Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Citat från: gstone skrivet 13 februari 2024 kl. 22:10:49Jag önskar credirs till den nyare Ninjago serien på ViaPlay.

Serien har credits slutet vill jag minnas

Men alla avsnitt tror har identiska credits ;)

Här en bild som hjälp
Jag har kollat på LEGO Ninjago, men hittar tyvärr inga utsatta dubbcredits alls. Jag har kollat på ett par avsnitt vardera från säsong 1, 2 och 3 och ingendera har dubbcredits för vare sig svenska, norska, danska eller finska för mig på Viaplay. :(

Har du kanske blandat ihop med någon annan serie...? Alternativt är det bara vissa avsnitt som har utsatta credits, men i så fall behöver jag få veta vilka för att inte behöva spela upp vartenda avsnitt...
#2
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 22:48:13Hejsan!

Om du inte misstycker, hur långt har du kommit här?  :)
Då det varit fullt upp med Göteborgs filmfestival på sistone har jag tyvärr inte haft tid att leta fram inläggn som nämner respektive film/serie, så jag har tyvärr inte hunnit med något av detta.

Om du eller Oscar kunde bidra med länkar till respektive inlägg skulle det gå betydligt fortare, för att leta igenom varenda inlägg på forumet går inte på nolltid; och sökfunktionen är tyvärr inte riktigt så bra som jag hade önskat... :(
#3
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 20:25:26Daniel, det är Oscar Isaksson som kommit fram till dessa källor så du kan lita på dem hundraprocentigt.  :)
Okej, jag ska lägga till det när jag hinner. :)
#4
Dubbningar och röster / SV: Arthur
Igår kl. 21:14:57
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Igår kl. 16:58:26@Daniel Hofverberg tror du Eurotroll har kvar credits till serien i alla fall senaste omgången 2011?
Jag vet faktiskt inte, men jag kan fråga. Man kan ju tycka att de senaste dubbningsomgångarna borde finnas bevarad i digital form, då de har lyckats hitta åt credits från runt 2006 - 2007 när jag frågat.
(Sen har de ju säkert även de äldsta uppgifterna bevarade i något pappersarkiv någonstans, men är det ingen kund som frågar så lär dubbningsstudiorna som regel inte ta sig tid att gå och leta bland papperskopior i något arkiv...)
#5
Dubbningar och röster / SV: Arthur
Igår kl. 14:07:56
Ja, det är nog tyvärr svårt att flytta inlägg och få det begripligt då Arthur har tagits upp i en del fall.

Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 12:16:35Så håller med dig att det inte spelar någon roll hur dom blev det utan att dom kan skådespela. Men liksom vi andra får inte chansen då bolagen tar in kända ansikten som kommer att locka tittarna på exempel biografer, det stör mig att det är så. Kanske alltid ha varit, men iallafall mer nu när internet finns.
Ja, vid större biofilmer händer det absolut att filmbolagen vill ha med kändisar för att skryta över på filmaffischer. Lite olyckligt, men det är väl till viss del ett nödvändigt ont i dagens läge när konkurrensen blivit så stor så att förekomsten av kändisar kan göra skillnaden mellan om folket går och ser en film eller inte...
(Det är liksom inte längre som för några decennier sedan att det bara visas 1 - 2 dubbade animerade filmer per år på bio, så att nästan alla gick och såg de fåtal filmer som fanns...)
#6
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 09:32:59Så du lyckades faktiskt få credits till Djungelgänget - På äventyr jorden runt 🙀🤯😯⁉️
Ja, jag fick äntligen svar på mitt mail nu under morgonen. :)

Inte helt otippat är det Nordic United som gjort den dubben.
#7
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 09:16:33Kanske dags att lägga ut credits till Rallygänget ?

Du brukar vilja lägga ut credits till filmer som är aktuella på bio ;)
Ja, credits till både RallygängetSuperpolarna och Djungelgänget - På äventyr jorden runt kommer inom de närmaste dagarna, så fort jag hunnit skriva av dem. :)
#8
Citat från: Lilla My skrivet Igår kl. 02:03:51Dricker faktiskt sällan ur flaskan på det sättet då jag vill ha is till precis alls, så häller över till glas oavsett vad.
Så vad gör du om du exempelvis är på bio? Ber du biografpersonalen om glas och is till den PET-flaska du just köpt...?

