Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Idag kl. 01:00:39Tror ni man kan fixa credits till serien A Kind of Spark? Den ska tydligen vara ganska bra och dubbats till svenska men jag vet inte riktigt var den finns eftersom jag inte har koll på den svenska titeln
Jaså, har den serien börjat sändas i Sverige nu...? Det var goda nyheter, jag såg något avsnitt av den på norska NRK för några månader sedan och den verkar välgjord.

Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 01:10:02Creditlistan är inte gjord efter SVT:s vanliga standard utan här listas både karaktärer och skådespelare. Dock så förekommer ändå deras M.fl. så det är inte fullständiga credits.
Av någon anledning verkar det oftast stå utsatt karaktärer och skådespelare när det gäller dubbningar producerade av Cineast Dub, men bara röster i grupp när det gäller andra dubbningsstudior - vet inte om det betyder att dubbningsstudion har något att säga till om när det gäller dubbcreditsen på SVT...?

Har Cineast Dub inte ändrat policy på sistone lär det ju dock sannolikt inte gå att få tag i mer utförliga credits än de som står utsatta, så därutöver är det nog tyvärr bara röstidentifiering som gäller. :(
#2
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 22:39:46I USA, i Sverige spelar det där ingen roll då varken Sony eller Disney distribuerar något själva på fysisk media här. SF Studios distribuerar ju båda företagens filmer på fysisk media i Norden.
Det kan ju dock ändå spela roll, då artikeln gör gällande att Sony ska ta över authoring och mastring för Disneys filmer; vilket de i dagsläget inte gör - varken i Sverige eller någon annanstans. Det skulle alltså kunna innebära exempelvis andra utseenden på menyer, eventuell förekomst av FastPlay, förekomst av trailers, ändringar vad gäller utsättande av dubbcredits, och så vidare.

I Norden är det ju bara den fysiska distributionen som SF Studios har hand om, men inte authoring, mastring, omslagsdesign, etc. - så allt sådant kan ändå förändras, även om den fysiska distributionen och lagerhållningen knappast lär ändras.

Oklart dock om det som står i artikeln kommer gälla i Europa eller inte, då artikeln uttryckligen enbart nämner USA och Kanada.
#3
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 21:44:17Var någonstans ser du att det står att det är stöld?

Vilken sida av detta ämne ser man det?
Om det var stöld eller om han/dem hade tillstånd från Himlen TV7 att använda deras videor kan vi ju inte veta, men det var i alla fall exakt samma videor med samma bitrate och kanalloggan intakt som finns på deras Play-tjänst.

Det gällde alltså den här serien, som finns att se på nedanstående länk:
https://www.himlentv7.se/play/theo-och-hans-vanner_s59497/

Därutöver fanns också en del äldre Public Domain-filmer utan vare sig svenskt tal eller svensk text.
#4
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 14:50:32Vilka säsonger syftar du på att du vill se i Sverige av Pokemon?
Så många som möjligt, förstås... ;)

Men åtminstone förr i tiden hade ju Pokémon TV en del äldre säsonger från 1990-talet och tidigt 2000-tal, och inget så gammalt Pokémon-relaterat tror jag finns på någon streamingtjänst i Norden. :(
#5
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 14:38:56Lätt hänt att göra fel, när det nästan är samma titel.
Ja, det är väldigt lurigt då allt julrelaterat med Familjen Flinta har snarlika titlar. Därutöver finns ju A Flintstone Family Christmas och Christmas Flintstone, som också är helt olika specialer trots väldigt snarlika titlar...
#6
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 14:32:45Konstigt då att denna står TV3: https://www.youtube.com/watch?v=q2a6zQJSCA0&ab_channel=TecknatFreak
Det där är ett klipp ur A Flintstone Christmas, som är en helt annan film/special än A Flintstone Christmas Carol.

Specialen i klippet stämmer sändes endast på TV3, men det är ett 45 minuter långt specialavsnitt; medan Familjen Flintas julsaga är en långfilm på en och en halv timme baserad på Charles Dickens En spökhistoria vid jul. Så snarlika titlar, men verkligen inget snarlikt innehåll...
#7
Helt klart väldigt tråkigt. :(

Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 13:00:15Efter det blir man tvungen att gå till en (betalande) streamingtjänst om man vill se på Pokémon avsnitt officiellt.
Men listan på din länk gäller ju specifikt för USA, så vad kommer det finnas för alternativ i Europa för att fortsätta se Pokémon?

