Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Diagnoser

Startat av gstone, 6 september 2018 kl. 00:17:15

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TBT_STR_QR

Citat från: Will Siv skrivet Igår kl. 12:02:52Hur förklarar du det här?

Som jag skrev tidigare, tillåter alla delstater att abort sker om kvinnans liv är akut hotad via äggledarna, till exempel.

Ett exempel är staten Alabama. De tillåter endast abort om kvinnans liv är akut hotad.
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

Daniel Hofverberg

Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 11:56:38Det finns inga aborter som är riskfria.
Alla aborter har allvarliga biverkningar på kvinnor och kan leda till död.
År 1972 i USA, när aborter fortfarande var olagliga, då dog 19 kvinnor från aborter.
År 1973 i USA, när aborter blev lagliga, då dog 25 antal kvinnor från aborter.
När aborter blev lagliga, då ökade dödsantalet av kvinnor.
Problemet har att göra med proceduren självt.

De säkraste för kvinnor är att helt enkelt föda barnet.
Så är kanske fallet i de länder som använder sig av kirurgiska operationer för abort, men i Sverige sker ju minst 90% av alla aborter via medicinsk abort - d.v.s. att man tar läkemedel för att kroppen naturligt ska stöta ut fostret, antingen på sjukhus eller hemma, utan något kirurgiskt ingrepp - och det är helt riskfritt.

Sen tror jag dock att även kirurgiska aborter har utvecklats sedan 1973, så dina siffror är med största sannolikhet inte tillämpbara i dagens läge.

Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 11:56:38Ett exempel är fallet med Rebecca Kiessling (se nedan).
Rebecca Kiessling blev till genom en våldtäkt.
Rebeccas biologiska mamma tänkte avliva Rebecca i magen, men den biologiska mamman var rädd för riskerna med illegala aborter och därför avstod hon från att göra en illegal abort och Rebecca föddes.
Rebecca placerades för adoption och fick ett tryggt hem med en familj som älskade henne.
Det fungerar dock inte i Sverige, för här förekommer inhemsk adoption i stort sett inte alls; bortsett från närståendeadoptioner (exempelvis adoption av bonusbarn och liknande). Förutom sådana fall adopteras i stort sett bara barn från utlandet, och om en biologisk mamma inte kan ta hand om barn så kommer barnet hamna i familjehem (det som förut hette fosterhem); men kommer förutom i sällsynta undantagsfall inte adopteras - således otryggare för barnet.

Citat från: Will Siv skrivet Igår kl. 11:58:49Det där fattar jag inte.

Det är som att säga en lärare har rätt att vägra lära ut en klass för att hen inte gillar klassen.

eller att en bilmekaniker borde ha rätt att vägra fixa en bil (bara för att hen inte gillar bilen, eller ägaren).

Varför ska man ens ha ett sånt jobb då? ???
Nej, jag håller fullständigt med - när det ingår i ens jobb att utföra aborter (som det gör för alla sjuksköterskor) ska man givetvis göra det också, även om man inte själv tycker om det. Att börja komma med sådana lagförslag är en farlig väg att gå, för vad ska man då hitta på härnäst att folk ska kunna vägra att göra som hör till ens arbetsuppgifter...?

Jag kan för all del tycka det är rimligt att man kan vilja avstå från att utföra aborter, om det finns någon annan sjuksköterska i tjänst som kan göra det, men finns det ingen annan som kan göra det där och då så ska man givetvis göra det själv. Det känns inte märkvärdigare än att jag också gärna överlåter vissa arbetsuppgifter jag inte är så bra på till kollegor så långt det är möjligt, men finns ingen annan tillgänglig som kan göra det så får jag vackert lov att klara av det själv; hur bra eller dålig jag än är på det.

TBT_STR_QR

#212
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 12:24:03d.v.s. att man tar läkemedel för att kroppen naturligt ska stöta ut fostret ...  och det är helt riskfritt.
Nej, läkemedlet är inte riskfritt.

Alla läkemedel har biverkningar, men abortpillret (RU-486) i synnerhet har otäcka biverkningar som kan leda till förblödning och i värsta fall död.

Kroppen uppfattar utstöttningen som ett missfall, vilket resulterar i att kvinnor kan bli deprimerade och få psykiska besvär. Detta är i skarp kontrast till om barnen födds, vilket får kvinnan att känna sig glad och lycklig efteråt. 
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

Daniel Hofverberg

#213
Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 12:32:16Detta är i skarp kontrast till om barnen födds, vilket får kvinnan att känna sig glad och lycklig efteråt.
Om nu inte kvinnan drabbas av förlossningsdepression eller ännu värre förlossningspsykos, vilket inte är särskilt ovanligt (det sistnämnda är förvisso sällsynt, men det förstnämnda drabbar ungefär en tiondel av alla som fött barn)...

Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 12:32:16Nej, läkemedlet är inte riskfritt.

Alla läkemedel har biverkningar, men abortpillret (RU-486) i synnerhet har otäcka biverkningar som kan leda till förblödning och i värsta fall död.
Nu är jag förvisso ingen läkare, men när jag tittar efter biverkningar i FASS för mifepriston tycker jag inte att det ser alltför allvarligt ut - i synnerhet inte om man jämför med listade biverkningar för så simpla och alldagliga saker som Alvedon och Ipren...