Eller om du är ute på stan och blir törstig, har köpt en dricka eller Loka till en picknick eller kanske för att du blir törstig under/efter en cykeltur (givetvis inte just nu, men sommartid)...? Bara för att ta några exempel - även om man förstås hemma föredrar glas, så finns det ju trots allt alltid situationer där det inte är realistiskt att ha glas då man är långt från hemmet; än mindre med is i glaset...
#9
Citat från: Lilla My skrivet 26 februari 2024 kl. 20:08:30Personligen älskar jag de nya korkarna. Jag har tappat räkningen på de TUSENTALS gånger jag tappat dessa jävla korkar till läskflaskor och mjölkpaket under alla år och det driver mig till ADHD-raseri varje jävla gång.

Dessa korkar sitter på plats och jag kan inte tappa dem. Så jävla skönt ;)
För mig är det en enda gång i livet som jag har tappat en kork till någon flaska, så den enda gången tycker jag inte är skäl nog för att försvåra för alla övriga gånger då det blir svårt att dricka...

För att inte bli tokig med de nya Coca-Cola-flaskorna får jag lov att använda våld för att slita loss korken, så att man kan få det som förut. Det är inte lätt, men brukar gå med lite våld...
#10
Dubbningar och röster / SV: Arthur
Igår kl. 01:40:54
Citat från: Jonas9881 skrivet 26 februari 2024 kl. 23:29:18Måste det vara antingen eller inte?

Tiggare eller skådespelare? Finns det inga andra människor?

Själv skulle jag ta folk jag gillar och då blir det inga kändisar utan folk som jag känner väl. Och om även kändisar har det systemet så blir det ju kändisar som får roller. Så det är väl att en som redan har en roll som Henrik Dorsin som tar in sin son. Och på det viset blir det anledningen att det är sonen, medans om andra castar Frank är för att han är son till Henrik som är kändis. Så dte är väl både kändisskapet och släktskapet.
Saken är ju den att man vanligtvis vill ta in personer som man vet är duktig på att dubba och kan dubba snabbt, just för att tid och budget inte räcker till för personer som inte redan har erfarenhet inom dubbning. Tar man in personer som inte har någon erfarenhet inom vare sig skådespeleri eller sång kan det ju fungera bra, men risken är minst lika stor att de tar lång tid på sig och man förlorar en massa pengar.

Vid stora biodubbningar kan man våga chansa på oprövade kort, men i synnerhet vid TV-dubbningar vill man ju därför se till att anlita erfarna dubbare som man vet dubbar snabbt, oavsett om de är kändisar eller relativt okända. Vid TV-dubbningar skryter man ju aldrig över kända namn på filmaffischer eller liknande, utan där handlar det ju om vilka som kan göra ett bra jobb snabbt; för att både få ett bra resultat och ett snabbt resultat som inte kostar för mycket. Det är ju trots allt kunden (SVT i det här fallet) som ska betala arvodet per timme för varje dubbare, så om någon tar väldigt lång tid på sig att dubba blir det väldigt dyrt för dem. SVT kan ju heller inte få in mer pengar genom sponsring eller reklam, så de har liksom inget incitament till att lägga ner dubbelt så mycket pengar på specifika dubbningar.

Visst är det lite synd ibland, och större mångfald hade absolut inte skadat, men när man vet att personer utan erfarenhet lär ta minst dubbelt så lång tid på sig att spela in replikerna så innebär ju det att man antingen måste betala dubbelt så mycket eller kompensera det på annat sätt (genom hälften så många skådespelare, och så vidare).

Generellt sett brukar man säga att erfarna dubbare lär hinna spela in minst dubbelt så många repliker i timmen som personer som inte dubbat förut, så ska man då våga chansa på okända personer måste de pengarna komma någonstans ifrån. Det kan stora filmbolag ibland våga satsa på - exempelvis var ju Joanné Nugas både relativt okänd och oerfaren när hon fick rollen som Ariel i Den lilla sjöjungfrun ifjol - men knappast SVT och andra TV-bolag som ju liksom inte kan trolla fram pengar från ingenstans...