Några serier/säsonger finns förvisso på Netflix och Amazon Prime Video även i Sverige (om än inte lika många som i USA), men alla övriga exempel de tar upp är specifika för Nordamerika...
#8
Citat från: KurageDHH skrivet Igår kl. 13:27:35Kanske har Disney slutat med ge ut fysiska utgåvor i Oceanien för att det har sålt så dåligt (nu för tiden) skulle jag tror.
Men tror du verkligen det är så många fler som köper filmer digitalt...? Nu kanske min bekantskapskrets inte är representativa för hela jordklotet, men jag känner i alla fall ingen som någonsin har köpt en film digitalt...
(Undantaget mig själv, men då endast vid sådana fall där det varit enda möjligheten då filmen varken släppts på DVD/Blu-Ray eller på någon abonnemangsbaserad streamingtjänst)

Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 13:38:54Nu ska man förstås inte dra alla tjänster över en kam utan fler bevis, men det exemplet visar ändå på att digitala filmer kan innebära risker som inte finns med fysiska filmer.
Nu är det där som sagt bara ett exempel, och behöver inte nödvändigtvis betyda att detsamma gäller alla tjänster, men det visar ju i alla fall helt klart på att det finns risker - att det inte finns några garantier att man verkligen kommer kunna fortsätta se på lagligt köpta filmer.
(Listan över titlar på din länk som betalande kunder inte längre kan se var ju heller ingen direkt liten lista... :()

Och som sagt, skulle en tjänst gå i konkurs eller läggas ned av annan anledning så är det ju hursomhelst alltid kört. Den risken är säkerligen inte jättestor för mer välkända varumärken, särskilt inte i närtid, men risken finns ju alltid.

Men om man sen anser det är värt risken att betala en massa pengar för filmer du kanske kommer få fortsätta se är väl upp till var och en att ta ställning till. Själv skulle jag inte ta den risken så länge det finns något alternativ, men det är bara min högst personliga ståndpunkt.

Med fysiska medier är man ju i alla fall 100% säker på att filmen kommer fungera, så länge skivan inte blir väldigt repig eller att en inbrottstjuv bryter sig in och stjäl filmen.
(Men jag tror det är ganska ont om inbrottstjuvar som specialiserar sig på DVD- och Blu-Ray-filmer... ;))
#9
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Igår kl. 13:46:46Den svenska dubbningen ägs dessutom av TV4
Ja, sannolikheten att någon skulle lyckas att köpa/licensiera en gammal 1990-talsdubbning av TV4 lär vara väldigt liten - och dessutom är det ju överlag ovanligt med svensk dubbning på Amazon Prime Video.

När det gäller Prime Video får man nästan vara tacksam de gånger som en film eller serie har svensk text, då det finns mycket på tjänsten - främst inom streamingutbudet men till viss del även hyr/köp-filmer - som varken har svensk text eller svenskt tal...

Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 12:55:02Och någon som vet var filmen finns med svensk ljudspår?
Jag har spelat in Familjen Flintas julsaga från TV4 med svenskt tal. Jag tror tyvärr sannolikheten är mycket liten att den dubbningen någonsin kommer användas igen - dels skulle det ju kräva att någon förhandlar med TV4-gruppen om att få licensiera eller köpa deras dubbning, och dels är det långt ifrån säkert att TV4 ens har bevarat så gamla ljudband...
#10
Citat från: KurageDHH skrivet 19 februari 2024 kl. 17:26:13Jo, men man får inte glömma att några äldre serier har plockats bort nyligen från Europa. Kan va väldigt osannolikt att nån av dessa serier bli nånsin tillgängliga i Europa (kan vara tillgängliga enbart för USA).
Ja, om verkligen alla de serierna som nämndes på Gstones bilder kommer att komma, så är det nog troligt att en hel del av dessa bara lär släppas i USA; och då mest troligt bara med engelskt ljudspår och engelsk text. Redan nu finns ju mycket på Disney+ som bara finns i USA, och som inte är dubbat till något språk alls i världen (eller på sin höjd latinamerikansk spanska utöver engelska).

