Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Erika

#2191
Dubbningar och röster / SV: Pokémon (anime)
22 maj 2013 kl. 14:45:53
Jag tog mig en snabb titt på avsnitt 50 (första säsongen) och där görs Mistys röst av Maria Rydberg. Dessutom spelar Kim Sulocki en kille som heter Todd.
#2192
Dubbningar och röster / SV: Pokémon (anime)
20 maj 2013 kl. 12:38:36
Jodå, jag kan hjälpa till och identifiera röster, men jag vet inte riktigt om jag är så sugen på att se 500+ avsnitt...
Om jag kan få en liten lista över viktiga rollfigurer (och vilka avsnitt som de dyker upp i samt avsnitt där de har fått nya röster) så blir det något lättare...

Jag har dock sett de två första avsnitten där Jenny och syster Joy dyker upp. De fanns inte med på din lista, deras röster görs av Annika Rynger (Jenny) och Maria Rydberg (syster Joy).
#2193
Dubbningar och röster / SV: Mimmi Pigg
18 maj 2013 kl. 13:11:12
Citat från: ddubbning skrivet 17 maj 2013 kl. 20:01:29
Jag tycker att rösterna i ljudklippen påminner om mycket om varandra, så det kan nog vara Åsa Bjerkerot.

Jag tycker också rösterna påminner en hel del om varandra.
#2194
Jag tycker nog både Klara och Galna Edna låter lite som Gunilla Orvelius, men jag måste nog ta och jämföra rösten (rösterna) med något annat hon har gjort i dubbningsväg för att vara riktigt säker.

Ratso är också en riktig luring, periodvis låter det lite som Stephan Karlsén men även Anders Lönnbro. Jag vet att jag är lite jobbig nu, men kan inte du lägga ett eller två ljudklipp till? :)
#2195
Dubbningar och röster / SV: Rock'n Cop (1983)
29 april 2013 kl. 14:14:53
Hasse Jonsson - Ryu Urashiman
Johan Hedenberg - Claude Mizusawa
Annelie Berg - Sophia
Staffan Hallerstam - Inspektör Gondo
Staffan Hallerstam - Ludwig
Louise Raeder - Marlene (Milene?)
Johan Hedenberg - Jitanda
Staffan Hallerstam - Överbefälhavare Fuller

Namnen på rollfigurerna var ganska kluriga, jag kan bara hoppas på att jag hörde rätt... Dessutom minns jag att i något tidigt avsnitt av podcasten "Animéradion" förekom det ett ljudklipp där bl. a. Maria Weisby, Gunnar Ernblad och Sture Ström var med. Jag tror de hade tittat på den tredje volymen, så jag misstänker att vissa röster kan vara utbytta i senare avsnitt.   
#2196
Dubbningar och röster / SV: Dennis
29 april 2013 kl. 14:00:36
Citat från: TonyTonka skrivet 29 april 2013 kl. 12:16:50
Jag har nyss fått mail av Vendela Duclos där hon bekräftar att det var hon som spelade Dennis mamma och Maggan i omdubben av Dennis (den med Johan Wahlström)

Bra, då vet vi det. :)
#2197
Dubbningar och röster / SV: Berättelsen om Pi
25 april 2013 kl. 12:44:05
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 april 2013 kl. 01:45:24
Berättelsen om Pi är i mina ögon verkligen ingen barnfilm, så jag blir väldigt förvånad att Fox faktiskt kostat på en dubbning av den. Nu finns det ju i och för sig inga nackdelar med dubbning på DVD och Blu-Ray (så länge textad originalversion också finns att tillgå), men nog finns det många andra filmer jag tycker vore i större behov av en svensk dubbning än den här...

Det verkar som Norge och Finland (osäker på Danmark och Island) har också dubbat filmen.
#2198
Jag har nog inte sett avsnittet "Den försvunna staden" på säkert åtta år, men utifrån hur jag minns rösten lät så tror jag att den kan tillhöra Gunilla Orvelius.

Galna Edna (Luftens hjältar) och generalen (Darkwing Duck) minns jag inte alls hur de lät, så där kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Men om du har möjlighet att ordna ljudklipp så kan jag (eller någon annan) lyssna och försöka identifiera rösterna.   
#2199
Citat från: TonyTonka skrivet 22 april 2013 kl. 20:33:55
Jag tänkte här dela med mig av olika rollistor som jag fått av Erika (hoppas att hon inte misstycker, i så fall ber jag tusen gånger om ursäkt)

Det är inga problem, men jag måste rätta mig själv på en detalj, nämligen...

CitatSuper Mario Bros Supershow:

Mediadubb Internationals dubb:

Jag har alltid trott att den här dubben (som även användes vid visningar på Fox Kids) härstammade från TV3, men för något år sedan fick jag reda på att dubben tydligen härstammar från FilmNet - Vilket bör innebära att dubben troligen gjordes av Eurotroll.
#2200
De allra flesta stora (och viktiga) rollerna har nog redan nämns, men vi har även Olav F. Andersen som Helmer Mudd och Pelle Pigg. Detta gäller alltså bara Videobolagets dubbning av "Tiny Toons". Den där kvinnliga röstskådisen som gör bl. a. Honeys röst, hon har jag aldrig lyckats lista ut vem det är. Någon annan som vet vem hon är?
#2201
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
21 april 2013 kl. 20:17:24
Enligt Svensk mediedatabas släppte CIC två VHS-filmer som innehöll några avsnitt av den animerade tv-serien. De medverkande var bl. a. Johan Wahlström, Anders Öjebo, Eva Bysing, Kim Sulocki och Annica Smedius. Eftersom Lasse Svensson står utsatt som ansvarig för dubben (ingen aning om han regisserade eller var "bara" producent), antar jag det var Eurotroll som låg bakom dubben.

Jag har själv sett ett avsnitt av "Beethoven" när den gick på TV3 (detta var någon gång runt 1998), men jag minns knappt några röster, fast jag har något svagt minne av Johan Wahlström kan ha varit med... 
#2202
Vila i frid.  :'(
#2203
Dubbningar och röster / SV: Rainbow Brite
9 april 2013 kl. 20:21:51
Enligt Svensk mediedatabas visades "Rainbow Brite" på TV3 2000-2003. Först under den engelska originaltiteln och sedan under den svenska titeln "Regnbågslandet". Hmm, undrar varför de fick för sig att byta titel?

Dessutom gav Egmont ut några videofilmer under titeln "Regnbågsbarnen", är det samma dubbning som användes på Vestrons utgåvor av tv-serien?
#2204
Dubbningar och röster / SV: Rainbow Brite
9 april 2013 kl. 13:03:05
Tack för alla svar, vi får väl hoppas att någon har sett omdubben och kanske vet rösterna där. :)

Men när visades "Rainbow Brite" på Fox Kids? Jag hade tillgång till kanalen från september 2000 tills den släcktes ner 2004 och jag har inget minne av "Rainbow Brite" visades då.
#2205
Jag tror Frej Lindqvist gör rösten till både Chester och Marios pappa medan Gösta Prüzelius spelar Paul och herr Smedley. I och med att Solverig Ternström verkar vara den enda kvinnliga skådisen som medverkar i dubben så måste det vara hon som spelar Marios mamma.