Men visst, i princip håller jag med att det är för svårt för helt okända och oerfarna personer att komma in i dubbningsbranschen, som gör att lite för många dubbningar har ungefär samma personer med - där kan man absolut gå miste om guldkorn, som visar sig vara väldigt duktiga, men det är ju ett svårlösligt problem när de flesta företag inte vågar chansa på oprövade kort där man inte vet om en insats kan ta 2 timmar eller 10 timmar. Det är liksom svårt att motivera för ledningen eller styrelsen att en dubbning kanske kostar hundra tusen över budget, då ingen vet hur snabbt alla jobbar...

Där vet jag att det pågår projekt för att försöka förbättra situationen just nu, men exakt hur det kommer fungera låter jag vara osagt - men tydligen håller Mikaela Ardai Jennefors och Jennie Jahns på med ett projekt just nu för att försöka få in "nytt blod" inom dubbningsbranschen. Mikaela har nämligen hört av sig och ställer upp på intervju, där hon gärna vill berätta mer om det här projektet; som jag tycker låter väldigt intressant. :)

Citat från: Jonas9881 skrivet 26 februari 2024 kl. 23:58:04Folk jag gillar behöver ju inte betyda vänner. Kan vara vad som helst, som släktningar exempel.
Visst, men hur ska du kunna veta om dessa vänner eller släktingar dubbar snabbt och effektivt...?
#11
Citat från: Jonas9881 skrivet 26 februari 2024 kl. 19:31:28Vem tror ni vinner mello på Lördag?

Marcus och Martinus, eller hur? Bara för att alla älskar dom 2 och inte ens har hört låten än.
I och med att de är de i särklass mest kända i den femte deltävlingen, så råder det knappast någon tvekan om att en av de två finalplatserna kommer att gå till Marcus & Martinus - de måste ha en väldigt dålig låt om folk inte ska rösta på dem, i och med att svenska folket som sagt verkar vara så besatta av kändisar...

Den andra finalisten är däremot svårare att sia om, då det därutöver inte är några jättekända namn - Jay Smith och Annika Wickihalder är båda två halvkända från Idol, så under förutsättning att de har hyfsat bra låtar lär väl någon av dem kanske ligga bra till. De andra tre har jag på rak arm inte ens hört talats om...
#12
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
26 februari 2024 kl. 16:02:00
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 26 februari 2024 kl. 15:24:13Så då är den japanska inbrända texten mer störande
Ja, den inbrända texten är helt klart störande och ur vägen...
#13
Citat från: Lillefot skrivet 26 februari 2024 kl. 15:57:56Personligen har jag inga starka åsikter kring de nya korkarna. De gamla kunde vara minst lika irriterande att få upp, beroende på hur hårt de hade skruvats i fabriken. Sedan kanske det också har att gör med att jag föredrar att hälla upp drycker i glas, och inte dricka direkt från flaskan.
Häller man upp i glas gör det förstås inte så mycket, men dricker man från flaskan är de nya korkarna betydligt mer irriterande då de alltid är ur vägen hur man än bär sig åt - och är man exempelvis på bio eller ute på stan har man sällan tillgång till glas att hälla upp i...
#14
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 26 februari 2024 kl. 15:26:30Jag bor i Skåne som Steffan och här är Skånemejeriet ledande inom mejeriprodukter och använder inga sådana korkar på mjölkpaketen.
Det gör inte Norrmejerier heller, eller åtminstone inte senast jag kollade.

Citat från: Jonas9881 skrivet 26 februari 2024 kl. 15:42:57Men om det nu är eu-regler. Varför är det då bara Coca cola som har denna regel?

Fanta är ju från Coca cola company som även har fast kork.
Coca-Cola var först ut, men jag misstänker att alla läsktillverkare håller på att byta eller redan har bytt - men de kommer förstås att sälja ut lagren av den "gamla sorten" först.

Coca-Cola däremot införde de nya reglerna långt tidigare än de faktiskt behövde enligt EU-direktiven, då EUs regler inte träder i kraft förrän i juli i år. Således lär det nog bli först till sommaren eller hösten som vi kommer märka av det i större skala.