Men jag tror som sagt att vi får ta listan med en nypa salt, då jag är lite skeptisk till om allt detta verkligen kommer släppas ens i USA - i synnerhet de serier som aldrig släppts eller sänts någonstans i världen sedan 1980-talet (såsom Dumbo's Circus) känns osannolikt att de ens skulle släppas i USA...
#11
Citat från: Jonas9881 skrivet 19 februari 2024 kl. 19:46:21Och en fråga som angår ett annat ämne som en länk är borttagen. Vet möjligtvis @Daniel Hofverberg vilken hemsida det var som var länkat? Du kan skicka ett PM om du inte vill skriva öppet om det, med anledning för att du valde att plocka bort det.

Det andra ämnet jag syftade på: https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=2606.msg83788#msg83788
Nej, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken olaglig sajt som hade länkats till i den tråden - det var ju trots allt närmare fyra år sedan, och ett sådant hästminne har jag inte... :(

Det enda jag kan säga är att det var en typisk sådan "skum" sajt, med mängder av reklam och popups, som det finns goda skäl att undvika.
(Om hela inlägg tas bort finns dessa kvar i en Papperskorg för evigt, som bara administratörer kommer åt, men det gäller tyvärr inte om någon har redigerat ett inlägg)
#12
Filmer och TV-serier / SV: Bio Tråden
19 februari 2024 kl. 15:08:07
Citat från: gstone skrivet 19 februari 2024 kl. 13:37:33Undrar om du eller jag går på bio mer ????

Du verkar lite mer picky ;)
Tja, vad jag kan se har jag gått på bio fyra gånger hittills i år - om man tycker det är mycket eller lite är väl en definitionsfråga...

Betydligt mer än mina bröder i alla fall, som vanligtvis brukar gå på bio en eller max två gånger per år...!
#13
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
19 februari 2024 kl. 14:03:17
Citat från: gstone skrivet 19 februari 2024 kl. 13:45:03Vilka är dom svenska rösterna i Djungelgänget - På äventyr jorden runt ?
Jag frågade Njutafilms dagarna innan premiären, men har ännu inte fått något svar. :(
#14
Filmer och TV-serier / SV: Bio Tråden
19 februari 2024 kl. 13:15:39
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 februari 2024 kl. 13:01:17Vad tyckte du då? Har hört att den ska vara ganska dålig i alla fall enligt kritikerna.
Jag blev också lite skeptisk till Madame Web efter att ha läst svenska recensioner, så om inget speciellt framkommer tror jag nog att jag avvaktar tills den släpps på streaming...

Trots allt är det ju inte så billigt längre med biobiljetter, och det är ganska många intressanta filmer framöver som är högre prioriterade för min del.
#15
Citat från: alex23232323 skrivet 19 februari 2024 kl. 08:03:54Jag vet detta handlar inte om FilmNet men Sedan en kort tid tillbaka ägs multichoice till 31.7% av Franska Canal+ så mest troligt, äger Canal+ (Ägt av Vivendi) dom svenska dubbningarna så det är mest troligt jag vet dock inte
(källa till Multichoice ägarskap https://en.wikipedia.org/wiki/MultiChoice)
Mvh
Alex
Mycket intressant, men bara för att franska Canal+ nu är största ägare av MultiChoice betyder det ju inte att de tagit över MultiChoice rättigheter - det finns ju trots allt fler aktieägare i företaget, och 31% är inte 100%...

Så att MultiChoice äger rättigheterna till FilmNets dubbningar är nog fortfarande det mest sannolika, även om Canal+ också är tänkbara; ifall rättigheterna gick vidare dit när de köpte upp FilmNet men inte gick vidare till TV4. Det är heller inte helt omöjligt att de personer jag pratat med på TV4-gruppen var felunderrättade, så att det faktiskt är TV4-gruppen som äger rättigheterna.

Men att rättigheterna skulle ligga hos någon annan än de tre parterna är i alla fall tämligen osannolikt, såvida inte någon sålt vidare rättigheterna vid något skede efter 1997...