Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Wall-e

Startat av gstone, 24 februari 2019 kl. 19:57:51

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Will Siv

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  6 november 2022 kl. 14:41:43Jennie Jahns är en högtalarröst och inte skeppsdatorns röst.
aha, så det är olika röster alltså?

Eller?


Steffan Rudvall

Citat från: Will Stewart skrivet  6 november 2022 kl. 14:47:08aha! Så det är olika röster alltså?
Ja, i alla fall utifrån creditlistan på Dubbningshemsidan så görs Skeppsdatorns röst av Annica Smedius & Skeppets högtalarröst av Jennie Jahns.

Will Siv

#17
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  6 november 2022 kl. 14:51:58Ja, i alla fall utifrån creditlistan på Dubbningshemsidan så görs Skeppsdatorns röst av Annica Smedius & Skeppets högtalarröst av Jennie Jahns.
Jaha! Det hade jag inte läst.

Men det förklarar ju allt, fast det är märkvärdigt ändå.

I original versionen är det ju Sigourney Weaver som spelar både skeppsdatorn och högtalarrösten ( så det är alltså samma röst, till skillnad från den svenska dubbningen )

Och sen att både Annica och Jennie spelade Velma och här delar dom på samma i roll ( nästan ) igen.


Så det är Jennie som är rösten när vi är utanför kommandobryggan och vi ser all reklam, men när kaptenen pratar med datorn så är det Annica.

gstone

Citat från: Anders M Olsson skrivet 10 september 2022 kl. 16:40:24Märkligt nog kommer Criterion att ge ut Wall-E på 4K UHD + Blu-ray i USA den 22 november.
https://www.criterion.com/films/33246-wall-e

Det är konstigt av flera skäl. Varför ger inte Disney själva ut den? Criterion brukar specialisera sig på exklusiva samlarutgåvor av historiskt betydelsefulla filmer, inte vanliga dussinprodukter.

Även om Disney och Pixar oftast producerar underhållning av god kvalité är deras filmer knappast av sådan dignitet att de konstnärligt passar in med Criterions övriga sortiment.
Criterion borde släppa Bad Santa.
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.