Citat från: Jonas9881 skrivet 26 februari 2024 kl. 15:44:04Så du menar att detta är tillfälligt och bara av det gamla lagret?
Vi kommer garanterat tyvärr successivt få se mer och mer av de korkade korkarna av alla märken, men det kommer dröja olika länge beroende på hur stort lager de hade av de gamla.

Men efter juli 2024 kommer förstås alla nya läskflaskor som skickas ut från fabrikerna att behöva ha det i enlighet med EUs regler, men flaskor som redan skickats ut till livsmedelsbutiker och restauranger före det kommer givetvis att säljas ut även om de har den gamla sortens korkar.
#15
Citat från: E skrivet 26 februari 2024 kl. 13:48:59Redan nu så känner jag på mig att när röstningssiffrorna avslöjas efter finalen så lär det stå att Scarlet fick många många fler röster än en av finalisterna i Deltävling 4 men åldersgrupperna hindrade dom. Sånt har hänt typ varje år sen dom infördes
Jag är inte lika säker på att Scarlet har fått alltför många röster totalt, då jag tror att det är ganska specifika åldersgrupper som uppskattar den genren. I min snabba högst ovetenskapliga undersökning har jag frågat fyra personer i min bekantskapskrets i vitt skilda åldrar, och bara en av de fyra tyckte om Scarlet.

Men jag håller med dig av princip att åldersgrupperna är ologiska, då varje åldersgrupp får lika mycket "makt" oavsett hur många som förekommer i den åldersgruppen - tanken är väl god i grund och botten, men det är inte logiskt att tittare i åldern 3 - 9 år ska få lika mycket makt som 16 - 29 år, trots att den sistnämnda garanterat lär utgöra mångdubbelt fler tittare...

Dessutom är ju åldersgrupperna märkligt indelade, då vissa består av så många fler åldrar än andra. Och vid den här sändningstiden kan det väl ändå inte vara så vansinnigt många 3-åringar som både är vakna, sitter framför TV:n, är intresserade av Melodifestivalen och dessutom har en mobil eller surfplatta med appen installerad för att kunna rösta...?

Citat från: MOA skrivet 25 februari 2024 kl. 23:35:39Men Daniel, har aldrig sett dig skriva något liknande. Jag blir självmordsbenägen av epadunk då >:(
Du förstår säkert att jag överdrev en liten aning för dramatisk effekt. Men jag vidhåller att Scarlets bidrag spårade ur å det grövsta, fastän det började bra.

Citat från: E skrivet 25 februari 2024 kl. 11:18:19Trust me, Dotters och Dannys låtar hade aldrig fått så mycket röster om nya okända artister framförde dom
Dotter är väl ändå inte jättekänd för gemene man...? Visst är hon välbekant i Melodifestivals-sammanhang, men inte i det stora hela; i den bemärkelsen att relativt få som aldrig ser på Melodifestivalen känner till henne.

Men Danny Saucedo har du förstås rätt om, och han är så känd att han garanterat hade gått vidare även om han hade sjungit "Bä bä vita lamm"... ;)

Och visst har du rätt i att svenska folket är lite väl besatta av kändisar, så att det påverkar mycket vilka de röstar på. Om de hade varit mer kända hade exempelvis garanterat både Melina Borglowe i den första deltävlingen och Clara Klingenström i den tredje deltävlingen gått vidare, men de var förstås relativt chanslösa när de är för okända för gemene man.
(Om okända personer har en väldigt bra låt som sticker ut och tilltalar alla händer det ju att de går vidare, men det krävs att låten är betydligt bättre än för kända artister - det krävs helt enkelt mer av låten för att den ska gå vidare om någon som inte är så känd framför den)

Citat från: Jonas9881 skrivet 25 februari 2024 kl. 11:25:02Håller med. Visste direkt när programmet började att Danny skulle vinna även om han skulle sjunga uselt och tappade texten så skulle folk bara rösta på han bara för han är Danny.
Ja, tyvärr har du rätt i att han är så känd att han var nästan garanterad att få flest röster oavsett hur låten var.

Det positiva är ju att det brukar bli lite mer rättvist i finalen, där kändisskapen inte brukar påverka i riktigt samma grad som i deltävlingarna - Danny har ju exempelvis aldrig vunnit Melodifestivalen, trots att han är en av de mest kända som ställt upp flera år.