskrifter om förbjudning av frukt skulle nog det de ut som majoriteten av dem skulle säga ja, men det är för de har intresset, här har folk kommit till imdb.

Men det betyder inte att serien är skit eller dålig.

Edit: sedan finns en fanbase i USA med folk som följer John R. Dilworth och hans konst och därmed faktiskt har intresset. Men den är mer eller mindre none-existens här i Sverige. Var med i ett forum som handlade om just honom men vi har typ 4 medlemmar och fick in massor av bots och tillslut försvann sidan. (Runt 2005-2007 kanske)
Så småningom så borde HBO max ändå släppa serierna på deras streaming tjänst. Det kan inte ta evigheter osv.

Sidor: [1] 2 3 ... 188